Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 8. toukokuuta 2014

Kysymyshaaste ja aamun valo

Sain eilen kysymyshaasteen iki-ihanasta Sho(e)paholic -blogista ja vapaapäivän kunniaksi päätin vastata siihen näinkin pikaisesti :) 
Kysymyksiä pähkäillessäni kuvailin harmaan aamun tunnelmia ja pilvisen päivän sinertävää valoa täällä kotona. Harmaillakin päivillä on oma viehätyksensä - eräänlainen rauha seuraa niitä ja pihatöihinhän ne ovat täydellisiä :)


Minulla on tapana tuoda ulkokasveja ja -kukkia myös sisälle, ainakin näin alkukesästä, koska ne luovat lämmintä tunnelmaa - satoi tai paistoi :)


Suklaaminttua kuivatukseenTuliainen Ateneumista - Edelfeltin Kuningatar Blanka


Vaan eipä sitten muuta, kuin haasteeseen! Saamani kysymykset saivat miettimään..... helppoja ne eivät todellakaan olleet, mutta tässäpä nyt pähkäilemäni vastaukset:

1. Mikä on mielestäsi suurin saavutuksesi?
Tätä mietin kauan, todella kauan! Ensimmäisenä mieleeni tulee mökkimme, jota rakastan koko sydämestäni ja jonka nykyisestä olemuksesta vastaan minä. Olen palauttanut vanhan 1800-luvun alussa rakennetun talon arvoonsa ja hoitanut pois 70- ja 80-luvulla taloon ilmestyneet "haavat ja ruhjeet". Olen tehnyt paljon työtä saadakseni talon kertomaan suvun historiaa hieman modernisoidussa, mutta täysin vanhassa tyylissä ja ilostun työni tuloksista joka kerta sisään astuessani. Talon lisäksi vaalin pihaa kulttuurimaisemakasvien kautta, eli koetan säilyttää vanhoja perinteitä myös ulkona.  Olen kaikesta tästä varsin ylpeä ja koen saavuttaneeni unelmani ja päämääräni tämän talovanhuksen kohdalla....vaikka työ yhä jatkuukin :)

Tyttäreni ovat kuitenkin se suurin saavutukseni! Murrosiän tuiskuista huolimatta näen edessäni kaksi empaattista nuorta ihmistä, joilla ovat elämänarvot kohdallaan ja sydän paikallaan. Ihailen heitä ja olen heistä ylpeä, vaikka meillä välillä räjähteleekin. 

2.Mitkä ovat sinulle tärkeimmät arvot?

Perhe on minulle tärkeä. Perhe on kivijalka kaikelle mitä rakennamme ja perheemme määrittelevät myös pitkälti kaikki muut arvomme. Perheen kanssa vietetty aika on minulle rakasta ja perheen kautta opitut perinteet, joulut ja pääsiäiset yms. jatkuvat polvelta polvelle lähes muuttumattomina. 

Rauha ihmisten kesken, niin laajemmassa mittakaavassa kuin ruohonjuuritasollakin, se on kaiken hyvän edelletys. Viha, riitely, sodat - niillä ei ole koskaan voitettu mitään, mutta miten paljon tuskaa, surua ja pahaa ne ovatkaan tuottaneet. 
Olen opetellut itse pois kaikesta turhasta vihanpidosta, sillä se syö hyvää energiaa kuin etana mansikanlehtiä ja jättää jäljellä vain märkiviä kasoja!  Konfliktit ovat suurimmaksi osaksi turhanpäiväisiä, mutta tuottavat niin paljon mielipahaa, ettei sen määrää pysty edes käsittämään. 

Omatoimisuus on kotona opittu arvo. Työ ja tekeminen. Mummoani jälleen kerran lainataen: Joutilaan mielessä se piru mellastaa......joten paras pitää itsensä työn touhussa, löytää mieleistään tekemistä ja tehdä, ryhtyä omatoimisesti puuhaan ja unohtaa siinä samalla se muiden kritisointikin. 


Tasa-arvo ei selittelyjä kaipaa. Ehkäpä jonakin päivänä koko maailmassa, ehkäpä!

Hengellisyys ja sen mukana kiitollisuus ovat tulleet suureksi osaksi elämääni ja vahvistuvat vain. Usko antaa voimaa ja rauhaa. Etsin oppia elämääni hengellisyydestä ja olen todellakin kiitollinen siitä, että emme ole yksin silloinkaan, kun kaikki tuntuu synkältä ja mahdottomalta. Oma ohjenuorani löytyy Raamatusta:

Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte.Kolkuttakaa, niin teille avataan <3 

Viime talven pettymykset ja koetokset olivat niin suurta surua tuottavia, etten olisi varmastikaan jaksanut, ellen olisi saanut voimaa uskostani, joka vain vahvistui. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa ja itse olen tullut kaikesta tuosta kesään uutena, parempana, kiitollisena ja paljon onnellisempana ihmisenä. Tämän kautta kestän talven tapahtumien jälkipyörteetkin - vaikka myönnän niidenkin satuttavan ja saavan surulliseksi, en anna niiden kaataa. 


3. Mainitse muutama kappale, jotka ovat tehneet sinuun vaikutuksen ja miksi? 

Melina Mercouri - Ta pedia tou Pirea
Tämä kappale on yksi rakkaimmista. Muistan vuoteni Kreikassa ja varsinkin Melina Mercourin hautajaiset Ateenassa. Katsoimme niitä koko päivän tv:stä ja tämä laulu soi Ateenan kaduilla Melinan arkun matkatessa katujen halki. Ihmiset lauloivat mukana ja heittelivät kukkia toivottaen Melinalle: Kalo taxidi - hyvää matkaa.  Pari viikkoa sen jälkeen istuimme bouzouki-illassa, jossa koko hämyinen ravintola lauloi Melinan muistolle, itkien ja tanssien. Kaunista ja vaikuttavaa.

Ten Sharp - You are always on my mind
Nuoruusmuistoja tulvii mieleen .....siinä kaikki.

4.Mitä luonteenpiirteitä sinulla on?
Olen ainakin itsepäinen ja äitini sanookin aina, että olen vauvasta asti mennyt "läpi vaikka harmaan kiven", jos jotakin haluan. Olen uskalias yrittämään asioita ja lähdin maailmallekin varsin nuorena, yksin. 

Kiltteys on se luonteenpiirteeni, joka on tuottanut minulle myös paljon harmia. Olen liian kiltti! Suvaitsen piikittelyt, vaikka ne huomaankin. En itse halua loukata ihmisiä sanoillani enkä piikittele, en ymmärrä tarvetta olla ilkeä ja saada toista ihmistä nolostumaan, vaikeaksi ja surulliseksi!  Kiltteys on saanut myös tanssimaan muiden mielen mukaan, teen ja annan, aivan liikaa ja olen joskus joutunut muiden "nyttig idiot:iksi", eli hyödylliseksi hölmöksi tämän kiltteyteni vuoksi.  Kiltteys on tavallaan kirous, sillä kilttiä on hyvä pompottaa ja kivittääkin, jos tarve vaatii "syntipukin". Joskus toivoisin osaavani olla  vähän "ilkeämpi" ja suorasanainen - pystyisinpä ainakin asettamaan rajoja ja puolustamaan itseäni paremmin, sanomaan takaisin piikittelijälle ja ottamaan paikkani. Kiltit ihmiset päätyvät usein mobbauksen uhreiksi, koska eivät osaa puolustautua. Kalaa voi kiduttaa, koska se ei huuda - sian kanssa homma on vähän vaikeampi ;)  Pikku Myy olisi minullekin varsin oiva opettaja ... olen toisinaan vaarassa päätyä Ninniksi, näkymättömäksi ja äänettömäksikin ;) 

Olen luonteeltani myös lapsellinen, avoin ja innokas. Sisustuksessanikin on pieni ripaus lapsellisuutta - kuten tämä kakadu meidän olohuoneen katon alla.....moni on jopa vähän säikähtänyt :)
Perfektionisti - siinä se hankalin luonteenpiirre. Haluan kaiken olevan tiptop ja esteettisen täydellistä, siistiä ja kaunista. Haluan tehdä täydellistä työtä ja koen virheeni täydellisinä katastrofeina! 

5. Mitä unelmia haluaisit vielä saavuttaa?
Haluaisin matkustaa Etelä-Afrikkaan, asua maalla, elää luovasta työstä ja muuttaa jonakin päivänä takaisin Kreikkaan. 

Tässäpä nämä. 

Minä haastan näillä kysymyksillä:

1. Millainen olit lapsena?
2. Mitä pelkäät eniten ja miksi?
3. Mistä haet voimaa silloin, kun elämä heittää kapuloita rattaisiin?
4. Viisi suurinta unelmaasi?
5. Missä ja miten asuisit, jos saisit vapaasti valita?

Haasteen saavat:
Onnen hetkiä paratiisissa
Gardenia
Saman Otavan alla
Lucky drops
Arjen helmihetkiä, kuuman tuulen tuiverruksia, oliivipuittein varjojaNyt täällä paistaakin jo taas aurinko, joten lähden pihatöihin :)

Vi snakkes, Marianna
2 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta haasteesta Marianna! Otan vastaamisen työn alle heti viikonloppuna.
  Ihania vastauksia sulla. Olisi joskus kiva kuulla lisää Kreikassa viettämästäsi ajasta.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hyvät vastaukset! Minä kuulun myös niihin kiltteihin, jotka saavat kärsiä siitä. Onneksi olen tullut vanhemmiten äkäiseksi, D!

  Ihana tuo kakadu! Näyttää ihan elävältä:)

  VastaaPoista