Matkamuistoja ja kesää kotosalla

Maailmalta tuodaan aina matkamuistoja, eikös vaan? 
Tällä kertaa taisin onnistua tuomaan sen kaikkein parhaimman, nimittäin auringon lämpöineen :) Muutama sadekuuro hoiteli viime viikon aikana kastelutyöt, mutta muuten on nautittu ihan täydellisistä olosuhteista - IHANAA!

Kreikan kuumuus oli tällä kertaa lähes liikaa, joten Stavangerin 18-22 astetta ovat tuntuneet taivaallisen täydellisiltä.

Kotiin oli muutenkin hyvä palata ja lainaapa norjalaisen Vamp-bändin lyriikkaa ja sanon: Takk ska du ha kjære Gud eller kim du nå va -  eli kiitos siitä, etten aikoinani jäänyt Kreikkaan, vaan jokin suurempi ohjasi polkuni sieltä pois :)  
Siltä todellakin tuntui tämän Kreikka-loman jälkeen, mutten halua vieläkään puida Kreikan ikävää tilannetta ja armotonta arkea, vaan keskityn toistaiseksi vähän kevyempään asiaan, eli matkamuistoihin! 

Lapsena tykkäsin valtavasti laulusta: "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan, jos mua hiukankin onnistaa, niin uuden ystävän saan. Kun sanon päivää, hän sanoo How do you do, kun sanon päivää, hän sanoo kalimera"....jne.... eri kielillä.
Lempilaulu heräsikin sitten henkiin. 
Koti on ollut neljässä maassa, kieliä on ollut arkikäytössä neljä ja ihmisiä on tervehditty siellä ja täällä. Olen saanut matkustaa myös lomilla ja saanut valtavaa iloa uuden kokemisesta, oppimisesta ja tapaamisista maailman ihmisten kanssa. 
Tämänhetkiset työkaverinikin ovat 6 eri kansalaisuutta, joten matka jatkuu tavallaan täälläkin. 


Matkamuistoista parhaimpia ovat juuri ne opitut ja koetut asiat: makuelämykset ja ruokaohjeet, kertomukset ja vanhat viisaudet, pienet elämänmakuiset hetket ja kohtaamiset. Ne ovat nyt laukussani mukana, leivän ja piimän lisäksi :D


Mutta sitten niihin ihan kosketeltaviin matkamuistoihin! 

On niin ihanaa nähdä, että nuorten suunnittelijoiden luovuus näkyy matkamuistosarallakin. Nämä upeat tuotteet päihittävät perinteiset souveniirit heti kättelyssä - tykkään! 

Ensimmäinen ihastukseni on When in Greece, joka kuvailee itseään näin: 


When in Greece is a modern label that creates stylish products and contemporary souvenirs inspired by the uniqueness, beauty and cultural richness of Greek destinations.
In collaboration with selective Greek graphic design offices, Greek artists and Greek small manufacturers we create customized series of products, inspired by different Greek destinations.
Our goal is to redefine the design and quality of souvenir and help traveler's keep the memory of their trip at Greece, longer. 

All products are "Designed and Printed in Greece"
 and "Handmade" exclusively for When in Greece with premium materials and LOVE!


Me ihastuimme mm. tähän laukkuun. Vetoketju, sivutasku ja pestävä & kestävä materiaali.
When in Greece löytyy fb:stakin, kannattaa käydä katsomassa. 


















Vanhasta kaupungista löytyi toinenkin ihastus:

MY GREEK ME - lahjatavaraliike. 
Käykää fb:ssa katsomassa - upeita koruja ja sisustusartikkeleita. Raikas uutuus. 
En ostanut sieltä tällä kertaa mitään, mutta kauheasti jäi harmittamaan ostamatta jäänyt tyyny, jossa oli kreikkalaisten filosofien ajatuksia painettuna. Ensi kerralla sitten. 







Ruokaturistina kannoin tietysti taas ruokaakin ja suosin paikallisten pientuottajien tuotteita - tuki on tarpeen ja helppoa juuri näin. 
Tuottajan nimi on lähes aina mainittu, samoin osoite ja jopa puhelinnumerokin.

Tällä kerralla ostin mukaan mm. oliiviöljyä, vuoristoteetä, hunajaa, makeisia, viiniä ja kaffetta. 


Kuvan appelsiininmakuinen öljy on Iliadan (ja löytyy täältä Norjastakin jopa). Suosittelen!
...ja ostinpa sitten muutakin kaipaamaani, eli kuivausrumpuliinoja....niitä kun ei täältä saa ja tykkään niistä huuhteluainetta enemmän ;) 
Yrttitee ja hunaja ovat ihan rodoslaisia tuotteita. 






Nuoriso shoppaili mm. Bershkassa ja Zarassa, mutta minä valitsin ostamani kaksi toppia vähän aikuisemmasta liikkeestä ( pikkupuoteja on niin tärkeä tukea myös). Toppini eivät kylläkään ole kreikkalaista, vaan italialaista työtä.

Sephorassa tehtiinkin sitten se suurshoppailu, eli vuoden kosmetiikat on hankittu ja isäntä sai suurostajana Sephoralta lahjojakin :)....niiden taisi käydä "pappa betaler- miestä" sääliksi. Onneksi siellä olivat alennusmyynnit menossa. 

Bumblen & bumblen hiusvoide Bb-straight blow dry on hurmannut minut. Odottelen tällä hetkellä kampaajajonossa ja olisin pulassa ilman Bb:tä. 
Too Faced on niin ikään suosikkimerkkejämme - aivan parhaat luomivärit. 

Olive spa on taas yksi kreikkalaisista lemppareistamme. 
Minä ostin käsivoidetta ja nuorimmainen vannoo oliivin ja tea treen nimeen. Kasvovoide nuorelle iholle on hänen mukaansa aivan superhyvä! 














Lisäksi shoppailimme koulutarvikkeita Jumbossa (tavaratalo), mutta myös kärpästeippi on sieltä vuosittain ostamamme artikkeli. Käytämme sitä mökillä tarpeen mukaan (helteillä ja lampaiden pyöriessä ympärillämme), mutta Norjasta sitä ei enää saa. Hehhee....on meillä souveniirit :D

Matkamuistoja hyötykäyttöön ja kreikkalaisia tukemaan - se on pääsääntö, vaikka pari poikkeusta tuli tälläkin kertaa tehtyä. 


Täällä kotona nautitaan elokuun tunnelmasta ja hellivästä lämmöstä. 
Teimme torstaina lenkin Solan rannalla ja nautimme katoavien sadepilvien ja auringon luomista väreistä, aalloista ja miellyttävästä illasta. 



Omille biitseillä taas...




















Taidetta rannan vanhoissa saksalaisbunkkereissa.



















Aalloissa on vaaransakin - maneetin polttava kosketus ei ole kiva.












Viikonloppu nautiskeltiin mökillä, vaikka se suurimmaksi osaksi työn merkeissä menikin! Kolmen viikon poissaolo mökkipuutarhasta tarkoittaa työtä, joten leikkurit lauloivat, viikate niitti ja sakset naksuivat. 
Uimassa tuli käytyä, grilli-iltaa vietettyä ja marjoja poimittua. 
Luumusatoa ei tänä vuonna kylmän alkukesän vuoksi tule, mutta marjoja sentään ihan mukavanlaisesti. 


Kotiin on hyvä palata. Oma ranta, oma tupa, pihan pensaat ja puut ilahduttavat eniten.






Paljain varpain marjoja keräämään - se on onnea se. 
Grilli-illan pöytäkoristeet napattiin pihalta.
















Elokuussa on puolensa. 





Siis...
Kesää on onneksi jäljellä ja matka se jatkuu vaan. 
Tukikohta yhä Norjan vuonossa, sydän tiukasti Aurajoen rannassa (ja ikävä kontrollissa työn ja touhun alla - mutta mukana 24/7 ). 

Toivon seuraavan matkakohteeni olevan kotoisasti Turku-Helsinki! ..ja jos mua hiukankin onnistaa, niin vanhat ystävät nään. Kun sanon päivää, hän sanoo päivää!

Teille rakkaille Aurajoen rannalla.....ja stadin osastolle myös.....lentosuukko täältä vuonon takaa, olette aina mielessä - ihan aina! 

Oikein hyvää ja kesäistä viikkoa teille kaikille! 


Ai niin, tässä tulee yksi parhaista matkamuistoista, jota viime postauksessa pyydettiin, eli tzatziki-ohjeeni. Kali oreksi! 


Käytän itse jugurttia, joka valmistetaankin Kreikassa, mutta mikä tahansa paksuhko ruuanvalmistusjugurtti käy. Mikäli jugurtti on juoksevaa, on vesi suodatettava ensin pois (esim. kahvifiltteripussin avulla). 
Kurkku kuoritaan ja raastetaan, valkosipuli puserretaan joukkoon ja maustaa voi oman mieltymyksensä mukaan. 
Itse tykkään yksinkertaisesta versiosta, eli en lisää joukkoon mitään mausteseoksia.



Omat prinsessani vaativat tzatzikia aina lihavartaiden ja grilliruuan lisukkeeksi. Enpä juurikaan pistä hanttiin :)





Vi snakkes, Marianna





















Kommentit

  1. Ihania kuvia ja hienoja löytöjä. Itse yritän myös matkoilla aina muistaa ostaa jotain paikallisilta pieniltä yrittäjiltä, vain tukea antaakseni tai no, ehkä se tuotekin on kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on niin kiva löytää juuri näitä uudenlaisia matkamuistoja nuorilta tekijöiltä.
      Sellaiset mauttomat t-paidat ja krääsät jäävät kyllä hyllyille pölyyntymään, kun tarjolla on näin ihania kauppoja tuotteineen.


      Poista
  2. Tosi kauniita ja kivoja tuliaisia! Ja kiitos reseptistä - nyt tiedänkin, mitä laitan tarjolle bataattiranskisten kanssa seuraavalla kerralla :D
    On muuten aivan ihana tapa sulla tuo päivällispöydän koristeleminen. Niin kaunista taas... Tykkään <3

    VastaaPoista
  3. Kivoja matkatuliaisia! Erilaisia ruokatuliaisia on meilläkin usein matkalaukussa. Niitä herkutellessa on hauska muistella lomamatkaa. Terveisiä täältä lähes Aurajoen rannalta!

    VastaaPoista
  4. Ihania, ihania matkatuliaisia! Täytyypä heti käydä kurkkimassa noiden puotien fb-sivuilla.
    Kassi on aivan hurmaava, kuten myös uudet toppisikin, ne näyttävät niin kauniilta valkoisten farkkujen kanssa.
    Kiitos tzatziki-ohjeesta. Sitä aion tehdä heti ensi viikonloppuna rimpsuluiden kaveriksi.

    Ihanaa viikkoa! Nautitaan kesästä ja lämmöstä <3

    VastaaPoista
  5. Jotakin vialla, sillä en saa vastattua kommentteihinne suoraan. Koetan siis tätä kautta. Ellis: tzatziki maistuu mainiolta bataattiranskisten kanssa. Pöydän koristeleminen on vaan niin mukavaa, että siitä on tullut jonkinlainen tapa.
    Anu T: siellähän sinäkin olet, Aurajoen kupeessa miltei....voi että mulla on taas ikävä. Edellisyönä kävelin unieni viemänä Wärtsilän vanhan telakan alueella ja tois pual jokkee Sairashuoneenkadulla. Unimaailma on ihan kiva.
    Teija: Tzatziki sopii mainiosti myös rimpsuluiden kyytipojaksi ja nyt tekee siis mieli rimpsuluita...apua!

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja löytöjä! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi ja eipä kestä - tzatzikia vaan pöytään :)

      Poista
  7. Ihana laukku! Ja paikalliset ruokatuliaiset ovat kyllä aina ihania, niiden myötä voi taas "palata" matkalle :) Vaikka Kreikan rannat ovatkin kauniita niin mitkään rannat ei vedä vertoja noille teidän rannoille <3

    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista
  8. Totta, rantamme täällä ovat kreikkalaisia kauniimpia. Uimisen kannalta on kuitenkin todettava, että vesi voisi/saisi olla vähän lämpimämpää, mutta kyllähän minä tuonne kylmäänkin vuonoon menen ja uin - karaistunut kai!

    Hyvää jatkoa tälle elokuun viikolle :) <3

    VastaaPoista
  9. Niin ihania löytöjä, kaikki olisi niin minunkin makuun. Aivan ihania paitoja, eikös tuossa sinisessä ihanuudessa ole paljettaja alhaalla ja onko tuossa toisessa hihoissa vain onko pieni neulejakku?

    Huh mikä meduusa, aivan hurja. Täällä kyllä on niin paljon pikkaraisempia nuo.
    Zemppiä loppuviikkoon, täälläkin kuules autoon peräänajo, että silleen. ;)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kassi ja ihanaa Rodoksen kukkaishunajaa!
    Norjalaiset rantamaisemat ovat kyllä nekin hurmaavia!
    Täälläkin varotaan pienempiä meduusoja...ei kovin mukava törmätä niiden poltinkarvoihin uintireissulla.
    Kesäistä viikonvaihdetta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset