Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Lokki liukkaalla jäällä

Heikun keikun ja hyvää maaliskuuta!

Viikonlopun kaunis sää on täällä meillä vaihtunut myrskytuuleen ja harmaaseen taivaaseen (lumihiutaleitakin olen tuolla näkevinäni), eli talvi taistelee yhä herruudestaan ja tönii tuon tuostakin neiti kevättä pois näyttämöltä. 
Turha tässä kuitenkaan on huolestua - kärttyisä talvivanhus esitelkööt voimiaan vielä hetken, kevät on jo estradilla :)

Meidän pupu on tekee pääsiäiskeikkaa (kuten viime postauksessa jo kerroin) ja tässä yksi pääsiäiskorttikuvista :)Viikonloppuna juhlittiin myös ystävättäreni viisikymppisiä ja hauskaa riitti aina aamuyön tunneille asti. 
Kiitos vielä tätäkin kautta isäntäväelle ja päivänsankarille! 

Hieman väsyneenä, mutta sangen hyväntuulisena jaksoimme kuin jaksoimmekin myös sunnuntaisen lenkkimme, tällä kertaa kotisaaren rantoja pitkin. Aurinko paistoi kuin kesällä ikään ja lenkin jälkeen oli niin ihanaa torkkua terassilla aurinkotuolissa. 

Hieno päivä paistaa mustavalkoisistakin kuvista, vai mitä? Joskus on kiva tehdä kuvat mustavalkoisiksi - niihin tulee siten ihan oma tunnelmansa.

Lenkkipolun puut


Vuorilla on yhä lunta.

Jännä juttu tämä ikääntyminen kyllä on. 
Minä täytän huhtikuussa 48 vuotta, ystävättäreni täytti nyt 50 vuotta ja samaa ikäkautta ovat useimmat muutkin ystävistäni. 
Me emme tunne itseämme vanhaksi!

Me olemme yhä täydessä vauhdissa ja lasten ollessa nyt lähes aikuisia, olemme jälleen  vapaampia matkustamaan, harrastamaan ja toteuttamaan itseämme. 
Omiin juttuihin on taas, pitkän tauon jälkeen, enemmän aikaa ja se tuntuu mukavalta.
Tässä iässä ei tarvitse enää mielistelläkään ketään. Me tunnemme arvomme ja rajamme. 
Elämästä osaa nyt nauttia paljon enemmän, kuin silloin nuorempana. 

Matti Nykänen sen sanoi: Elämä on ihmisen parasta aikaa!
Tiedättekös? Matti on ihan oikeassa. Elämästä nauttivat myös maanantain aamuauringossa kuvaamani linnut.  
Kaupungin keskustassa olevan Breiavatnetin joutsenet olivat sulanhoitopuuhissa, kun pysähdyin niitä kuvaamaan.
Komediaakin oli tarjolla, kun eteeni ilmestynyt lokki liukasteli varsin ärtyneen näköisenä järven ohuella jäällä. Sen räpylät lipsuivat ja sen ilme oli kerrassaan huvittava. Saatoin miltei kuulla sen ajatukset :)


Pari kuvaa nappasin myös Stavangerin tuomiokirkosta. Ihastelen usein ohi kävellessäni kirkon yksityiskohtia.Ja sitten, viiskymppisten (ja miltei viiskymppisten) katumuotiin. Sekä minä että useimmat ystävättärenikin rakastamme korkoja ja vaikka niillä nyt ei enää töissä ehkä liidelläkkään, ovat ne mieluusti jalassa vapaalla ja menoissa. 
Kuvan Autograph-kengät ostin viime vuonna Lontoosta ja ne ovat todella ihanat jalassa. 
Niillä jaksoi keikkua jopa viikonlopun lähes 9 tuntia kestäneet synttärijuhlatkin ilman minkäänlaisia tuskailuja. 
Kuvan takki on mokkajäljitelmää ja ostin sen nyt kevättä ajatellen. Se on nätti myös valkoisten housujen kanssa.
Viisikymppisellä ei sittenkään ole meripihkarintakorua, rullapermanenttia, värittömiä asuja ja tukikenkiä........kuten minäkin parikymppisenä kuvittelin :) Siihen lookiin emme varmasti päädy vielä seitsemänkymppisenäkään! 
Maanantaina sain viimeinkin valmiiksi myös rippijuhlakutsu-urakan..huh! Printterimme on kiukutellut koko korttien valmistusajan,  joten olen ollut pakotettu pitämään taukoja ja odottamaan huoltoa.
Tuntui niin hyvältä saada kortit valmiiksi ja postiin! 

Nyt mietimme kattauksen yksityiskohtia, kukkia ja sen sellaista. Löysin hyllystäni anopiltani perityn tapa-ja käytöskirjan, jossa käsitellään mm. suuria juhlia, kattauksia, etikettiä yms., mutta siis myös tapoja, kohteliaisuutta ja käyttäytymistä. 
Kirjassa lukee mm., että ihminen voi kouluttautua muutaman vuoden sisällä ammattiin, mutta tavat ja käyttäytyminen kulkevat perintönä sukupolvelta toiselle ja opitaan siis kotona. 
Kirja sai hymyilemään, koska siitä tuli vähän sellainen Hyacinth Bucket:mainen olo. Hyacinthin lempisanonta: "You can always tell breeding" sopisi nimenomaan tähän kirjaan, mutta toisaalta, tottahan tuo on.

Meillä muuten juhlitaan taas lauantainakin - nuorimmainen täyttää tällä viikolla 15 vuotta. No, me jatkamme rippijuhla-, synttäri- ja vähän pääsiäistouhujakin!Meillä tulee muuten juuri nyt lunta ja kyse on ihan oikeasta, sakeasta lumipyrystä!!! En kestä! Toivottavasti sulaa heti pois.


Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille! 


Marianna
21 kommenttia:

 1. ihania kuvia ja söpö pääsiäispupu:) Meillä on ollut yöpakkasta, joten talvi pitää otteensa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kovasti vaihtelee sää täälläkin. Lunta ja yöllisiä pakkasasteita eilen, viikonloppuna taas otettiin jo aurinkoakin. Talven ja kevään taistelua!

   Poista
 2. No sieltähän ne lumisateet on tänne päin tulossa ennusteen mukaan...
  Allekirjoitan täysin nuo 40+ ikäisen ajatukset! Toisaalta on hieman haikeaa, kun lapset kasvaa, mutta nyt on vapaampi tekemään asioita kuin muutama vuosi sitten. Ainoastaan korkokenkiä en pysty juurikaan käyttämään jalkavaivojen vuoksi, mutta pitäisin kyllä jos pystyisin :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Vuodet ovat menneet kuin siivillä ja välillä on ikävä mennyttä aikaa. Lapset kasvavat niin nopeasti ja se on haikeaa.
   Olen vasta läpikäynyt vanhoja kuvia rippijuhlan ohjelmaan ja kyllähän se saa miltei kyyneliin. Eilen oltiin pieniä, huomenna maailmalla.

   Ihanaa loppuviikkoa sinulle :)

   Poista
 3. Teidän pääsiäispupu on NIIN suloinen <3
  Oikein ihanaa loppuviikkoa touhuilun parissa :)

  VastaaPoista
 4. Syötävän suloinen puu:)
  Mielenkiintoinen aihe sinänsä nuo käytöstavat. Välillä sitä ihmettelee, että vaikka ihminen olisi kuinka sivistynyt saattaa käytöstavat olla sitä luokkaa, että hävettää toisen puolesta.
  Ikä on kyllä hassu juttu, sitä ei aina muista niitä numeroita, mutta väliläkös tuolla:)
  Mukavia rippijuhlia teille, meillä ne vietettiin viime kesänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on todellakin saanut nolostua jonkun muun ihmisen puolesta, sillä olemattomat käytöstavat aiheuttavat kiusallisia tilanteita.
   Olen sekä tapakirjan kirjoittajan että iki-ihanan hienohelman Hyacinth Bucketin kanssa samaa mieltä siitä, että tavat ja sivistynyt käytös tulevat perintönä ja ne istutetaan jo varhaislapsuudessa.

   Kiitos, rippijuhlavalmistelut etenevät mukavasti.

   Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle :)


   Poista
 5. Kun katsoo kuvia omista vanhemmista 50-vuotis juhlissa, kuinka vanhoilta he silloin näyttivät! Nyt kun itse on ylittänyt saman rajapyykin, ihme ja kumma olo on kuin nuorella tytöllä.. pieniä remppoja lukuunottamatta.
  Ikä on vain numeroita, ollaan juuri niin nuoria kuin mieli tekee:)
  Nyt kun omat lapset ovat muuttaneet omilleen jää sitä omaa aikaa aivan yllin kyllin. Aikaa jota joskus vuosia sitten toivoi olevan. Niin se elämä vain menee. Kauniita kuvia ja kauniit kutsukortit olette tehneet.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Tuija - minä muistan elävästi kolmen tätini viisikymppisjuhlat 70-luvulla! Rullapermanentti, kultainen rintakoru....juu, sitä rataa mentiin ja ihminen oli varsin "aikuinen" tähän ikään tullessaan.
   Minä koen itseni yhä aika kakaraksi :D
   Mieli on lähes sama kuin parikymppisenä ja ainoa jarru on kolottavat nivelet (johtuu psorista). Ulkonäkööni olen ihan tyytyväinen, enkä koe ryppyjäni mitenkään rumiksi.
   Luin vasta erästä keskustelupalstaa, jossa nuori nainen oli kovasti huolissaan siitä, josko hänen miehensä kokisi hänet vähemmän kauniiksi ja seksikkääksi iän karttuessa. Voi lapsi-parkaa.
   Omasta tuttavapiiristäni voin sanoa, että miehet (jotka ikääntyvät vaimojensa rinnalla) ovat yhä aivan yhtä ihastuksissa vaimoihinsa kuin aina ennenkin. Mikäli näin ei ole, on syy jossakin muualla - ei ns. rupsahtamisessa.
   Elämä on ihmiselle loppukädessä hyvinkin armollinen - lähinäkökin heikkenee juuri oikeassa iässä :D

   Mukavaa loppuviikkoa sinulle myös :)

   Poista
 6. Suloinen pupunen!!
  Minullakin lähipäivinä meidän Bunnyn kanssa pääsiäiskuvauksia tulossa...jos sen saa taas pysymään hetken aloillaan! Ha!
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Eläinten kuvaamisessa on haastetta. Paikoillaan pysyminen ei ole helppoa, eikä varsinkaan, kun kameraa tekee mieli haistella ja sen takana olevaa tervehtiä :)

   Poista
 7. Ihanat kuvat, lenkkeihin tulee rutkasti uusia ulottuvuuksia, kun tarkkailee tuttuja mutkia kameran linssin läpi :)
  Tuo ikääntymisjuttu... koen kyllä niin samoin. Täytän syksyllä 50 ja totuuden nimissä elämä on ihanaa ja mielenkiintoista just nyt! En haluaisi olla enää se nuori ja epävarma tytönhupakko, vaikka muuten tottakai tyttöseksi itseni miellänkin :D :D
  Ja just tuo, että ei tarvitse todistella kenellekään mitään, sallii itselleen juuri sellaisia valintoja ja asioita, jotka hyväksi toteaa välittämättä muiden ajatuksista. Se on mahtavaa! Kyllä Matti Nykänen on niin oikeassa ;)
  Ihanaa maaliskuun alkua sinulle ihanalle hengenheimolaiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellis <3

   Ihanaa viikonloppua sinne ja nautitaan elämästä :)

   Poista
 8. Teidän pupunen on kyllä hurmaava tapaus <3 Ihanan näköiset kutsut siellä valmistuneet, oikein mukavia juhlahetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Synttärisankari tilasi kakun, jossa maistuu diabetes II, joten suklaakakkua suklaakuorrutuksella olisi tarkoitus illalla leipoa :D
   Mukavaa viikonloppua sinne teille <3

   Poista
 9. Ihanaa, teillä siellä juhlahetkiä :) Minä täytän vuosia myös huhtikuussa :) Mulle tulee mittariin jo 55 mutta ei ole meripihkarintakorua vielä ;) Ja Matti on kyllä oikeassa :)Makeen näköinen look siellä melkein 5-kymppisellä. Löysin muuten kirppikseltä tuota samaa matskua olevan (ja samanvärisen) paitiksen. Kauniita lintukuvia <3 Näin eilen kevään ensimmäiset joutsenet <3

  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kirppislöytö siis!
   Juu, antaa meripihkakorujen ja muiden rintakrossejen odottaa vielä ;) - mennään me mokkakuoseissa ja korkkareissa!

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 10. Ihana pääsiäispupu teillä ♥ Tuo ikäjuttu on niin totta. Muistan isäni 40v-juhlat ja hän oli sillon toDELLa vanha! Omista nelikymppisistäni tulee kuluneeksi nyt kesällä jo kuusi vuotta ja hädin tuskin tunnen itseni vielä edes aikuiseksi. Maailmakin on muuttunut. Ainakaan minusta ei otettu 40v-potrettia ruusumaljakoiden takana erilaisissa sukulaiskokoonpanoissa - tuskin kenestäkään muustakaan sen ikäisestä enää tänä päivänä ;)

  Blogissani olisi sinulle haaste - olisi kiva kuulla sinun tarinasi! Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 11. Kiitos haasteesta :)
  Tartun siihen varmasti jo viikonlopun aikana.

  Hassua tosiaan, mutta vielä 70-luvulla otettiin noita ruusumaljakko-kuvia ;)
  Ikä oli vakava asia - onneksi ei enää!

  Oikein hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 12. Miten paljon kaunista jatseltavaa ja mukavaa luettavaa<3
  Rippijuhlia on mukava järjestää, tilaisuudessa on jotain sellaista herkkää ja suloista, joka herkistää muistelemaan rippilapsen varhaislapsuutta ja kaikkea ihanaa yhdessäolon aikaa♥
  Ihania hetkiä teille:)

  VastaaPoista