Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

maanantai 1. elokuuta 2016

Venevajassa fiilistellenHyvää elokuuta!

Täällä länsirannikolla heinäkuu oli pelkkää sadetta ja sademäärät sitä luokkaa, että Bergenissä tehtiin uusia ennätyksiäkin. 
Siellä vastaavanlainen heinäkuu on koettu viimeeksi 50 vuotta sitten ja uskoisinpa melkein, että sama pätee Stavangeriinkin.  
Pouta on ollut harvinaista herkkua ja sade on tullut alas sellaisella voimalla, että se on vienyt lähes kaikki kesäkukatkin jo maan multiin.
Fb-sivullani on mökillä sunnuntaina kuvaamani sadevideo - se kertoo kesäsateen luonteen.

Sade raastaa hermoja. Se pilaa suunnitelmat, tapahtumat, lomat ja yöunetkin. Nurmikot muistuttavat suoalueita, maavyöryjen vaara alueittain on suuri ja syksy tuntuu tulleen jo - heinäkuussa :(
Aurinkoa rakastavalle kesänlapselle tämä on rankkaa aikaa ja mieliala on välillä kuten sateen kastelema kimalainen - raskas ja lentokyvytön.

Norjalaiset ottavat tilanteen lähes ärsyttävällä rauhallisuudella ja toistelevat mantraa, jolla heidät jo lapsena on"aivopesty" huonoja kesiä kestämään: "Det finns ikke dårlig vær, bare dårlige klær"! 

Jos tästä heinäkuusta jotakin positiivisista voi sanoa, niin lämpötiloista ei ole voinut valittaa. Sateesta huolimatta on ollut lämmintä ja siksipä jokainen poutatunti onkin nautittu ulkona aurinkotuolissa tai muuten säteiden kohteena.

Mökillä ratkaisin sadeongelmat (kontra halun olla ulkona) rakentamalla venevajaamme viininurkan näköalalla. 
Ovet auki merelle, pöytä parhaalle paikalle, kynttilät tuikkimaan ja kattokruunu pisteeksi i:n päälle - uusi, romanttinen illanistujaispaikka on syntynyt!

Venevajasta tuli niin tunnelmallinen, että istuimme siellä lauantaina pitkälle yöhön kuplivaa siemaillen ja tummuvaa vuonoa ihaillen. Nuoriso kävi yöuinnillakin ja tahditimme iltaa kreikkalaisella musiikilla.  Lieneekö ollut musiikin ansiota, vai kiinnostiko uusi meriterassi uteliaita, mutta saimme illan mittaan ihailla myös vuonossa pyörähtänyttä delfiinilaumaa. 


Venevaja stailattiin vanhalla kattokruunulla, johon kiersin valonauhaa (paristoilla toimivaa), pellavapöytäliinalla Ikeasta, suurilla lyhdyillä ja Yankee Candle:in kynttilällä, tuoksu Walk on the beach. 
Sunnuntaiaamu valkeni pilvisenä, mutta lämpimänä. Kaikki on nyt niin märkää, että tuo vuoren metsästä nouseva savu ei ole savua, vaan kosteutta, joka höyrystyy pilveksi. Aikamoisessa sademetsässä sitä siis seikkaillaan.
Ei se aurinko kovin helposti näiden pilvimassojen läpi pääse kurkkimaan.
Kesästä on kuitenkin pyrittävä nauttimaan kaikin tavoin, joten sunnuntain marjaisat kahvit juotiin nekin venevajassa. Nuoret innostuivat luomaan taidetta rannalla ja muutama rapukin pääsi kuvaan. 
Aurinkokin pääsi esiin muutaman kerran....silloin nautittiin joka minuutista! 


Olemme yhä toiveikkaita elokuun suhteen, mutta pakko on tunnustaa, että olen jo katsellut äkkilähtöjäkin! 
Saattaapa siis olla, että lennähdän vielä ennen syksyä kaipaamani auringon alle, sillä se olisi niin hyväksi myös psoriasikselleni :)

No, vielä on kesää jäljellä, joten toivossa on hyvä elää.....ja venevajassa kelpaa istuskella sateellakin. 

Aurinkoista elokuuta kaikille,

Marianna19 kommenttia:

 1. Instassa jo ihailinkin tuota tunnelmallista venevajaa. Jos minulla olisi noin ihana paikka illanviettoon voisin vaikka toivoakin sitä sadeiltaa :) Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!
   Venevajassa viihtyy, mutta kyllä tämä loppumaton harmaus ja sade on pilannut kesän monelta. Ahdistaa ajatella, että kohta on jo syksy, kun kesää ei tavallaan tullut ollenkaan.

   Toivomme nyt aurinkoa elokuulle, mutta huonosti alkoi sekin.

   Poista
 2. Hienon venevajan olette tehneet. Ja kiva kun sillä on heti käyttöä. Ja olette saaneet nähdä delfiinilauman - upeaa! -Mukavaa alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delfiinit ovat jostakin syystä pyörineet näillä vesillä tänä kesänä ahkerasti. Ainahan niitä ei niin tiheästi havaita, mutta nyt ovat jatkuvasti näytillä :) Mukava näky tosiaan!

   Oikein hyvää elokuuta sinnekin :)

   Poista
 3. Juuri näin pitää sade vastaanottaa! Hieno vaja ja tunnelma on varmasti hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätä keinot keksii ja kesästä on nautittava :) Tunnelma oli odottettuakin parempi ja nuoretkin viihtyivät!

   Poista
 4. Mikä ihana paikka teillä veden äärellä, varmasti mukava istuskella iltaa ja ihailla maisemia. Täälläkin vettä on tullut enemmän kuin tarpeeksi, kohta saadaan nauttia elokuun pimenevistä illoista. Mukavaa elokuun alkua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :)
   Me toivomme elokuulta ennenkaikkea aurinkoa ja poutaisia iltoja! Olisi ihanaa nauttia raikkaista illoista lyhtyjen valossa, mutta saapa nähdä mitä sääjumalat meille suovat.

   Poista
 5. Aivan ihana venevaja!
  Ja niin ihanat maisemat!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihana venevaja <3 Minä olen aina rakastanut venevajoja.
  Kyllähän delfiinitkin tykkää ja varmasti niitä kiinnosti myös hyvä musiikki :)
  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikkalainen musiikki näytti olevan delfiineille mieleen ja ne tulivat kuin tilauksesta tunnelmaa luomaan :D

   Poista
 7. Ihania postauksia taas. Olen vasta eilen palaillut kotiin Amsterdamiin ja netin ääreen. Bergenin kuvat saivat suunnittelemaan matkaa sinne, ihan mahtavia otoksia!
  Kurjaa tuollainen jatkuva sade. Voit vain kuvitella, että täällä Hollannissa eli Sammakoiden maassa tuollainen säätilatila on minulle tuttu. Kuinka ollakaan, tänään keskiviikkonakin on tasaisen harmaata ja sataa tihuuttaa.
  Venevajanne on muuten aivan upea. Sopii tunnelmoimiseen -satoi tai paistoi.
  Kuivempaa elokuuta teille vuonoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bergen matkakohdelistalle siis - suosittelen!
   Teillä on ollut mukava loma ja toivotaan nyt, että elokuusta tulee poutainen ja hieno niin meille kuin teillekin :)

   Hyvää viikonloppua sinne!

   Poista
 8. Nyt on niiiin ihana, ettei sanotuksi saa! Mikä paikka tunnelmointiin viinilasillisen äärellä.
  Tunnelmallista alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija <3
   Oikein hyvää viikonloppua teille myös - nautitaan loppukesästä!

   Poista
 9. Nyt on niiiin ihana, ettei sanotuksi saa! Mikä paikka tunnelmointiin viinilasillisen äärellä.
  Tunnelmallista alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista