Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua kaikille,

Huomenna on jouluaatto - se pitkään odotettu jouluaatto. 
Täällä on tänään tehty lanttu-ja porkkanalaatikkoa, keitetty luumuhillot valmiiksi huomisiin torttuihin, taiteiltu marjaisa cheesecake mökiltä tulleista viinimarjoista ja siivoiltu taloa. Kuusi on paikoillaan ja talossa tuoksuu joulu. 
Ulkona on jatkuvasti myrsky ja tuulet tuivertavat talon nurkissa yötä päivää. Kovin jouluiselta tuo sää ei todellakaan vaikuta, mutta onneksi täällä sisällä ollaan ihan joulutunnelmissa.  Viimeiset lahjat paketoitiin tänään ja ilolla odottelen huomista juhlaa. 


Loppuviikosta olin vähän alakuloinen, sillä suurin osa suomalaisista tuttavistani matkusti kotiin joulun viettoon (ja muutama muualle maailmalle) ja heidän matkakuviaan ja -tunnelmiaan katsellessa tuli todellakin ihan valtava koti-ikävä. Se on helpottunut nyt pikkuisen, mutta huomenna se iskee uudelleen...... Joulurauhan julistus kotikaupungistani tuo kyyneleet silmiin ihan takuulla.  

Huomenna, jos Jumala suo......, Maamme-laulu, Porilaisten marssi ja Turun tuomiokirkon kellot - melkein kotona ja kuitenkin niin kaukana. 
Olen viettänyt joulua Kreikassa, USA:ssa, Ruotsissa ja Norjassa ja nauttinut jokaisen maan perinteistä, jouluruuasta ja tunnelmasta, mutta suomalainen joulu on itselleni kuitenkin se ainoa oikea joulu.  Lapsuuden muistot ja perinteet ovat niin rakkaita ja niitä toistan omassa joulussanikin joka ainoa vuosi.  Joulurauhan julistus, hautausmaalla käynti, joulusauna, isän paistama kinkku ja hänen bravuurinsa: lasimestarin silli, äidin leipoma joulupulla, glögi, jouluevankeliumin lukeminen ennen ruokailua ja lahjarieha joululaulujen jälkeen - miten rakkaita nuo asiat ovatkaan.  

Huomenna vietämme kuitenkin joulua täällä nykyisessä kotimaassani, Norjassa. Aion yhdistää perinteitä ja tarjoilla norjalaisen pinnekjøttin (lampaan rintaluita) kanssa suomalaisia laatikoita :) Näin olen tehnyt jo muutaman vuoden ajan ja tätä fuusiota voikin jo kutsua uudeksi perinteeksi. Joulupäivänä pöydässä onkin sitten aitoa suomalaista tunnelmaa, kun laatikot saavat rinnalleen kinkkua, rosollia jne. 
Huomenna jännitetään myös iltaista skype-puhelua Turkuun ja keskustelua pienen kummipoikani kanssa. Mitäköhän se pukki tuo?  Kohta 3-vuotiaan pikkumiehen joulu on varmasti riemuisa ja skypehän mahdollistaa tunnelmien jakamisen aivan ihanalla tavalla. 

Siis, kohta nukkumaan ja joulun taikaa odottamaan......Jouluvaloja Stavangerin keskustassa...


Oikein ihanaa joulua teille kaikille rakkaat blogiystävät! Nauttikaa joulun rauhasta ja rakkaittenne seurasta <3 


Vi snakkes,  Marianna


8 kommenttia:

 1. Upea tunnelma kuvissa.

  Hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 2. Rauhallista ja hyvää joulua:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulua myös sinulle Marianna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellis, KIITOS!!!! Ihana paketti ilmaanti postilaatikkoon ja onkin jo ilahduttanut niin keittiössä kuin fb-sivuillanikin :) Ihana <3 Hyvää uutta vuotta 2014 sinulle.

   Poista
 4. Torel kaunist taas teil ja joulust vaikkei olkka punassi tontui ymppäriis ♥ Uskon sen et varsinkki juouluna, se koti ikävä painaa ja kaippaa niit vanhoi perintteitä ♥ Tämä joulu ei sinänsä ollu kauhia kaksine, ku turus ei ol luntta olllenkka ja tälki hetkel sattaa vettä kauhial ropinal..Mul ei tullu eile ollenkka joulune olo, ku kaik ol vaa mustaa ja synkkä senttä yks joulupukki nähtii ku tuli autost ulos hah ♥ Joulurauhaa en ol koskaa käyny kuuntelemas, enkkä kyl sitä telkkaristakaa kato hah ♥ Erellissi vuosina ollaa käyty siel Suurtoril joulumarkkinoil, mut ny jätettii neki välii murun kans ♥ Käyttii eile mun vanhemmil syömäs ja ilttaa viettämäs ja sit loppu iltta murun kans pelattii kimleä ( sain sen murult joululahjaks hah ) ja sen jälkke valvottii pitkää ja katottii elokuvia ja minä viel mussutin toisen erän joulu ruakka nam ♥ Oikke ihanaa joulu jatko sin päi ♥ Turu terkuin, Johanna Hirvensalost ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä sateinen joulurauhanjulistus, kun sitä netistä katselin. Sateenvarjojen kirjo oli ilahduttava, vaatetus kun oli niin talvisen synkkää :) Ruokaa on mennyt täälläkin, eli treenivaihe lähtee paälle nyt! Hyvää alkanutta vuotta teille sinne Hirvensaloon <3

   Poista
 5. Hei Marianna,
  löysin tämän ihan blogisi vasta äskettäin. Tulin ja jäin!
  Kotisi näyttää aivan ihastuttavalta, uskon, että löydän täältä
  hyviä sisustusvinkkejä. Myös norjalainen elämänmeno kiehtoo
  minua kovasti.
  Tervetuloa vastavierailulle blogiini http://www.onnenhetkiaparatiisissa.blogspot.fi
  Blogissani seikkaillaan Turun lähimaastossa, mökillämme
  Merimaskussa ja kotimaisemissa Maskussa.

  Ihanaa loppuviikkoa ja Uuden Vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa :) Lähdenkin heti teille kylään ja mitä suurimmalla riemulla, sillä olen Turusta kotoisin, Hirvensalon Moikoisista! Lapsuuden kesät vietin Ruissalon Iso-Pukin saarella ja paljon veneillen, joten blogisi on varmasti aivan paras koti-ikävää toisinaan pohtivalle Stavangerin turkulaiselle. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin :)

   Poista