Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 1. tammikuuta 2015

Ystävällisesti 2015

Vuoden ensimmäinen aamu valkeni maalla ja se ensimmäinen näkymä vuoden ensimmäisenä päivänä oli niin toiveideni mukainen:
Valtavan kokoinen haikara istui venevajan katonharjalla ja tähysteli sumuiseen vuonoon, jossa satapäinen täällä talvehtiva telkkäparvi sukelteli ja polski lähes tyynen meren tuudituksessa. Ihana näky, harmaudesta huolimatta! 

Haikara lensi menojaan, mutta telkät sain kuvaan. Uuden vuoden vastaanottaminen maalla on ihanan rauhallista ja kyläläisten ilotulitusinto juuri omaan makuuni sopivaa - vain klo 24 ja parhaimmillaan sellaiset 10 minuuttia. Koira-parka ei tykkää kyllä tästäkään, mutta kotona kaupungissa ilta olisi hauvelin osalta paljon, paljon pelottavampi. Stavangerin suunnassa taivas loiskottaa savunkeltaisena koko illan - se näkyy meille vuoren takaa lähes aavemaisena ilmiönä. 
Itse en ilotulituksesta niin valtavasti perusta ja sädetikut ovatkin ihan tarpeeksi jännittävä tulike minun aatossani :) Naapurin isännän ilotulitus tuli kuitenkin ihailtua ja pari kuvaakin niistä nappasin. 

Oma ilotulituksemme :)Aatto maalla on hyvää ruokaa, paukkukarkkeja, musiikkia, naapureiden tervehtimistä ja rauhaisaa unta ilman yöllisiä ilotulittajia - me like!Tähtiä, hevosenkenkää ja hattu paikallaan. Onnea ja menestystä, helmiä ja tähtiä hattuun. Sitä toivon teille kaikille!!!
Kalkkunan kaverina Waldorf......ja sitä samaa jäi vielä aamuksikin <3 

Paukkukarkkeja on kiva paukautella :D


Niiden sisällä on ajatuksia, sananlaskuja ja paperikruunuja.

Ajatuksista puheen ollen......sain siskoltani tällaisen rannekorun, jota katselemalla voi päivittäin muistuttaa itseään hyvistä ajatuksista. Faith, courage, dreams, Make a difference, speak kindness, seek wisdom, accept diversity, be aware...... 

Näiden ajatusten myötä - Hyvää alkanutta vuotta ystävät! 
Tehkää vuodesta 2015 se tähän astisista vuosista paras! Tehkää sitä, mikä saa teidät onnelliseksi, uskaltakaa ja muistakaa olla ystävällisiä kaikkia kohtaan. 

Kuningas painotti eilisessä puhessaan juuri tätä ystävällisyyttä, kanssaihmisistä välittämistä ja kaikenlaisen kiusaamisen tuomitsemista. 
Luin myös paikallislehdessä olleen artikkelin siitä, miten ainakin norjalaisesta yhteiskunnasta on kehittymässä kylmä, kyynärpäät edellä -yhteiskunta, jossa ei enää välitetä kanssaihmisistä, vaan kilpaillaan kovalla taktiikalla ja pyritään etenemään egoistisin ajatuksin. Tällaisessa yhteiskunnassa ei ole kovin onnellisia ihmisiä! 
Muista ihmisistä välittäminen, auttaminen ja jakaminen ovat ne oikeat välineet onneen! 
Oma uudenvuodenlupaukseni onkin muistaa juuri tämä ystävällisyys! Godt Nytt År og vi snakkes, 

Marianna

10 kommenttia:

 1. Ihanaa uutta vuotta Marianna ja paljon onnellisia asioita elämääsi tänä vuonna 2015! <3
  Mä myös uskon, että tuo ystävällisyyden ilmapiirin luominen ja vaaliminen luo sitä lisää ja tuo tullessaan hyvän mielen. Hymy ja ystävälliset sanat eivät maksa mitään ja varmasti tulevat takaisin, usein jopa moninkertaisina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellis! Tämä vuosi tulee olemaan hyvä, olen päättänyt niin :D Oikein ihania asioita sinunkin elämääsi Ellis!

   Poista
 2. Oikein hyvvää alakavata vuotta sinulle sinne ! Niin kaunis postaus kuvineen ja tärkeine ajatuksinneen. Itsekin uskon hymyn ja ystävällisyyven ikkuiseen voimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Lovviisa! Hymy ja ystävälliset sanat eivät maksa mitään, mutta antavat niin paljon. Niitä kannattaa viljellä ihan työkseen :)

   Poista
 3. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, innolla jään odottamaan uusia postauksiasi, kuviasi ja juttujasi! Hyvää alkanutta vuotta :)

   Poista
 4. Suloista uutta vuotta Marianna <3
  Ai että ma rakastan sun teemakattauksiasi,
  ne yllättävät aina katsojan. Hattu ja hevosenkenkä,
  mitkä ihanat somisteet!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin Teija :) Oikein hyvää viikonloppua ja todellakin, teillä on aina niin kaunista, että nautin jokaisen postauksen kuvista!

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää ja kaunista uutta vuotta sinulle! Näitä sinun ajatuksiasi on aina niin mukava lukea. Kuka onkaan sanonut, että "ihmisen arvo mitataan sillä miten hän kohtelee toisia", se on niin totta <3
  Pitkällisen pohdinnan ja muutaman pöytälaatikkokirjoituksen jälkeen, päätin sittenkin palata blogistaniaan. Villa Metsätähti on ja pysyy suljettuna, uusia tarinoita kirjoittelen www.elavassaelamassa.blogspot.fi , katselen rauhassa mihin suuntaan blogi kehittyy, tervetuloa kurkkaamaan! :)

  VastaaPoista
 7. Hei ja kiva, että kirjoitat taas :) Tämä blogin kirjoittaminen on vähän sellainen "lopetanko vai jatkanko" - pohdinnan ikuinen kohde ja välillä tuntuu, että olisi parasta lopettaa. Aloitin itse kahdesta syystä: koulun puitteissa sisustusasioihin liittyen ja äidinkieleni (kirjoittamisen) ylläpitämisen vuoksi. Nykyään koen kirjottamisen ihan rentoutumiskeinona. Ajoittainen kritiikki ja ajatus siitä, että jaan elämääni täällä aika avoimesti (myös heille, jotka eivät minulle mitään hyvää toivo), saavat lopettamisajatukset välillä voimaan. Blogi on kuitenkin antanut paljon, myös uusia ystäviä ja tuttavia, joten ihan heti en aio tätä lopettaa. Kirjottaminen on nykyään paljon helpompaa sekin, joten hyötyäkin tästä on! Tulenpa uuteen blogiisi heti vierailulle. Kuullaan :)

  VastaaPoista