Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 30. joulukuuta 2014

Lumisen vuonon torppa toivottaa Hyvää Uutta Vuotta

Vanhan vuoden selkä taittuu ja lumi harson sille heittää - 
hellien, kiittäen sen ikäänkuin muistoihin peittää....
Toivoen ja iloiten me katsomme uuteen aikaan, hetkeen lähes satumaiseen haemme tähdistä taikaa!
Siis kohottakaa maljanne ja tervehtikää tulijaa - vuotta aivan uutta...... edessänne on jälleen kerran tuhat loistavaa mahdollisuutta! 

Runosuoni sykkii taas :)  
Tuntuu hyvältä hyvästellä vuosi 2014 - muutosten vuosi! 
Tuntuu, että tämä vuosi herätti ja havahdutti moneen asiaan, korjasi epäkohtia, ojensi, koulutti, antoi paljon ihania hetkiä ja muistoja, toivoa, uskoa - tosin myös kyyneleitä, surua, pettymyksiä, sairautta, ikävää!  Elämän makuinen vuosi kaikenkaikkiaan. 
Ihania matkoja, rakkaita ihmisiä, pitkä ja lämmin kesä - siten haluan muistaa vuoden 2014!

Elämä on valintoja, niitä teemme päivittäin. Elämä on uskaltamista tai uskaltamatta jättämistä. Elämä on tasapainoilua järjen ja tunteiden, synkän ja valoisan, saamisen ja luopumisen välillä. 
Me kirjoitamme elämämme tarinaa itse, valintojemme kautta, pala palalta - joskus kohtalo sekoittaa kuitenkin kirjoituspöytämme, hyppää puskista ja muuttaa kuviot. 
Silloin on otettava tauko, teroitettava kynä ja aloitettava uudenlaisen tarinan kirjoittaminen - elämän kimurantit kiemurat, niitä emme aina voi valita. 

Minä olen aina ollut sellainen "uskaltaja". Rymistänyt maailmalle sillä samalla mentaliteetilla, jolla aikoinani opettelin uimaan, eli "ui rohkeasti aaltoihin kuten kaikki muutkin, pahimmassa tapauksessa hukut, todennäköisesti et"!
En ole hukkunut.
Ikä ja äitiys (viimeiset 18 vuotta) ovat tuoneet lisää järkeä - oikeammin pelkoa mukaan elämääni ja jarrut ovat nyt ahkerammin käytössä. Luonnollista. 
Jos nyt opettelisin uimaan, uisin rannan myötäisesti ja ottaisin kellunta-avun mukaan syvemmälle uidessani :) Näin teen elämässänikin nyt.

Toivon kuitenkin uudelta vuodelta voimia uskaltaa - pienmmällä vaihteella ja jarrut tarkastettuina, mutta uskaltaa kuitenkin. 

Kiitollisena kaikesta siitä, mitä kuluneet vuodet ovat minulle antaneet, mitä olen uskaltanut valita ja miten olen laivaani ohjannut (jonkun suuremman avun toimiessa luotsina karikoiden ohi), katson kohden uutta vuotta ja sen mukanaan tuomia, vielä tuntemattomia tapahtumia ja ihania elämyksiä. 


Kiitos rakkaille ihmisille, ystäville ja lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos rakkaudesta, kiitos ystävyydestä, kiitos seurasta, kiitos tuesta :)
Oikein hyvää Uutta Vuotta teille kaikille!  


...niin ja torppa...lumisen vuonon torppa, maisemat tässä kuvina <3 Glögihetki kahden maun mukaan.

Vanha eväsboksi oli pikkujoululahja anopilta. Se on 60-luvulta ja se oli täytetty....

...krumkakeilla, norjalainen jouluherkku. Maistui hyvältä lumisessa maisemassa.
Sitkeät orvokkini nyt lumen alla.


 Samoin kanervat.
Talon edustan laventelissa on yhä kukkia.


Kylätie.
Löytö mökille. Sellaista tällä kertaa....

Vi snakkes, Marianna ja päärynäpuu

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja ihania tunnelmia!
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kaunis alkuruno ja hienoa tekstiä muutenkin. Vaikuttavia kuvia, upeissa maisemissa sijaitsee luminen torppasi. Onnellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihania postikorttimaisemia! Hienoa, että tekin olette saaneet nauttia lumesta! Godt Nytt År 2015!

  VastaaPoista
 4. Kauniita talvisia maisemia :) Ei siihen aina tarvita aurinkoakaan, kun utu luo hiukan mystistä tunnelmaa. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. No nyt se on saatu vauhtiin - vuosi 2015 nimittäin. Lumi on enää vain muisto, sillä vesisade ja kunnon lämpöasteet muuttivat maiseman ihan hetkessä! Toivottavasti vuosi alkoi teillä kaikilla mukavasti! Kuullaan :)

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista