Juhlahumua ja rakeita



Ihana, juhlava viikonloppu päättyi aamulla, kun ajoin vanhempani Solan lentokentälle ja he matkasivat kotiin.......lumiseen Turkuun! 
Rippijuhlat menivät toivotusti ja juhlatunnelma syntyi perinteisistä palasista: kansallispukujen kirjosta, hyvästä ruuasta, iloisista ihmisistä, pienestä stressistä, logistiikkaongelmista, näyttävistä kakuista ja onnellisista nuorista. 
Päivän aikana saatiin aurinkoa, rakeita ja hetken jopa luntakin! Kevät oli selvästikin sekaisin kuvioissaan :)
Juhlien osalta ei säällä onneksi niin suurta merkitystä kuitenkaan ollut!  Bunadit, eli kansallispuvut ovat villakangasta ja siksi varsin lämpimiä, helteellä jopa liiankin lämpimiä, joten niihin pukeutuneet eivät viileydestä piitanneet.
(Emmekä onneksi järjestäneet puutarhajuhlia).

Kansallispukuun pukeuduin muuten tällä kertaa minäkin!
Olen jo vuosia harkinnut suomalaisen kansallispuvun hankkimista ja pohdiskellut eri vaihtoehtoja. Turun seudulla ei omaa pukua varsinaisesti ole (Auranmaan puku lienee lähin vaihtoehto), joten olen katsellut mm. Karjalan alueen pukuja sekä Pohjanmaan pukuja.

Päädyin lopulta Alavuden pukuun.
Kivennavalta evakkoon joutuneet isovanhempani asuivat aluksi Alavudella ja asettuivat sitten uutta elämää rakentamaan Ylistaroon (hyvin lähellä Alavuden kaupunkia), joka on myös äitini synnyinpaikka. Siksipä katsonkin, että Alavuden puku sopii minulle mainiosti. Alavuden puvussa miellyttävät sekä värit että kuviointi.

Sain puvun syntymäpäivälahjaksi (hyvissä ajoin ennen kevään juhlia). Olen siitä todella iloinen ja kannan sitä varsin ylpeänä - seuraavan kerran Norjan kansallispäivänä 17.5.


Tässä pieni vilahdus juhlatunnelmasta. Rippilapsi valitsi kukiksi valkoiset pionit ja niiden vierelle löysimme vielä valoketjut, jotka sopivat pioneiden seuraksi. Nimi-/pöytäkorttien ja kynttilöiden väritys oli siniharmaa.
Pöydille aseteltiin myös muistoja lapsuudesta, kuten kuvan kengät, ensimmäinen hellehattu,  mekko jne. 
Pitämäni puheen lisäksi näytimme myös filmin, johon olimme keränneet mukavia muistoja 15 vuoden ajalta - molemmat saivat rippilapselta hyväksytyn arvosanan, joten saimme hengähtää tyytyväisinä senkin asian suhteen :)

Juhlien kuvaaminen tapahtui vauhdissa, enkä juurikaan itse ehtinyt kameramiehenä olemaan. Se harmittaa vähän, mutta kaikkiin rooleihin sitä ei vain samanaikaisesti kykene (lue: dekoraattori, floristi, koordinaattori kokin ja tarjoilijoiden suhteen, tienneuvoja, vanhusten tukihenkilö, puhuja, äiti......hehehhee).
Tässä pari vauhdissa näpsittyä.





Rippilapsen kanssa poseeraten.



Viikonloppu oli juhlallisuuksien lisäksi myös yhdessäoloa vanhempieni kanssa. 
Perjantaina istuttiin iltaa katkarapujen ja viinin merkeissä. Oli niin mukavaa jutustella äidin kanssa samalla, kun kiillotin bunad-hopeoita. Tällaiset hetket ovat niin harvassa ja merkitsevät siksi niin paljon.

Perjantain katkarapukattaus tein ranta-ajatuksella: Kiviä, sulkia, ajopuun palasia jne. 
Sormien pesukulhoihin laitoin sitruunan sijasta mustanviinimarjanlehtiä (äidiltä opittu kikka).









Sunnuntaina nautittiin meri-ilmasta. 









Tyytyväiset vanhempani (jota koiramme Linuskin jäi taas kovasti kaipaamaan), viihtyvät aina täällä Norjan maisemissa. 
Kiitos heille mukavasta viikonlopusta! 



Sitten aivan muihin asioihin. 

Minulla on kevään ja kesän aikana edessäni ainakin kolme matkaa ja
uusi reissulaukku on ollut hakusessa jo jonkin aikaa - nyt sen löysin!
RE:DESIGNED by Dixie.dk laukku maksoi noin 150 euroa ja täyttää kaikki odotukseni: aitoa nahkaa, vahva olkahihna, vetoketju - myös sisätaskussa, sivutasku ja tilaa!
Tänne mahtuvat sekä kamera että kevyt villatakki / sadeviitta tai sateenvarjo, vesipullo, aurinkovoide, laastaripaketit + muut tärkeydet....reissukohteesta riippuen. 
Laukku on mainio crossbodyna, mikä on matkoilla tärkeää. Kiukuttelevalla olkapäälläni ei enää kanneta mitään ja taskuvarkaitakin ajatellen on crossbody aina turvallisempi.
Mitäs tykkäätte?







Mitkä ovat teidän laukkusuosikkinne?  Entäpä matkoilla?
Onko teillä designer-laukkuja? 
Itselläni on yksi ns. köyhän rikkaan laukku, eli MK, mutta sekin on kooltaan vähän suurempi ja lähinnä käyttölaukku arkeen. Muuten en designer-laukkuja harrasta - tai en ole niihin hurahtanut.



Laitan tähän loppuun vielä muutaman kevätkuvan, jotka otin viime viikon lenkeillä.
Neuvoja noudattaen olen alkanut nyt "puumerkittää" kuviani. Toistaiseksi nimeni päätyy vain sellaisiin kuviin, joissa olen harrastanut valokuvaamista, en vain näpsinyt. Te, jotka paljon kuvaatte (harrastatte kuvaamista) tiedätte varmasti mitä tarkoitan.

Tässäpä siis nämä ja oikein ihanaa, toivottavasti keväistä, viikkoa teille kaikille! 
Huomenna tulen lukemaan teidän kuulumisianne :)













Vi snakkes, 

Marianna






















Kommentit

  1. Lämpöiset onnittelut rippilapsen vanhemmille! Ihana kuulla, että juhlat onnistuivat. Omakin pukusi on niin kaunis ja kuva teistä molemmista tosi herttainen.

    Muutkin kuvat ovat taas upeita. Tykkään kovasti noista veneiden tummista kyljistä ja paksuista köysistä. Minullakin on jossakin varastossa vähän samannäköisiä laivakuvia, mutta en kyllä onnistunut ihan noin hyvin ;).

    Vähän myöhästyneet onnittelut myös syntymäpäiväsankarille. Meillä onkin synttärit lähekkäin, minä olen syntynyt juuri ja juuri toukokuun puolella.

    Ja tervetuloa näille kulmille! Muistelen että reissu lähestyy. Pakkaathan mukaan paljon lämmintä ja sateen kestävää. Täällä on ollut järkyttävän kylmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea siis sinnekin suuntaan <3
      Tulossa todellakin ollaan ja mietin pakkaamisia. Sääennuste ei kovin suuria lupaile, mutta mitäpä tuosta! Otan mukaan "kerroksia", joita voi tarvittaessa vähentää/lisätä.
      Teillähän juhlitaan siellä sinun synttäreidesi lisäksi myös kuninkaallisia synttäreitä - niihin emme ehdi, ikävä kyllä.
      Mukavaa viikkoa sinulle Leena :)

      Poista
  2. Teillä on ollut siellä varsin mukava viikonloppu! Kiirettä juhlien tiimoilta on varmadti riittänyt. Kaunis tapa on pukeutua upeisiin kansallispukuihin, Suomessa enää harvat käyttää! Itselläni ei ole kuin yksi merkkilaukku. Enemmän minulle merkitsee laukun käyttömukavuus kuin merkki ostopäätöksessä. Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa oli ja eilen oli vähän tyhjä olo - kaikki kun meni niin nopeasti.
      Mukavaa viikkoa sinne myös :)

      Poista
  3. Voi miten ihana tunnelma teidän juhlissa onkaan ollut! Upeat kattaukset, herkät muistot lapsuudesta, kaikki rakkaat ympärillä,
    just perfect! Kansallispukunne kruunasivat kokonaisuuden, sinulla ja tyttärelläsi on niin kauniit puvut molemmilla.
    Jännä ilmiö tämä takatalvi, kun teitäkin tuli tervehtimään sinne Norjan rannikolle. Onneksi vapuksi on jälleen luvattu lämpenevää säätä. Meidän olisi tarkoitus korkata veneilykausi, saas nähdä tarkeneeko sitä lähteä merelle...
    Pirskahtelevaa vappuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3
      Täällä suurin riesa on ollut jo toista viikkoa puhaltava pohjoistuuli...hrr.....!
      Toivottavasti tuo sääennustus pitää paikkansa ja puhuri painelee sinne mistä tulikin - me haluamme kaikki kesäpuuhiin.

      Poista
  4. Upeita kuvia! Selvästi onnistuneet juhlat!

    Minulla ei tällä hetkellä ole yhtään laukkua. Olen tyylipoliisien kauhu ja käytän deuterin reppua, D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi :)
      Reppu on täällä Norjassa kestosuosiossa! Olisit siis täällä ihan tyylissä, no worries :)
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Alavuden pukusi on kaunis! Tuo kansallispukuperinne on jotenkin ihana ja liikkis, täällä kun ei sellaista taida olla oikein enää missään muodossa... :(
    Ja mikä laukku! Just mun tyyliä... Minulla on monta Longchampin laukkua, nahkaiset ovat hieman arvokkaampia kuin kankaiset (en tiedä, onko Longchamp vielä designia, enkä kyllä välitäkään :). Mutta ne ovat olleet kyllä KOVASSA käytössä ja yksi juuri kertakaikkiaan hajosi. Tosin suutarin jälkeen on as good an new :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Longchamp onkin hyvä klassikko, tykkään myös. Ne kestävät ja näyttävät kivoilta.
      Kansallispukuperinne kasvattaa täällä suosiotaan yhä vain, nyt siihen ovat innostuneet miehetkin! Miesten puvut ovat hienoja ja niihin kuuluu usein mm. hattukin.
      Saapa nähdä elpyykö tämä perinne koskaan Suomessa? Minusta on hienoa, että nuoret valitsevat kansallispuvun esim. rahalahjan sijaan. Siksipä moni saakin sen rippilahjaksi.

      Poista
  6. Varmasti mukavat juhlat ja kiva saada ystävät ja sukulaiset yhteen. Juhlia on harvassa ja silloin kannattaa niistä nauttia täysin rinnoin.
    Vaikka järjestelyissä ja itse juhlassa on omat jännitys momenttinsa, tuntuu jälkeenpäin syvä rauha ja onnistumisen tunne. Kauniit kansallispuvut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. Eilen oli sellainen rauhallinen olo, vaikka toisaalta taas vähän tyhjäkin olo. Talo oli hiljainen, viikonloppu oli mennyt vauhdilla ja minuun iski haikeus.
      Tänään tuntuu paremmalta :)

      Poista
  7. Ihan miljoonasti onnea rippilapselle! Ihanan näköistä juhlatunnelmaa. Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerrotaan.
      Oikein mukavaa viikko sinne myös :)

      Poista
  8. Ihania kuvia ja kaunis laukku ja kyllä norjalainen kansallispuku kauneudessaan vaan peittoa suomalaisen. Kiitos mahtava kuvapläjäys oli ilo katsella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tekee, niinhän se tekee! Komeammat hopeat ja yksityiskohdat. Rippilapsi vitsailikin minulle, että minä näytän puvussani Vaahteramäestä karanneelta ;) Itsestäni tuntui, että olin prinsessojen palvelija!
      Kiva, että tykkäsit kuvakatraasta :)

      Poista
  9. Ihana postaus! Oli kiva lukea, miten Norjassa vietetään rippijuhlia. Hienoa, että käytetään kansallispukuja. Olen perinyt samanlaisen puvun kuin sinullakin, mutta se on aika huonossa kunnossa, joten toimii vain muistona. Minunkin tekisi mieli hankkia kansallispuku, se olisi ehdottomasti Perniön muinaispuku. Suurissa sukujuhlissamme näitä pukuja kantaa moni. Johtunee siitä, että puvun malli on löytynyt äitini kotitalon mailta lohkaistulta hautausmaalta. Harmi, että täällä Suomessa kansallispukuja käytetään niin harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno tarina puvun mallilla!
      Toivottavasti kansallispukujen suosio kasvaa vielä Suomessakin, sillä onhan se hieno tapa vaalia ja kunnioittaa perinteitä.

      Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

      Poista
  10. Voi miten lämmin tunnelma välittyi tänne asti juhlista <3 Kauniit puvut on molemmilla. Yhden kerran olen Keski-Suomen kansallispukua käyttänyt ja se tuntui hienolta ja ylväältä :) Mikä ihana rapukattaus ja servetit <3 Ja ranta <3 <3
    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minullekin tuli kansallispuvussa sellainen "ylpeä" olo ja edustinhan siinä kotimaatani norjalaisten pukujen satapäisessä joukossa.
      Norjalaisista oli oikein hienoa, että minulla oli suomalainen puku ylläni ja heitä kiinnosti valtavasti tietää lisää suomalaisista puvuista ja perinteestä.

      Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista
  11. Teillä on ollut hurmaavat juhlat! Ihana katsoa sinua ja tytärtäsi kansallispuvuissa. Kannatte ne kauniisti ja molemmat puvut ovat upeita.
    Ja mitä herkkuja onkaan tarjolla juhlissa. Ja kauniisti katettu. Noista juhlista jää kauniit muistot teille kaikille.

    Olen myös crossbodylaukkujen ystävä. vähän isompi minullakin hakusessa. Haikailen aina vanhaa reppuani, jossa oli vetoketju selän puolella. Käytin sen loppuun, korjautin sitä jopa suutarilla. Ei ole tullut uutta vastaan. Minusta monet reput ovat "anteliaita" varkaille.

    Kauniita kevätpäiviä vuonoille!

    VastaaPoista
  12. Ihanat juhlatunnelmat, ihanat kuvat, ihanat puvut. Miksei meidän rantaan koskaan tule ajopuita, vaikka kuinka odotan?
    Crossbody-laukkua käytän minäkin matkoillani sitä Marimekon mustaa klassikkoa.
    Kauan kesti huomata, että tavallisen olkalaukun kantamisesta hartiat menivät ihan jumiin ja jokaisella lomalla kärsin päänsärystä. Onneksi olen oppinut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset