Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kukkaterapiaa, merenrantaa ja helleenimurheita

Tervetuloa uudet lukijat! 
Kiva, että löysitte vuonoon ja toivottavasti viihdytte mukana jatkossakin! 

Tänään voidaan jälleen kerran todeta, että helteet tulivat ja helteet menivät! Sellainen se on, tämä Pohjolan kesä :)
Viileämpi sää oli minulle kuitenkin ihan tervetullut "auttaja", sillä töissä on ollut aivan sietämättömän kuuma ja käteni olivat jo mennä huonoon kuntoon. 
Lasken nyt päiviä loman alkuun ja tänään kalenteri osoittaakin enää viittä kokonaista työpäivää kahdelle viikolle jaettuna - not bad :)

Sitten meitä odottavatkin nämä maisemat, eli Rosendal Hardangerissa. Kuvan löytyi kunnan sivuilta ja tuskin maltan odottaa tämän kaiken näkemistä.
Rosendalissa sijaitsee myös Barnoniet i Rosendal, vanha kartano, jonka renesanssipuutarhaa aion käydä katsomassa. Siellä on parhaillaan esillä myös Kuningatar Sonjan ja Kuningatar Margrethen taidenäyttely. Sekin pitänee katsastaa.
Helleviikonloppu maalla oli kyllä taas aivan mahtava ja projektoidut työt saivat jäädä odottamaan tekijäänsä, joka polskutteli meressä ja makaili aurinkotuolissa tekemättä juuri mitään hyödyllistä. Olin lauantain töissä ja ilta mökillä oli väsyneelle ihan taivas maan päällä -kokemuksen arvoinen juttu. Lämmin ja usvainen ilta oli suoranaista terapiaa. 

Vuono kutsui aaltoihinsa sunnuntaina moneen kertaan ja sain hoidettua käsiäni suolaveden ja auringon avulla huomattavasti paremmiksi, onneksi. 
Maanantaina tartuinkin sitten näyteikkunoiden sisustamisurakkaan ja " summer wall:in" rakentamiseen aivan uudella tarmolla - hyvä saada ikkunat kuntoon ennen lomalle lähtöä! 


Summerwall naistenvaateosastolla sai rekvisiitakseen vanhan peilipöydän ja vihreän tuolin, kesälukemista, koruja, bootsit ja muuta mukavaa. Mutta sitten hellemuistoihin viikonlopun riennoista mökillä!

Kukkaterapiaa kuvina:


Rannan kesäkukat ovat kauniita kahvipöydässäkin. 
Sunnuntaisen rantamekkoni kuviointi oli muuten kuin kukkakimpustani tehty... olin kuin osa kukkaniittyä vaan :D 
Uusi maastoasuvaihtoehto - flower power? 


Lisää kukkaterapiaa, eli salaatin koristelu ruohosipulin kukkasilla, ruusut kattauksessa (servettirenkaat uudessa käyttömuodossa) ja aah.....kotimaiset mansikat.


Vihdoinkin on ruusun aika!  
Rannassamme oleva valtva juhannusruusupensas ei tehnyt viime vuonna kukan kukkaa. Talven myrskyt olivat sitä runnelleet ja luulimme sen jo päättäneen päivänsä. En kuitenkaan antanut miehelleni lupaa hävittää sitä ja katsokaapa nyt - kukkameri on valtava! 
Pihan muutkin ruusupensaat kukkivat nyt.

Ruusupensas on jälleen kerran osoitus siitä, että murjeltukin voi kukoistaa vielä kerran ja kenties vielä upeammin, kuin koskaan ennen! 
Joskus on vain annettava aikaa parantaa haavat, levätä ja kerätä voimia. 

Voitte varmasti kuvitella tuoksun tämän pensaan ympärillä .... ja mehiläisten tasaisen surinan. Klematis. 
Kukista meriterapiaan. 

Hauskat kahvikupit olivat löytö meiltä töistä ja pulitin niistä 5 kruunua per kuppi. 


Uiminen ei huvita kaikkia.Ranta illalla - usvaa ja rauhaa.


Ranta aamulla -yksi pilvi ja heräävä vuono.


Kuuma päivä vietettiin osittain varjon alla. Mikään ei ole ihanampaa, kun viettää sunnuntaista siestaa varjon alla torkkuen :)


Tänään ihmetellään elämää kotosalla ja seuraan aika ahkerasti murheenkryyni-Kreikan tapahtumia. 
Mitenköhän Hellaan käy? Mikä on tavallisen ihmisen tulevaisuus kaiken hässäkän jälkeen?

Kreikka on minulle rakas maa, asuinhan siellä joitakin vuosia ja minulla on siellä läheisiä ihmisiä, joiden toivon voivan hyvin. 
Kun tänä kesänä matkustan Kreikkaan, otan mukaani matkalaukullisen lastenvaatteita (lähinnä takkeja), joiden toivon lämmittävän huono-osaisia lapsia talven tuulten saapuessa. 
Olivatpa tilanne ja siihen johtaneet syyt mitkä tahansa, ovat lapset aina syyttömiä, mutta kärsivät usein eniten. Se on sydäntäsärkevää.

Kreikka on demokratian kehto, Euroopan synnyinsija. Se on kaunis ja kiehtova maa.

Kreikassa asuneena en voi kuitenkaan kieltää (vaikka kuinka haluaisin) muutamia tosiasioita, jotka ovat koko sotkuun vaikuttaneet.
Korruptio kaikissa sosiaaliluokissa on ollut ongelma aina. 

Kreikassa tuntui usein siltä, että älykkyys mitattiin ns. street smart-mittarin mukaan ja älykkääksi kehuttiin sitä, joka osasi pelata ja oli nokkelin.
Pohjoismaalainen kurinalaisuus koettiin lähes jonkilaisena tyhmyytenä ja esim. suomalaisia pidettiin usein vähän hitaina, koska he eivät "pelanneet peliä". 

Muistan Rodokselta myös monen yrittäjän suoranaisen ahneuden (90-luvun kultavuosina) ja kuten suomalainen sananlasku niin oivasti sanoo, ahneella on kakkainen loppu! Ahneus ja kikkailu tuovat huonoa karmaa! 
Kompuroiko Kreikka siis omaan näppäryyteensä? Kikkailivatko helleenit itsensä konkurssiin?

Suurin syy löytyy ylhäältä vaikuttajien ja pankkien maailmasta, tottakai, mutta tavallisten kansalaisten veronkierto ja muu juksaaminen ovat, ikävä kyllä, osa kuviota.

Luin vasta, että juuret veronkiertoon juontavat ihan ottomaanien aikaan ja muslimiherrojen veronkeräämiseen, jota kreikkalaiset yrittivät kiertää - ymmärrettävastä syystä tietenkin. Tapa jäi siis jotenkin henkiin ja kääntyi omaksi tuhoksi. 

Kreikassa on lisäksi ollut aivan hölmöläismäinen verotus ja siitä oiva esimerkki on mm. kiinteistövero, jota ei aikaisempina vuosian tarvinnut maksaa, mikäli talo ei ollut 100% valmis. Kun ajeli Kreikassa, saattoi todeta, että 70% talojen katoista koristivat raudoitustangot - ylin kerros on rakentamatta, usein pysyvästi. 
Aikamoinen vaje valtion kassaan, epäilemättä. Ja kuitenkin - tuntemani kreikkalaiset ovat suureksi osaksi aivan ihania ihmisiä. 
Omat ystäväni & tuttavani Rodoksella tekevät valtavasti työtä (kesällä lähes kellon ympäri seitsemän päivää viikossa), maksavat veroja ja ovat kaikin puolin kunnon kansalaisia. He eivät kaikkea tätä ole ansainneet ja toivon todellakin, että tilanteeseen löytyy ratkaisu, joka tekee tavallisen ihmisen elämästä taas hyvää ja oikeudenmukaista. 
Tulee niin paha mieli, kun näkee ihmisten hädän ja huolen. Tämä olisi saattanut olla minunkin arkipäivääni, mikäli kohtalo ei olisi minua tänne Norjaan heittänyt....sitä mietin usein. 

Me elämme erikoista aikaa ja huomista ei tiedä kukaan. 

Toivokaamme Euroopalle parempaa ja valoisampaa huomista, olivatpa tulevaisuuden valuutat sitten mitä tahansa! Ja jos tarve vaatii, muistakaa auttaa lapsia!!!

Jatkan uutisten seuraamista...

Vi snakkes, Marianna
23 kommenttia:

 1. Ihanaista terapiaa taas kauniiden kuvien muodossa. Meri on minulle niin rakas elementti vaikka järven rannassa nyt lomailenkin. Eilen venereissulla kaipasin niin meren tuoksua jota järvellä ei ole. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri tuoksuu kyllä aivan upealta ja kesäaamu alkaa aivan taivaallisen ihanasti, kun saa juoda kahvit rannalla.
   Järvikuvat Suomesta ovat mielestäni valtavan kauniita ja nostattavat aina kaipuun kotiin...varsinkin, jos kuvissa on vielä koivujakin :)
   Heinäkuun jatkoa sinullekin <3

   Poista
 2. Pakko oli tulla katsomaan, että onko teillä yhtään lämpimämpää. Jotenkin aina tuntuu, että joka paikassa muualla on parempi keli. Tälla hetkellä ulos katsoessa se ei voi olla edes paljon huonompi. Työkaverilla oli piha täynnä avonaisia sateenvarjoja pionien suojana :D Sellainen kesä täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sataa täälläkin ja mulla oli tietysti petivaatteet ulkona :(
   Sateenvarjot pioneille - söpöä, vaikka tietysti kurjaa, että niin pitää tehdä!
   Onneksi on kesää vielä jäljellä....toivotaan lisää aurinkoa :)

   Poista
 3. Flower power - maastoasuvaihtoehto onkin oivallinen idea, siitä vaan kehittelemään uutta trendiä!
  Oli hyvä lukea Kreikan asioista vähän erilaisia asioita - kyllähän tilanne siellä mietityttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikassa asuneena on nähnyt useamman puolen ja todistanut myös juksaamista. Rakastan Kreikkaa, mutta mielestäni monen kreikkalaisen pitäisi käsi sydämmellä tutkia omia toimiaan. Pienistä pisaroista se hyökyaalto muodostuu.


   Kulttuurin perustuessa lisäksi paljoltikin "autan sinua, autat minua" -ajatukseen, ovat rajat usein hiuksenhienoja ja vaikeita ymmärtää. Monella ikäiselläni kreikkalaisella on vain kuuden vuoden peruskoulu takanaan, talousoppi ei ole siihen kuulunut.

   Moninainen ongelma ja vaikea tie eteenpäin.

   Flower power maastopuku kehitteillä .... :D

   Poista
 4. Nuo maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita, siis aivan uskomattomia. Minä kun en ole ikinä Norjassa käynyt <3 Ihania kesäpäiviä Marianna ja kiitos taas mielettömistä kuvista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää kyllä tulla käymään.
   Olen luvannut (aikaisempi postaus) tehdä sellaisen etelä-Norjan matkareittiehdotuksen parille lukijalle heti, kun palailen Hardangerista :)
   Ihania päiviä sinullekin....täällä sataa :(

   Poista
 5. Tulihan se sade tännekin ja loppui terassilla makoilu....
  Kukat on aina ihania. Jotenkin tuntuu, että ruusu on sellainen pensas, joka ei ihan vähällä kuole. Ja taas se tuli todistettua - mahtava kukinto!
  Meri ja aurinko on ihan paras yhdistelmä....Toivottavasti lämpö palaa taas tänne pohjolaan!
  Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ja loman odotukseen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan...tsempataan :)
   Meille on tulossa yön aikana jokin hirmusade, 14,5 mm. ja huomenna se jatkuu. Hyvää kesää vaan, vai mitä? No, lomaa odotellessa....

   Poista
 6. Voi nuita kauniita maisemia! Päätettiin juuri eilen, että ensi kesänä tullaan Norjaan lomalle. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva - hyvä päätös! Toivotaan nyt, että ensi kesä on parempi kuin tämä 2015 ihmetys!
   Odotahan vaan Hardangerin kuvia....aion pitää kameran kuumana :)

   Poista
 7. Ihania, kauniita kuvia taas jälleen :) Voi sinun käsiäsi, toivottavasti loman aikana saat ne parempaan kuntoon! Ja kiitos Kreikka -infosta, olen tietysti sitä medioista seurannut, mutta sinun tekstisi oli niin selkeä, että sain siitä tietoa ihan eri lailla :)
  Ihanaa lomanodotusta, minulla enää yksi aamu herättävänä!!

  VastaaPoista
 8. Iso kiitos kukka- ja meriterapiasta jonka vaikutuksen tuntee kuvien välityksellä niin että rupee itkettämään, minä hömppä ;) Aamuisen meren tuoksun tunnen nenässäni. Ihanat noi kahvikupit <3
  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua :) Kiva kuitenkin kuulla, että kuvat antavat iloa <3

   Poista
 9. Olipa ihania kuvia - tuli taas niin ikävä merta :).

  Tuossa Kreikka-jutussa se alkuperäinen virhe tehtiin varmaan siinä, että kulttuuriltaan niin täysin erilaiset maat yritettiin ahtaa samaan muottiin ja samaan systeemiin (euro). Se nyt ei voinut kuin epäonnistua.

  Vaikka tuo kreikkalainen korrupio ja huijaamisen kulttuuri on ihan totta, niin en kuitenkaan usko, että tämän katastrofin ainekset piilee pelkästään siinä. Kreikka on ison kansainvälisen pelin nappula, jossa mukana ovat valtavat kansainväliset pankit. Suurin osa Kreikalle maksetuista tuista kun menee korkoihin ja toisin sanoen rikastuttavat lähinnä pankkeja.

  Meille uskotellaan että kreikka on paha ja muut hyviä, kreikkalaiset laiskoja eteläeurooppalaisia, jotka eivät halua maksaa velkojaan. Tällä sumutuksella saadaan kansan huomio pois omista virheistä ja paljon suuremman mittakaavan ahneudesta.

  Viisi kansainvälistä huippuekonomistia ovat tänään julkaisseet avoimen kirjeen Merkelille. Siitä kritisoidaan voimakkain sanoin Kreikan kohtelua ja muistutetaan mm. siitä, että myös Saksa on aikoinaan saanut anteeksi valtavia velkoja - ja sama saattaa olla vielä edessä Suomellakin.

  http://yle.fi/uutiset/huippuekonomistien_avoin_kirje_merkelille_kreikkaa_pyydetaan_ampumaan_itseaan_paahan/8138049

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Saksa sai aikoinaan velkansa anteeksi, siitä ei juurikaan puhuta. Omat kokemukseni perustuvat Kreikassa asuttuihin vuosiin, työpaikkoihini siellä jne. Yleistää ei saa koskaan, mutta ensimmäinen työpaikkani oli juuri sellainen, jossa huijattiin kaikin tavoin. Toinen työpaikkani taas hyvinkin rehellinen. Rakastan Kreikkaa, joka on minulle kolmas kotimaa ja kritisoin sitä kuin perheenjäsentä. Kreikka on ollut pelinappula, mutta asenteiden on ihan oikeasti muututtava, jotta tulevaisuus olisi onnistunut. Kuten kirjoitin, omat ystäväni tekevät pitkää työpäivää, eivätkä he ole koskaan rilluneet lainarahoilla yhtään missään. Sydämmeni pysyy Kreikassa ja epäkohtia moitin rakkaudesta. Samalla koetan selvittää lisää mahddollisuuksista auttaa Kreikan lapsia <3

   Poista
  2. en yhtään epäillyt, ettäkö et ymmärtäisi/ rakastaisi Kreikkaa - kyllä Kreikankin toimia voi ja pitää kritisoida ja kritisoimista riittää.

   Mutta tässä pelissä pn nyt niin isot nappulat ja isot pelaajat, että Kreikan tekemisillä tai tekemättä jättämisillä ei ole tässä vaiheesa suurtakaan merkitystä. Jos miettii, että näille jättimäisille veloille pyörii koko ajan masiiviset korot, niin kyllä näille uusille tuille on muitakin ottajia kuin Kreikka.

   Luin just yhden ekonomistin arvion (näitä riittää) siitä, että jos Kreikassa siirrytään drakmaan, se saattaa saada Kreikan talouskasvun sellaiseen vauhtii, että sitä EU-johtajat eivät halua - se kun todennäköisesti johtaa koko euron hajoamiseen.

   Monimutkaisia juttuja, joissa ei kuitenkaan ole vain yhtä syntipukkia ja kulisseissa tapahtuu paljon kaikenlaista josta meillä ei ole aavistustakaan.

   Toivon sydämestäni, että kreikka pääsee taas jaloilleen ja kansa voi säilyttää ylpeytensä. Kreikka on monella tavalla niin hieno maa.

   Poista
  3. Aivan! Tuntuu pahalta, että pienet ihmiset joutuvat suuren pelin uhriksi ja kuten aina, lapset ja vanhukset kärsivät eniten! Tiedän Isthmiassa asuvan ystäväni kertoman mukaan, että SOS lapsikylät ovat olleet jo kauan tupasen täynnä, koska perheet eivät kykene pitämään lapsia kotona......ei ole rahaa ruokaan! Ja yhä vain koetetaan pelastaa euroa ja pankkeja!!! Maailma on mätä :(

   Poista
 10. Lumoavia kuvia merestä ja kukkasista.
  Tykkäsin myös selkeästä tekstistäsi Kreikasta, kuten myös Hannen kirjoittamista kommenteista. Surkea on tilanne Kreikassa tavallisella kansalla, jonka elämä näyttää vain kurjistuvan. Miten lie olot rikkaiksi mainituilla laivanvarustajilla...
  Joku aika sitten luin uutisen, että Kreikan valtio on saamassa apua maan ortodoksiselta kirkolta, joka lienee Kreikan suurin maanomistaja. Se on luvannut, että kirkon omaisuus on käytettävissä valtionvelan takaisinmaksuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältäkin voisi antaa öljyfondista, vaan eipä näytä innostusta olevan. Kreikan rikkaat piilottivat rahansa jo aikoja sitten, verokiristykset köyhdyttivät köyhiä.

   Poista
 11. Täällä taas huokailen. Maisemat siellä on niin lumoavia. Sun kuvien ja kuvausten ansiosta oon päättänyt lähteä jonakin kauniina päivänä sinne reissulle. Onko siellä helppo liikkua polkupyörällä? Mä oon haaveillut sellaisesta reissusta, että tultaisiin omalla autolla ja tutustuttaisiin pikku kyliin polkupyöräillen. Kerran olen nuoruudessa käynyt Norjassa, noin 100 km Oslon yläpuolella pienessä kaupungissa/kylässä, mutta en muista edes paikan nimeä. Kaunista oli, sen muistan. :)

  Toivotaan, että Kreikassa asiat saadaan kuntoon. Lasten hätä, oli se missä hyvänsä, se koskettaa.

  Sulla alkaa kohta loma! Nauti, ystävä, nauti! <3

  VastaaPoista
 12. Upeat kuvat! Kreikan kohdalla on pahinta, että kärsimään joutuvat eniten ne, joilla ei ollut osallisuutta tehtyihin virheisiin,

  VastaaPoista