Kaksi päivää pihatöissä

Viisi suurta säkillistä multaa kukkapenkkeihin - siinäpä kahden kuluneen päivän piha-/treeniohjelmani.
Ennenmuinoin (ennen präkääviä käsiäni) olisin tehnyt tuollaisen homman puolessa päivässä, vaan enpä tee enää. Nyt on pidettävä taukoja ja todellakin, "stop and smell the flowers" :)


Kevät on edennyt puutarhassamme jo pitkälle. Tulppaanit ovat aukeamassa ja kurkottavat nyt lehtiensä suojista valoon.
Osa yrteistäni talvehti hyvin, osan jouduin uusimaan. Kreikkalainen minttu on tehohoidossa, joten uusi marokkolainen pääsi kuvaan. Tämä tuoksuu ja maistuu IHANALTA!

Tässäpä pari close-up:ia pihalta:









Marokkolainen minttu




Tämä seuraava köynnös on täällä yleinen kasvi villinäkin. Sen kasvukausi on pitkä ja se kukkii pitkälle syksyyn. Yöperhoset rakastavat sitä.

Ruotsinköynnöskuusama




Kirsikkapuista toinen jo lähes täydessä kukassa. Varjossa oleva puu on vasta nupullaan ja toivon, että se puhkeaa kukkaan ensi viikon aikana. Kirsikka on kaunis ja kukat vaihtavat kukinnan aikana väriä valkoiseksi.

 Japaninkirsikka







Forsythia 






Orvokki (Norjassa stemor=äitipuoli)





Kuolleen palmun tilalle on hankittu uusi. 







Laitan teille vielä pari lintukuvaa, jotka otin iltakävelylläni. Omia taitoja on kiva testata juuri lintuja kuvaamalla. Kunpa olisin vielä saanut kuherruksen tähän mukaan - niin kaunista se oli.








Täällä ei kuherrettu vaan....no variksen laulua se kai oli. Söpö koti heillä kuitenkin, sillä suurin osa oksista näyttää olevan syreenistä :)  Ihana!



Joko teillä ollaan puutarhan/parvekkeen kimpussa? Mitä puuhailette? Mitä uutta haluaisitte istuttaa tai kylvää?  Mitä puutarhahaaveita teillä on? 






Kukkivan kaunista viikonloppua teille kaikille!

Halauksin, 
Marianna  





Kommentit

  1. Teillä on kevät kyllä edennyt jo pitkälle. Ihanat lintukuvat olet onnistunut nappaamaan ja niin suloinen kevät välittyy noista muista kuvista.
    Kiva, että pystyt kuitenkin puuhailemaan pihallasi, vaikkei ihan niin tehokkaasti kuin ennen, mutta kuitenkin. Onko Sinullakin treeniohjelma?
    Meillä vasta olen haravoinut pihaa. Käsi kyllä siitä hiukan ottaa nokkiinsa, joten pikkuhiljaa vain hommia tehdään. Suunnitelmia on pihan suhteen vaikka kuinka paljon. Toivottavasti edes jotain tulee toteutettua.
    Mukavaa viikonloppua Norjaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, viikonloppu on mennyt mainiosti!
      Meillä on tällä hetkellä viikingin kanssa väh. 10 000 askelta päivässä treeni (+ kahden pihan pihatyöt).
      Minä joudun ottamaan varovasti, enkä saisi painavia juttuja nostella ollenkaan (kahdessa isossa nivelessä ongelmia), mutta kävely sujuu ja askelia kertyy rutkasti 10 000:en päälle. Emme yleensä juokse, mutta ylämäet tapaamme juosta, jotta saamme vähän intervallia aikaan.
      Olehan varovainen sen kätesi kanssa - tiedän, että malttamattoman puutarhurin on vaikea odottaa, mutta olisi harmillista, jos se alkaisi kiukuttelemaan.
      Mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  2. Ei voi olla totta että teillä on jo kevät noin pitkällä. Ihanaa raikasta uutta näyttää pukkaavan vaikka millä mitällä. Todella voimaannuttavia kuvia. Ihanaa viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa.
      Kevät etenee ja maailma kaunistuu.

      Hyvää viikkoa sinulle :)

      Poista
  3. Voi kumpa täälläläkin olisi kevät noin pitkällä. Täälä taimet vasta heräävät kuvat tuovat ihanan mielen keväästä. Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta se sieltä "räjähtää" ilmoille kevät teilläkin!

      Ihanaa viikkoa sinulle Tuija :)

      Poista
  4. Ihanaa kevättä ja kukkaloistoa! Täälläkin on heiluttu haravavalssia ja huhkittu puutarhassa. Käy kyllä kunnon treenistä ja toisaalta on niin palkitsevaa, kun samalla tulee tehtyä monta hyödyllistä (ja pakollista) hommaa. Mä sain itseni aivan kipeäksi eilisissä pihahommissa. Vasta kuuma sauna vähän auttoi - ja burana lopulta. Kevät on kyllä ihan parasta aikaa, siellä onkin jo aika pitkällä kevät - täällä vasta vähän alullaan.
    Ihanaa viikkoa sinne kauniisiin maisemiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kipuja aiheuttaa oikea olkapää, joka ei sekään tykännyt viidestä multasäkillisestä :(
      Ikä ei tule yksin!

      Mukavaa viikkoa Ellis <3

      Poista
  5. Suloisen ihania kuvia! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Voi miten teillä on jo keväistä tai oikeestaan jo kesäistä meille verrattuna :) Mutta perässä tullaan :) Mun tulppaanit on muutaman sentin jo nousseet maasta ja kohta perunamaa käännetään kunhan se sulaa. Olen jo ensimmäiset villiyrtit kerännyt, oi kevät on <3 Ihanan romanttinen varis kun tehnyt "kukkivan" kodin morsiammelleen <3

    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset