Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kaupunkikoti kevyemmässä kesälookissa

Helluntain helteistä tiistain helteeseen....ja juuri nyt, ukkoskuuroon!!! 
Taivas tummui aurinkoisen aamupäivän jälkeen suorastaan pelottavan näköiseksi ja tuuli toi mukanaan sateen tuoksun - pyykit sisään ja naps, kameralla kuva uhkaavasta pilvimassasta :(  Huomatkaa lentokone matkalla aurinkoon!!!

Täällä meillä on koettu lämpimin kevät ja alkukesä 114 vuoteen ja siksipä meistä alkaakin tuntua, että olemme nauttineet kesästä jo kauan. Mökkipäiväkirjani sivut kertovat jo huhtikuussa alkaneista rantapäivistä ja kasvoilla keikkuvat pisamat sekä mukava rusketus kertovat auringon hellineen meitä jo pitkään. 
Koulut täällä Norjassa päättyvät vasta juhannuksena, joten lomaa odotellaan jo hartaasti. Laiskoja päiviä mökillä, muutama viikko Kreikassa ja piipahdus Suomeen...siinä kesän ohjelma.

Helluntai täällä Norjassa on hieman pidempi kuin Suomessa, eli myös eilinen maanantai oli täällä pyhäpäivä. Me vietimme sen mökkirannassa makaillen....kuin norpat kalliolla ikään :D  Vesikin oli jo ihan uintilämmintä, joten muutama pulahdus teki hyvää auringon kuumoittamalle iholle. 
Lauantai-ilta rannalla oli muuten taas niin upea, että teki mieli pysäyttää aika ja jäädä siihen hetkeen...pitkäksi aikaa. Kahvikin maistui niin hyvältä - taivaalliselta suorastaan! 
Myöhemmin illalla seurasimme kalaparven leikkiä hiljaisessa vuonossa - makerlliparvi varmastikin. Upea näky. 


Iltakahvit Maanantaina rantsussa


Venevajan vartija

Kesäcupcakes


Ja sitten hieman sisustusasiaa....pitkästä aikaa :)
Kaupunkikotimme on tavallaan vähän paitsiossa näin kesällä ja se "ikuisuusprojektimme" kellarissa on time-out:issa . .... no, jääköön sanomatta monettako kuukautta ;) Terassin laudoituksen uusiminen on sentään hyvässä vauhdissa ja tarkoitus on saada se kuntoon ennen juhannusta. Deadline on 18.6.
Kaupunkikotini on saanut kuitenkin hieman graafisemman linjan, sillä mieltymykseni graafiseen sisustustyyliin kasvaa koko ajan. Linjat selkeytyvät, mutta yhdistän graafisen kuitenkin edelleen vanhaan, klassiseen ja hieman boheemiin beach house-tyyliin.  Hyvin ne yhteen istuvat, eikä minulla koskaan mitään tarkkoja sääntöjä täällä ole ollutkaan...freestailaan täydellisesti :)  TineK on tällä hetkellä mieleen, sillä se sopii tyyliini oikein mainiosti. 
Olen kuitenkin kokenut jonkinlaista tarvetta siivota ja karsia turhaa pois, joten uusi look on aavistuksen verran "ilmavampi"?!  Turhat kimalteet ja kruunut ovat nyt poissa (vähän blingblingiä on sentään tallella), mutta vanhat puulaatikot, lyhdyt, rottinki yms. ovat jäljellä - niistä tuskin luovunkaan. 
Ulkona jyrisee ja sataa, joten tässä kuvina:Sekä vaasi että tyyny ovat löytöjä TineK:lta - alennusmyynnistä keväällä.


Suomen tuliainen Kodin1:stä.

Valaisimet vaihtuivat mustaan. Arne Jacobsenin Bellevue AJ4 tuli syntymäpäivälahjana. Verhot vaihtuivat lamelliverhoiksi, mutta ne "pehmenevät" lyhtyjen ja vanhan dragetuolin avulla.


Rakkaus risuihin kestää :)Köökki on entisellään

Vanhat laatikot ovat tarpeen ainaEipä sillä tyylillä liene niin väliä - tärkeintä on, että viihtyy itse ja kokee kotinsa omakseen, mutta ajatukset ja mieltymykset muuttuvat toki ajan kuluessa. Vanhat pölyt on toisinaan heitettävä mäkeen ja puhallettava uutta ilmaa nurkkiin :)

Löysin muuten muutama päivä sitten inspiraatiota uusiin tuuliin aivan ihanasta blogista: onlydecolove.com, jossa Ateenasta Norjaan kotiutunut Katerina Dima, arkkitehti koulutukseltaan inspiroi upealla tyylillään. Vaikka Katarinan minimalistinen tyyli ei meillä onnistukaan (niin se vain on), näen siinä paljon omia mieltymyksiäni ja nautin hänen kuvistaan suuresti. Käykää ihailemassa. Sivuilla seikkailee myös ihana Milo-kissa.

Tämäpä täältä näin tiisai-iltana kesäkuussa. Sade on hellittänyt, vielä jyrisee, mutta jo kauempana....

Toivottavasti helteet jatkuvat ja saamme kaikki nauttia rantapäivistä ja terassi-illoista läpi kesän :)


Vi snakkes,
Marianna
5 kommenttia:

 1. Nämä ranta kuvat ovat aina ihania. Mä niin näkisin itseni asumassa kivisellä rannalla... Tai millä rannalla tahansa :D

  Sun blogi näkyy mulle kummallisena. Ihan kuin oikea marginaali olisi vedetty blogikirjotuksen päälle osittain. Esim lukijapalkki menee vähän kirjoituksen päälle. Mistä lie tämäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäköhän se johtuu? En näe asetuksissa mitään häikkää, koetin sitäkin tutkia. Täytyypä kysellä muiltakin. Hauskaa viikon jatkoa sinulle :)

   Poista
 2. Hurjan näköinen tuo taivas!

  tarkista asetuksista palstojen leveydet, se yleensä auttaa silloin, kun sivupalkki menee päällekkäin tekstin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Eli tarkista "blogin mallista" kohta muokkaa leveyksiä

  VastaaPoista
 4. Moikka ♥ On kyl torel hienol paikal, teirä mökki ♥ Kaunist on kaupunki koris, niin ku ain ♥ On se kiva välil ain vaihtaa verhoi ja tavaroi ym, ni taas näyttä koti iha erinlaisset ♥

  VastaaPoista