Suurten odotusten Anno Domini 2014

Oikein hyvää ja onnekasta alkanutta vuotta 2014 teille kaikille ja tervetuloa uudet lukijat :) 
Ihan alkuun haluan kiittää blogiystävääni Ellistä aivan ihanasta lahjasta, joka ilmestyi postilaatikkooni tässä välipäivinä! Tämä iloinen yllätys piristää nyt keittiötä ja on komeillut myös fb-sivuillani kaikkien ystävieni ihailtavana. Maailmassa on mahdottoman mukavia ihmisiä ja heitä saattaapi siis löytää täältä blogien kauttakin. 
Kiitos Ellis <3





Meidän joulumme meni ihanan leppoisasti ja kuten aina, herkutellen ihan liikaakin :) Jouluaattona söimme norjalaista lammasta suomalaisten laatikoiden kera ja joulupäivinä taas kinkkurullaa ( ei nyt ihan suomalaisen kinkun veroinen, mutta melkein) rosollin, sillin ja laatikoiden kanssa - kaikki olivat tyytyväisiä.
Lahjoja tuntui taas kertyneen kuusen alla ihan kiitettävästi ja varsinkin Linuksella oli "pakettikuume" aattona korkealla. Pikkuinen kun oli haistanut pakettinsa kuusen juurelta ja vahti sitä autuaasti koko päivän. Riemu oli valtava, kun se vihdoinkin avattiin ja sen kätköistä löytyivät puruluu ja pingviinilelu. Ilo oli kuin lapsella ikään :)
Lelu vinkui Suomeen asti, kun skypen välityksellä ihastelimme kummipoikamme saamia lahjoja ja ihmettelimme Linus-koiran jouluriehaa. 











Koetimme pitää Linuksen poissa paketeista vartioivan tontun avulla... se auttoi vähän, koska Linuksen mielestä tonttu oli vähän arveluttava :)





Joulupöytä katettiin tänä vuonna vähän metsän sävyihin. Ihanat peuraaiheiset koristelautaset löytyivät saaremme pikkuisesta sisustuskaupasta ja hohtavat terhot taas puutarhaliikeestä. 





Joulupöydän kakku oli marjainen juustokakku. Kakun viinimarjat ovat mökiltä tullutta satoa. 





Sää täällä Norjassa on jatkunut myrksyisenä päivästä päivään. Poutaa oli vain toisena joulupäivänä ja Uuden vuoden aattona sekä -päivänä. 
Uuden vuoden vietimme nyt aivan ensimmäistä kertaa mökillä ja se oli aivan uskomattoman ihana tapa vaihtaa vuotta!  
Maalla ilotulitusten määrä on vain kymmenesosa kaupungin määrästä ja keskittyy todellakin vain vuodenvaihteeseen keskiyöllä. Täällä kaupungissa meno on lähes pelottavaa, sillä raketit paukkuvat heti aamusta lähtien ja meteli saa tuntemaan olonsa, ystävääni Tiinaa lainaten, sotakirjeenvaihtajaksi. Ainakin täällä Stavangerissa käytetään ilotulitteisiin aivan uskomaton määrä rahaa ja koska lähes kaikilla kaupungin alueilla saa tulittaa, on meno sen mukaista. Kaupungin keskustan puutaloalueilla ilotulitus on kielletty, mutta mielestäni se pitäisi kieltää näillä pientaloalueillakin. Ilotulitteet, kova tuuli ja alkoholi....huh mikä yhdistelmä!

Mökillä oli siis ihanan rauhallista. Ilta on lämmin, joten istuimme ulkona glögiä juoden ja ihastelimme vuonon takana kaukaisten rakettejen ansiosta leiskuvaa taivaankantta. Lyhdyt ja soihdut toivat valoa pimeään ja vuonossa oli aivan taianomainen tunnelma. Kalkkunaa ja Waldorfia illalliseksi, shampanjaa yötä juhlistamaan ja aamulla herääminen aurinkoiseen vuonoon. Parempaa ei voisi olla!


Yksinkertainen rauha päivällä ja illalla.








Yksinkertainen koristus.




Lämmin ilta vuonossa. Glögiä ja valmistautumista ilotulituksen seuraamiseen yöllä. Yksinkertaista ja niin ihanaa...aina ei tarvita sen suurempia! 







Naapurin isännän rakettirieha - rauhaisa sekin. 





1.1. 2014 - Hyvää huomenta ja Uutta vuotta.






Kotimatkalla saatiin ajella ihan uudella lautalla, Ryfylke aloitti reitillä 1.1. Hienoa ja uutuuden tuoksua, tilaa ja tasaista menoa. 




Stavanger iltahämärissä. Huomaatteko kuusen sillan huipulla? 



Näin lähdemme siis kohti uutta vuotta, uusia odotuksia, toiveita ja tavoitteita. Omalla kohdallani se suurin toive lienee terveyteen liittyvä. Toivon, että käteni saadaan vihdoinkin parempaan kuntoon ja voin jatkaa elämääni opiskellen ja työtä tehden. Ilman terveyttä ei elämästä tule mitään, joten terveys on ehdottomasti se suurin ja tärkein toiveeni - myös teille kaikille! 

Lisäksi toivon iloa, elämyksiä, onnellisia hetkiä, hauskoja matkoja ja upeaa blogivuotta meistä jokaiselle! 


...ja ennenkuin menen joulua pois siivoamaan.... haluan kiittää teitä rakkaat blogiystävät koko kuluneesta vuodesta 2013! Olette olleet hengessä mukana niin aurinkoisissa kuin synkissäkin tunnelmissa - se on ollut hienoa! 

Hyvää Uutta Vuotta!!!

Vi snakkes, Marianna.

Kommentit

  1. Aika upea paikka viettää uutta vuotta. Olet ihan oikeassa siinä, että aika usein ( tai lähes aina ) vähemmän on enemmän. kaikkea hyvää uudelle vuodelle sinulle ja läheisillesi, ja toivotaan, että saat kätesi kuntoon! ps. tuli jostain mieleen: oletko kokeillut ihottumaasi homeopatiaa? En muista, että oletko kertonut kokeilleesi mitään vaihtoehtoista, pehmeämpää hoitoa? Apu voisi löytyä siltäkin suunalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olen kokeillut homeopatiaa ja jatkan sitä tässä ohella vieläkin. Kävin homeopatin juttusilla Helsingissä ja sain mukaani rohdot ja ohjeet. Jokainen kivi tässä on käännettävä :) Oikein ihanaa vuoden alkua sinulle!

      Poista
  2. I like:) sekä kuvista ja tekstistä!

    VastaaPoista
  3. Onnea ja iloa uudelle vuodelle ja tietenkin myös terveitä käsiä! Aivan ihania kuvia sinulla taas ja huvitti suunnattomasti tuo Linus, joka vahtii tiukasti kuusen alla olevia lahjoja :) :) Meillä oli lapsuuden kodissa labradorinnoutaja, joka oli aina yhtä innokkaasti lahjojen kimpussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linus on nyt leikkinyt Pinglellä joulusta asti ja on oppinut tuon nimenkin :) Onnistunut lahja!

      Poista
  4. Siis vau mikä ihana mökkimaisema teillä onkaan! En ole koskaan käynyt Norjassa vaikka kovasti maata ihailenkin. Nuo vuonot ovat niiiin upeita!
    Ihana Linus-hauva, mikä ilme! Taisi oikeasti pelätä tuota tonttua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin maisemiin en kyllästy koskaan ja varsinkin tuo mökkimaisema on kovin rakas. Tosin, yhtä rakas on Turun saaristo ja ilolla odotan kesäisiä vierailuja ja veneretkiä isän kanssa. Menimme muuten naimisiinkin Turussa ja illalla höyrysimme Ukko-Pekalla loistekarille syömään ja tanssimaan. Saaristo <3

      Poista
  5. Niin kauniita kuvia ja tunnelmia sinulle taas täällä...Suurella ilolla kohti uusia seikkailuja ja viihytään yhessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin teemme :) Luonasi on aina kiva vierailla ja odotan innolla uusia juttuja. Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle.

      Poista
  6. Kuva Linuksesta ja tontusta on mainio:)

    Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  7. Ihanaa uutta vuotta sinulle, blogiystäväni <3
    Kiva, kun patalappu löysi tiensä perille ja mukavaa, että tykkäsit siitä!
    Kaikkea hyvää, positiivista ja myönteistä tähän kuluvaan loppuvuoteen, täällä on aina yhtä ihanaa vierailla ja ihastella kuvia ja tunnelmia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset