Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 5. elokuuta 2014

Sinivalkoinen torppa vuonossa ja kaikkien aikojen kesä

Palaan vielä takaisin Rodos-sarjaani, mutta en tässä postauksessa. Nyt pysytellään nimittäin täällä kotikonnuilla, omassa kimaltavassa vuonossa ja sen kesässä. 

Tänne vuonoonhan siunaantui jo helmikuusta lähtien varsin lämmin ja upea kevät. Maailma vihertyi ja puhkesi kukkaan valtavan aikaisin ja huhti-toukokuussa oli jo täysi kesä. Pitkää ja kaunista kevättä seurasikin sitten tämä vuosisadan kesä! Helle on hemmotellut ja hikoiluttanut, vettä on tullut harvoin ja vähän - elämä on ollut kuin etelässä ikään ja vuorokausirytmi on ollut lähes pakko muuttaa säähän sopivaksi. 

Kesästä on nautittu, vaikka ongelmiakin se on tuottanut......kuten 27 astetta töissä ja nyt elokuussa ampiaisten armeija. Olematon talvi ja lämmin kesä tuottivat ampiaiskesän vailla vertaa - huh ja hei! 

Vuonon rannassa on elelty huoletonta ja ihanaa kesää. Merivesi on parhaillaan saavuttanut 24 asteen mukavan lämpötilan (eilen 22) ja sehän on ajanut torpan väen mereen tuon tuostakin. Vieraita on käynyt Suomesta asti, on vietetty kesäjuhlaa, nautittu ystävien seurasta ja lämpimisitä öistäkin. Vanha talo on saanut uuden maalin pintaansa ja muutakin pientä on taas tehty......vaikka tämä kesä onkin otettu varsin rennosti ja loman merkeissä. 

Sinivalkoinen torppamme on tänä kesänä viettänyt jopa kreikkalaista iltaakin...lippuineen kaikkineen! Olenkin todennut, että sinivalkoinen torppani on 100% perinteinen norjalainen, rakas myös suomalaiselle ja täysin sopiva myös kreikkalaiseen tunnelmaan!  Parempaa paikkaa en itselleni osaisi keksiä - miten onnekas olenkaan :) Siskoni ihastui vierasmökkiimme niin valtavasti, ettemme meinanneet häntä mukaamme maalta enää saada. Hän totesi mökkimme energian olevan aivan omaa luokkaansa ja aivan uskomattoman rauhoittava. Yksi siellä nukuttu yö vastasi viikon lomaa, hän totesi. 

Kesäjuhlien vieraiden joukossa oli niin ikään vastahakoisia lähtijöitä ja sehän saa isäntäväen iloiseksi. Ihaninta on, kun pystyy tuottamaan muille sellaista hyvää oloa ja elämyksiä, että sen näkee (ja kuulee) heistä. Se on todellakin se kaikkein suurin ilo ja onni - sen eteen teen erittäin mielelläni vähän ekstra-työtä :) 
Sininen torppa on saanut uuden pöytäliinan. Se löytyi maalta, vanhantavarankaupasta ja on käsin tehty. Sardiini-taulu lähti mukaan alennusmyynnistä ja päätyi keittiöön. 


 Kreikkalainen ilta vuonossa :) 
Heinäkuun aamuja....allas kutsuu...
Kesän juhlijoita - näissä kesäjuhlissa meitä oli 18 :) Syötiin ja uitiin...hauskaa oli.Kesää parhaimmillaan


Elokuu tulee varmasti olemaan rauhallisempi kuukausi. Mökille kiiruhdamme yhä jokaisen mahdollisuuden tullen, mutta kotonakin on taas tekemistä ja arki palaa kuvaan pikkuhiljaa, mutta varmasti. 
Viime viikon sadepäivä sai jo touhuamaan kotonakin ja eilen hillottiin mökiltä tullutta luumusatoa, tehtiin mustikkapiirakkaa ja käytiin illan tullen anopin kanssa suurostoksilla. 

Mikä kesä tämä on ollutkaan. Ystäviä, viikot Rodoksella, ihana kesä mökillä, aurinkoa ja lämpöä riittämiin ja vielä on edessä elokuu! 
Hyvää elokuuta kaikille, 

Vi snakkes, Marianna


3 kommenttia:

 1. Kesälomasi kuulostaa ihan täydelliseltä! Tuo teidän mökkipaikka on kyllä niiiin ihana, että sieltä on varmasti vaikea lähteä takaisin kaupunkiin. Kreikkalainen illanvietto kuulostaa ihanalta idealta! Kyllä vieraanne varmasti nauttivat, kun saivat maistella Kreikan makuja tuossa ihanassa ympäristössä.
  Upeaa elokuuta sinulle Marianna!

  VastaaPoista
 2. Näyttää ja kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Niin ihanaa! Voi kunpa kesä jatkuisi vielä.

  VastaaPoista