Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 24. helmikuuta 2014

Talviloma ilman suksia

Helmikuu kulkee kohti loppuaan ja täällä lounais-Norjassa on nyt talvilomaviikko. Suurin osa naapureista on kadonnut vuorille laskettelemaan ja hiihtämään ja täällä kylällä on hiljaista. Meitä ei-lomalaisia on varsin vähän ja se näkyy mm. liikenteessä, jossa ruuhkaa ei tällä viikolla ole nimeksikään. 
Lähin lomailualue lumitakuulla täällä Stavangerin lähellä on Sirdal ja sieltähän lähes kaikki naapurimmekin juuri nyt löytyvät. Mökit ovat muuttuneet loma-asunnoiksi, eli matalia kerrostaloja ja rivitaloja rakennetaan rinteisiin ihan urakalla. Lunta Sirdalissa on nyt paljon ja lisää tulee kuulemma koko ajan. 

Itse aloittelen huomenna toisen viikkoni uudessa työssä, eli lomaa ei tänä vuonna meidän perheessä otettu. Sukset pysyvät autotallin seinällä tänäkin vuonna, vaikka Sirdal ei tosin ole muutenkaan ollut lomailukohteemme - viime talviloma nautiskeltiin Lontoossa ja lunta ei kaivannut kukaan. 

Vietämme sen sijaan pitkän pääsiäisloman sitten huhtikuussa ja odotammekin sitä jo innolla, nimittäin silloin avaamme taas mökkikauden :) Mökille alkaakin olla jo ikävä ja kesäisiä ranta-ja merikuvia tulee selattua iltaisin taas yhtenään. 
Tänä kesänä haaveena on järjestää ystäväporukalle venevajajuhlat, mikä tarkoittaa suursiivousta venevajan vintillä ja varsin hauskaa sisustusurakkaa...toivottavasti suunnitelmat toteutuvat! 
Tässä kesäihanuutta mökillä - voi miten sitä odotankaan.


Mökin keittiöstä näkyy merelle ja tänne mökin takana olevaan mustikka- ja saniaisrinteeseen. Tässä on kiva tiskata.
Vanhan talon rauhaa
Meidän rantaTalviloman alkamista juhlistimme lauantaina shoppailemalla naapurikaupungissamme, Sandnesissa. Sandnes on Stavangerin naapurikaupunki ja Norjan nopeinta vauhtia kasvava kaupunki. Mukavinta Sandnesissa on kuitenkin sen keskustassa kulkeva kävelykatu, Langgate, jonka varrelta löytyvät toinen toistaan mukavammat sisustusliikkeet, kahvilat ja vaateliikkeet. Sandesissa lounastimme Gamle Værket -ravintola/kestikievarissa ja kävimme myös kahvi-ja teekaupassa. Muuten lomaa juhlistettiin hyvällä ruualla kotona ja nukkumalla tänään pitkään tuulen riehuessa ikkunan takana. Täällä kaupungissa tunnelma on jo varsin keväinen, nurmi vihertää jo paikoittain, lumikellot kukkivat ja kadut ovat kevään pölyisiä. Stavangerissa piipahdimme tänään sen verran, että kävimme ostamassa kaivatun keittiöva`an ja uuden kynnysmaton :)


Puoleen hintaan, joten oli pakko ostaa :)

Mintunvihreä - tulee vuosi -86 mieleen...
Maaliskuuta odotetaan meillä jo hartaasti, sillä nuorimmainen tulee maaliskuun alussa teini-ikään ja juhlistaa päiväänsä ystäviensä kanssa Isac Elliotin konsertissa täällä Stavangerissa :)  Saapa nähdä minkälainen kaaos konsertista muodostuu, sillä Oslossahan Isacille jouduttiin hakemaan Justin Bieberiäkin turvanneet henkivartijat avuksi...niin hurjaa teinityttöjen into oli.  Jännityksellä odotamme siis Stavangerin konserttia ja tietysti myös teinisynttäreitä lahjoineen. 

Nyt koiran kanssa myrskytuuleen lenkille.....raikasta on, mutta onneksi lämmintä :)

Vi snakkes, Marianna
9 kommenttia:

 1. Tuo teidän mökki on kuin paratiisi maan päällä, kaikista maailman lomapaikoista ihanin! Ja nuo maisemat, upeat kertakaikkiaan!
  Ihanaa kevätviikkoa ja tsemppiä uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
 2. Mitähän mintunvihreää olikaan vuonna 86...? :)
  Ihana idylli tuolla kesäpaikassa, olet onnentyttö kun saat viettää aikaasi moisessa! Olet laittanut sen niin nätiksi!
  Täällä ei ole lunta nimeksikään... Ihan onneton talvi takana! Toisaalta ei ole tarvinnut paljoa lumitöissä tuskailla. Mutta kyllä on mukavaa kun talvi on oikea talvi - ehkä sitten ensi vuonna!
  TYÖNILOA!

  VastaaPoista
 3. Venevajauhlat kuulostavat ihan mahtavilta, jo valmistelut kuulostavat houkuttelevilta. Toivottavasti tämä haaveesi toteutuu<3 Mutenkin ajatukset karkailevat tämän postauksen myötä kesään. Täällä Länsi-Suomessa sää on kuin huhtikuussa ja lumesta ei ole tietoakaan...
  Iloa alkaneeseen viikkoosi♥

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 5. Talvilomalla täälläkin, hiihtämään pääsee, jos omistaa vesisukset...se niistä keleistä sitten :D Shoppailu on kylllä oikein mukava vaihtoehto ulkoilulle, kannatan!

  VastaaPoista
 6. Minä rakastan noita Norjan tunturinäkymiä . Kaunista !Saankohan koskaan nähdä niitä ? Ikää tulee huimaa vauhtia joten toppuuttelen haaveitani .
  Aurinkoista ja keväistä täällä . Tämä kelpaisi, kun vai voisi pitää poissa sen ajatuksen, että näinköhän....

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lomaviikkoa sinne. Meillä se on ensiviikolla ja nyt jännitetään kovasti onko tuolla pohjoisessakaane nää lunta sitten, tai lunta tietenkin on mutta jos märkyys jatkuu ei jäälle ole menemistä. Uskomaton helmikuu!

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen työhön!

  Ai teilläkin on Isac Elliot-fani siellä kotona :).

  VastaaPoista
 9. Suloinen mökki ja kuvankauniit maisemat!! Uskomattomat, pitäisi päästä joskus kesällä Norjaan ihailemaan paratiisimaisemia, Mukavaa kevättä ja ihana, että laittelet blogiisi kivoja kuvia, ne piristävät! Kiitos! :)

  VastaaPoista