Ihan oikeaa lunta aaton kruununa

Tapaninpäivän iltaa täältä vuonosta.
Päätin paeta hetkeksi blogimaailmaan, sillä ribbe on uunissa ja pöytä katettu - minulla on sopiva tauko :)

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava ja leppoisa joulu, aikaa levätä ja nauttia ajasta perheen sekä ystävien kanssa ....ja kaiken tärkeimpänä - hyvä mieli. Glögihetki terassilla ja huomatkaa, ihan oikeaa lunta (sohjoa ainakin) on kuvassa mukana! 

Täällä vuonossa vietettiin aattoiltaa hyvin iloisella mielellä, sillä kuluneen vuoden tapahtumat ovat todellakin herättäneet meidät ymmärtämään, ettei mikään ole itsestäänselvää. Se, että saimme nyt istua joulupöydän ääressä lähes vanhalla kokoonpanolla on niin suuri kiitollisuuden aihe, etteivät sanat riitä sitä kertomaan. Vuoden alkupuoliskolla en olisi ikinä uskonut, että vietämme joulua jälleen yhdessä <3 
Lankoni, joka kaksi vuotta sitten jäi yksin ja vuosi sitten sairastui vakavasti, oli mukana joulussamme!  Hänen kuntonsa ei ole hyvä, mutta hänen ilonsa siitä, että hän kykeni viettämään joulua vanhaan tapaan oli liikuttavan suuri. Kengät oli kiillotettu, uusi puku ostettu ja lahjojakin hankittu.  Ilta oli hänelle fyysisesti raskas, mutta sen antaman ilon voimalla hän jaksoi yllättävänkin paljon ja pärjäsi hienosti. 
Myös appi-isäni vietti joulua kanssamme! Vanha mies, joka miltei jätti meidät ja tämän maailman useampaan kertaan vuoden alussa oli hyvillä mielin mukana aattoillan tunnelmissa ja nautti ruuasta, lahjoista ja ennenkaikkea rakkaistaan! 
Joulupukki muisti meitä kaikkia ja hauskaa oli.

Hyvän mielen joulun kruunasi loppuillasta lumi!!! Ihan oikea valkoinen lumi! 
Eihän sitä paljoa tullut, mutta maa peittyi valkoiseen harsoon ja ihana jouluinen valo koristi aattoiltaa - mikä ilo se olikaan! 
Koti-ikävää potevalle suomalaiselle se oli kuin lahja suoraan taivaasta ....taivaastahan se tulikin.

Aattoiltana jätimme kamerat ja puhelimet pois ja keskityimme yhdessä vietettyyn aikaan, mutta joulun muista kattauksista napsin kuvia. 

Jouluaaton aamiainen. Kattauksessa mukana Samu Sirkka ja isoisän taskukello. Vuodet kuluvat, aika kiitää, mutta perinteet jatkuvat ja säilyvät...se oli kattaukseni ajatus tällä kertaa. Samu Sirkan joulutervehdys on kuulunut jouluuni lapsesta lähtien..so, from All of Us to All of You - A very merry Christmas! 
Jokainen sai myös makean lumipallon.

 1. Joulupäivän puuroaamiainen pienellä muutoksella kattaukseen :) Fazerin Finlandia...nams!

Visiitti haudalle <3 

Joulupäivän illallinen ja uudet muutokset....joululautaset olen saanut anopilta. Appeni sai niitä aikoinaan lahjaksi työnantajaltaan, mutta he eivät ole niitä koskaan pitäneet esillä. Meillä ne ovat mukana joulussa.

Eilen saimmekin sitten lenkkeillä lumisessa maisemassa :) On aina yhtä hellyyttävää nähdä lasten suunnistavan kohti pulkkamäkeä, kun maassa on 1/2 senttiä lunta..paikoittain! Pulkkamäet olivat kuitenkin täynnä pikkuihmisiä ja polut liikaa syöneitä lenkkeilijöitä. Meidän Linuksemme testasi uutta joululahjaansa, toppatakkia. Ylpeä ja tyylikäs schnoodeli talvimaisemassa oli pakko ikuistaa kuvaksi. 
Tänään meillä on otettu ihan rauhallisesti. Glögit juotiin ulkona....juuri ennen vesisateen alkua. Taitaapa olla lumi mennyttä jo huomenna, sen verran lämmin täällä taas on, mutta mitäpä tuosta - aattona oli lunta, se on tärkeintä. 
On ihanaa ajatella, että kuljemme taas kohti valoisempia päiviä ja kevättä :) Tämä vuosi oli täynnä rankkoja tapahtumia, pettymyksiä ja suuria muutoksia. Tuntuu kuin vuosi olisi alkanut maanjäristyksellä, suurella ravistelulla! Näin vuoden lopussa voi kuitenkin katsoa mennyttä hyvällä. Kaikella on tarkoituksensa ja vaikeat tilanteet opettavat aina jotakin tärkeää. Maanjäristyksen jälkeen voi rakentaa uutta ja parempaa!

Ennen uuden vuoden toivottamista tervetulleeksi juhlistamme vanhimman tyttäreni 18-vuotispäivää! Tuntuu aivan uskomattomalta, että esikoiseni syntymästä on todellakin niin pitkä aika. Vasta "eilenhän" minä seisoin muutaman muun tuoreen äidin kanssa TYKS:n osaston liinavaatekomerossa ja ihastelin uuden vuoden ilotulitusta (aivan, siitä ikkunasta ilotulitus näkyi kaikkein parhaiten). Aika rientää...


Uutta vuotta kohden käydään siis vuonossa iloisin mielin, unelmoidaan uusista matkoista (varsinkin takaisin Toscanaan) ja mukavista hetkistä ystävien ja sukulaisten kanssa. Toscana mielessä joulunakin :) Takapihan koristeena Italiasta tuotu vespa!Oikein mukavia välipäiviä ja loppuvuotta teille kaikille!  

Vi snakkes, MariannaKommentit

 1. Ihana postaus:) Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ja samoin sinulle! Kiitos muuten kuluneesta vuodesta täällä blogimaailmassa :)

   Poista
 2. Kiitos Marianna ihanasta blogistasi! Kirjoitat niin kauniisti. Tekstistäsi huokuu rakkaus ja toisista välittäminen. Hyvää oloa Sinulle ja rakkaillesi; olkoon uusi vuosi teille lempeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Kiva, että pidät lukemastasi ja oikein hyvää Uutta Vuotta sinullekin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa kerran blogi

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

2022 höyhensarjalaiset