Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Sinivalkoinen kosketus

Jouluostoksilla olevat ihmiset on tänä viikonloppuna parveilleet liikkeessämme siihen malliin, että vartijat olivat lauantaina aikeissa rajoittaa sisällä liikkeessä olevien asiakkaiden määrää - me kun emme enää tilannetta pystyneet kontrolloimaan. Meitä oli töissä vain kaksi ja myynti hipui taivaita! Kumma kyllä, sellaisen päivän jälkeen ei väsy - adrenliini vain kuumottaa poskissa vielä illallakin :)
Siksipä jaksoinkin seurata Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanottoa Areenan kautta, nauttia shampanjaa ja iloita mieheni tekemästä yllätyspäivällisestä. Kalkkunaa uunissa, juureksia, Waldorfin salaattia ja pikkuperunoita - oli nimittäin tämä kotikokki ylittänyt itsensä ;)

Itsenäisyyspäivän koristelun tein valmiiksi jo torstaina ja perjantai-iltana leivottiin isänmaallisia muffinseja. Itsenäisyyspäivä liikuttaa minua aina. Isovanhempieni kertomukset sodasta, rankasta työstä Suomen eteen, uhrautumisista ja menetyksistä ovat kaikki muistoissani ja Itsenäisyyspäivän kynttiläni syttyvät heille, heille ja kaikille Suomen eteen uhrautuneille. 


"Isät, veljet verellään, vihki sinut viiriksi vapaan maan"....nuo sanat palaavat mieleeni, kun näen roskajoukon polttavan siniristilippuja Helsingin yössä. Vatsaa kouristaa moinen hävyttömyys. 
En voi käsittää, ettei nuorilla ihmisillä ole kunnioitusta omia hyviä olojaan ja isänmaataan kohtaan. 
Itsenäisyys, vapaus, demokratia ja kaikki ne edut, joita Suomi kansalaisilleen antaa: terveyspalvelut, sosiaaliturva, koulutus ja vapaus eivät ole itsestäänselvyyksiä. Suurin osa maailman ihmisistä antaisivat mitä vaan, jos saisivat asua Suomen kaltaisessa vapaassa maassa. 
Demokratia ja sananvapaus antavat mahdollisuuden osoittaa mieltään ja kokoontua mielenosoituksiin. Tätä vapautta tulisi kunnioittaa sivistyneesti. 
Kritiikin on oltava rakentavaa - ilkivallalla ei rakenneta mitään. Maailma ei parane siitä, että rikotaan pienyrittäjien liikkeitä, yksityisten ihmisten autoja jne. 

Tällainen nuorisojoukko pitäisi lähettää vuodeksi pariksi jonnekin, jossa elämä on taistelua vapaudesta ja perusasioista; oikeudesta koulutukseen, sananvapauteen, turvattuun toimeentuloon ja jopa yöuneen. Ehkäpä ymmärrys omasta hyvinvoinnista silloin heräisi. Tänään olin taas töissä, mutta onneksi sunnuntai oli eilistä rauhallisempi. Omat joululahjahankinnat ovat 80% boksissa - huhuh...ja edessä on pakettien postitus, joulukorttirumba ja joulutunnelman viimeistely täällä kotosalla. 


Suomesta kotoisin olevat enkelivalot ovat taas paikoillaan.
Enkelinurkkaus.

..ja meillä on tonttujakin....Tämän tontun tärkein laatikko on tässä - huomenna paketoidaan :)


Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava Itsenäisyyspäivä ja toinen adventti. 


Vi snakkes, Marianna6 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia!

  Minäkin ihmettelen nuorten käytöstä, ilkivallassa ja rikkomisessa ei ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että kyse on nuorista, jotka riehuvat riehumisen huvista. On kiva rikkoa, vahingoittaa ja riehua, kunhan saadaan jokin keksitty syy! Kalliit vaatteet, Iphonet, riehumista varten ostetut varusteet....kovin huono-osaisilta eivät näytä ja hyvässä ovat kasvaneet. Taitaa olla niin, että vaikeista ajoista ja sodasta on nyt kulunut niin pitkä aika, etteivät nykyajan nuoret osaa enää edes ajatella mitä vapauden ja rauhan eteen on uhrattu. Me kuulimme kaiken isovanhemmiltamme, jotka olivat sodan eläneet ja Suomen sen jälkeen rakentaneet. Tuntuu pahalta tuo kunnioituksen puute. Pissataan esi-isiltä saadun lahjan päälle - siinäkö kiitos kaikesta? Saapa nähdä miten Euroopan jatkossa käy. Säilyykö rauha ja kaikki se mitä nämä riehujat pitävät itsestäänselvyytenä.

   Poista
 2. Kummallista, miten me ulkosuomalaiset tunnumme juhlivan itsenäisyyttä jopa enemmän kuin Suomessa!
  Ainakin täällä palmujen katveessa tuli ravattua juhlat jos toisetkin lauantain juhlahumussa! ;)
  Ihania kuvia ja tunnelmaa!
  Nauti joulun hiipivästä tunteesta!

  VastaaPoista
 3. Etäältä näkee paremmin, vai miten se menee? Kotimaan, juurien ja äidinkielen merkitys kasvavat täällä kaukana ja siksipä olenkin sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi asua jonkin aikaa maailmalla. Se kasvattaa suvaitsemaan erilaisuutta, kunnioittamaan omaa ja ajattelemaan omaa nenua pidemmälle :) Pitäisi olla sellainen pakollinen kansalaiskoulu, eli vähintään vuosi ulkomailla (eikä minään turistina) ja vuosi terveydenhuollossa (vanhukset, sairaat ja lapset). Ihmisistä tulisi kiitollisempia ja kunnioittavampia. Nautihan sinäkin joulun tulosta :) Kävin juuri hoitamassa loput lahjashoppailut kuntoon! Ihana tunne nyt, kun se on tehty :D

  VastaaPoista
 4. Näistä rettelijöistä sanoisin, että tukka pois ja linnaan. Ettäs kehtaavat.
  Teillä on todella kaunista ja tunnelmallista. Taitaa olla vielä monta kiireistä päivää edessä kaupassa. Miten muuten kätesi jaksavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin uuden postauksen juuri käsiin liittyen...., eli ei niin kovin hyvää kuulu. Toivon vain kestäväni joulukiireet kunnialla loppuun :)

   Poista