Taiteilee kukkain ja jouluvalojen keskellä

Maaliskuu kulkee kohti loppuaan ja kevään edistyminen ilahduttaa jatkuvasti. 
Eilen pihalta löytyi seuraavanlaisia iloja:


Kirsikka


Yöllisen sateen jälkeen valoa kohden!
Jokainen pihalla piipahdus ilahduttaa aina uudella yllätyksellä, joten tämä on kyllä sitä parasta aikaa, vaikka siitepölyt nenässä jo taas kutittavatkin.

Meidän pääsiäiskoristelumme ovat nyt valmiina ja molemmat talot pääsiäiskunnossa.
Viimeiset koristeet tein maanantaina ja ne ovat nyt kunniapaikalla....vapise faberge :)

Nämä suloiset nauhat ovat Ikeasta. Lisäksi käytin styroksmunia (+ hanhenmuna), decoupage-paperia ja -liimaa. 

Lopputulos näyttää tältä. Decoupage-arkki pyhillä kuvilla on Helsingistä ostettu ja kauan kaapissa ideaa odottanut. Kruunu tuli joskus jonkin kukka-asetelman mukana ja minähän säästän kaiken tällaisen (mummojen tapaan). 
Paperia oli vaikea saada munan ympärille sileäksi, mutta pienet epäkohdat eivät lopputulosta haitanneet sitten kuitenkaan. Pääsiäisen ohella olen vaihtamassa teemaa ja tunnelmaa täällä kotona jo muutenkin, eli tulppaanilyhdyt ja sinisimpukat ovat jälleen esillä. Klapikori on kuitenkin vielä täytettävä jatkuvasti, sillä illat ja yöt ovat kylmiä ja pieni lisälämmitys tuntuu usein ihanalta. 
Tulppaanilyhdyt ovat ostos muutaman vuoden takaa ja tykkään niistä ihan valtavasti. Sinisimpukat ovat ilmaisia ja todella kivoja kesäisessä sisustuksessa, esim. suurissa lasimaljoissa, kesän kauttauksissa jne.  Ehdoton kestosuosikki. 
Pakko oli kuvata tuo "makoileva jengi"(kin), koska ne ovat aina tielläni, vuodenajasta riippumatta. Linuksella on neljä pehmolelua ja ne makaavat aina keskellä kulkuväylää. Niihin ei saa koskea, sillä poika on tarkka omaisuudestaan! Tässä ne on kerätty korituoliin.


Aina tielläni......tässä venytellään takajalkoja!

Palataan sisustamiseen vielä sen verran, että näytän teille oman kotimme sisustushuipentuman!!! 

Mikä ei kuulu kuvaan? Oliskohan se tuo valtava joulutähtivalo, joka komeilee yhä nuorison kellaritiloissa? 
Kyllä, tämä pääsiäiskuva sisältää joulutähden ja on ihan reaaliajassa. Mitäpä sitä nyt turhaan mitään muuttamaan, kun hyvin valaisee ja joulu tulee taas yhdeksän kuukauden päästä. Koska jätän nuorison tilan suurimmaksi osaksi heidän huollettavakseen, en ole tähteen puuttunut.  
Voihan sitä ajatella niinkin, että suuntaa antavaa tähteä tarvitaan ympäri vuoden!
Nuorisolla ei tunnu olevan aikomustakaan ottaa valoa alas, joten saattaapi olla, että joulukoristelu kellarissa on tänä vuonna nopeaa ja helppoa. 


Julen varer helt til påske.....harmoniaa!Joulumieltä ja kevätkukkia - ei hassumpi yhdistelmä ollenkaan. 

Kestosuosikit - kalenteriin katsomatta!
Juuri tätä kestosuosikkiasiaa pohdimme tässä vasta muutaman ystävänkin kera ja tällä kertaa vaateiden suhteen. 
Meistä monella on kaappi pullollaan vaatteita, mutta kuljemme kuitenkin aika usein niissä muutamissa suosikeissamme.  Ne ovat mukavia päällä, ns. "varmoja valintoja" tilanteeseen kuin tilanteeseen ja harvemmin mitenkään niin erikoisia. 

Oma perusasunikin koostuu yleensä farkuista ja blazerista tai villatakista. Minulla on muutamat farkkusuosikit joka kaudella ja yhdistelen niitä erilaisiin toppeihin. Lisäksi minulla on pari suosikkimekkoa. Näissä kuljen ja harvoin otan kaapistani jotakin erikoisempaa ylleni (mikäli juhlatilanteita ei lasketa mukaan). 

Tässä tämän hetken suosikit. Vähän aikaa sitten ostamani napilliset farkut ovat mieleen ja yhdistyvät usein mustaan blazeriin. Pieniä muutoksia asuun tuovat topit - tässä kaksi uusinta, vähän ohuempaa kevätpaitaa. 
Kuten näkyy, ostan usein hyvin edullisia paitoja, koska tykkään vaihdella, enkä niitä monia vuosia käytä kuitenkaan. Molemmat näistä ovat H&M:stä. Kuvat napsin puhelimella.


Blazer on talvella sisätakki, kesällä ulkotakki. Aina hyvä. Kesällä tosin tykkään vaihtaa pellavaan. 
Tylsä perusjuttu, lähes uniformu, mutta niin tavattoman monikäyttöinen ja helppo. Pienen piristyksen tuovat korut, huivit ja kengät....sekin on helppoa. 

Millainen on teidän "uniformunne"? 
Kuinka paljon lähes turhaa vaatetta teidän kaapeissanne koristaa henkareita? Vai oletteko kaikkia vatteitanne säännöllisesti käyttäviä pukeutujia? 

Nyt lienee aika kohdistaa katse pääsiäisen viettoon. Täällä aloitetaan pääsiäisloma jo perjantaista ja suurin osa väkeä suunnistaa vuorille, merelle tai maalle. 

Blogi menee pääsiäisloman aikan harkintaan, ikävä kyllä. 
Tilastot näyttävät kasvavaa lukijamäärää, te vakituiset lukijat olette aivan ihania ja annatte niin sydäntä lämmittävää palautetta, blogi on minulle mieluinen harrastus sen yhdistäessä kaksi muuta lempiharrastustani: kirjoittamisen ja valokuvaamisen.....mutta, kolikolla on kääntöpuolensa. 
Blogin kautta tulee jaettua paljon. Se on kuin ikkuna elämään, tekemisiin, ajatuksiin ja tapahtumiin. 
Se on ikkuna kaikille, myös heille, jotka eivät minusta pidä.

Teenkö siis kuten niin monet muutkin bloggaajat ja suljen ikkunan elämääni? En tiedä vielä mikä on parasta. 

Sain mieheltäni tällä viikolla yllätyslahjaksi valokuvauskurssin, joten hänen kantansa on selkeä! Toivottavasti pääsiäinen auttaa ajatusten selkiyttämisessä. 

Joka tapauksessa, hyvää loppuviikkoa rakkaat blogidaamit :) 

Vi snakkes, Marianna
Kommentit

 1. Toivottavasti et vain lopeta bloggaamista, sinua tulisi ikävä! Tulevan valokuvauskurssin myötä ehkä sinun kannattaa keskittyä lähiaikoina kuvaamiseen ja kuvablogin pitämiseen.

  Vaikka on ikäviä ihmisiä, on myös meitä joille olet todella tärkeä.

  halaus t. Sussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni piti minulle eilen lähes "luennon" trolleista ja siitä, miten tärkeää on olla välittämättä. "Jos joku lukee blogiasi vihan kiilto silmissään, etsii aiheita pilkkaan tms., niin anna lukea. Mitä väliä sillä on? Jos lopetat, lopetat sinulle rakkaan harrastuksen ja trolli on taas nitistänyt jotakin positiivista ja sinut". Kuvablogi saattaa olla hyvä idea, joten mietin sitä. Kiitos kannustavista sanoistasi ja halit sinnekin. Olen itse jäänyt kaipaamaan muutamaa todella hyvää blogia, jotka sulkivat ikkunansa pahojen puheiden vuoksi ja harmittelen, että antoivat periksi.

   Poista
 2. Onko sulla sellainen asetus, että ainoastaan kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida? Kyllähän senkin voi kiertää luomalla "väärän profiilin", mutta tekee trollaamisen vähän vaikeammaksi.

  Ikävä kyllä se taitaa olla niin, että mitä enemmän bloggaa omilla kasvoillaan tai laittaa vaikkapa asukuvia, niin sitä enemmän tulee ihmisiä, jotka katsovat oikeudekseen "kertoa vain mielipiteensä". Ja sitten on tietenkin trollaajia, jotka tarkoituksellisesti loukkaavat ja yrittävät ärsyttää.

  Periaatteessa on tietenkin tosi väärin, että joutuisi muuttamaan oman bloginsa tyyliä ilkeiden kommenttien vuoksi, mutta tärkeintä on miettiä vakavasti omaa kanttia ja itsetuntoa: kestääkö tai haluaako edes kestää ilkeää kommentointia - varsinkin jos se menee kovin henkilökohtaiseksi.

  Ihan tuttuja ajatuksia nuo on omienkin lukijamäärien hitaasti kasvaessa. Mutta jos tuntuu, että elämä tulee liian julkiseksi, niin sitten vähän muuttaa painopistettä tai aloittaa vaikka kokonaan uuden kuvapainotteisen blogin - ei bloggamista kuitenkaan kannata lopettaa, jos siitä tykkää. Muitakin vaihtoehtoja on :). Ja laitat kommentointiin vähäksi aikaa kunnon suodattimet päälle, niin trollaajat kyllästyvät (jos ne on tänne kirjoitelleet - en ole sattunut näkemään).

  Nyt oli muuten aivan ihania keväisiä kuvia, aah!!

  Näkisitpä tän meidän "keväisen käänteen" - tai näet, jos menet vaikka nrk:n sivuille, täällä tulee nyt vähintään yhtä paljon lunta kuin Oslossa. Radiossa sanottiin just, että Gardermoen on kokonaan suljettu... Nyt voi ajatella, että onneksi ei ole helmilijoja tai krookuksia, joita joutuisi suremaan...

  VastaaPoista
 3. Filtteri suodattaa roskapostia, enkä usko, että kannattaa yhdestä omituisesta tapahtumasta hermostua, mutta saahan se ajattelemaan.
  Sellaiset lihavaksi lehmäksi nimittelyt ja vastaavat eivät niin hetkauta, sillä tiedostan olevani lähes viisikymppinen ja ylipainoinen nainen, joita joskus lehmiksikin kutsutaan. En todellakaan kuvittele olevani mikään malli, kun laitan asukuvia: arkisia, helppoja, edullisia ja tavallisia. Loimia lyhytjalkaisille suomenhevosille....sama juttu :) Huumoria ja hyvää mieltä, ei mitään haute couturea :D

  Huomaan, että useimmat lukemistani blogeista ovat pikkuhiljaa laittaneet suodattimet päälle ihan kunnolla, joten se saattaa olla edessä täälläkin, ainakin jos blogin lukijamäärä vielä kasvaa.

  Kuvablogi-idea on hyvä ja kenties kurssin jälkeen innostun siitä vielä enemmän. Sitä pohdin eilenkin, kun asiaa puntaroin.

  Katselin juuri kuvia Oslosta ja olen niin tyytyväinen, ettei se lumisade tule tänne. Meillä on tänään pilvistä ja tyyntä, aika lämmintä. Takatalvet ovat aina kurjia, kun sitä on niin valmis kevääseen ja kukkasiin. No, hevoset siellä varmasti vähän tykkäsivätkin - pusuja vaan Elviran ja Knektenin turpiin!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tulet meidän lukijoiden kannalta positiiviseen päätökseen blogisi suhteen! Tämä on yksi aidoimmista blogeista, jota luen! Tosiaan kuvapainotteisempi blogi olisi hieman kauempana sinusta ja henkilökohtaisista asioistasi. Ja sinun kuvat, ne on niin ihania!!

  Tunnen täysin tuon tunteen, mitä käyt mielessäsi blogista ja yksityisyydestä. Arvaas miksi nykyään kirjoittelen nimimerkin takaa ja uudessa blogissa? :) :) Se raksablogi lähti vähän lapasesta, olisi silloin pitänyt lopettaa jo heti talon valmistumisen jälkeen ja aloittaa uusi toiselta pohjalta. Huomasin jossain vaiheessa, että puolitututkin tiesi meidän kuulumiset ja naapurit (niin ihania kuin ovatkin) vierailivat blogissa jne. Halusin sulkea oven elämäämme varsinkin, kun tuli kaikenlaista... Nyt olen aloittanut varovasti uudelleen ja kaikessa hiljaisuudessa enkä oikein ole osannut tuoda "itseäni esille" täällä blogimaailmassa. Jotkut tekstit on hyvinkin henkilökohtaisia, mutta ne lukee, joita kiinnostaa. Enkä halua, että puoli kylää käy kurkkimassa blogissa pelkästä uteliaisuudesta.... Asutaan siis aika pienellä paikkakunnalla... Vähän etäisempi ote on ollut ihan hyvä vaihtoehto ainakin itselleni.

  Noihin asukuviin, ihastuin tuohon valkoiseen toppiin, tosi kiva! Sopisi myös omaan vasaekaappiini...Täällä on myös yksi, joka vannoo farkkujen, topin ja bleiserin nimeen :)

  Oikein mukavaa ja rentoa pääsiäistä teille, toivon, että saadaan nauttia Vuonon kimalluksesta myös jatkossakin!!

  VastaaPoista
 5. Näinhän se meni ja onneksi tulit takaisin!
  Minullakin on nykyään tilastojen perusteella sellainen outo tilanne, että blogiani luetaan enemmän täällä Norjassa, kuin Suomessa......vaikka kirjoitan suomeksi! Norjassa lukevien määrä on huikea, tänäänkin jo 63 ja reippaasti Suomessa lukevia edellä (muut maat tulevat perässä).
  Tottahan se on, että blogi menettää jotakin, jos sen muuttaa kuvablogiksi ja kirjoittaminen on ainakin minulle mieluista. Toisaalta, kuvat ovat kuin katselukirja, eivätkä siten herätä niin villejä vihatunteitakaan. Kiitos kovasti kehuista muuten, ne ainakin kannustavat jatkamaan <3

  Paljonhan blogissa varmasti käydään kurkkimassa ihan uteliaisuudesta (varsinkin naapurit ja tuttavat) ja tottahan se juoruissakin mukana on, varsinkin, jos kirjoittaja ei miellytä. Sellaista se vaan on ja siksipä blogin lopetus ja uuden aloitus saattavat joskus olla ihan paikallaan (kuten sinulla).

  Kuvilla jatkan ainakin, sen olen nyt päättänyt :) Hyvää loppuviikkoa sinne teille ja vielä kerran, kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Voi, ihana juttu, jos edes hienoja kuvia saadaan tulevaisuudessakin katsella. Olen vakkari lukijasi ja juttusikin ovat olleet oikein kivoja. Lämmin halaus ja toivon, että jätät inhottavat kirjoitukset omaan arvoonsa, ne kertonevat enemmän kirjoittajien vaikeuksista, kuin siitä, että olisivat totta.
  Ymmärrän kyllä myös, ettei halua 'tuttujen' käyvän vain vakoilemassa blogissa. Toivottavasti löydät sinulle oikean tavan, mutta jatkat kuitenkin jossain muodossa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuvilla jatketaan ainakin, vaikka kotiväki kannustaa jatkamaan kirjoittamistakin. Blogi on julkinen ja se, että sitä käydään kurkkimassa (vaikkei se miellyttäisi ja kiinnostaisikaan) lienee ihan normaalia ja on vain hyväksyttävä. Ilkeitä juoruja yms. on vaikeampi hyväksyä, mutta kenties pitäisi ajatella, että blogi tuottaa iloa sitenkin - vaikkakin hullulla tavalla. Luin vähän aikaa sitten, että vihalukeminen oli joillekin ihmisille rakas harrastus ja vihan tunteminen tyydytti, teki jopa onnelliseksi.

   Kiitos Tiia kannustuksesta :) Hyvää pääsiäistä sinullekin <3

   Poista
 7. Ihanat kuvat! Toivon että saan lukea kuulumisia jatkossakin, sitähän tullaan ihan tutuiksi näin! Pidän sinusta kovasti! Kirjoituksia on niin kiva lukea! Iloa alkavaan viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Tutuiksi tässä todellakin tullaan ja hassua on, miten nopeasti sitä kaipaa blogiystävää, jos hän ei vähään aikaan kirjoita mitään! Olisin todella suruissani, jos esimerkiksi sinä lopettaisit <3 Kuppi kahvia ja piipahdus blogiisi ovat aina mukava hetki.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Sinulla on taito kirjoittaa. Innokkaana lukemisen harrastajana olen nauttinut kauniista tekstistäsi ja totta kai myös kuvistasi.Toivon, että et kokonaan hylkää kirjoittamista.
  Onnellista pääsiäisaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Simpukka :) Kovasti täällä pohdin ja mietin.

   Kirjoittaminen on ollut niin terveellistä myös äidinkielen kannalta, terapiakirjoittamisesta puhumattakaan. Olen raapustanut tunteitani tänne blogiin ja se on auttanut valtavasti, varsinkin vaikeina aikoina. Teistä vakilukijoista on pikkuhiljaa tullut ihan tuttavia ja nautin teidän blogeistanne suunnattomasti. Hyvä harrastus siis, kaikin tavoin.

   Saan varmasti vastauksen ongelmiini taas jossakin muodossa ja päätös on tavallaan jo tehtykin.
   Hyvää pääsiäisaikaa sinullekin <3

   Poista
 9. Tuo kuva Linuksesta ja pitkäkorvasta saavat hymyn huulilleni, kerrassaan
  suloisia lekottelijoita molemmat :))
  Kotinne näyttää hurmaavalta, upeat pääsiäismunat toivottavat kevään
  juhlan tervetulleeksi.
  Blogistasi ja sinusta on tullut minulle kuluneen vuoden aikana niin kovin
  tärkeitä, toivon että jatkat bloggailua vanhaan malliin. Parasta ovat ihanat
  sisustusjutut, tarinat upeista mökkimaisemista ja sun asupostaukset. Meillä
  on niin samanlainen maku, että inspiroidun aina sinun kauniista vaatteitasi.

  Puss och kram <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tusen takk Teijaseni :) Päätös on tehty, perheen ja hyvien ystävien tukemana! Jatkan, jatkan, jatkan :D "Ampumahaava" siivessä on hoidettu ja uskaltaudun ilmaan uudelleen, sellainen on tunne juuri nyt, kun alan ihan kohta uutta juttua väsäämään :) Siinä lisää!

   Mainiota viikonlopun jatkoa <3

   Poista
 10. Jestas miten ihania pääsiäiskoristeita ja tuo hauvakuva jalat pötköllään on aivan mieletön <3

  Kietaisupaita on muuten aivan ihana ja kaikki vaatteesi, täydellinen maku <3

  Onneksi olkoon valokuvauskurssista, ihana mies ja ihana lahja. <3

  Upeaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - kaikki kohdat :D Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne teille <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022