Risuja jouluksi

Lauantaita kaikille :)

Täällä sataa hetkittäin vettä. Lämpötila on pudonnut +7 asteeseen ja tuntuu talviselta. Naapurin piipusta nousee savua....innokas :)

Me kävimme tänään joululahjaostoksilla naapurikaupungissamme, Sandnesissa. Sandnes on sisustajan paratiisi, sillä sen mukavan kävelykadun varrella on lukuisia sisustusliikkeitä ja kaiken kukkuraksi vanhantavaranliike, Toves Antik og brukt. Se on varsinainen aarreaitta ja tänään tein siellä niin ihanan löydön, että olin pakahtua onnesta. Vanha ikkunaluukku etelämpää Euroopasta odottaa nyt olohuoneessa "stailausta"....kuvia luvassa! Joululahjojakin tuli sentään ostettua, eli tonttu ei ihan tohelo ollut tänäänkään, vaikka antiikkikaupassa kauan pyörikin. 

Sandnesin sisustuskaupoista suosikkejani ovat Smak ja Swedish Grace. 
Kukkakaupassa kävin myöskin, toinen toistaan kauniimpia joulukukkia ihailemassa ja mieheni allergiaa harmittelemassa. Tämän talon joulu kun on joulukukaton...hupsis mikä sana ;) 
Aion toki kokeilla tänäkin vuonna jouluruusun tuomista tupaan, mutta vasta lähempänä aattoa ja toivon muiden joulukukkieni menestyvän pihalla. 
Miten allergiaperheen koti sitten jouluna koristellaan? No risuilla tietenkin! 

Olohuoneen nurkassa asuva puu, jonka toin maalta pari vuotta sitten vaihtaa vaatteitaan vuodenaikojen mukaan ja on jälleen saanut tähtivaatteet yllensä. Tähtien lisäksi sillä on pallovalot koristeinaan. 

Ruokailutilassa on lisää risuja ja pöydälle olen nyt rakentanut käpy-lahjapaketti-kynttilävirityksen. Käpykukka ei allergisoi sekään :)

Varsinaiseen joulukoristeluun on vielä reilu viikko .... sitten saadaan yksityiskohdat paikoilleen ja väriä tupaan!


Koti on risukasa, mutta putiikki ei! 
Putiikissa olemme nimittäin jo täysin joulun tunnelmissa ja ihanat punaiset sävyt, piparkakut ja joulun juhla-asut ovat paikoillaan :) Yhdessä tanskalaisen somistajamme kanssa saimme kaiken valmiiksi jo torstaina - nyt on mukavaa ja piparkakku tuoksuu.
Eikö olekin somaa? 

Stavanger-kuvia on pyydelty lisää, joten laitanpa tähänkin pari työmatkalla ottamaani kuvaa. Tässä taas koristekuva Stavangerin kaduilta. Tämä on Kirkegatenilta.Ja ihanan Harry Camping -kaupan ikkunassa oli näin ihana asetelma. Tietäjät matkalla jo......


Huomenna on luvassa ratsastustuntia (huh pitkästä aikaa) ja joulubasaaria. Tuntuu, että marraskuu on suorastaan kiitänyt ohi ja samaa koskee koko mennyttä vuotta! 
Itselleni tämä vuosi on ollut aikamoinen koettelujen vuosi, rankka ja välillä epäoikeudenmukainen. Samalla se on kuitenkin avannut uusia ovia, tuonut elämääni uusia ihmisiä ja ollut kaikenkaikkiaan hyvä ja opettava vuosi. 

No, vielä on edessä joulukuu ja uudet seikkailut. Ilolla odotan ensi kuun joululounasta ystäväperheiden kanssa, huomista basaaria, jouluvieraita, joululeipomisia ja aattoa tietenkin! 

Nyt ikkunaluukulle......

Vi snakkes,
Marianna


P.s. Sandnesin uudessa Bystasjonen- ostoskeskuksessa oli aivan ihana jouluhirvi - pakko oli kuvata.Kommentit

  1. Ihana jouluinen tunnelma siellä Norjassa! Putiikit on somistettu niin tyylikkäästi, ihan mun makuuni. Olen joskus ollut Göteborgissa joulun aikaan, siellä aistin samanmoisen tunnelman kuin siellä teillä.
    Ihastelin tuota teidän ruokailuryhmää, se on aivan upea.
    Jään jännityksellä odottamaan postausta ikkunaluukusta, mitä kaunista oletkaan jälleen loihtinut!
    Suloista sunnuntaita Marianna <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuonon rannalta moi

Tammikuisia valonpilkahduksia

Pimeyden keskeltä