Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kesäistä aikamatkailua

Joskus on ihanaa irtautua arjesta, kaikesta vakavasta & tärkeästä ja leikkiä hetki! Mielelle on taatusti terveellistä jättää tiukkapipoinen asialinja hetkeksi kaappiin ja heittäytyä leikin pyörteisiin. Nauru pidentää ikää, leikki on sielulle eliksiiriä ja oman itsensä vähän vähemmän vakavasti ottaminen on rentouttavaa! 
80-luvun pirskeet ystävien luona lauantaina olivat aikamatka, joka piristi varmasti kaikkia mukana olleita - naurua ainakin riitti. 
Me kaikki olimme pukeutuneet 80-luvun kultaisten sääntöjen mukaan, joten hiukset olivat suuria, Madonna-rusetit koristivat hiuspehkoja, ripset säihkyivät sinisinä ja pastellin sävyt & tennissukat olivat paikallaan. Motley Cruen Tommykin taisi paikalla olla :)
Isäntäväki oli noudattanut 80-luvun linjaa myös tarjoilun suhteen, joten eksoottinen ananas koristi niin kiinankaalisalaattia kuin jälkkärikakkuakin, pääruoka oli pataruokaa pussista ja alkupaloina tarjotut makkarat dipattiin sinappiin. Musiikki oli tietysti 80-luvulta ja ohjelmaakin oli, kuten jokaisen juhlijan kertoma henk.koht. 80-luvun muisto :)

Oma lookini:  Bananarama-inspiroitu kampaus, Miami Vice -toppi, pinkki neule olkapäille ja siihen sopivat aurinkolasit (puolikaihtimet), minihame, iso vyö, valkoinen huulipuna ja siniset ripset. 
Ukko-kulta juhli verkkareissa - jotka tungettu tennissukkiin, mintunvihreässä t-paidassa, Ray-ban:eissa, geelitukassa jne.
Tyttäriä  nolotti, kun poseerasin ulkona naapureiden nähden, mutta hei....YOLO!Meillä täällä lounais-Norjan rannikolla eletään yhä kesää ja mittari singahtaa päivisin aina 23-24 asteeseen. Yökosteus on vähäistä ja yötkin vielä lämpimiä. Merivesi on yhä uimalämmintä ja esim. meillä kukkivat taas mansikat. 
Me teimme sunnuntaina retken Ølberg-rannalle, joka sijaitsee Jærenissä. Rannalla olleiden ihmisten perusteella olisi voinut kuvitella elettävän heinäkuuta, sillä uimareita ja auringonpalvojia oli paljon, jäätelökioskin jonossa sai odottaa noin 20 minuuttia ja rannan tunnelma oli todellakin kuin keskellä kesää. Oikein  harmitti, ettei uimapuku ollut mukana, sillä merivesi oli ihanan lämmintä ja tämähän on alueemme yksi hienohiekkaisimmista ja loivimmista rannoista - aivan ihana! Minä sain tyytyä kahlaamaan, mutta kivaa oli sekin. Jærenin rannat ovat hienohiekkaisia, pitkiä ja kauniita. Maasto vaihtelee dyyneistä kivikkoon ja kivikoiden välistä löytää ihania laguuneja, joissa voi nautiskella auringosta ihan omassa rauhassa. Kesäinen syksy on tosin myös vähän ongelmainen, sillä aivot ovat jo syksymoduksessa ja aamuisin tekee niin mieli ottaa takki (tai ainakin paksu neule) mukaan matkaan. Mikäli niin tekee, tuupertuu lämpöhalvaukseen :)Omenasatoa hakemassa ystävien luona.

Tässä vielä pari kuvaa kotisaarelta. Kuten näkyy, turistitkin ovat yhä täällä ja sightseeing vuonoihin mitä mukavinta näin hienona syyskuuna. Otin kuvat torstaina, kun olimme ystävättäreni kanssa lenkillä. Päädyimme kuitenkin kaupan kautta rantakalliolle ja voitte uskoa, että kahvi ja pulla maistuivat satumaisen hyvältä aurinkoisella kalliolla, meren tuoksussa ja kesän lämmössä. Lenkki tehtiin lopulta, mutta vähän kiltimmin ;)


Pitkä ja lämmin kesä on tuottanut upean marjasadon. Ruusunmarjat ovat tomaatin kokoisia ja kaikki puut notkuvat satoa.Loppuun laitan vielä kollaasin omalta pihalta - eilen otettu. Mansikka kukkii, oliivilehto tekee marjaa ja kahvi maistuu yhä parhaalta ulkona. 
Olen ymmärtänyt, että Suomessa ollaan niin ikään kesätunnelmissa. 
Eipä siis muuta, kuin nautitaan jokaisesta säteestä, jokaisesta hetkestä ja siitä, että energiavarastot ovat todellakin pullollaan talvea vastaan! Takana on upea, pitkä, lämmin ja aurinkoinen kesä <3 

Hyvää syyskuun jatkoa kaikille - minä menen takaisin pihalle :)

Vi snakkes, Marianna

2 kommenttia:

 1. Oi noita aikoja! Muistan hyvin kuinka 80-luvulla minäkin levitin ripsilleni sähkönsinistä ripsaria ja huulet maalasin valkoisiksi, hui! Jalassa Kanarialta ostetut Hugo Bossin verkkarit, joihin tuo suunnittelijan nimi oli kirjoitettu kissan kokoisin kirjaimin. Jalassa tennissukat ja purjehduskengät tai polveen asti ulottuvat mokkasaapikkaat, sähkösiniset tietenkin :-)
  Tuollaiset teemajuhlat ovat ihan parhaita, ihana heittäytyä aikamatkalle menneeseen.

  Nuo nappaamasi kuvat merenrannalta ovat huikeita, kiitos kun jaoit ne kanssamme.

  Upeaa syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi ihana 80-luku, muistan hyvin:)

  VastaaPoista