Lovely life in London

"Sir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford".   -Samuel Johnson

Nuorimmaiseni on varmasti ihan samaa mieltä Samuel Johnsonin kanssa, sillä kyyneleet vierivät tälläkin kertaa pitkin (hieman tunnekuohuaan häpeilevän) neidin poskia lentokoneen noustessa korkeuksiin ja Lontoon kadotessa jonnekin pilvien alle. 
Päätös Englantiin muuttamisesta (siellä opiskelemisesta) vahvistui hänen kohdallaan vielä entisestään ja rakkaus Lontooseen on kertakaikkisen suuri. 
Silmät sädehtien hän kiersi Lontoon kirjakauppoja ja kotiin saatiinkin nyt hyvää luettavaa, jopa meille muillekin :) 

Me asuimme tällä kertaa London Hilton Metropole:ssa, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Oxford streetistä ja olimme hotelliin oikein tyytyväisiä. 
Hotellin palvelut olivat loistavaa Hilton-tasoa ja aamiainenkin aivan ensiluokkainen. 
Hilton Metropole sijaitsee arabialaisessa kaupunginosassa ja kuitenkin siis vain 10 minuutin kävelymatkan päästä Oxford streetistä. 
Arabialainen alue on täynnä mielenkiintoisia kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja jopa arabialaisia pankkeja. Vesipiippujen hedelmäisen makea tuoksu tulvii täällä katukahviloista ja englantia ei näiden hedelmä- ja vihanneskauppojen edustalla juurikaan kuule....ja kuitenkin, kuin yllättäen sitä tulla tupsahtaa Oxford streetin risteykseen, arabialaiset vaikutelmat katoavat ja kuuluisa shoppailutaivas aukenee edessä varsin vilkkaana ja hälyisenä. 

Shoppailu on kovaa työtä ja kahden teinin perässä juokseminen varsinkin. Lenkkitossut jalkaan ja vesipullo laukkuun - siinä ne tärkeimmät avut. 
Omat suosikkini Wallis ja River Island eivät tuottaneet pettymystä tälläkään kertaa ja kevään asut niin juhlaan kuin arkeenkin tuli ostettua näistä Lontoo-syntyisistä putiikeista. Kenkäostokset tein Marks&Spencerillä. 

Loman kohokohta oli tällä kertaa London Eye, jonne en ole aikaisemmin valtavan korkeanpaikankammoni vuoksi uskaltautunut! 135 m korkea London Eye hirvitti kyllä, mutta hienosti minä siellä pärjäsin ja näkymät olivat kertakaikkisen upeat pienestä sateesta huolimatta. Huipulla oli tosin istuttava alas, sillä vaunu keinui aika lailla ja polvet tuntuivat yllättäen hyytelöltä. 
Lisäksi kävimme London Dungeonissa kauhua kokemassa ja hirttokokemus 10 m. pudotuksella oli kyllä aika hurja. Jack the ripper:in puukottamana hirteen.....olihan se kova paikka. London Dungeonissa sai olla pelkotilassa koko ajan, sillä pimeässä oli paljon kauhistuttavaa ja hajutkin oli saatu kohdalleen (mm. rutto). Hui, hui!

Kävimme testaamassa myös Gordon Ramsayn viime keväänä avaamaa Heddon Street Kitcheniä, joka ei tuottanut pettymystä sekään. Suosittelen lämpimästi! 
Me nautimme Goosenargh ankkaa ja jälkiruuaksi upside-downcake:ia - aivan mahtavaa! 

Kuvat kertokoot loput - ihanaa oli! 


Maris Hilton princesses ;) 












Vähän jännittynyt hymy....tässä ollaan jo aika korkealla.























Ja mitäpä sitä tuli ostettua: 

Kevään ja kesän juhlat odottavat, joten mekot olivat kiva löytö. Lompakko niin ikään River Island:ista. 





Klassista linjaa River Islandilta. Tummansininen, valkoinen ja beige.....niin mun suosikit. 




Kukkamekko on Wallis:ilta. Kiva valkoisen tai tämän vaaleanpunaisen takin kanssa. Kengät Marks&Spencer. Jotakin hauskaakin oli ostettava, joten Westminister Abbey:sta ostin itselleni sekä kruunukynän että -viinipullonkorkin....niin ja minttusuklaakonfekteja. 



Wallis ja River Island ovat hyviä paikkoja aikuiseen, klassiseen tyyliin, joten suosittelen niitä mikäli Lontoossa vierailette. Molemmista löytyy "aikuisten kokoja", joten meille pyöreillekin tädeille löytyy kivaa ja kaunista. Sekä Wallis että River Island ovat sitä paitsi Lontoossa perustettuja ja siksikin mieleeni. 

Nuorison mukana laukkasin toki Victoria's Secretit ja Urban Outfittersit yms., mutta esim. VS:n kohdalla päädyin ainoastaan treenipaitaan. Nuoriso osti tuoksuja ja alusvaatteita. 


Sellaiset tunnelmat Lontoosta. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava talviloma. 
Nyt arjen kimppuun ja pääsiäisen odotukseen :)

Vi snakkes, 

Marianna

Kommentit

  1. Iiik mitä ihania asuja olet löytänyt! Lontoo on kyllä oikea shoppailijan paratiisi. Kiva, kun sulla on omat tytöt seurana ostoksilla, parempia makutuomareita ei olekaan. Teillä on ollut ihana matka ruokaelämyksine kaikkineen, tuollaisen matkan jälkeen jaksaa taas.
    Upeaa helmikuun vikaa viikkoa Marianna <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Teija :) Olen niin tyytyväinen tekemiini löytöihin ja matkaan muutenkin. Tytöt ovat todellakin hyviä neuvonantajia ja varsin suorasanaisia sellaisia, joten heidän seurassaan ei sammaloidu. Hyvää viikkoa sinullekin Teija :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, että teillä oli kiva loma. Meillä Lontoo edessä kolmen viikon kuluttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Silloin on jo varmasti vielä keväisempää :) Puistoissa olivat jo orvokit paikoillaan - kevät tulee Lontooseen!

      Poista
  4. Oi, teillä olikin ihana reissu lomalla! Ja ihania ostoksia olette tehneet, mekot näyttää tosi kauniilta! Äiti ja tyttäret, mikäs sen mukavampaa <3
    Lontoo siintelee meidänkin nuorimmaisen neidin haaveissa, mutta ei toteudu ainakaan tänä vuonna. Hänellä on kiinan matka heti alkusyksystä tiedossa.
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, hyvää helmikuun viimeistä viikkoa :)

      Poista
  5. Ihania kuvia, tunnelmia ja niin ihania asuja! <3

    VastaaPoista
  6. Kiva lukea matkatunnelmista.

    Todella kauniita ostoksia!

    VastaaPoista
  7. Ah Lontoo aivan ykköspaikka, jonne aina pakko päästä uudelleen ja uudelleen. Aivan miettömiä ihanuuksia olet ostanut, ehdottomasti huolisin kaikki. Perhosmekko ja kukkamekko olisi niin ihanat. <3

    Aurinkoisia päiviä Marianna <3

    VastaaPoista
  8. Hei Marianna <3 voikun täältä löytyikin todella kiva blogi :)

    Aivan ihania Lontoon kuvia ja se on totta Lontoo on oikea shoppailijan paratiisi :)

    VastaaPoista
  9. Ihania Lontoon kuvia! London Is always London. Ja shoppailtu on. Kivoja ostoksia! Nuo mekot ovat ihanat ja sopivat niin kauniisti tuohon vaaleanpunaiseen takkiisi.
    Toit sieltä kevään tullessasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia. Kevätmieli on nyt vähän jäissä, sillä kauhea influenssa iski kimppuun. Juuri tässä kirjoitin flunssapostausta täältä sohvavaltakunnasta ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset