Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 24. syyskuuta 2015

Nooan arkki satamassa - sadekausi alkakoot

Sateisen torstain iltaa täältä vuonosta.

Meillä on satanut lähes koko päivän ja tuuli on mukana kuvioissa, tottakai! 
Keltainen sadetakkini ulkoilee siis taas ja aamulla stressattiin ihan valtavasti, kun meriretkelle lähtevän nuorimmaisen saappaita ei löytynyt mistään! Sinne se sitten meni converseissa veneilemään (ja saappaat ovat luultavimmin mökillä). 

Syksy tuntuu kuitenkin tänä vuonna yllättävän mukavalta, enkä edes tiedä miksi. Tuntuu mukavalta laittaa kotia syystunnelmaan ja pimeät illatkaan eivät tunnu niin ankeilta, ainakaan toistaiseksi. 
En uskalla kuitenkaan vielä hurrata, sillä jouluun on kolmen kuukauden matka ja edessä siis se pimein & ankein aika.  (jouluaatto onkin muuten tasan kolmen kuukauden päästä :)


Toistaiseksi viihdyn kuitenkin ongelmitta syksyn viilenevässä syleilyssä ja suorastaan nautiskelen kynttilöistä, teestä, takkatulesta ja "sisälle muuttamisesta". 

Löysin nämä omppu-koristeet eilen Nille-liikkeestä ja ajattelin, että niistä on iloa sekä syys- että joulusisustuksessa. Kanervasta on kiva ottaa muutamia oksia pieniin vaaseihin ja kynttilät ovat jälleen ihan MUST!   
Lisäksi ostin puolukoita ja keitin marjapuuroa - aah ja nam!
Punainen miellyttää nyt :)


Alla pari syyskotikuvaa :) 
Koska torppamme maalla talvehtii nyt vähemmällä varustuksella, olen tuonut mm. pöytäliinoja kaupunkiin ja käytän niitä nyt täällä. Ei meillä sisustusmielessä niin suuria jatkuvasti tapahdu, mutta vaihtelen nimenomaan näitä pikkujuttuja, eli tekstiilejä, vaaseja yms. Tunnelma kun vaihtuu niin helposti väreillä ja tekstiileillä. 
Syksyssä viehättävät eniten juuri värit -  tummat punaiset, keltaiset, oranssit, ruskean eri sävyt - wow!
Uusin viehätykseni on muuten vihreä lasi - se saattaa olla se seuraava ostokseni. Mutta sitten Stavangeriin ihmettä katsomaan.......
Kaunis syksyinen Stavanger.
Tänään ei nimittäin tarvinnut pelätä sadetta, tai ainakaan tulvaa, sillä Stavangerin sydämmessä, Vågenin satama-altaassa komeili kuin komeilikin Nooan arkki!
Tämä Raamatun arkin mukaiset mitat täyttävä puualus ( 70 m pitkä, 13 m korkea ja 10 m leveä), kertoo Raamatun kertomuksia aivan omalla tavallaan ja on siis kelluva museo. 
Pakkohan sitä oli mennä tarkemmin tutkailemaan.


Ruumassa tapasimme mm. Kuningas Salomonin ja hänen rikkautensa. Ihmisten vallanhimo, pahuus ja julmuus näkyivät täällä myös - vanhan testamentin kertomukset ovat usein aika julmia. 
Samalla tulee kuitenkin miettineeksi, että tuo viattomia teloittava vallanhimoinen miekka nousee yhä vieläkin ja ihmisjoukot pakenevat tänäänkin ihan samaan tapaan kuin silloin joskus. 
(ruumassa oli aika pimeää, joten kuvien laatu jäi ilman varusteita vähän heikoksi).

Tytär mukana :)


 Kädentaidot olivat täällä todellakin ihailtavat, samoin luovuus!Päivämme jatkui eläinkaupassa, sillä kani tarvitsi lisää heinää :) Kotimatkalla poikettiin vielä Starbucksissa, sillä syksyyn hyviin puoliin kuuluu myös iki-ihana Pumpkin spice latte :D

Mukavaa viikonloppua teille kaikille, satoi tai paistoi!

Vi snakkes, Marianna

9 kommenttia:

 1. Onpa tuo Nooan arkki kiintoisa paikka!

  Upeat tunnelmakuvat kodistanne jälleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se mielenkiintoinen arkki.
   Valtava määrä työtunteja ja ripaus hulluutta tuollaiseen menee, mutta hienoa, että on ihmisiä, jotka kaikenalaista ideoivat.

   Hyvää sunnuntaita Sussi :)

   Poista
 2. Alkusyksy melko lämpimine päivineen ja kauniin ruskan värittämän onkin ihana. Loskakelit, pimeys ja harmaus ei sitten enää olekaan niin ihanaa. Kynttilän lepatus tuo ihanan tunnelman. Mukavaa viikonloppua sinne Norjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, mukavaa viikonlopun jatkoa.
   Tänne saatiin taas tänään aurinkoa, mutta minä vietin päivän töissä :(

   Poista
 3. Syksyssä on ihanaa se että saa poltella luvan kanssa kynttilöitä. Olen henkeen ja vereen kynttilä ihminen. Mieheni sanookin että pitäisi saada diplomi johonkin kauppaan kun rahaa kuluu hirveästi pimeänä aikana. Kaunis tytär sinulla. Mukavaa viikonlopun alkua sinnepäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilähulluus vaivaa täälläkin ja hienoa olisi, jos joku sponsoroisi kynttilät :D

   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

   Poista
 4. Wau mikä arkki! Mukavia punaisia pilkahduksia syksyiseen sisustukseen :) Ihana Stavanger!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo "bloggaustesti" on 60luvunnahkahousut :) En vaan tiedä miksi tuohon tulee tommonen nimimerkki?

   60luvunnahkahousut.com

   Poista
  2. Arkki oli kyllä aika ihmeellinen paikka :)

   Eipä tuo bloggaustesti mitään haitaa....olkoot koristeena.
   Mukavaa sunnutaita sinulle :)

   Poista