Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kollektiivinen koti-ikävä hoituu näin...

Ressu Redfordin "Jos vielä oot vapaa" kajahti lauantaina ilmoille useammankin kerran Suomi-rouvien ja -neidon viettäessä tunnelmallista, koti-ikävää ja maailmaa parantavaa iltaa aina aamutunneille asti. Kollektiivisen koti-ikävän hoito tapahtuu parahiten juuri näin ja aian parhaita rohtoja & eliksiirejä ovat nimenomaan suomalainen musiikki, hyvä ruoka ja juoma :) 
Tällä kertaa kokoonnuimme ystävättäreni luona "naapuripitäjässä" ja musiikkitoiveiden listaus oli suoritettu huolellisesti jo etukäteen. Ressun lisäksi iltaa juhlistivat Paula Koivuniemi, Mamba, Yö, Kirka.....jopa Matti ja Teppokin...heh....lista on pitkä ja mukana oli paljon musiikkia nuoruusvuosiltamme! 
Finlandia-snapseja, shampanjaa, tapas-herkkuja ja herkullista pastaa ystävättäreni kauniissa kodissa ja upeasti katetussa pöydässä, naurua (paljon naurua), vanhojen poikaystävien muistelua ( sniif) ja vakavampaakin keskustelua - siitä on hyvä ilta tehty. Finnish housewives in Stavanger - summer party Vakavampaakin keskustelua siis käytiin ja pohdittiin menneitä ja tulevaa. Me olemme kaikki samassa veneessä, suomalaisia vieraalla maalla. Olemme taustoiltamme erilaisia, mutta kuitenkin suomalaisina samanlaisia ja ymmärrämme siksi toistemme ajatuksia ja taustoja paremmin, kuin norjalaiset meitä ymmärtävät. 

Meillä suomalaisilla lienee kuitenkin myös huonoja ominaisuuksia, siitäkin puhuimme, ja yksi harmillisimmista lienee taipumuksemme, varsinkin ryhmässä, lähteä mukaan "lietsomaan" ja kääntämään muiden ihmisten asioita, tekemisiä ja jopa saavutuksia negatiiviseksi. Mistä ja miksi moiset pahat kielet? Mitä siitä hyötyy?  Helpointa se tuntuu olevan sellaisia ihmisiä kohtaan, joita emme tunne oikeastaan ollenkaan - kuulopuheiden perusteella luotua kuvaa ei saisi ruokkia, parempi olisi itse tutustua ihmisiin ja kuten totesimme, usein huomata heidän olevan sangen mukavia ja aivan toisenlaisia, kuin mitä kuulopuheiden perusteella kuvittelimme.  Tässä meille kaikille työmaata, jokainen tietää sortuneensa tällaiseen aika ajoin - ikävä kyllä - ja nololtahan se tuntuu, kun sitten kohtaa kyseisen ihmisen ja huomaa tämän olevan ystävällinen, mukava, kiltti ja täysin epäoikeudenmukaisesti "pilkattu ja mollattu".  Suomalainen perikateus? Se lienee hengissä yhä :(   
Puhuimme siitä, miten tärkeää olisi pitää mieli avoimena ja hyväksyvänä muita kohtaan, varsinkin tällaisessa pienessä yhteisössä, jossa kaikki toivovat vain ja ainoastaan tulevansa hyväksytyksi ja pidetyksi. Miksi tuottaa pahaa mieltä "mobbaamalla"?  

Puhuimme myös ennakkoluuloista, niistä joita meillä itsellämme on - huolimatta siitä, että olemme itsekin ulkomaalaisina niiden kohteena. Miten päästä niistä eroon? Siinäpä kiperä kysymys. 

Maailma on ehdottomasti parempi paikka tämän ihanan illan jälkeen. Taksini kaarsi kotipihaan aamu-viideltä, aurinko oli jo noussut uuteen päivään ja kesäaamu oli mitä kaunein. 
Kiitokset vain koko seuruelle ja varsinkin ihanalla emännälle  <3 

Sunnuntain olin ajatellut viettää laiskotellen, mutta mitäpä vielä.....löysin itseni paikallisesta huvipuistosta, Kongeparkenista, koko päivän huvitteluretkeltä kuumuudessa :) No, hauskaa oli ja jaksoin ihan hyvin! 
Kongeparken on hauska paikka - huvia pienille ja vähän isommillekin (ainakin lapsenmielisille, kuten minä). Hyvää viikkoa kaikille täältä lämpimästä :)

Vi snakkes, Marianna


6 kommenttia:

 1. Emäntä kiittää vieraitaan -naisia ihanaisia- mukavasta illasta! Tämä suomalainen ystäväpiirimme on ykkösluokan seuraa, jonka kanssa on aina yhtä mukavaa kokoontua, joko siten keskenämme tai miesten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kuullostipa kivalt illalt ja onneks sul on siel ns, kohtalotoverei kenen kans voi jutel ja saara tuke kovas koti ikäväs ym ♥ Onpas siel tosiaa kesä, tänää turus 21 astet mut pilvist ja mä kyl paleli ku kävin terassil kääntymäs ♥ eile ol piru lämmi, mut tietty olin töis aamust iltta hah ♥ Oikke kivaa kesän alkkua sin päi ♥ Turu terku, Johanna

  VastaaPoista
 3. Voi kun huvipuistot on ihania. Niin kivan näköistä ja tunnelmat kohdillaan ;)

  VastaaPoista
 4. Naisporukan illanvietot ovat ihan parhaita! Kiva kun teillä on tuollainen suomalaiskööri siellä vuonojen maassa.

  Aurinkoista kesäkuun ensimmäistä viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Aurinkoista kesäkuuta teille kaikille rakkaat blogi-ystävät :) Tämä meidän Suomi-porukka on todellakin aivan upea ja nämä illat niin piristäviä joka tavalla. Kun hyvään seuraan lisätään hyvää musiikkia, kuten Paula Koivunimen -kaiken antanut tai just esim. Ressua, niin johan kelpaa. Kesään kuuluvat myös huvipuistot ja hattarat - ihanaa, niin ihanaa :) Tänään meidät kasteli varsinainen trooppinen sadekuuro, jota säesti ukkonen, mutta illalla paistoi taas armahin aurinko ja kesä jatkuu :) Nautitaan!

  VastaaPoista