P.A.I.N.S. (positive attitude in negative situations)


Be like a duck - above the surface look calm & unruffled. Below the surface, paddle like hell!

Tämä on tavallaan mun päivittäinen tilanteeni, kun tämän ongelmallisen sairauteni kanssa elelen. Töissä paketoin lahjoja hymyissä suin, vaikka hymyn takana purenkin hampaitani yhteen ja laulan mielessäni tuskan aarioita! 
Olen sairastanut nyt reilut kaksi vuotta ja se alkaa näkyä yhä enemmän oikean käteni ihossa (oikea käsi on ollut koko ajan se huonompi). Iho on ohutta, kuin vanhuksen ihoa, eikä se kestä oikein mitään. 
Talvi pahentaa tätäkin ihosairautta aika lailla ja auringon ikäväni kasvaa kipujen mukana. Suomalainen sisu auttaa kuitenkin jaksamaan, käymään töissä ja elämään arkea, vaikka se toisinaan aika hankalaa onkin. Olen niin kyllästynyt hanskoihin, sideharsoihin, voiteisiin, laastareihin........haaveilen kynsilakasta, sormuksista, piirämisestä ja ennenkaikkea kivuttomasta olotilasta. 
Luin juuri artikkelin PPP-potilaiden elämän vaikeutumisesta (amerikkalainen tutkimus). Siinä todettiin, että PPP hankaloittaa elämää enemmän kuin tavallinen psoriasis, koska se kohdistuu käsiin ja jalkoihin, eli välttämättömiin "työvälineisiimme". 
Ihon lisäksi kipua on nivelissä, se ei näy, mutta tuntuu! Ohut ja kireä iho vaikeuttaa myös käden avaamisen ja sormien ojentamisen. Todellakin, työkalut rikki.


Kädet tänään.







Olen kokeillut kaikkea ja pientä lievitystä oireisiin saa aloe verasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta. Välillä on vaikea hillitä kieltään, kun joku hyvää tarkoittava ihminen tiedustelee, josko olen kokeillut käsivoidetta :) 

Paras lääkkeeni on kuitenkin P.A.I.N.S.  Keskityn elämässäni kaikkeen hyvään ja mukavaan, kauniiseen ja hauskaan. Olen opetellut hemmottelmaan itseäni ja olemaan itseäni kohtaan suvaitsevaisempi. 
Ihaninta hemmottelua ovat vaatteet ja sisustaminen. Katse ja ajatukset pois käsistä ja mielummin vaatteisiin ja muuhun mukavaan. 
Täytän seuraavaksi 47 vuotta, mutta rakkaus vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin ja koruihin ei vain haalistu. 

Nyt sydäntalven pimeydessä on ihana helliä itseään vaateostoksilla ja itse pidän bling-blingistä myös talven asusteissa. Klassista ja ajatonta, mutta pienellä kimalteella. 

Juhlin tänään Annan päivää (Kreikassa ja Suomessa), joten tässäpä juhlan kunniaksi Marianna-tädin keimailut ja sydäntalven vaateostokset: 



Saint-Tropez paita kimaltelee juuri sopivasti.





Vedensininen paita Next-liikkeestä.





Lämmintä neuletta Matchista ja uusi lempparitoppi Lindexistä. 




Espritin mekko Turun reissulta....kiitos Äiti <3





Huomaatteko alla olevasta kuvasta, että sormeni käteni ovat turvoksissa? Kuluneen vuoden aikana olen kuitenkin oppinut pitämään itsestäni ihan uudella tavalla, enkä anna mokoman ongelman häiritä. Itsensä hyväksyminen kaikkine epäkohtineen on hyvän olon avain - sen olen oppinut!  
Olen oppinut myös sen, etteivät ihmisten arvostelut, kauhistelut tai terävät kielet merkitse mitään, jos itse on tyytyväinen elämäänsä ja itseensä. Ja minä olen.






Tykkään ylisuurista pehmeistä neuletakeista. Harmaa takki on BikBok,  Lene Orvik:in mallistoa.





Italian ostos. Takki on kotoisin Venetsiasta, ihanaa villakangasta.





Firenzessä hemmottelin itseäni myös Burberryn liikkeessä. Huivi on lahja siipaltani ja muisto mukavasta viikonlopusta. 
Uusi lempituoksuni on Boss:in Ma Vie - senkin ostin matkalta. Uudet saapikkaat ovat Vagabondin. 



Iloa ja lämpöä talven pimeydessä - sitä tarvitaan! 


Meillä vuonossa riehuu tällä hetkellä myrsky. Ihmisiä on kehoitettu pysymään sisätiloissa, koska tuuli saattaa yltyä vaarallisen voimakkaaksi. Ehdin päivällä sitomaan puutarhakalusteet kiinni autotalliin, korjaamaan muut mahdollisesti lentävät tavarat piiloon ja tarkastamaan kellariin vievät portaat ja kaivon. 
Me nautimme joulutunnelmasta täällä kotosalla. Kuusi koristeltiin tänään, Suomeen lähtevät paketit on pakattu ja glögi maistuu mainiolta. 


'






Nuorimmaisen joulutanssiaisasu saapui tänään ja pakkohan se on täällä näyttää :)  Mitäs tykkäätte?  Bling-bling-bling!!! Olisipa itselläni ollut tuollainen tanssiaispuku! Me ompelimme aikoinamme itse ja vasta Amerikassa näin ihan oikeita tanssiaishameita. Joutsenprinsessa odottaa nyt suurta iltaansa. Rakkaus kimaltavaan taitaa olla periytyvää :)




Tämä tällä kertaa. Joulupuuhissa jatketaan!

Oikein hyvää viikon jatkoa....mennään kohden 3. adventtia. 

Vi snakkes, Marianna




Kommentit

  1. Oikea asenne! Olen aina vähän kateellinen teille "naisellisille naisille", jotka osaatte ottaa ilon irti bling-blingistä. Itse olen sellainen ikuinen hevostyttö poninhäntineen ja farkkuineen, ja täällä maalla se piirre tietysti vain korostuu. Kun kerran taas seisoin tuolla pellolla pipo silmillä ja nostelin työhousujani (sätkä vaan puuttui suupielestä...), niin oikein säikähdin itsekin ja päätin tehdä ryhtiliikeen….Mutta sitten se taas lipsuu :D.

    Hurjat noi kädet…mulle tulee talvisin sormenpäihin pykimiä ja tiedän kuinka tuskallisia ja invalidisoivia ne on, saati kun koko kädet on auki. Olet taatusti kokeillut kaikenlaista, mutta oletko tutustunut Paula Heinosen oppeihin? Jotenkin vain tuntuu, että tuossa on jotain suolistoperäistä, eli vaikka niitä hoitaakin rasvoilla niin avain parantumiseen löytyisi ravinnosta? En tiedä - siltä vaan tuntuisi. Hankalia ja hitaita parannettavia kuitenkin, mutta hieno asenne sulla on.

    Teillä on myrsky, ja meiltä meni sähköt. Heräsin sohvalla ja ihmettelin, kuka oli laittanut television pois päältä. Onneksi oli kynttilä palamassa - muuten olisi ollut aika pimeää ja pelottavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä perehtyä tuohon Paula Heinosen käsitykseen näistä asioista. Lääkäri ehdotti minulle sellaista aika rajua lääkekuuria, maksoi tuhansia jo kuukauden hoito ja sivuvaikutukset olivat aivan kauheat - kieltäydyin. Se kun hoisi niin ikään vain oireita ja oli sellaista myrkkyä, että maksan vuoksi ei kuuria voinut ottaa kuin kuukauden kerrallaan. Kyseinen lääke oli lähes tuntematon täällä, eikä sitä ollut maassakaan. Tyylistä sen verran, että näkisitpä minut maalla ja siinä lande-lookissa! Se on juuri sellainen, että itsekin pelästyy, jos peiliin katsoo :) Välillä on ihanaa saada tallustella lököhousuissa ja saappaissa, mutta maalla munsta tulee kyllä ihan vuononpeikko :D

      Poista
  2. Ihana sinä <3 Ja todellakin, sulla on mahtava asenne elämään ja se myös näkyy kaikessa siinä kauneudessa, jota meillekin jaat! Miten se menikään, että et voi muuttaa olosuhteita, mutta voit vaikuttaa, miten niihin asennoidut. Ja vaikkei käsikipuiluihin meinaa mikään auttaa, varmasti tuo elämästä nauttimisen taito sitä vähän edes lievittää.
    Lämmin halaus viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellis. Juuri näin ajattelen minäkin - olosuhteisiin ei aina voi vaikuttaa, emmekä voi valita kaikkea itse, mutta asenteen voimme. Munt on nyt koulittu kovalla kädellä ja keitetty monessa vedessä, mutta kaiken elämän muljutuksen jälkeen seison vahvempana, parempana ja onnellisempana versiona itsestäni. Rankoissa elämänvaiheissa ei ole helppo nähdä sitä hyvää, mitä niistä yleensä seuraa ja on helppo katkeroitua, kun kokee epäonnea & epäoikeuttakin (vaikka itse koettaa elää, tehdä ja ajatella oikein), mutta kaikesta jää aina kuitenkin se hyvä käteen - loppujen lopuksi. Kova koulu, mutta kannattava :) Onneksi minua on sinunattu myös luovalla hulluudella ja elämänilolla - ilman sitä olisi kaikki ollut synkempää. Lämmin halaus sinullekin Ellis <3

      Poista
    2. Kiitos halauksesta Ellis <3 Näin ajattelen minäkin, toisinaan asenteemme on se aino asia, johon voimme vaikuttaa. Olosuhteet, ympäristö ja esim. sairaudet ovat usein oman valtamme ulottumissa, mutta asenteen valitsemme aina itse. Halaus sinullekin <3

      Poista
    3. ..ulottumattomissa, tietysti :)

      Poista
  3. No voi FAK tuota kättä! Sattuu jo pelkkä katsominenkin... On se kyllä kun kuuhun osataan mennä, mutta tälläiseen ei kunnollista hoitokeinoa! Tsemppiä paljon!
    Asusi näyttävät kivoilta! Tykkään klassisesta tyylistäsi, itselläni hieman vastaava värien yms raitojen kanssa :) Olen ostanut itselleni Burberryn villakangashuivin 9 vuotta sitten ja edelleen se on talvikäytössä miltei päivittäin! Juuri eilen mietin, että se on ollut paras ostos ever vaikka silloin taisi viimeiset hilut siihen mennä :)
    Täällä nykyisin nämä vanhojentanssipuvut ovat NIIN BLING, ettei tosiaan. Itsehän ompelin myös vuonna 1997 omani ja olinkin erittäin tyytyväinen 50-luvun Grace Kelly -tyyliseen pukuuni. Toivottavasti lapseni käyttäisi sitä aikoinaan omissa juhlissaan :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Luulisi tällaisen hoituvan, vaan kun ei...., eivätkä lääkärit ole edes ihan perillä miksi ja mistä se tulee. Ajattelen juuri niinkuin sinäkin, kun ostan jotakin kalliimpaa, mutta klassista, eli ilo siitä on monivuotinen. Useimmiten ostan ihan sellaisia kohtuuhintaisia vaatteita, mutta toisinaan "sijoitan" kalliimpaan. Niitä kyllä sitten käytänkin ahkerasti vuosien ajan, eli ovat hintansa väärttejä. Grace Kelly -tyylinen puku kuulostaa IHANALTA! Glamour on aina paikallaan :)

      Poista
  4. Vasta askettain loysin blogisi ja tykkaan!
    Kauniita vaatteita ja sisustusta blogisi taynna.
    Ottaa kipeaa,kun katsonkin kasiasi.Itsella jos pieni halkeama sormenpaassa,on tosi kipea,mita sitten koko kasi.En edes tieda kehtaanko tata kirjoittaa,mutta tormasin netissa keskusteluun,jossa joku kertoi saaneensa avun ihon kutinaan/sieneen? tummelin avulla.Siis ihan se tummeli,jota kaytetaan myos lehmien utareisiin.Apua,tama kuulostaa niin hullulta itsestakin,mutta eipa sita koskaan tieda,mista apu voi loytya.Han oli nimittain kayttanyt ja kokeillut kaikki mahdolliset voiteet ja sitten tama tummeli lopulta auttoi.
    Itsella ei siis kokemusta ja anteeks tama todella outo vinkki varsinkin kun kerroit sen tympivan,kun toiset kehottaa kayttamaan kosteusvoiteita....
    Ihanaa joulunodotusta sinulle!
    Lisay Jerusalemista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva, että löysit tänne :) Olen kuullut Tummelista ennenkin, vaan en vielä kokeillut. Täytyypä kokeilla, sillä kaikki kivet tässä on käännettävä, niin se vain on. Kipu on se pahin juttu näissä mun käsissä ja välillä tietysti myös kutina. Kutina on viedä hermot, sillä se on niin intensiivistä. Kipu valvottaa öisin ja esim. käsien pesu on todella tuskallinen toiminto. Kotona olen suureksi osaksi hanskat kädessä. Ihanaa joulunodotusta sinullekin ja kiitos vinkistä :)

      Poista
  5. Todella kauniita vaatteita!

    Toivon niin, että kätesi tulisivat parempaan kuntoon!

    VastaaPoista
  6. Ihan sattuu kun katseleekin noita sinun käsiäsi, voi kun jostain löytyisi lääke tuohon ilkeään ihottumaan!
    Sinulla on kuitenkin asenne kohdillaan, on hienoa, että osaat nauttia naisena olemisesta ja kaikesta kauniista. Olet tehnyt aivan ihania vaatehankintoja, erityisesti pidän tuosta kuvasta, jossa sinulla on istuvat farkut jalassa. Väljän neuletakin ja tiukkojen farkkujen combo
    on niiiiin mun makuuni ja imartelee kaunista kroppaasi.
    Kaunis on myös teidän kuusipuu ja uusi bannerisi.

    Energiaa viikkoosi Marianna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tusen takk, Teija :) Ihme olisi paikallaan, tai ihmelääke. Toin Turusta sellaista mäntyuutettakin, koska kuulin jonkun saaneen apua psoriinsa siitä, mutta arvaapa vaan miten kävi? Ihottuma senkun paheni vaan :( No, periksi en anna! Oikein mukavaa loppuviikkoa ja jouluisaa tunnelmaa teille :) Mulle iskee taas joulukoti-ikävä......se ainoa oikea joulu kun löytyy Turusta <3 Aattona tämä ikävä sitten huipentuu, kun katson joulurauhanjulistuksen Ruotsin tv:n kautta ja nyyhkytän siihen malliin, että muu perhe poistuu paikalta ;) Taitaisi olla parempi lennähtää Turkuun :D

      Poista
  7. Ihana jouluinen banneri! Pahalta näyttää kätesi, ihan sattuu, kun katselen niitä. Tuolla Hanne viittasi Paula Heinoseen ja suolistoperäisiin sairauksiin. Jännä juttu sinänsä, sillä olen juuri tutustunut Paula Heinosen oppeihin ihan muussa jutussa. Miten hän asiat selittää, niin niissä tuntuu olevan järkeä. Sinulle jaksamista kaikkien kivien kääntämiseen ja toivon, että apu löytyy.
    Ja ihania vaatteita olet hankkinut! Minä Teijan ohella pidän tiukoista farkuista ja väljistä neuleista ... tuo harmaa villatakki ja farkut - upea asu.
    Ja ihastuttava tuo tyttären blingbling-puku! Siinä on glamouria!
    Valoisaa viikkoa, Marianna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo googlata Paula Heinosen ja vaikutti mielenkiintoiselta. Eräs ystäväni kertoi tuttavansa saaneen helpotusta vastaaviin vaivoihin jättämällä punaisen lihan pois ruokavaliosta. Minä olen valmis kokeilemaan kaikkea, kunhan apu löytyisi. Ja kiitos vaateostoskommenteista. Kiva kuulla, että istuvat farkut näyttävät kivalta, minä kun aina näen itseni niin suurena juuri reisien ja takapuolen kohdalta....niinkuin varmasti lähes kaikki muutkin naiset tekevät :) Hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  8. Ihana sinä! Elämä on, mutta tuolla asenteella selviää. Toivon että helpotusta löytyy, jos ei muuhun, niin kipuun. Ihania vaatteita. Isot, lämpöiset neuleet on mahtavia.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Piupau :) Meillä tuli tänään valtavia rakeita niskaan..auts! Isot neuleet ovat juuri nyt ihan parhaita - love them! Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  10. Voi noita sinun käsiäsi :(. Toivottavasti jossain vaiheessa keksivät jotain apua sairauteesi. Vaan sinne asti ei varmaankaan auta muu kuin tuo asenne. Tai ehkä ruokavalio. - Minullahan oli aikaisemmin ongelmia käsien kanssa (tosin ei koskaan noin pahana kuin sinulla). Mutta sekin jo oli ihan kamalaa. Joten voin vaan arvailla mitkä tuskat sinulla noissa on. Vaan nyt ovat pysyneet omat käteni hyvinä onneksi.
    Oikein hyvää jatkoa sinne rannikolle. (Keskimmäinen lapsistani muuten muuttaa sinne teillepäin nyt pysyvämmin vuoden alkupuolella :). )

    VastaaPoista
  11. Hei Marianna,
    FB:ssa ystäväni oli jakanut US Puheenvuoro Ukkram09 kirjoituksen Ihottumat ja kortisonivoiteiden teho. Tarina tuntui uskomattomalta. Mies oli saanut vaikeaan ihottumaansa avun ruokasoodasta. Kuten kerroit, olet jo varmasti väsynyt ihmisiltä saamiisi ohjeisiin. Silti rohkenen vielä kirjoittaa asiasta, koska tulit heti mieleeni jutun nähtyäni.
    Voi hyvin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset