Thamesin rannalta tarttunut

Helmikuun viimeinen viikko meneekin nyt täällä vuonossa sohvalla maaten, yskien, voihikien ja tropaten! 
Edellisyönä alkanut influenssa kaatoi nimittäin sekä fyysisen habitukseni että kaikki viikon sunnitelmat kerralla nurin ja nyt sairastetaan :(  
Eilinen Morten Abelin  I fullt alvor -konsertti, jota niin hartaasti olin odottanut jäi kuulematta & näkemättä ja harmitus oli suuri! 
Morten Abel on stavangerilainen muusikko ja yksi suosikeistani täällä Norjassa. Hän on voittanut norjalaisen spellemannsprisen kaikkiaan neljä kertaa ja 2014 hän vastaanotti Spellemannspris-kunniapalkinnon. Morten laulaa stavangerin murteella, mutta osa hänen tuotannostaan on myös englanniksi. 

Tässä pieni näyte uudelta levyltä - Annabelle.(Stavanger konserthus / januar 2015)Lohdutusta toi kuitenkin Mortenin minulle signeeraama cd, jonka mieheni minulle konsertista toi :)

Tänään olen jo hieman eilistä pirteämpi ja jaksankin taas jo vähän enemmän. 
Eilen vietin koko päivän sohvalla viltin alla, mutta aamupäivällä jaksoin sentään lukea ja sain Lontoosta ostamani  The five people you meet in heaven -kirjan luettua loppuun. Kirjan lopussa itkeä nyyhkin täällä siihen malliin, että flunssaisilla silmillä ei sitten sen jälkeen mitään enää nähnytkään. 

The five people you meet in heaven on mielenkiintoinen kirja siitä, miten muut ihmiset vaikkutavat elämäämme, valintoihimme ja kohtaloomme usein meidän tietämättämme. Osa näistä ihmisistä on rakkaita ja tuttuja, osa täysin vieraita. Me kaikki olemme liitoksissa toisiimme, elämämme ovat kuin palmikko, eikä sattumia ole - näin opetetaan kirjan päähenkilölle Eddielle hänen saapuessaan taivaaseen. Strangers are just family you haven't met yet - on yksi kirjan viesteistä.

Kirja saa todellakin miettimään myös omia valintoja ja ihmisiä, jotka niihin ovat vaikuttaneet. Valinnoista on sitten syntynyt elämä tapahtumineen. Meihin vaikuttaa kuitenkin myös se, mitä on on ollut jo ennen meitä: isovanhempamme, vanhempamme.....mihin synnyimme, mitä he olivat kokeneet ja valinneet. 
Mielenkiintoista!
Me itse valitsemme elämämme ja ainoastaan me pystymme sen muuttamaan, mutta polullamme tapaamamme ihmiset eivät osu eteemme sattumalta. Heillä kaikilla on jokin merkitys, vaikka emme aina sitä ymmärtäisikään. 
Jäin tietysti myös miettimään ketkä mahtaisivat olla minun viisi taivasihmistäni, sillä outoa polkua olen minäkin tätä palloa pitkin tepastellut.

Näiden kahden päivän aikana juotujen teekupillisten määrää en enää pysty laskemaan, särkylääkkettä menee reilusti ja "kotisairaanhoitajat" valmistavat minulle smoothejakin. Toivon nyt hartaasti, että tauti hellittää ja pääsen taas vauhtiin. 

Teetä meillä on onneksi yllinkyllin, sillä varastot täytettiin taas Lontoossa ja nuorimmainen keräilee muutenkin teetä :) Mustaherukka-vanilija on suosikkini juuri nyt flunssan kourissa ja lorautan kuppiin vielä reilusti kanervahunajaa voimaa antamaan. 


Tv:n viihdyttäessä sohvalla lepäävää tulin muuten taas todenneeksi, että täällä Norjassa on varmastikin maailman hauskimmat tv-mainokset. Ne ovat ihan omaa luokkaansa ja esim. suomalaisiin mainoksiin nähden paljon mukavempia. Monet niistä ovat kuin pieniä tarinoita arkisista tilanteista huumorilla höystettynä. 

Tässä yksi hauskoista uusista mainoksista:

Ja tässä toinen:
Lopetan nyt nämä kuumehörinät tähän ja menen takaisin viltin alle.

Haluan vielä lopuksi kiittää kaikkia blogissani vierailleita. Blogini on luettu nyt yli 63 500 kertaa ja sitä en olisi koskaan osannut kuvitella tapahtuvaksi. Kun aloitin blogin kirjoittamisen, en kertonut siitä juuri kenellekään - en kehdannut. Varovasti ja verkkaaseen tahtiin sain ensimmäisen vuoden aikana muutaman lukijan. En uskaltanut linkittää blogiani edes facebookiin, koska pelkäsin kritiikkiä. 
Tuntuu siis aivan uskomattomalta, että blogiani luetaan niin ahkerasti sekä lähellä että kaukana. 
Olen toisinaan miettinyt kirjoittamisen lopettamistakin, mutta tällä hetkellä mietin jopa blogin kaksikielistämistä. Norja vai englanti? Sitä en oikein osaa päättää. 
Uutta blogissani ovat nyt sponsorit (näkyvät mainoksina sivupalkissa), mutta mikään muu ei tule muuttumaan -tyyli ja aiheet pysyvät samoina. Täällä jatketaan samaan "sitä sun tätä" -tyyliin päivän asuista vakavampiin asioihin. 

Oikein ihania helmikuun viimeisiä päiviä teille kaikille!

Vi snakkes, Marianna
Kommentit

 1. Voi ei toivottavasti voit jo paremmin. Samainen tauti oli täälläkin ja oli kyllä inha. Onneksi olitte terveenä Lontoossa. Aivan ihania teepakkauksia näenkin, olen tälläinen paketti/purkkihörhö.

  Hih mainio mainos, kiitos lisää näitä, oli kivaa katsoa.

  Älä ihmeessä lopeta blogia, täällä on sydämellisen lämminhenkistä ja kaikkea kaunista. Ihana sinä ja upeat Norjan maisemat. Todellakin kiinnostaa käydä aina täällä. <3

  Ihan samoja aatoksia niin blogin aloittamisen kuin muutenkin
  ollut.

  Pikaisia paranemisia ja Iloista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tää on kyllä ihan oikea, aito influenssa....voi kurjuus. Taitavat jäädä huomisetkin juhlat juhlimatta :(

   Poista
 3. Kiitos Tiia K :) Tämä onkin sitkeä ja hurja tauti, mutta onneksi päänsärky on pikkuhiljaa jo hellittänyt. Yskä vaan on sitä luokkaa, että saa pelätä sisusten repeytyvän, kun yskii....au ja au! Onhan tämä blogin pitäminen monesti pohdinnan alla - varmasti kaikilla meillä bloggareilla. Itse olen kuitenkin valinnut keskittyä sen hyviin puoliin, kuten sen mukanaan tuomiin tuttaviin ja jopa uusiin ystävyyssuhteisiin. Lisäksi se toimii päiväkirjana ja pitää kirjoitustaitoa paremmassa kunnossa. Sponsoreiden suhteen olin niin ikään epävarma, mutta kokeilen nyt muutamalla tarkkaan valitulla mainoksella tuolla sivupalkissa. En halua blogini katoavan mainosten vilkkumisen alle. Ei tässä mitään Bentelytä näillä mainostuloilla ostella kuitenkaan ..heh :) Huomasin myös muutamien reksiteröityjen lukijoiden katoavan heti sponsorin ilmestymisen myötä - se yllätti. Kenties eivät hyväksy mainoksia, kenties pelkäävät mun nyt saavan sen Bentleyn tai sitten juttuni ovat kuivantylsiä :( Blogi on todellakin usein pohdinnan alla ja varsinkin silloin, kun miettii esim. vihalukijoita. Senkin ajatuksen pystyy toki kääntämään siten, että saavatpa hekin sitten huvia ja harrastusta, joten tämä on hyvä teko heillekin. Kyllä minä nyt toistaiseksi jatkan ja kuten sanottu, mietin jopa kaksikielistämistä :) Kevään maisemat ja retket ovat niin odotuksen alla - saadaan tänne niitä maisemia ja kevään puuhia taas. Hyvää viikonloppua sinne teille :D

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Marianna <3 Flunssa on läpi käynyt meidänkin
  perheen, ainoastaan poju on onnistunut välttämään tuon kurjan taudin.

  Tämä sun blogisi on yksi suosikeistani, jatkathan samaan malliin. Luontokuvat, herkkupostaukset ja asukuvat ovat mun lemppareitani, kuten myös postaukset mökkimaisemista.

  Tuo lukemasi kirja kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta, onkohan
  sitä käännetty suomeksi?

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos vaan Teija. Koetan täällä heräillä elämään varsin rajun influenssa-viikon jälkeen, vaikka kyllä tässä vieläkin aika huterassa kunnossa ollaan. Kertakaikkisen hurja influenssa on vienyt voimat tyystin. Tänään koetan taas katsella ympärilleni ja pieni toivo pahimman selättämisestä on syntynyt. Hyvää sunnuntaita teille :) ....en ole varma tuosta kirjasta, luulisin kuitenkin sen löytyvän suomeksikin.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tauti alkaa olla jo voitettu!! Täällä jyllää samainen virus ja kaataa väkeä sänkyyn kovaa vauhtia. Meille ei ole vielä ehtinyt ja toivottavasti pysyykin pois.
  Olen itsekin miettinyt miten edelliset sukupolvet vaikuttavat elämäämme...Niin se vaan on, kulttuuriperintö on vahva ja se siirtyy luontaisesti sukupolvelta toiselle niin hyvässä kuin pahassa. Meidän on tehtävä omat valintamme, mitä siirrämme eteen päin ja mitä emme.

  Sinulla on ihana blogi, paljon asiaa kera kauniiden kuvien, Kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kirja jätti miettimään myös juuri sitä, että jos esim. lapsuus ei ole niin hyvä (alkoholismia tai väkivaltaa perheessä, köyhyyttä, pelkoja), on oman tien rakentaminen varsin vaikeaa. Kivimuuri on silloin niin heikko ja perintönä saadut käyttäytymismallit yms. eivät niitä parhaita, joten elämän rakentaminen on vaikeaa ja raskasta....vanhat kummajaiset eivät helpolla irroita nekään. Hyvä kirja kerrassaan :) Minulla on nyt 8. sairaspäivä meneillään, mutta onneksi olen jo jaloillani ja suunta on oikea. Hyvää alkanutta maaliskuuta :)

   Poista
 7. Toivottavasti flunssa hellittää jo! Hauskat mainokset, pitää tuoda suomalaisia mainoksentekijöitä oppiin ;-P
  Haeskelin Mitch Albomin kirjoja, ei löydy suomenkielisenä ainakaan vielä, englanniksi kyllä.
  Valoisaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina :) Kirja oli muuten aika helposti luettava englanniksikin, eikä niin pitkä (novelli). Tämä flunssa on kyllä sitkeää sorttia, mutta paranemaan päin. Toivon nyt vaan hartaasti, etteivät muut täällä meillä ole sitä saaneet. Hyvää maaliskuuta!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuonon rannalta moi

Tammikuisia valonpilkahduksia

Pimeyden keskeltä