Polkkis ja solskinnsdager :)

Kylläpä maistuu kaikin tavoin luvaton suklaamuffinsi juuri nyt hyvältä ;) Siinä on rasvaa, sokeria ja gluteenia, mutta myös makua ja keltainen ruusukoriste......katson ansainneeni sen tänään!


Palasin nimittäin juuri kahden tunnin reippailulenkiltä ystävättäreni K:n seurassa ja kylläpä meillä oli taas ihanaa! Aurinko sinisellä taivaalla, sininen meri, lintujen laulu ja kaukana näkyvät lumiset vuorenhuiput ovat kyllä sellainen näky, että viikkoja kestänyt myrskykausi on jälleen kerran annettu anteeksi. 
Eilinen solskinnsdag antoi voimia pestä jopa ikkunatkin, joten valo virtaa nyt sisään keväiseen tapaan - suolakerros ei enää himmennä sen säteitä. 

Tässä kotisaaren lenkkimaisemia eilen!
















Kuinka monta pikkuista oksilta löydät? 



Minä olen kyllä henkeen ja vereen auringon, kevään ja kesän lapsi. Aurinko antaa minulle aivan uskomattoman määrän energiaa ja hyvää mieltä, joten talviuntaan uinunut talokin saa kunnon taas kunnon tuuletuksen ja pöly häädön kätköistään. Puhtaista ikkunoista vapaasti tulviva valo paljastaakin kyllä kaikki talviuntaan nukkuvat villakoirat ( tai kuten täällä sanotaan, hybelkaniner = vuokralaiskanit ), jotka nyt saavat muuttaa ulos pyörimään! 



Vuokralaiskanejen tilalle tulivat mm. pajunkissat. Löysin niitä eilen lenkillä. Lisäksi olen tuonut mustikanvarpuja mökiltä ja ostanut kirsikanoksia kaupasta. Yksinkertaista ja keväistä.





Ovatko muuten polaroid-kamerat suosiossa Suomessakin? Täällä ovat ja tyttäreni sai sellaisen joululahjaksi. Varsinkin nuoret ovat niistä haltioissaan ja kuvia kerätään sitten seinälle tai korkkitauluihin.  Polaroidkuvat ovat ihan kivoja sisustuksessakin. Tyttäreni kerää kuvansa sisustuspyykkipojilla seinällä olevalle narulle - hauska tapa sisustaa ja saada kuvat esille. 









Ilmavalta ja raikkaalta tuntuu myös tämä uudistunut hiusmalli, eli polkkis on nyt totta! Koska hiukseni ovat todella paksut ja niitä on paljon (kampaajien mukaan enemmänkin sellainen välimeren hiustyyppi), leikattiin alle paljon tukihiuksia. Polkkis on takaa lyhempi ja raidoitettu + värikäsitelty.  Olen oikein tyytyväinen :) 
Kiitos vain kaikille vinkeistä! 
Kampaajani oli sitä mieltä, ettei lähestyvä 50 vuoden ikä välttämättä tarkoita lyhyitä hiuksia, varsinkaan jos hiukset ovat paksut ja terveet. Hän ihmettelikin pohjoismaalaisten naisten tarvetta vaihtaa "miesmäiseen tyyliin" heti 50 täytettyään, usein jo ennen sitä.
Tästä samasta aiheesta on paikallinen koomikko Kristian Valen tehnyt jopa sketsin. Laitan linkin teille tähän, vaikka nynorsk saattaakin olla vaikeaa ymmärtää. 
Kyse on oudosta mysteeristä, jota Nullpunktin tv-team tutkii. Mitä tapahtuu naisten tyylille heti 42 ikävuoden jälkeen? Mihin katoavat pitkät hiukset, entäpä vaatetyyli? Selviää, että naiset saavat syntymäpäivänään valtion taholta kirjeen, jossa heidät kutsutaan mystiseen tapaamiseen....tv-team seuraa Lineä tapaamiseen....


https://www.youtube.com/watch?v=5ogh7PtzKYw
Konehår

Käykää ihmeessä katsomassa :D


Alennusmyynneissä en ole enää ravannut, mutta yhden ihanan löydön tein kampaajareissuni yhteydessä!  
NoaNoa on yksi suosikkimerkeistäni ja varsinkin alennusmyyntejen aikaan siellä kannattaa aina käydä. Tällä kertaa löysin aivan ihanan romanttisen pitsipaidan (puoleen hintaan) ja sillehän löytyy kevään ja kesän mittaan käyttöä. 
Oma vaatekaappi on muuten aina tutkimisen arvoinen paikka, sillä toisinaan sieltä löytyy unohdettuja yllätyksiä. Kevätriehani seurauksena olen löytänyt mm. nämä kaksi takkia. Valkoisen Chanel-mallisen takin ja hauskan, varmasti kahdeksan vuotta sitten ostamani "huonekalukangastakin" (tyttöjen antama nimi). Kummatkin sopivat uuden alelöytöni kaveriksi....niin ja farkkuihin, joten olen löytöihini oikein tyytyväinen. 



B-youngin paita on kevään mallistoa - se sopii myös farkkujen kaveriksi. 





Tässä molemmat kaapistani löydetyt takit uuden pitsitopin kanssa. Hiusten uusi pituus näkyy tässä myös :) 






Tässä uusi telefoonilla otettuja kuvia hiuksista. Kotiväki hyväksyi - ei liian lyhyt, niinkuin he(kin) pelkäsivät - nuorison mielipide on usein varsin selkeä ;) 
Ensimmäisestä kuvasta näkyy, että polkkis on takaa lyhyempi. Ulkoillessa letitin pienen osan pois otsalta - toimii!  Näytän vielä tämän Redkenin smoothing kreemin, johon ihastuin oitis. Talvihiuksille just paikallaan - suosittelen!













Tämän tädin hiushuolet ovat siis tältä osin menneitä ja vanhaksi en tunne itseäni vieläkään.  
Nyt vain ulos tuulettumaan, päivettymään ja nauttimaan! 

Nyt odotan ilolla ensi viikkoa ja finske fruer i Stavanger -retkeä naapurikaupunkiin shoppailemaan ja syömään. Joukossa kaksi bloggaajaa, joten kuvia sisustusliikkeistä, herkkuliikkeistä ja lounaasta tulee varmasti otettua. Uusi suosikkini naapurikaupungissa on kreikkalainen herkkukauppa, josta saa aitoa pitaleipää ja kaikenlaista ihanaa suoraan kreikkalaisilta pientiloilta <3  Poli orea! 

Jos haluatte muuten tutustua mukavaan blogiin täältä Stavangerista, käykää katsomassa ystäväni hieno blogi: nannynorjassa.wordpress.com ! Se on täynnä upeita kuvia ja mukavaa luettavaa seikkailuun lähteneen nannyn kokemuksista ja ajatuksista.

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille täältä vuonosta! 

JA TERVETULOA UUDET LUKIJAT!!!  Niin yllättynyt ja iloinen, kun teitä on tupsahtanut tänne useampi nyt viime päivinä - kiva, että tulitte vuonoon vierailulle! 
Vi snakkes, 

Marianna & blogiavustaja Linus ...sekä hänen kattinsa <3 








Kommentit

  1. Ihana tukka sulla. Voi kunpa olisikin tuollainen paksu ihana tukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä kyllä niin helppo aina ole, sillä paksuus tekee hiuksista raskaat ja helposti "roikkuvat". Usein kadehdin heitä, jotka ohuemmista hiuksistaan saavat helposti kauniita lettejä yms. Omiini eivät kaikki soljet ja lenkit riitä edes ja tulos muistuttaa hevosen harjaa ;) Nykyinen kampaajani osaa leikata siten, että näyttävät kevyemmiltä ja vähän ohuemmilta - onneksi. Äitini isän puolelta tämä hiusgeeni tulee - olivat tummia, paksuhiuksisia ja ilmeisesti juuriltaan jostakin kaukaa. Kun hiukset ovat lisäksi karkeat, on todellakin kyse liinaharjasta :D

      Poista
    2. Kertakaikkisen ihana postaus, täynnä elämää. - Sinulla on todella kauniit hiukset. - Onko sitä hiusten lyhenemistä vanhoilla naisilla muutkin ihmetelleet kuin minä. Minulle kävi niin, että itse en olisi halunnut kovin lyhyitä hiuksia, mutta kampaaja leikkasi ne. Minua niin harmitti, kai hän tulkitsi puheen pulputuksestani niin. Olin niin harmissani, että keksin selityksen tälle hiusbuumille. Kampaajahan varaa tunnin aikaa jokaiselle asiakkaalle - onhan päivänselvää, että kenenkään hiusten lyhennykseen ei mene niin kauan. Kampaaja nipsuttaa ja sipsuttaa saksineen tunnin ajan, niin on päivänselvää, että ei siellä ole montaa hiusta jälellä. Nyt kasvatan tukkaani tosissaan ja sisulla menen sen välivaiheen yli, mikä tavallisesti on, siis tukka ei ole vielä tarpeeksi pitkä, mutta ei lyhytkään.

      Poista
    3. On kyllä vaikeaa löytää hyvä kampaaja, joka kuuntelee ja osaa leikata. Hiuksesi kasvavat varmasti toivottuun pituuteen kesäksi, joten lohtua sekin. Minulle kävi kerran siten, että kampaaja meni napsauttamaan toivomani pituuden x 3 pois ja kauhusta kankeana siinä sitten katsoin, kun pakkohan se oli leikata symmetrisesti sen ensimmäisen tupsun mukaan. Lyhyt oli tukka ja siipi maassa. Kevään odotusta sinnekin ja hyvää viikonloppua :)

      Poista
  2. Kuvissa on niin kevään tuntua:)

    Uudet hiukset näyttvät todella hyviltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi. Kevät tulee pikkuhiljaa, vaikka tänään kyllä satelee.

      Poista
  3. Minä taas en ymmärrä, miksi naisella niin ehdottomasti pitäisi olla pitkät hiukset... Sinun uusi tukkasi näyttää tyylikkäältä! :)

    VastaaPoista
  4. Ei ehdottomasti! Monille lyhyt sopii upeasti ja paljon paremmin kuin pitkä. Lähinnä vaan ikäkannalta asiaa pohdimme, sillä naisten hiukset todellakin lyhenevät iän myötä "kirjoittamattoman säännön" mukaan. Kampaajani tosin totesi toki, että ohuet hiukset, jotka ohenevat ja surkistuvat vielä lisää iän myötä, eivät ole kauniit pitkänäkään. Itselleni lyhyt ei sovi, koska se korostaa paksua niskaa ja kadonnutta kaulaa (sukuni naisten peruskirous 40 eletyn vuoden jälkeen). Vähän pidempi malli peittää tuon häränkaulan ;) Eli omalla kohdallani tää juttu menee toisin päin - nuorena nätti lyhyessäkin tukassa, vanhana pakko verhota enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkennuksena, että 'ehdottomasti' joidenkin tahojen mielestä ;) Siinä olen samaa mieltä, että sopivaa hiusmallia pitää harkita ja arvioida iän ja hiusten ohentumisen yms. myötä. Joskus näkee vanhempia naisia, joilla on ilmeisesti ollut pitkät hiukset koko ikänsä. Nuorena varmaan upeat, mutta vanhempana eivät ehkä enää niin kauniit tai eivät muuten sovi vaikkapa muuttuneisiin kasvoihin.

      Poista
  5. Uusi look sopii sulle loistavasti! Sinulla on niin
    ihanan paksut hiukset, ja värikin on just mun makuuni.

    Hymyssä suin katselen sun vaatelöytöjäsi. Meillä on niin
    samanlainen maku, itse olisin valinnut juurikin samat vaatteet.
    Channeltakki on huippukaunis, ihan täydellinen tulevaan kevätkauteen.

    Aurinkoa viikonloppuusi Marianna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tumpuloin puhelimen kanssa ja koetan vastata....tekniikka ja tädit....mikä yhdistelmä ;) Meillä todellakin on samanlainen maku ja kuten sanoin, tekemäsi löydöt miellyttivät silmää kovasti tälläkin kertaa! Mukavaa lauantaita sinne kotikunnille!

      Poista
  6. Voi miten postikortin kaunista siellä on! Ihan seesteyttää. Kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Tänään sataa taas ja taivas on tumma, vaikka tavallaan on kaunista näinkin. Hyvää lauantain viettoa sinulle :)

    VastaaPoista
  8. Olen niin onnellinen että löysin blogisi, sillä täällä silmä lepää ja on kivaa katsella sekä kuvia, että fiilistellä minkälaista eloa Norjassa vietetään. Mies käy joka kesä onnessaan Norjassa perhokalassa ja näyttää huikeita maisemakuvia. <3

    Ihanaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kalastusreissulle lähdet sitten mukaan ja voit miehesi kalastellessa tutustua Norjaan omalla tavallasi :) Kalastaminen täällä on kyllä mielenkiintoista ja hauskaa, jopa meidän vuonossamme. Hyvää sunnuntaita <3

      Poista
  9. Tukka on tosi hieno!! :) Ihania aurinkokuvia sieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ...tänään ei aurinkoa näy, eikä näkynyt eilenkään, mutta eiköhän se sieltä taas tule.

      Poista
  10. Upea uusi look sinulla. Ja kuvasi ovat taas kerran niin ihastuttavia! Ja kun vaatteistakin tykkään, niin tuo pusero on niin nätti!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset