Finske fruer i Stavanger - päivä Hollywood-rouvien tapaan

"Shop until you drop" mukavien ystävättärien kanssa on suorastaan ihanaa ja vielä ihanampaa on kruunata onnistunut shoppailupäivä champagne-lounaalla hyvässä ravintolassa. 
Finske fruer i Stavanger (almost in Hollywood) on kokoonpanomme hauska lempinimi ja eilen me fruenit vietimme juuri tällaisen hemmottelupäivän.
Aina ei tarvitse lähteä niin kauas kansainvälistä tunnelmaa ja eksotiikkaa hakemaan, sillä eilinen junamatka naapurikaupunkiin oli kuin pienoismatka Kreikkaan ja Venäjälle, norjalaiseen keittiötaitamiseen ja mikä parasta, suomalaisessa seurassa <3 
Naurua, ostoksia, rupattelua, kuplivaa ja aivan loistavaa ruokaa....hyvä mieltä helmikuun alkuun. 

Sandnes on loistava shoppailukaupunki, pieni ja viehättävä. 
Uusina tulokkaina kävelykadulla ovat kreikkalaisiin herkkuihin erikoistunut Gresk Gourmet ja venäläis-puolalainen ruokakauppa. 

Gresk Gourmet myy kreikkalaisia tuotteita: oliiviöljyä, juustoja, pitaleipää, mausteita, keksejä, oliiveja, hunajaa jne. Täällä on mukava tehdä ostoksia, sillä putiikissa ahkeroivat Eleni ja Sofia eivät pihistele maistiaisten suhteen ja tunnelma on aina lämmin ja iloinen. Tuotteet tulevat osittain kreikkalaisilta pientuottajilta ja Gresk Gourmet:in tytöt jakavat mielellään ruokaohjeita ja neuvojaan, jotta asiakkaat saavat mahdollisuuden kokea 100%:n  Elliniki kousinan (kreikkalainen keittiö). 
Aito pitaleipä Kreikasta ja tekemäni pitagirot aikaansaivat täällä meilläkin niin hiljaisen päivällisen, etten ole moista kokenut....sanaton nautinto ja makumatka Kreikkaan :)

Venäläinen ruokakauppa puolestaan sai rouvat kassajonoon suolakurkkupurnukoiden kera. Norjassa kun ei suolakurkkua tunneta (ainoastaan etikkakurkku) ja suomalaisella suolakurkku on ainainen kaipuun kohde. Ostimme valkosipulimaustettuja suolakurkkuja ja eilen illalla napostelinkin jo muutaman......mums ja mums...:D 

Ostoksia tehtiin myös sisustus- ja vaateliikkeissä ja muutaman tunnin päästä olimmekin kuin mehiläiset hunajankeruumatkallaan! 


Gresk Gourmet <3 








Muuta mukavaa :)



Hehhee.....kädet venyen...





Champagnelounas nautittiin Charles & De -ravintolassa. 
Charles Tjessem on yksi Norjan suurimpia nimiä keittiötaidon puolella ja hän voitti vuonna 2003 kultaa Bocuse d'Or -kilpailussa. Hän on myöskin toiminut Norjan kokkimaajoukkueen kapteenina.  ....Norjahan voitti muuten kultaa tänäkin vuonna :) Hyvää ruokaa siis luvassa jatkossakin!

Charles & De on vilkas ja viihtyisä paikka ja ruoka.....mmmm....aah.....hyvää <3 Sanat eivät aina riitä kertomaan :D


Osanen herkuista.




Tänään oli vuorossa reippailua varsin kylmässä säässä, sillä vaikka aurinko paistoikin aivan siniseltä taivaalta, oli mittarissa vaivaiset +2 astetta ja navakka pohjoistuuli puhalsi puhuriaan. 
Me ajoimme Mosterøy:ihin ja teimme lenkin Utsteinin luostarin alueella. Paikka on kaunis ja vehreä, vanhaa kulttuurimaisemaa. 



Huomatkaa tuo nopeusrajoitus ERITTÄIN KAPOISELLA TIELLÄ! Norjassa tämä ei ole harvinaista :) Vaikka kuvissa näyttää keväiseltä, voin kertoa, että villaa alla ja untuvia yllä lämmitti pikkuisen....kylmä oli! Merituuli pohjoisesta..hrr...







Suurin osa luostarista on rakennettu 1200-luvulla ja goottilaiseen tyyliin. 
Luostariin liittyy myös kummitustarina. Luostarin tilaa 1710-vuodesta lähtien hallinnut Johan Garmann oli avioissa kolme kertaa. Hän lupasi toiselle vaimolleen, Cecilie Widdingille, tämän ollessa kuolemaisillaan, ettei koskaan enää menisi naimisiin. Cecilie oli vain 25 vuotias ja kuoli synnytykseen. Johan avioitui kuitenkin 20 vuotta myöhemmin ja kuoli mystisesti vain 8 päivää häiden jälkeen. Cecilien kerrotaan kummittelevan luostarin päärakennuksessa, koska hän etsii Johania. Ceciliestä on monia havaintoja ja hän on mm. ilmestynyt muutamiin luostarissa otettuihin valokuviin, samoin eräässä huoneessa olevaan peiliin. Häntä kutsutaan valkoiseksi naiseksi - uskokoon ken tahtoo, mutta yöksi en tuonne jäisi. Katsokaapa ikkunoita - näkyykö Cecilietä? 




Johanin hauta. 




Ensimmäiset kevätkukat ja bambipuu :)



Kirkasta, mutta kylmää.




Kotimatkalla ajettiin sen verran korkealle, että luntakin nähtiin.



Hyvää helmikuuta ja alkavaa viikkoa teille kaikille!

Vi snakkes, Marianna


Kommentit

  1. Voi siellä on jo lumikelloja! Ihana postaus!

    Mukavaa viikkoa myös sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On lumikelloja ja tulppaanitkin nostavat jo päätään. Vuoden paras aika lähestyy :) Voihan hyvin, olet ajatuksissani.

      Poista
  2. Ooh mitä ihania kuvia ja shoppailuja. Ja nuo maisemat, aivan kestämättömän kaunista. <3

    Ihanaa alkanutta helmikuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia K :) Söin vasta lounaaksi oliiveja ja suolakurkkuja näkkärin kera - olipa hyvää :)

      Poista
  3. Onko kaikki ostoskassit sinun? :D
    Ihania kuvia ja ihanan keväistä siellä, oioi! Täällä on tullut lunta kohta kaksi vuorokautta putkeen, lumityöt osa 3 tälle päivälle odottaa. Mutta kyllä se kevät tännekin taas tulee :)

    VastaaPoista
  4. Eivät onneksi ole! Kolmen rouvan ostokset siinä lepäilevät :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset