Kauniita unia

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu tarkoittaa syysloman alkamista ja ensimmäinen matkalaukku tästä talosta jo lensikin Osloon. Vanhempi tyttäreni matkasi nimittäin pääkaupunkiin ystäviään tapaamaan ja minä jäin tänne omia pakkaamisiani pohtimaan......vatsataudissa muuten :(   
Jokin harmituksen virus tarttunut jostakin mutkasta fiiliksiä pilaamaan ja nyt sitä toivotaan poistuvaksi yhtä vikkelään kuin se tulikin. Ruoka ei maistu, mutta olo on jo sentään aamuisesta huomattavasti parempi.

Ulkona tuulee rajusti, mutta lämpimästi (18 astetta) ja koetan kovasti katsella Suomen säätietoja ja -ennustuksia ensi viikolle. Matkalaukku on haettu valmiiksi ja mieli on vatsan myllerryksestä huolimatta hyvä :)

Olen elämäni saatossa oppinut muutaman asian pakkaamisesta ja matka-asuista, eli tässä tämän tantan yksinkertaiset pakkaussäännöt:  mahdollisimman rypistymättömiä vaatteita, ohuita toppeja (ei kerry painoa) ja pari neuletakkia + blazeria. Helppo yhdistellä eri tavoin ja klassiset topit ovat nättejä farkkujenkin kanssa. Yhdet kunnon juoksulenkkarit shoppailuun ja mahdollisiin sightseeing:eihin ja yhdet korolliset hienompaan menoon (sellaiset, jotka sopivat niin mekkoon kuin farkkuihinkin). 

Laukkuun on jäätävä tilaa ostoksille ja paino on aina otettava huomioon, mennään minne vaan :) Suomesta olen kantanut mukanani niin kattolamppuja kuin seinäkellojakin, joten laukussa on oltava tilaa "hulluudelle". Ruisleipä painaa sekin ja tällä kertaa tuon varmasti myös joulumakeisia (vihreät kuulat, Fazerin suklaat) yms. 
Va viten toppi ei kaipaa koruja - klassista ja rypistymätöntä farkkujen kanssa. 
KappAhlin valkoinen toppi on yksinkertainen, helma on kerroksineen soma ja tämäkin toppi on ihana farkkujen kanssa. Ei rypisty laukussa :)
Uudet reissukengät ostin alkuviikosta. Hyvät jalassa, saksalaiset, vähän korkoa ja sopivat niin hameen kuin farkkujenkin kanssa. 
Sellaiset ovat tämän reissumiehen ohjeet. Näillä on pärjätty hienosti ja kokemus on opettanut karsimaan turhaa pois! 


Koska tämä päivä on vietetty suurimmaksi osaksi leväten, ajattelin näyttää teille mun lepo-maisemat, eli elokuussa maalatun makuuhuoneen, nyt ihan valmiina. Uusi sänky on vielä hankkimatta (kun ei olla päästy yksimielisyyteen), mutta tältä näyttää seinien uusi väri: BETONI.Lamput ovat kaikki eri tyylisiä, mutta sopivat mielestäni hyvin yhteen: katossa kristallihelmiä, lipaston päällä kangasta ja yölamput metallia. Pieni teollisuuslamppu tikapuissa on ostettu Helsingistä. Yöpöytälamput ovat Ikeasta ja todella mainiot iltalukemista ajatellen. 
Valkoiset tyynyt ovat pellavaa ja huomatkaa Föri-tyyny - turkulaisen kodissa on oltava vähän Turkua. Kehyksissä ja matossa kimaltaa myös hopea. Tämä hauska kapistus löytyi laatikon pohjalta. Olen saanut sen siskoltani jo vuosia sitten ja unohtanut kokonaan - nyt se pääsi töihin. Kätevä! 


Tässä Ikean versio sängystä, jonka tyyppistä olen ajatellut. 
Mitä tykkäätte? 

Että sellaista unimaailmaa täällä on tehty ja tehdään. Itse olen oikein tyytyväinen uuteen väriin ja tunnelmaan - uni tulee hyvin ja aamu alkaa energisesti. 
Toivonpa nyt vain, että tämä vatsan mellastus paranee pois ja saan energiaa pakata laukut. 

Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille, 

Vi snakkes, Marianna


Kommentit

 1. Sinä olet niin kokenut reissaaja, että osaat pakata järkevästi. Meikäläisen helmasynti on ottaa aina aivan liian paljon vaatteita matkalle mukaan, kun en osaa päättää. Jos sitttenkin olen sillä tuulella, että haluan pukeutua juuri tähän asuun, perustelen itselleni...
  Nuo uudet nilkkurit on niin mageet! Itselläni hieman samanlaiset, tykkään niistä kovasti.
  Parane pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se pakkaaminen helppoa ole. Pelko siitä, että vaatteita on mukana aivan liian vähän saa pakkaamaan liikaa. No, menen nyt jatkamaan pakkauspuuhia :) Hyvää weekendiä!

   Poista
 2. Kaunista! Hyvät pakkausvinkit. Aikoinaan kun tein reissuja pifdin sääntönä sitä, että matkatavarat mahtuivat yhteen reppuun.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään tuntuu jo paremmalta, sain syötyä aamiaisenkin. Pakkaaminen on todellakin taitolaji :) Oikein hyvää viikonloppua teille!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lämpenee, viilenee, lämpenee, polttaa jo....eiku viilenee!

Vuonon rannalta moi

Hyvää alkanutta vuotta 2021!