Myrskyinen Lena, sisustuskärpäset ja aavistus syksyä.

Meillä vieraili viikko sitten hurjaakin hurjempi, puhkuen puhaltava myrsky - Lena. 
Se saapui lauantaina, keikutti laivoja, repi puita ja puhalsi - lämpimästi, mutta rajusti. Illalla se voimistui ja teki maailmasta lähes pelottavan. Me istuimme maalla ja kuuntelimme Lenaa, metsä metelöi, meri pauhasi ja sade piiskasi. Vastarantaa ei vuonossa näkynyt, ei näkynyt omaakaan rantaa. Vesi nousi korkealle ja vips....torppa pimeni, kylä pimeni, koko seutu pimeni. 
Kiitollisena ns. lyhtymaniastani sytyttelin vuosikaudet keräämiäni lyhtyjä ja kynttilöitä torpan joka huoneeseen ja todettava on, että esim. puuhellalla keitetty kahvi maistui ihan erikoisen hyvältä, kun sitä joi hämärässä ja kuunteli radiota - ainoata linkkiämme ulkomaailmaan :) 
Sähköt palasivat seuraavana päivänä, 15 tunnin pimeyden jälkeen. Aurinko ilmestyi taivaalle ja tuulikin lauhtui pikkuhiljaa.  Syksyn ensimmäinen makupala oli saatu ja siitä selvitty. 


Lena rikkoi meidän aurinkovarjon, joka kuvassa "kanivinottaa". Lyhdyt ja luumut pysyivät sentään puissa. Illat eivät ole vielä ihan pimeitä - kuvan otin ilta-yhdeksältä eilen.
Elokuun pimenevät illat, Lenan vierailu ja vesisateen ropina ovat (aurinkoisista päivistä huolimatta) herättäneet syksyisin vierailevan sisustuskärpäsen. Se pörisee korvissa, kutittaa sormia, keventää lompakkoa ja auttaa rakentamaan talvikotia. Meillä se kiusaa eniten minua, mutta tänä vuonna se näyttää purreen myös tyttäriä ja jopa pikkuisen isäntääkin (yeaah) :)
Meillä siivotaan, rakennetaan, sisustetaan, tehdään värikarttoja ja luetaan sisustuslehtiä. 

Tällä viikolla, joka on muuten viimeinen lomaviikkoni tälle kesälle, on saatu vettä ihan kunnolla. Sisustuskärpänen sai siten tehokasta apua sääjumalilta ja tämän talon lomalaisilta loppuivat syyt olla aloittamatta suunniteltuja (mutta helteiden vuoksi lykättyjä) projekteja täällä kotona. 

Tänään on mukava hymyillä, sillä terassi nr. 2 on saanut uuden laudoituksen, makuuhuone uuden värin seiniinsä ja kellarin kylpyhuoneen remontti on käynnistynyt - VIHDOINKIN!!!!!!!!!  Firma, joka tekee meille kaakeloinnin yms. aloittaa jo maanantaina :) Sohvaan on tilattu uudet päälliset, uusi sänkykin on hankinnan alla ja tyttöjen uudet huoneet ovat suunnitelmien osalta 100% valmiit. Nyt vain toteuttamaan niitäkin :D   (niiden suhteen hommat ovat olleet jäissä jo kuukausia - noloa ihan).

Tytöt ovat syyssiivonneet huoneensa ja keksineet kaikenlaista mukavaa. Uusia huoneita odotellessa ....


Vanhemman tytön juttuja ja "do it yourself" -taulu :)

Nuorempi tuunasi itselleen säilytyspurkkeja - muovieläimiä ja spraymaalia....meni ihan kuin Strömsössä vaan...Nuorempi vaihtaa nyt sisustussävynsä vaaleisiin ja uuden huoneen rekvisiittaa on jo hankittu. Tämä omena ihastutti Rodoslaisessa keramiikkapuodissa ja pakkohan se oli saada :)

Omia juttuja, eli valoa syksyyn ja maalia seiniin. Makuuhuoneessa ei ole kaikki vielä paikoillaan ja uusi sänkykin on tulossa, mutta työn alla näytti tältä. 
Samoissa sävyissä mä jatkan yhä vain....mitä sitä muuttamaan. 
Nimimerkillä: Rouva siniharmaaVesisateesta voi olla siis hyötyäkin ja valittaa ei voi, sillä Nelly (Stavangerilainen lempinimi auringolle) hemmotteli meitä taas viikon lopussa, niinkuin se on tehnyt koko kesän :)

Kuten olen aikaisemminkin todennut, olemme todellakin kokeneet kaikkien aikojen kevään ja kesän! Upeita auringonnousuja ja -laskuja, niin kotona kuin Rodoksellakin, uintiretkiä, aikaa ystävien kanssa, hellettä, kukkaloistoa ja vaikka mitä. Elokuun illat ja paluu lenkkipolulle ovat olleet tervetulleita ja syksy saa tulla - toivottavasti leutona ja myrskyttömänä tosin ;) 
Keskiviikon lenkkimme tuli muuten ihan bonuksen kanssa, sillä ohitsemme ajeli Anna af Sand -purjealus lastinaan paikallinen mieskuoro. Me rantojen kulkijat saimme kuulla: Have you ever seen the rain coming down on a sunny day - kappaleen ja tunnelma vuonossa olikin yht'äkkiä aivan sanattoman idyllinen ja kaunis. Lisää näitä iltoja, kiitos! 
Pidän ihan valtavasti juuri tuosta sateen ja myrskyn jälkeisestä tunnelmasta ja valosta. Tummien pilvien väistyessä ovat auringonsäteet kauneimmillaan ja maisema saa mahtavat valokontrastit. Ilma on raikasta ja metsät tuoksuvat ja kaikki on puhdasta. 


Syksy on mukavaa aikaa siinäkin mielessä, että pihatyöt muuttavat muotoaan ja varisnkin sadonkorjuu saa iloiseksi. Omat hedelmät maistuvat makeimmilta :)
Tässäpä mun puutarhakatsaus tältä viikolta - 
Puutarhurin liivi oli hauska löytö -  halvalla Jula:sta ja Piknik-korin löysin sain melkein ilmaiseksi - alennettu lähtöhinnasta 399,-:sta  mukavaan 99,-

Viikonloppuna testasin löytöni maalla, kun korjasin päärynäsadon ja leikkasin pensaita.

Ensi viikonloppuna matkaamme Osloon - siitä lisää ensi postauksessa!

Se on tällä kertaa morjens vaan, 
(tämä on yksi mun kavereistani maalla)

Vi snakkes, 

MariannaKommentit

 1. Teillä on siis niiiin kaunis koti, saanko muuttaa teille asumaan :-)
  Viilenevät päivät ovat saaneet minutkin kääntämään katseen sisään
  päin, kotirukka on ollut hylättynä miltei koko kesän, nyt on aika
  korjata asia. Pientä pintaremppaa meillekin tulossa.
  Aika hurjalta kuulosti myrskykokemuksenne. Siellä Norjassa taitaa
  syysmyrskyt olla vielä hurjemmat kuin täällä Suomessa.
  Vanhanajan pannukaffet, aah, siitä ei enää kahvielämys parane.

  Upeaa, energistä viikkoa sinulle Marianna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan Teija, mutta käväisin juuri teidän aivan ihanaa taloanne vilkaisemassa ja vaihtaisin mielelläni taloa kanssasi!!! Meidän talo on niin pieni ja teillä näyttää olevan ihanasti tilaa :) Hyviä puolia tässä meidän asuinsijassa on se, että kapungin keskustaan on vain 10 minuutin ajomatka, vaikka ollaan täällä saaressa ihan maalla....hevosten hirnunta herätti tänäänkin, mutta tilaa kaipaisin enemmän. Toisaalta, kahden talon pyörittäminen (siitähän sinäkin kirjoitit) on sen verran haastavaa puuhaa, ettei tässä suurempia tiloja ja tontteja kyllä jaksaisikaan. Nämä myrskyt täällä ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, sillä nousevat mereltä ja lyövät rantaan tässä meillä. Oikein hyvää viikkoa sinullekin Teija :)

   Poista
 2. Ihanaa ihanaa luettavaa. Söpöt nuo lasipurkit!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Hurjalta kuulostaa myrskyt, täällä meillä ei tuollaisia ole sattunut juuri kuin talvella ja myöhään syksyllä.

  Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Onpa teillä kaunis koti! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022