Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 8. lokakuuta 2015

Musta mekko pelastaa aina

Miehelläni on työ, joka toisinaan vaatii minutkin (jonkinlaisena edustusrouvana...kauhea, vanhanaikainen sana ;) teatteriin, konserttiin, retkille ja kuten tänään revyyseen. 
Moiset tapahtumat ovat tietysti suurimmaksi osaksi ihan kivoja, mutta toisinaan ilmoitus illan menosta tulee varsin lyhyellä varoitusajalla - näin kävi mm. tänään.

Arvaattekin jo varmasti, mikä se ensimmäinen ajatus tälläkin kertaa oli?! 

Aivan oikein........."Mitä mä pistän päälle - mulla ei ole mitään päällepantavaa"! Tuo paniikinomainen ajatus tulee refleksin lailla suoraan selkäytimestä, oletteko huomanneet?

Miehet eivät tällaisia juurikaan pohdi, joten ottavat kutsuja vastaan ilman ongelmia ja ihmettelevät sitten kotona syntyviä vaateongelmia....."sullahan on kaappi täynnä" - repliikein.

Viisaana tyttönä (=elämänkokemusta omaavana tätinä) olen onneksi oppinut pelastustoimet ja se pelasti tänäänkin.........heti alkupaniikin taannuttua. 

MUSTA MEKKO PELASTAA AINA!

Kaapissa on aina oltava pari mekkoa ja ainakin toisen niistä on oltava musta!!!
Musta on helppo muuntaa menoon kuin menoon, siihen käyvät kaikki huivit ja korut ja se on aina ns. varma valinta. Mustaa mekkoa voi verrata miesten pukuun - tylsä, mutta varma. 

Torstai-illan revyyn lähtijä turvautuu mustaan mekkoon, mustiin sukkiksiin, mustiin saapikkaisiin ja Burberryn villahuiviin. MK-Laukku on lainahöyhen tyttäreltäni. 
Takki on Claire dk:n.
Tuntuu ihan kivalta ottaa villakangastakki käyttöön ja siksi pärjäänkin vielä lyhythihaisella mekolla. 
Meillä putosi lämpötila vuorokauden aikana 17 asteesta 11 asteeseen - hrr...


Huomaakohan kukaan, että olen joutunut perumaan kampaaja-ajan jo kolme kertaa (ja mun kampaajalle on pitkä odotusaika)????? Ihan kauheeta, mutta joskus näinkin :(


Syksy on toistaiseksi ollut niin lämmin, että mitään suurempia syysvaatehankintoja ei ole vielä tullut tehtyä - sen huomasin tänään, kun kaappejani katsastin.
Neuletakkeja minulla kyllä on, mutta topit ovat kaikki kesäisiä, joten vaateostoksille on ilmeisesti kohta lähdettävä, muuten tulee vilu.

No, revy oli mahtava! 
Stand up koomikko Kristian Arntsen viihdytti ja sai nauramaan, mutta ohjelmaan mahtui paljon tärkeääkin sanomaa. 
"Kädet multaan ja tuottamaan edes jotakin vihreää itse" - siinä pikatie onnellisuuteen......olen ehdottoman samaa mieltä! 


Stavangerin taivas tänään.
Meillä on tuullut tuimasti ja taivas on niin tumma, että valokuvausharjoitukset ovat varsin haasteellisia. 
Sähkövalon ollessa lähes ainoa valonlähde, tulee kuvista yleensä kellertäviä ja sehän ei kuvaajaa yleensä miellytä. Kurssilla saamillani ohjeilla kuvista tuli kuitenkin aika kellertämättömiä, kirkkaita ja luonnollisen värisiä - jee!! 


Töistä ostettu pyöreä tarjotin ja Iittalan Tsaikat tekevät teehetkestä kauniin. 
Teen kanssa nautittiin tyttöjen leipomia brownie-konvehteja.
(lautasetkin ovat löytö töistä - vanhaa norjalaista posliinia).Aamiainen tänään - kreikkalaista jugurttia, karhunvatukkaa ja Hamp-sekoitusta.
Hamppu maistuu erinomaiselta jugurtin kanssa ja taitaa olla ihan voimaruokaa! Seuraavaksi kokeilemme hamppu-lettuja.
Kuva jälleen sähkövalossa, joten olen ihan tyytyväinen väreihin.

Päivän ainoa auringonpilkahdus on tässä ja se kesti noin viisi minuuttia. Syksy on todellakin tullut!Mieheni kävi muuten viikonloppuna varsin mielenkiintoisen keskustelun naapurin kanssa, joka esitti mielipiteitään minun nykyisestä työstäni. 
Hän ihmetteli mm. sitä, että teen somistuksia, sillä eihän sellaisia hänen mukaansa pelastusarmeijan vanhantavaran liikkeessä tarvita. Köyhiähän siellä vain käy ja heille riittää pari hyllyä, joista voivat jotakin sitten valita, totesi naapuri ja jatkoi vielä seuraavasti: "kumma kyllä, että ovat tulleet pelastusarmeijassakin niin hienoiksi, etteivät huolineet minun vanhaa kirjahyllyäni - kai se nyt jollekin köyhälle olisi kelvannut. Hinnatkin siellä ovat nykyään niin korkeat, että hävetä saisivat".

Maailma on täynnä kummallisia ja monesti juuri näin ristiriitaisia ajatuksia ja mielipiteitä. Niin tai näin, aina väärinpäin, jos emme halua jostakin pitää tai jotakin hyväksyä. 

Siksipä monet "pienoishyökkäykset" kannattaakin jättää omaan arvoonsa ja vastaamatta. Siten säästyy energiaa rakentaviin asioihin :)
(Pieni Marianna-filosofointi torstai-illan ratoksi).

Minä lähden huomenna Halloween-somistuksia rakentamaan ja toivotan teille kaikille oikein mukavaa viikonloppua! 
Toivotaan auringon lämpöisiä säteitä ja kauniita värejä!

Vi snakkes, Marianna17 kommenttia:

 1. Ihan villakangastakki <3
  Hiuksista sen verran että ainakaan minä en huommannut kampaajan puutetta .) vaaan katsoin että, ai Mariaanalla on hiukset liukuvärjätty ja se näyttää aivan samalta kuin oma pääni,eipä siis hätää täälläkään sillä liukuvärjäyshän on muotia, heh :D Olen lähdössä messuille Ouluun ja vasta ensiviikolla pääsen kampaajalle.....:)
  Ihanaa torstaita sinne vuonojen keskelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siis sittenkin muodissa mukana :) Kiitos Maarit <3

   Oikein mukavaa messuilua Oulussa ja muutenkin ihanaa viikonloppua sinulle.
   Olen juuri näytellyt töitäsi nuorimmaiselleni, joka on innostunut akvarellimaalaukseen :)
   Hän oli aivan haltioissaan kauniista maailmastasi <3

   Poista
 2. Totta, pikkumusta toimii aina. Näytät kuvissa niin tyylikkältä,
  takkikin kauniine kirjailuineen on ihan super!
  Hih! Itsekin etsin juuri inspiraatiota Halloween-somistukseen
  Pinterestistä. Ajattelin järjestää Pyhäinpäivän kunniaksi
  lapsille pienet kurpitsabileet, joten somistusvinkit ovat enemmäin
  kuin tervetulleita.
  Täällä Turun suunnalla sää on muuttunut todella kylmäksi.
  Aamulla mittari näytti seitsemää pakkasastetta!!! Nyt on
  korkea aika kaivaa toppatakit ja talvinilkkurit jo esiin, lämpimät
  syyspäivät ovat auttamatta ohi.

  Ihanaa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaa seuraavaan postaukseen Halloween-vinkkejä :)

   Tuossa Clairen takissa ihastuttivat nimenomaan nuo kirjailut ja kaksirivinapitus - tykkään siitä valtavasti.

   Talvi tekee tosiaan tuloaan tännekin ja eilinen tuuli puhalsi talonkin ihan kylmäksi. Norjalainen ukkoni nukkuu aina ikkuna auki ja minä haalin lisää untuvaa ylleni....kulttuurierot ;) heh......

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 3. Voi herranjee tuota naapuria... Häntä ihan selkeästi korpesi se, ettei hänen kirjahyllynsä ollut kelvannut ja siitä se sitten lähti tyypin harmitus. Ihanaa kun somistetaan, kaunis somistus se on kierrätetyllekin plussaa! Nykyään nuo kierrätyskeskukset ovat tietoisia siitä, mikä liikkuu. Turha sitä on nurkkiinsa ottaa sellaista tavaraa, mikä ei kertakaikkiaan liiku! Aina ihminen voi pistää kaupan ilmoitustaululle ilmoituksen, että "annetaan"...
  Asusi on tyylikäs! Musta yhdistettynä tuohon klassikko ruutukuosiin on tosi JEESJEES! Ja tuo takki - UPEE!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nipsu <3 Musta ja ruutukuosi todellakin toimivat aina!

   Naapuria taisi todellakin harmittaa se kirjahylly ja siksi pitikin sitten tulla mikrohyökkäämään tänne meidän pihallemme.
   Niskavillani nousevat kyllä pystyyn, kun asenne "köyhiin" on tuollainen "sama se mitä niillä on" !!
   Minusta on nimenomaan tärkeää auttaa vähävaraisiakin luomaan kaunista, sillä se nostaa elämänlaatua ja mielialaa.
   Pieneläkeläinen mummo saattaa olla niin onnellinen, kun löytää jotakin kaunista kotiinsa ja sama koskee esim. nuorta opiskelijaa, joka löytää meiltä sen täydellisen nahkatakin tai työpöydän.

   Naapuri saa maksaa kaatopaikkamaksun rumasta hyllystään - se taisi risoa vähän.

   Oikein hyvää viikonloppua sinulle Nipsu <3

   Poista
 4. Naapurisi oli selvästi käärmeissään, ettei hänen kirjahyllyään arvostettu.
  Täällä Suomessa esim. kierrätyskeskus ei huoli huonokuntoista tavaraa, mitkään lastulevyhuonekalut eivät kelpaa, sähkölaitteista kelpaa vain kolme vuotta uudemmat. Perunkirjoituksissa merkitään irtamistojen arvoksi nolla (jos ei ole arvokasta antiikkia taikka nimitekijöiden tauluja). Entisaikaan vaatteillekin laitettiin jokin arvo, mutta silloin ihmisillä oli esim. vain yksi talvitakki. Hyvinvoivat länsimaat ovat täynnä tavaraa. Moni saattaa luulla, että oman kodin irtaimistolla on arvoa, mutta todellisuudessa siitä eroon päästäkseen joutuu maksamaan jätemaksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Me emme myöskään ota vastaan tavaraa, joka ei liiku.
   Norjassa pelastusarmeija joutuu hävittämään vuosittain lähes 400 tonnia huonoa tavaraa ja vaatetta, jota ihmiset keräyspaikoille dumppaavat. Tämä maksaa valtavasti ja summa on pois apua tarvitsevilta.
   Naapuri on ilmeisesti todella näreissään hyllynsä vuoksi ja ilmeisesti minä olen nyt sitten syy Fretexin hintojen nousuun jne.

   Mehän autamme vähäosaisia siten, että he saavat vaatteita ilmaiseksi, mutta silloinkin koetamme löytää kaunista ja lämmintä.
   Muutenhan me olemme kuitenkin normaali firma, jonka on tuotettava tulosta - emme mikään puhtaasti hyväntekeväisyysjärjestö.
   Osa lahjoituksista lähtee hyväntekeväisyyteen, myös kehitysmaihin, mutta se mikä jää tänne on puhdasta kauppaa.
   Naapuri ei ole ainoa, joka ei tätä asiaa ole ymmärtänyt.

   Asenteissa on paljon vinossa - työtä siis riittää!

   Poista
 5. Pikkumustan hankinta olisi täälläkin ajankohtainen. Kiva asu sinulla, niin nuorekas! Lämpimät juomat ja tsaikka-lasit, ne kuuluvat niin syksyyn. Odotan jo kovasti ensimmäistä glögilasillista. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glögiä odottelen jo minäkin :) Tsaikka-lasit ovat kauniit ja niihin ihastui myös irakilainen ystävättäreni, jonka mielestä ne olivat kauneimmat hänen näkemänsä teelasit! Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Oikein ihana asukokonaisuus! Nauratti tuon naapurin letkautua :) Hienot kuvat olet saanut sähkövalossa ilman keltaisuutta,ja vielä erittäin maukkaan näköistä, lurps :)
  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyviä olivat browniet - ja pienet palat juuri sopivia.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Sielläkin sitten on noita uteliaita naapureita. ;) joille tärkeää ilmaista mielipiteensä. Viis siitä, näytät hyvältä, ihana takkikin ja tunnelmat. Meilläkin on Zaikat, ovat todella kauniita. <3

  VastaaPoista
 8. Kaikilla lienee ainakin yksi tällainen naapuri :) Ihan huvittavaa!

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne teille <3

  VastaaPoista
 9. Nuo sanat pukeutumisesta osuivat meikäläiseen. Itse en tarvitse työssä enkä vapaa aikana hienoja vaatteita, tai sanotaanko parempia vaatteita. Eli kun tulee tilaisuus että täytyy näyttää hieman tyylikkäämmältä iskee meikäläiseen paniikki!!! Monta turhaa ostosta on tehty, vain sen takia että nopeasti on pitänyt olla jotain. Täytyisi satsata yhteen tai kahteen luotto vaatteeseen jotka ovat ajattomia ja niitä voisi yhdistellä vähällä vaivalla. Punaisista omenoista tuli mieleeni Joulu, minulla on samanmoiset glögi lasit. Mukavaa aurinkoista Sunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, tai sunnuntai-iltaa nyt ainakin :) Kaksi kuukautta ja saadaan glögit Tsaikkoihin ja jouluomenat pöytään - sitä on hyvä odottaa!

   Mukavaa iltaa ja uutta viikkoa sinulle.

   Poista
 10. Moni vannoo nykyään hampun nimiin - mullakin on noita siemeniä tietenkin jo kaapissa, mutta en ole osannut niitä vielä syödä... vähän pitää aina ihmetellä ensin :D.

  Norjassa kierrätys ja kirpputorit ovat vielä aika lapsen kengissä verrattuna vaikkapa Suomeen tai Ruotsiin, ja täällä kirpparit saatetaan tosiaan mieltää vielä "köyhien" ostopaikoiksi. Joten ehkäpå tuo naapurin kommentti ei ollut tarkoitettu sen kummemmin nälvimiseksi, vaan hän ei vaan norjalaisena ajattele kirpputoreista samalla tavalla kuin me - tai siis tajua koko kirpputorin ideaa ja hienoutta (tosin en tunne naapuriasi, joten vaikea arvailla juuri hänen motiivejaan).

  Mutta teet arvokasta työtä, kun osaltasi yrität muuttaa norjalaisten asenteita kirppareita kohtaan.

  VastaaPoista