Mökkiläisen morsdag-tunnelmat ja matkakuume

Meillä vietettiin eilen äitienpäivää! Hipp hurra! 
Norjassa toukokuu on pyhäpäivien osalta varsin ruuhkainen kuukausi, joten äitienpäivä on täällä siirretty helmikuulle. Meille suomalaisille (ja muillekin ulkomaalaisille) tämä antaa mukavan mahdollisuuden juhlia äitiyttä kaksin kerroin - kakku kun on tervetullutta myös toukokuussa :)

Minua juhlittiin eilen maalla ja hauskaa oli! Vanhin tyttäreni ajoi meidät nimittäin viikonlopuksi kaupungista vuonoon, sillä hän vietti joulukuussa olleita 18-vuotissynttäreitään täällä meillä. 
Ainahan se jännittää, kun nuoriso valtaa talon, mutta fiksusti he olivat tälläkin kertaa juhlineet. Pizzaa ja viiniä näkyy olleen juhlijoiden illallislistalla :)

Vaatimaton maalaistunnelma sai vähän blingiä, kun vietimme nämäkin juhlat glamourin kimalteessa - ihmisellä kun on juuri niin hauskaa, kuin mitä hän itse järjestää, vai mitä? 
Mökille eivät blingit oikein sovi, ne eivät istu maalaismaisemaan. Uusi B-youngin mekko sen sijaan sopii torpan emännälle. Se on villasekoitetta ja lämmittää ihanasti kevättalven viileydessä. Harmaavarpusmekko oli lahja itselleni. 


 Torppari rock-mom :D  Hauskaa oli!  Tyttöjen valitsema kakku ja taiteilema paketti olivat niin sävy sävyyn <3 Asuvalinta siis sen mukaan!  Juhlavastaavana nuorimmaiseni. Lahja päätyi kaupunkikodin sisustukseen. Sekin oli liian bling maalle. Kaunis tarjotin/alusta vaikkapa asetelmalle. Tähän on kiva rakentaa jokin pääsiäisjuttukin.


Tässä uusi mekkoni (B-young) maalle. Lyhyet hihat, mutta kiva yhdistää reiluun neuletakkiin. Se sopii tänne paremmin, kuin rock-kultaus, mutta päätyy kyllä matkalaukkuun city-lomalle lähdettäessäkin. 
Villamekon voi yhdistää myös torpan jalkinetyyliin....untuvatossuihin! Nämä ovat palvelleet meitä jo vuosia ja ovat niin taivaallisen lämpimät. Olen koettanut etsiä uusia vastaavia, mutta en löydä mistään. Nämä ovat Jean Paul:in.
Mökillä muuttuu kyllä yllättävän nopeasti peikoksi ja pari kertaa olen ihan pelästynyt peilikuvaani. On ihanaa olla ihan "prehju"! ...tosin vieraat eivät ole silloin tervetulleita.


Talven myrskyt ovat laajentaneet rannan nurmelle asti. Tässä koetetaan saada rantaa takaisin rannalle! Sunnuntain vastainen yö oli torpan asukkaille varsin kovaääninen, sillä täällä rymistellyt Ole-myrsky moukaroi rantaa ihan aamutunneille asti. Talo suorastaan heilui tuulenpuuskissa ja ulos ei iltamyöhällä ollut enää menemistä. Me tuunailimme vintillä ja teimme jo jonkinlaista kevätsiivoustakin, joten ilta meni siten ihan mukavasti. Valot vilkkuivat yhtenään, mutta sähköjä emme menettäneet. 
Aamu valkeni kuitenkin jo taas aivan tyynenä, eikä Ole täällä tehnyt edes vahinkoa. Pihassa kukkivat lumikellot, syreeni on nupulla sekin ja kevään voi aistia jo kaikin tavoin.


Vintin sisustus on nuorimmaisen stailaama. 
Talven hankinnat (huovat ja lämpöpullot)  ovat muuttaneet maalle, jossa niiden käyttökausi on pidempi. Pohjoisempana Ole onkin sitten tehnyt pahaa jälkeä ja monin paikoin oltiin pitkään ilman sähköjäkin. 
Suomessa myrskyn nimi taisi olla Laina? Oliko puhuri lauhtunut teille tullessa?

Me odotamme nyt talvilomaa ja matkaa Lontooseen. Viime kerrasta onkin jo kaksi vuotta, joten iloitsemme valtavasti Lontoon jälleennäkemisestä. Luvassa on ainakin kirjakauppamaratooni, sillä nuorimmainen halajaa kirjauutuuksia, joita hän ei täällä vielä löydä. 
Matkatunnelmiin hain vauhtia vanhoista kuvista 2013-talvilomalta. Ihana Lontoo - herlige London.....we'll meet again <3 

Lontoon huveja...
Tyylikkäästi ;)

Harrod's:illaOikein hyvää viikkoa teille kaikille! 

Vi snakkes, Marianna


Kommentit

 1. Mä jo ihmettelin tuota äitienpäivää. Puhuvatko lapset suomea? Kakku oli norjaksi, niin uteliaisuus heräsi. Ja se villamekko on ihana! Sulle mekko maalle ja mulle tuo olisi juhlamekko :D.... Mä niin viihdyn tuollaisissa. Ei liian paljastava ja kakkumaha mahtuu hyvin mukaan vaikka söisikin enemmän :D...

  Mulla on uusi blogi ja siksi uusi profiili. Jos ihmettelet että kuka hyyppä näin tuttavallisesti kommentoi. T. GardenianKati

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Oikein mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Juuri kävin katsomassa sun apulaisen kuvaa :) Se valmistuu sesonkiin - ihan selvästi! Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Hei Kati ja kiva, kun olet uudelleen liikkeellä :) Kävinkin jo kurkkaamassa uutta blogiasi ja tulen vielä hartaammin lukemaan heti, kun on aikaa. Lapset puhuvat huonoa suomea, vanhempi vähän paremmin, nuorempi heikommin ja syy on minun. Koetin pitäytyä vain ja ainoastaan suomen kielessä, kun lapset olivat pieniä, mutta varsinkin koulun alettua kieli lipsui norjaksi. Aina ei ole hyvä juttu, että itse oppii kielet erittäin nopeasti & hyvin ja alkaa ajatella kyseisellä kielellä, mutta minulle tämä tapahtuu aina (kreikka, norja) ja sen vuoksi perheen kieli lipsui norjan puolelle. Nykyään täällä on esim. Suomi-koulu pienille lapsille, mutta omien lasteni ollessa pieniä ei koulua ollut. Joku norjansuomalainen totesi kerran, ettei voisi rakastaa lapsiaan muulla kuin äidinkielellään, mutta kyllä minä väitän rakastavani lapsiani norjaksikin - en usko, että he kokevat rakkauttani heikompana kielen vuoksi. Meillä huudetaan sekä mammaa että äitiä ja kiroilu tuntuu sujuvan suomeksikin (juuri eilen yläkerrassa putosi jotakin ja suomalainen kirosana seurasi välittömästi) Heh! Kyllä tuo maalaismekko muuten Lontooseekin lähtee, eli on myös juhlamekko :D Todella kiva saada sunt uuteen blogiin, sillä kevät tulee ja pihaneuvot ovat paikallaan! Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle Kati!

  VastaaPoista
 4. Huomasinki norjalaisen FB kamun kautta, että teillä olikin äitienpäivä. <3 Voi nams mikä kakku. <3 Ja kaikki sisustus mitä teiltä löytyy kolahtaa ja kovaa. Räsymatot, porot, hirvet, on niin kaunista. <3

  Ah Lontoo, aivan ykköskaupunki minulle ja 1,5v tauko täälläkin ja huomaan että iskenyt jo vieroitusoireita. Myös ainoa kaupunki, jonka suhteen en enää pysy laskuissa miten monta kertaa siellä tullut käytyä. 23-vuotiaana asui ystävän Pubissa 3-viikkoa, siis yläkerrassa, oli mahtavaa aikaa. Hän oli naimisissa brittimiehen kanssa. :)

  Hirmuinen Dianafani olin 13-vuotiaana ja matskua on kertynyt. ;)

  Iloista päivää! <3

  VastaaPoista
 5. Lontoo on kyllä aivan ihana kaupunki ja nuorimmaiseni haaveilee siellä vielä asuvansa. Hän panostaa kovasti kieleen ja lähtee siis tälläkin kertaa kirjaostoksille :) Omalla kohdallani Lontoo kilpailee nyt Firenzen kanssa, sillä se vei mun sydämmeni ihan kokonaan ja on haaveissa jatkuvasti. Firenze - ti amo!!! Minäkin olin harras Dianafani ja täältä löytyy kirjaa yms. Dianaan liittyen. Nuorimmaiseni ihailee sen sijaan kuningatarta ja halusi mm. muutama vuosi sitten pukeutua kuningattareksi karnevaaleihin!! Iloista päivää ja pikaista paranemista sinne teille :) Oli varmasti hienoa aikaa tuo Lontoo-aikasi! 23 vuotta ja Lontoon humu - very nice indeed!

  VastaaPoista
 6. Ihana villamekko sulla, klassisen kaunis niin kuin sen kantajakin <3

  Ihanaa Lontoon matkaa teille! Nauttikaa tuosta hurmaavasta kaupungista kaikilla aisteilla.

  VastaaPoista
 7. Voi nauttikaa tekin lomasta ja auringosta! Odotan lomapostausta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa kerran blogi

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

2022 höyhensarjalaiset