Kotitekoinen Pumpkin Spice Latte ja muuta mukavaa

Tulihan se myrskytuuli sieltä! Tuli ja puhalsi, ulvoi ja vihelsi.
Paviljongin katto repesi eilen (kenen vastuulla liekään ollut sen pois siivoaminen ennen myrskyjen saapumista), mutta surullisinta on kuitenkin nähdä kirsikkapuidemme kauniit ruskapuvut märässä maassa ja puuparat aivan alastomina - kuin kylmissään. 

Tuuli ei tietenkään saapunut yksin, vaan toi mukanaan kaverinsa sateen! 
Vuoden kurjin aika on virallisesti alkanut! 


Onneksi elellään Halloweenin aikaa ja pimeyttä voi syleillä karmivalla, mutta samalla niin piristävällä tavalla! 

Kurpitsa on lokakuun kunkku!
Kurpitsa koristaa niin terassit kuin keittiötkin, luo tunnelman Halloween-iltana, maistuu sekä piirakkana, keittona että lattenakin ja on kuin suuri keltainen aurinkopallo kaiken pimeän keskellä!





Pumpkin spice latte on syksyinen suursuosikki täällä meillä ja yleensähän sitä on nautittu Starbucksilla. Nyt olen kuitenkin alkanut tehdä sitä myös ihan itse ja voihan mums miten hyvää se onkaan. 

Ohjeeni on amerikkalainen, joten kuppi tarkoittaa 2,8 dl:

Kuppi maitoa (kahdessa erässä)
1 rkl sokeria
1 rkl kurpitsapureeta/sosetta
1 tl pumpkin spice - tämän teen itse
1/2 tl vanilijaekstraktia
1/4 kupillista espressoa keitettynä

Sekoita 1/2 cup maitoa, sokeri, kurpitsapuree, pumpkin spice ja vanilijaekstrakti keskenään kattilassa alhaisella lämmöllä. Anna kiehua ihan hiljalleen noin 5 min.- sekoita välillä. 
Sekoita loput maidosta joukkoon.

Kaada seos siivilän läpi ja takaisin kattilaan, anna kiehua hiljalleen - sekoita samalla - noin 2 min. Kaada joukkoon espresso, vatkaa vaahtoisaksi ja koristele vaikkapa kermavaahdolla ja kanelilla.

Sokerin tilalla voi käyttää siirappia tai hunajaa. 

Pumpkin spice on helppo valmistaa itse, eli 1 tl kanelia, 1/4 tl muskattipähkinää, 1/4 tl neilikkaa ja 1/4 tl inkivääriä. Itse pidän kanelista, joten laitan sitä vähän reilummin. 

Minä käytän kahvina Nescafen Dolce Gusto Espresso Intenso -kapseleita ja oheiseen määrään teen kahvin kahdesta kapselista (tässä saa mennä maun mukaan).

Kylmä ilta, tuli takassa, pumpkin spice latte kupissa ja uudet blogipostaukset.....sen parempaa syksyidylliä ei varmasti pysty edes luomaan :)














Kokeilkaa ihmeessä - Homemade Pumpkin spice latte lyö Starbucksin laudalta!




MERAKI:n tuotteet ovat olleet etsintäni kohteena jo tovin ja niistä varsinkin tämä tiskiaine, joka vihdoin ja viimein löytyikin sitten ihan täältä kotisaarelta. 
Merakin tuotteet ovat tanskalaisia ja ns. "kilttejä" tuotteita - lempeitä ympäristölle ja käyttäjälleen, joten tämä tiskiaine kohtelee kiltisti myös käsiäni.
Tiskikertaan riittää yksi pumpun painallus, eli riittoisasta tuotteesta on kysymys.... ja pullo on nätti tiskipöydälläkin :) 
Meraki-sarjasta löytyy myös kauneudenhoitotuotteita ja muuta mukavaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa netissä, jos kilttejä tuotteita kaipailee. 

MI-allergia on ollut täällä Norjassa otsikoissa jo pitkään (kuten varmasti Suomessakin) ja sitä löytyy mm. kaikista tavallisista tiskiaineista. Rajuja allergioita aiheuttava MI on kaltaiselleni iho-ongelmaiselle suorastaan pelottava säilytysaine, joten tavallista tiskiainetta en enää käytä. 







Muistutan tässä samalla, että Vuonon kimallus on nykyään myös Instagramissa ja löytyy sieltä ihan omalla nimellään. 
Alla oleva kuva uudesta höyhensohvatyynystä on insta-kuva (instassa eilen) ja vaikka puhelinkuvat eivät lemppareitani olekkaan, koetan nyt opetella niitäkin edes pikkuisen harrastamaan. 

Instagram-kuva / Vuonon kimallus





Höyheniä, villaa, kehrääviä kissoja, kuumia juomia, huopia ja kynttilöitä - siinäpä ne talviset miellyttäjät sohvannurkkaa hakeville vilukissoille. 
Meillä asuu ihan oikeakin "vilukissa", eli kolli-vanhuksemme Bernt Kåre, joka taas viime päivinä on hakeutunut yhä ahkerammin tyynyjen ja taljojen joukkoon. Bernt Kåre on ainakin osittain norjalainen metsäkissa ja viihtyy parhaiten ulkona, mutta talven tullen sen retket käyvät lyhyemmiksi ja sohva muuttuu jälleen aavistuksen verran kutsuvammaksi. 

 Berntillä on täplänenä ja hirmuisen pitkät viikset. Näin joulun alla se alkaa kasvattaa rintavillojaan ja jouluna ne muistuttavatkin jo sitten tontunpartaa :)






Kokeilkaa ihmeessä Pumpkin spice:a ja nauttikaa viikonlopusta :)
Minä lähden nyt Linus-herran kanssa pikkuiselle lenkille ja sitten Berntin kanssa sohvalle!

Vi snakkes, Marianna




Kommentit

  1. Huomenta!

    Herkullisen näköistä lattea olit tehnyt. Tuttu vasikkataulu seinällä...
    Minä sytyttelen täällä aamuhämärissä kynttilöitä ja nautin Lauantai aamusta, kera tavallisen kahvin ja nunna muffinsin. Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  2. Tuo Pumpkin latte on mulle ihan uusi tuttavuus. Meillä kun ei ole täälla Turun suunnalla vielä Starbucksia, niin moiset herkut on jäänyt vallan kokematta. Mahtaisinko osata itse tehdä tuota kuumaa juomaa, onko sen valmistus kovin konstikasta?
    En tiennytkään, että teillä asustaa Linuksen lisäksi toinenkin karvakorva, ihana kissaherra!
    Hyvä kun on löytänyt tiensä takaisin kotiin ennen talven tuloa.
    Oikein ihanaa viikonvaidetta, levätään ja leputellaan <3

    VastaaPoista
  3. Niin kuin Teija jo tuossa totesi, niin tuo latte on uusi tuttavuus itsellenikin.
    - Todella ihanat kuvat kurpitsoista ja lattesta... suloista kissaa unohtamatta :)

    VastaaPoista
  4. Ihastuttava pumpkin latte voisi tehdä hyvää viileinä syyspäivinä!!
    En minäkään tuohon ole ennen törmännyt!
    Kurpitsojen juhlaa!
    Ja komea kissa!

    VastaaPoista
  5. herkulliselta kuulostava juoma!

    VastaaPoista
  6. Tuota herkkujuomaa täytyy ehdottomasti kokeilla. Syystuulet ovat karsineet meiltä täällä suomessakin kauniin ruskan jo pois. Mukavaa lauantain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla - maku on oikeastaan aika jouluinen :)

      Kaunista viikkoa <3

      Poista
  7. Mulle iski ihan mieletön joulufiilis päälle, niin että meinasin unohtaa koko halloweenin :D Juoma näyttää tosi herkulliselta!
    Täällä oli tänään aikamoisen syksyinen sää, satoi ja tuuli. Silti on jotenkin ihanaa olla ulkona ja antaa sateen vihmoa poskiin.
    Tuo teidän kisuli on aivan ihana... nenänpää <3
    Halaukset sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kolli-vanhuksemme on aina vain yhtä söpis. Tänään hän ihastui tänään pihalla olleeseen suureen koriin (jonka olin ajatellut syyskukille) ja meni sinne nukkumaan. Laitoin sinne nyt vuorellisen fleece-huovan ja annoin sen Berntille talvipesäksi - hän kun viihtyy niin ulkona aina pakkasiin asti.

      Eipä se ihme ole, jos joulua ajattelet - kohtahan se sieltä tulee :D

      Mukavaa viikkoa Ellis <3

      Poista
  8. Houkuttava Pumpkin Spice-ohje!
    Olen reissussa Anaheimissa ja täällä kyseisen juoman saa myös kylmänä jäillä. Vaikka lämpötila hipoo tänäänkin kolmeakymmentä astetta, kuuma versio maistuu mielestäni paremmalta :)
    Kuulaita syksypäiviä Vuonoon ja kiitos ihanasta blogistasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ja kyllä, Pumpkin spice on minunkin mielestäni parempi kuumana.
      Nuo Anaheimin lämpöasteet kuulostavat kyllä houkuttelevilta....California dreaming täällä sateisessa vuonossa :)

      Mukavaa viikkoa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset