Olipa kerran prinsessa.....ihan pikkuisen hetken verran

Elokuu kulkee kohden loppuaan ja seuraavan kuukauden nimessä onkin sitten jo syksy - onneksi ei kuitenkaan vielä loka :( 
Itse en ole mikään syksy-ihminen, mutta sellaisista täydellisistä syyspäivistä pidän toki minäkin. Täydellisenä syyspäivänä on raikasta ja kuulasta, pelloilta ja metsistä nousee sumua, yöllä on ollut hallaa, ruska on kauneimmillaan ja auringon säteet valaisevat värien taianomaisen kirjon. Silloin juodaan teetä ja kuljetaan uusissa syystakeissa ja -neuleissa......... mutta, (nyt filmi niinkuin säreilee ja ratisee....)sellaisia päiviä on tosin harvassa. 

Romanttiset syksykuvat on kaukana silloin, kun sateen piiskaamana taistelee myrskytuulta vasten. Tiedätte varmasti sen tunteen, kun sormet ovat paleltuneet punaisiksi puristaessaan väärinpäin kääntynyttä sateenvarjoa, jotta se ei lentäisi taivaan tuuliin. Hiukset ovat sekaisin ja märät, eikä ruskasta ole tietoakaan - on vain pelkkää märäntyvää lehtimössöä ja kuraa. Sukat ovat märät, autolla ajo tuntuu merimatkalta...hui kauhistus! 
Teetä voi toki juoda silloinkin, vaikka ainoa ihailtava vaatteiden osalta on, toivottavasti ainakin , uusi sadetakki! 

Sateenvarjo on jo mukana työmatkoilla - kohta se väistyy sadetakin tieltä!!!



Syksyn mukavimpia asioita ovat mielestäni iltojen pimeneminen, kynttilät, kanervat, sadonkorjuu ja tietenkin se toivottu & odotettu ruska. 
Kanervat kukkivat meillä niin sisällä kuin ulkonakin ja niitä tulee ihailtua myös lenkkipolulla metsässä :) 
Omat päärynät, luumut ja omenat ovat aina yhtä suuri ilon aihe. Vuosien saatossa olen kehittynytkin jo varsinaiseksi martaksi, mitä hilloamiseen tulee ja tykkään ihan valtavasti siitä "oma sadonkorjuu -tunteesta". 
Ei siis mitään niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin. 


Oma oregano ja rosmariini.




Kanervia ja omat päärynät.





Päärynäjälkkäri - päärynälohkoja, kanelia, sokeria, hieman voita, hunajaa, ihan pikkuisen sokeria, kaurahiutaleita ja uuniin. Nautitaan vanilijajäätelön kera.





Gluteeniton mustikkapiirakka metsämustikoista (kaupasta ostettu ämpärillinen). Ihan hyvä maku, vaikka ei tuo gluteeniton taikina niin kohonnutkaan. Maku oli kuin mummon mustikoissa aikoinaan.





Luumut hilloiksi. Lisää luumuja tulossa lokakuussa :)









 Perjantaina pihalla.






Sadonkorjuusta otettiin lauantaina pieni paussi ja matkustettiin Osloon konferanssiin ja Norwex: in 20-vuotis gaalaillallisille. Norwex on Norjassa perustettu, nykyään Dallasissa, Texasissa pääkonttoriaan pitävä suoramyyntiyritys, joka myy ympäristö-ja terveysystävällisiä kodin- ja kauneudenhoitotuotteita. Olen ollut mukana itsenäisenä konsulenttina nyt jonkin aikaa ja pidän sekä tuotteista että firman ideologiasta valtavasti. Firman visiona on kemikaalien radikaali vähentäminen jokapäiväisessä elämässämme. Vesi & mikrokuituliinat mieluiten ilman pesuaineita, myrkyttömät pesuaineet, muovin vähentäminen jne. ovat Norwexin sydänasioita ja firma tukee vuosittain myös WWF:ää. 
Konferanssissa keskityttiin tällä kertaa varsinkin muoviin liittyviin suuriin ongelmiin ja saimme kuulla WWF:n edustajan kertomaa uusintaa faktaa planeettamme vakavasta tilasta. Vielä on toivoa, mutta kyllä se niin on, että olemme tämän sinisen pallomme lähes tuhonneet ja samalla sinetöineet myös kohtalomme. 

Tässä filmi, jolla WWF aloitti <3 Muut filmit eivät olleet yhtä romanttisia.









Gaalaillallinen kevensi muuten varsin asiapitoista viikonloppua ja amerikkalaiseen tapaan sinne pukeuduttiin mitään säästelemättä. Wonderful!

Kyllä prinsessana on ihanaa olla, vaikka vain yhden illankin. Kummasti sitä taas jaksaa palata arkeen ja tuhkimon rooliin, kun on saanut hetkisen kimaltaa! Pukuni on Demetrios-puku - gaala-asusta en tinkinyt minäkään. 




Nyt odottelen konferanssissa lanseerattuja uutuustuotteita ja valmistun uusiin esittelyihin. Näitä tuotteita on ilo myydä, koska ne ovat laadukkaita ja säästävät luontoa, terveyttä ja rahaa. 

Oslon lentokentällä on sellainen "vaarallinen" kauppa, jossa on aina poikettava....niin tälläkin kertaa. Sieltä löytyvät kaikki vähän fiinimmät merkit, mutta myös muutama norjalainen merkki, kuten Ane mone, on putiikissa edustettuna. Paksuja neuleita en voi enää harrastaa, koska minulla on aina kuuma (ikäkö?), mutta tämä neule oli ohut ja mieluinen. Kaipa tuo selässä oleva drømmefanger (mikä se onkaan suomeksi), vangitsee pahan, joka selän takana saattaa muljailla .....:) 







Syysostoksia ovat olleet myös Cubuksesta löytynyt huivi (aina ei tarvitse olla kallis ollakseen nätti).




Matkaan valmiina. 



Maailman parhaat matkakengät (ja työkengät).  Löysin Biancosta ja pakko on kehua parhaiksi kengiksi joissa olen koskaan kulkenut.



Laitan vielä kuvan elokuun kodista, eli kanervia olohuoneessa ja tyynyissä syksyn kynnyksellä ruskeaa kimallusta. Kivet meillä koristavat ympäri vuoden -tässä Rodoksen ja oman vuononrannan kiviä. Sisustusopiskeluni jatkuvat nyt pitkän sairastamisen jälkeen, apuvälinein tosin, mutta olen siitä niin iloinen. Lähden nyt seuraavan opintotehtävän, eli kylpyhuoneen suunnittelun kimppuun ja hyvältä tuntuu! Kyllä se tästä :)









 Elokuun loppua teille kaikille ja toivottavasti saitte auki tuon filmin. 

Minä odottelen nyt Reiman talvimallistoa saapuvaksi putiikkiin ja olen ihan jännittynyt näkemään uuden malliston :) 

Voikaahan hyvin,

Marianna

Kommentit

  1. Tiedän tuon mainitsemasi putiikin Oslon kentällä. Se on ihana ja takuuvarma ostospaikka, mikåali vain on aikaa. Stavangerin kentällä on nyt myös hyvä vaateliike, pieni tosin, mutta mukaan tarttui kolme vaatekappaletta viime matkalle lähtiessä:) Lieneekö sama putiikki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lieneepä hyvinkin :) Solan putiikki on pienempi, mutta samat merkit ovat edustettuna sielläkin. Ostin myös Snö-korun. ...ne ovat myös yksi suosikeistani.

      Poista
  2. Upea tuo gaalamekko, muutenkin kivoja vaatelöytöja ja neule on kaunis :) Suomessa on satanut enemmän ja vähemmän nyt viikon päivät. Itse olen syksyihminen, mutta kyllä tämä märkyys vähän harmittaa... Tuleepahan tehtyä kotihommia ja saa hyvällä omallatunnolla ihan olla vain!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kotihommat tulee tehtyä, kun ulkona satelee. Meille tuli tosin kesä takaisin, joten kotihommat saavat taas odottaa :)

      Poista
  3. Moikka, pitkäst aikka ♥ On kyl niin pal upea iltta puku että, tulee mielee 30-40 luku ja glamour ♥ Sopii sul täyrellisest ja pakko kyl sanoa ku erellises postaukses jottai ylipainost höpötit, ni joko sul on näös vikka tai pääs vikka mut vartalos ei ol mittä vikka ♥ Upea olet ♥ Kyl naisil on nii piru huano itsetuntto ja koska ei ol tyytyväissi..Toi pusero on kans kaunis ja siin tosiaa unisiepparist kuva ♥ Teil on ain kaunis koti ja onkki kiva kuvia kattoa sielt ♥ Meil on viel kesä koti ku ens viikol, muru laitta mun velje kans uuret laminaatit koko taloo ja maalavat kato ♥ Ku on valmist, laitan sit syksyn kotti ♥ Oikke kivaa viiko jatkoa sul, ihanaine naine ♥ Turu terkui, Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mä aika punkero olen - nuo kuvat eivät kerro koko totuutta :) Kiva, että olet taas paremmassa kunnossa ja energiat riittävät remonttiinkin <3 Kyllä oli muuten isäsi ostanut kauniita ruusuja - kävin katsomassa. Mikä väri! Mulle tulee aina Turku-kuvista koti-ikävä, vaikka kuinka koetan taistella vastaan......sellainen E.T. go home -olo, tiedätkö? Rakkaus on kuin pikkuinen ukko, jolla on taskussa avain ja lukko. Niillä se sitoo sydämmet yhteen, niinkuin maamies pellolla lyhteet <3 Ai miten romanttinen mies sinulla onkaan Johanna!!!!! Ihana juttu! Olen ilmeisesti tulossa Turkuun syyslomalla - matka on siirtynyt vapusta asti. Menen sitten kyllä teatterisillalle kuvaamaan :D

      Poista
  4. Upea asu ja kauniita kuvia!

    Kiva lukea, että olet mukana ympäristöystävällisessä yritystoiminnassa:) Niin pahaan jamaan me ihmiset olemme maailman saattaneet.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset