Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Neptunuksen vieraana - Grotta di Nettuno

"Olisi kauheaa, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis"  -Nuuskamuikkunen

Pakko jälleen lainata Tove Janssonia, sillä suunnilleen tuon tapaisia ajatuksia herätti tämä seuraava ihme, jonka haluan teille nyt kuvina näyttää. 

Capo Caccia-niemellä sijaitseva Grotta di Nettuno (Neptunuksen luola).

Nämä upeat tippukiviluolat sijaitsevat noin 40 min. venematkan päässä Algherosta ja laivoja tänne lähtee satamasta päiväsaikaan lähes tunnin välein. Laivaliput ostetaan laivassa ja Grotta di Nettunon sisäänpääsylippu ostetaan erikseen luolan suulla.
(oikein tuulisina päivänä matkoja ei tehdä, sillä aallokko estää laivojen pääsyn luolan suulle).
Luolan sisäänkäynti on vain noin metrin korkeudella merenpinnasta ja sen yläpuolella kohoaa 110 metriä korkea Capo Caccian kalliojyrkänne. 
Luolaan pääsee muuten myös maateitse, eli ajamalla ensin jyrkänteen huipulle ja laskeutumalla sieltä 654 porrasta - escala del cabriol - alas luolan suulle.....portaat on sitten kiivettävä takaisin ylöskin...hyvä muistaa :D
Laiva on suositeltumpi vaihtoehto, mutta treenin puutteessa saattavat portaat olla hyväkin idea.

Luolia on kiven sisällä aina 4 kilometrin pituudelta, mutta yleisö pääsee ihmettelemään niitä vain rajoitetulle alueelle, jolla on muuten pidetty konserttejakin. Täällä on myös filmattu elokuvaa The island of Fishmen (1978).Matka alkaa Algheron satamasta. Tuolla takana häämöttää Fertilian kaupunki.Tässä yksi vene matkalla Grotta Di Nettunoon. Me valitsimme vähän kookkaamman laivan.Matkamaisemia satamasta Capo Cacciaan.

Huomaatteko tien, joka vie majakalle. Tätä reittiä luolalle pääsee siis myös autolla.Luolan suulla. 
Laivat ajavat suulle keula edellä ja matkustajat tasapainoilevat keulasillan kautta maihin. 
Ihan pienten lasten kanssa en tänne lähtisi, koska luolassakin on kapeaa, paikoitellen liukasta ja portaita. 

Porrasvaihtoehto - Escala del cabriolSisällä luolassa.Grotta di Nettuno on sellaista luonnon taidetta, että se pitää nähdä, mikäli Sardiniassa joskus vierailee! 
Tyttäreni muisteli pienempänä lukemaansa ja katselemaansa Ariel-satua ja totesi, että tämä voisi hyvinkin olla kuningas Tritonin linna.
Saatoimme vain kuvitella, miten mahtava tunnelma täällä on esimerkiksi konsertin aikana ollut! 

Maailmassa on todellakin paljon kaunista ja kauneinta on mielestäni se, minkä luonto itse on muovannut. Capo Cacciassa sitä tunsi jälleen kerran itsensä pieneksi ja hetkelliseksi....ja erittäin kiitolliseksi siitä, että on päässyt tämänkin näkemään! Sardinian kuvia on aika määrä, sillä minä otan kuvia lähes kaikesta näkemästäni kauniista, eikä blogia voi niillä ihan kokonaan tapetoida......., mutta tässäpä vielä yksi kuva kylkiäisenä tähän juttuun.Kauniisti varjossa :)
Sardinian osalta tulen tekemään vielä yhden postauksen ja siinä vieraillaankin myös Korsikalla.

Mukavaa maanantai-iltaa kaikille!

Marianna

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana kuvasarja, kiitos tästä. Upeita maisemia kauniisti kuvattuna.

  VastaaPoista
 2. Vou, kuinka kaunista. Olen vain kerran ollut näkemässä vähän vastaavaa Sloveniassa. Tuollainen juhlallisuus saa kyllä melko hiljaiseksi. On vain ällistyneenä katseltava, kuten sanoit, luonnon taideteoksia. Ihana matkakohde teillä!
  Toivottavasti saatte Norjassakin jo nauttia paremmasta säästä. Täällä Hollannissa viikko alkoi onneksi lämpimästi.
  Nyt jään odottelemaan Korsikan terveisiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena.
   Sää on parantunut täälläkin ja tänään nautittiin jo ihan kesästä! Uskaltauduin jopa viemään puutarhatyynyt yms. ulos ja pupukin ulkoili nurmikolla :)

   Korsikajuttu tulee ehkä jo huomenna, keskiviikkona.

   Poista
 3. Upeat maisemat ja kauniit kuvat - kiitos, että päästiin tunnelmaan mukaan!
  - Hih... mahtaisikohan korkeanpaikankammo iskeä noissa rappusissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru.
   Minä en kyllä portaita valitsisi, nimenomaan korkeanpaikankammon vuoksi!
   En kykene edes katsomaan muita ihmisiä, jotka kurkkivat ja kurkottelevat aidoilla ja reunoilla silloin, kun ollaan korkealla :( Huimaa välittömästi ja jalat tuntuvat ylikeitetyltä spaghetilta!

   Poista
 4. Onpa upea paikka! Totta, maailma on täynnä upeita paikkoja eikä kaikkiin itse ennätä. Onneksi on näitä ihania blogeja, joiden kautta voi ihailla niitä. Mukavaa päivää! Täällä suomessa on sateinen päivä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa sitä voisikin kiertää maailmaa ja ihailla sen hienouksia!
   Onneksi näitä upeita paikkoja löytyy ihan läheltäkin ja kuten sanoit, lisänä ovat blogit ja nojatuolimatkat :)

   Poista
 5. Huoh ja voih, muuta ei pysty sanomaan. Valitsisin kyllä tuon laivavaihtoehdon, sillä jotenkin tuolta ylös kipuaminen vaikuttaisi aika kovalta urakalta :-)

  VastaaPoista
 6. Huoh ja voih, muuta ei pysty sanomaan. Valitsisin kyllä tuon laivavaihtoehdon, sillä jotenkin tuolta ylös kipuaminen vaikuttaisi aika kovalta urakalta :-)

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia! Sanot niin hienosti, että parasta taidetta on luonnon itse tekemä taide. Allekirjoitan. Joskus nuoruudessa olen käynyt Mallorcan tippukiviluolissa. Muistan vieläkin sen tunnelman, se oli hienoa ja mystistä.
  Kiva kun johdatit meidät tänne tippukiviluoliin. Uskomattomia ihmeitä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Maailmassa on tosiaan niin paljon kaunista. Sääli, että toiset vaan haluavat sen kauniin tuhota.

  VastaaPoista