Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 1. syyskuuta 2014

Venetsialaiset ja muuttunut valo


Vuono on lämmin, mutta niin erilainen - kesä tekee lähtöään, se on vaitonainen. 
Vie mukanaan matkaan lintujen lennot, laulut ja tanssit nuo kesäisen hennot.  
Vain lokki ja varis jäävät vuonoon vahtiin, lentävät tyhjillä rannoilla verkkaiseen tahtiin.

Aurinko lämmittää vielä hetkisen verran, kunnes pitenevät varjot ja voittavat taas kerran. 
Piiloon on viety kesäiset hetket, rannan tuolit ja helteiset retket......Kuvina kansiin ja päiväkirjan muistiin..... hetkeksi istun ja ihmettelen....
Taivas on musta, vaan ei sittenkään....miljoonat tähdet sen kannella nään!  On takassa tuli, lyhdyissäkin tulet, kesääkö lähtevää tässä nyt suret? 

Nautitaan näistä jäähyväisistä, kohotetaan malja ja kiitetään.....elämästä. Mennään aamulla uimaan ja nautitaan hetki, tehdään syksyä kohden mahtava retki. 

Hyvästi kesä - tervetuloa syksy <3 

Runosuoni sykkii täällä vuonossa :) 
Tunnelma maalla on todellakin niin muuttunut. Valo on muuttanut muotoaan, varjot ovat pidentyneet ja lämpimästä viikonlopusta huolimatta syksy oli selvästikin läsnä. 
Lauantaina satoi koko päivän ja vaikka mittari lähes 20 asteeseen kiipesikin, katsoimme parhaaksi viettää venetsialaisia - ja mieheni synttäreitä - sisätiloissa. Takkatuli, kynttilät, shampanja, hyvä ruoka ja ensimmäinen askel syyssisustukseen, porontalja, tekivät illasta täydellisen :)  Lasit olivat kyllä hukassa - huomaatteko?
Yöllä olimme tosin tukahtua kuumuuteen (takkatuli oli liikaa), joten pakenimme kello 03 ulos terassille tähtitaivasta ihmettelemään. Sade oli lakannut, taivas kirkas ja voi miten upea tähtitaivas voikaan olla! 

Aamu valkeni kauniina, aurinkoisena ja lämpimänä, joten vietimme aamupäivän rannalla kahvitellen ja uiden. Vesi oli vielä aika lämmintä, joten meri tuntui ihanalta! 

Kesäihmisenä koen aina tiettyä haikeutta ja ikävää näin syyskuun alussa. En voi sille mitään :(

Kuljin kamerani kanssa maalla ja nappasin muutaman kuvan kesän viimeisistä hetkistä...ja onhan tämä kesä ollut aivan uskomattoman hyvä <3 Kenties kesän viimeinen kotirannan fish spa?  

Vielä sai uida
Kesän kukkijat eivät luovuta - toukokuusta syyskuuhun täydessä kukassa
Kesä menee talvivarastoon


Talja nr. 1 ilmestyi paikalleen. Kohta niitä on enemmän...ja huopia ja mattoja..
Kotona ei huuhailla, sillä siihen ei ole aikaa. Töitä riittää kaikilla saroilla ja tänään siivottiin - viikon ainoan vapaapäivän kunniaksi! Kuvailin samalla tuotteita, joita edustan ja joilla siis tietysti siivoan myös kotona. Norwex - puhdasta ilman kemikaaleja!  Norwex on varmasti tulossa Suomeenkin jonkin ajan kuluttua, näin ainakin suunnitellaan, mutta tänä vuonna laajennettiin Saksaan ja Kiinaan. Norwex on alunperin norjalainen firma, mutta pääkonttori on nykyään USA:ssa. 
Norwexin ajatus on vähentää kemikaaleja päivittäiskäytössä ja kuten aikaisemmin kirjoitin, varsinkin muovi on nyt huomion kohteena. 
Ajatelkaa, maailmassa on yli 80.000 kemikaalia, jotka ovat käytössämme päivittäin ja suurinta osaa niistä ei ole kunnolla testattu. Myrkyt tuhoavat luontoa ja meitä. Ennen teollista vallankumousta syöpään sairastui yksi kahdeksastatuhannesta - tänään joka kolmas. Kannattaa siis miettiä omia tapojaan ja päivittäisiä myrkkyjään.  

Mikrokuitua, vettä ja myrkyttömiä pesuaineita, siinä oma syyni ihastua Norwexiin. Tässä omat siivouspäivän suosikkini:


Tiskiaine sisältää vain hajoavia/kilttejä aineita ja se on siksi hellä käsille ja luonnolle, mutta pesee puhtaaksi. Puhdistuskreemi on upea tuote....sillä voi puhdistaa pesualtaat, kahvikannunkin, keraamiset liedet jne. Apuna vain mikrokuituliina, jossa karheampi hankausnurkka.  Kyllä kiiltää! 
Suosikkituotteeni on pyykkipulveri. Se ei sisällä valkaisuaineita, lisäaineita tai entsyymejä vaan happea. Pesee kaikissa lämpötiloissa, värilliset ja valkoiset, villan ja käsipyykinkin. Ei jätä tahmeaa massaa pesukoneeseenkaan. Ihana! Pois jäävät turhat kutinat, likainen pesukoneen pesuainelokero, paha haju vaatteissa, jos satut unohtamaan ne muutamaksi tunniksi koneeseen jne. 
Villapallot on tarkoitettu kuivausrumpuun ja ne lyhentävät kuivausaikaa 20%:lla. Pyykkipulverin ihme. Vasemmalla on yksi miedoimmista pyykkipulvereista, tunnettu merkki ja suositeltu mm. allergikoille. Oikealla on Norwexin pulveri.  Kummassakin lasissa on vettä ja lusikallinen pyykkipulveria. Tämä oli tulos 20 minuutin jälkeen. 
Moppisysteemi on niin yes. Kuivamoppi ja kosteamoppi - ei pesuainetta.
Uuninkin puhdistimme taas tänään ja vesipohjainen, biologisesti hajoava uuninpuhdistusaine on kiva, koska mitään henkeen meneviä myrkkykaasuja ei tarvitse varoa. Ikkunaliina ja vesi = taikaa :)Odottakaapa vaan, kun saapuvat Suomeen!  Siivoamisesta tulee sellainen iloinen juttu :)
Itse säästän sekä käsiäni että luontoa, jota niin rakastan - se antaa hyvän mielen. Demojen pitäminen on mukava juttu, koska saan jakaa tärkeää tietoa ja hyviä tuotteita, auttaa ihmisiä terveempään koti-ilmaan (varsinkin allergikot ja astmaatikot saavat paremman elämänlaadun jättäessään myrkkypesuaineet pois). 

Itse tykkään siivoamisesta, ainakin joskus :)  
Neiti 13 v. auttoi tänään siivoamisessa, mutta huomenna herätäänkin taas pitkästä aikaa kouluun. Opettajien lakko päättyi tänään ja syksyn rutiinit käynnistyvät siis viimeinkin myös meillä. 
Oppikirjoja sai hakea jo tänään, joten ensimmäinen kirjanpäällystysilta alkaa täällä nyt!

Muistakaa kurkkia tähtitaivalle - it's amazing!  

Hyvää syyskuuta teille kaikille :)


Vi snakkes, Marianna4 kommenttia:

 1. Ihana ihana postaus runoineen ja jäähyväisineen kesälle! Niin aika menee... Ja saisinpa sut jotenkin taiottua tänne meille noiden aineiden kanssa - siivottaisiin yhdessä ja sen jälkeen istahdettaisiin viinilasilliselle :D No, sitä odotellessa, mun pitää vaan mopata näillä omilla aineilla. Mukavaa kouluvuoden alkua ja tunnelmallista syyskuuta sinne <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana runo <3 Siihen kiteytyi niin hienosti koko kesän ihanuus.
  Vaan on syksyssäkin omat hyvät puolensa. Voi hyvällä omallatunnolla
  käpertyä takkatulen äärelle sohvannurkkaan ja nauttia joutilaisuudesta.

  Kannatan tuollaisia ekopesuaineita lämpimästi. Meidän perheessä suuri osa kärsii herkästä ihosta, joten käytän aina sensitive-pesuaineita
  esim. pyykinpesussa. Liian paljon vieläkin altistumme kaiken maailman
  kemikaaleille, tuollainen edustamasi sarja olisi niin tervetullut myös Suomeen.

  VastaaPoista
 3. Ihana runo!

  Nyt nautitaan syksystä ja sitten suunnataan kohti uutta kevättä ja kesää:)

  Toivottavasti edustamasi sarja saapuu pian Suomen, kannatan ehdottomasti ekopesuaineita

  VastaaPoista
 4. Alun runo ja syksyinen teksti ovat ihania!!!!

  VastaaPoista