Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 18. lokakuuta 2016

Sydän säpäleinä kotiin!

Sinne he jäivät taas, sinne jäi kotomaa!
Pala kurkussa katselin yöllisen pikavuoron ikkunasta taakse jäävää Turkua - tuttuja katuja, valaistua Aura-jokea, tuomiokirkkopuiston kirjavaa lehtimattoa, yliopistollisen sairaalan yössä valaistuja ikkunoita......kaikkialla muistoja.......voi miten tämä onkaan vuosi vuodelta vaikeampaa?!

5-vuotias siskonpoikani nukkui viimeisen Suomi-yöni (käytännössä kaksi tuntia) vieressäni ja kuiskasi vielä ennen nukahtamistaan: "minun tulee sinua ikävä Mali" .  Pikavuoro Turusta Hki-Vantaan lentokentälle lähti klo 02.58, joten pikkuinen ei herännyt lähemiseeni ja olikin sitten aamun tunteina itkenyt lohduttomasti Mali-tätinsä perään! 

Sydän oli säpäleinä kyllä tädilläkin ja linja-auton saapuessa Vantaalle teki mieli käänytä takaisin. 

Elämä on koostumus itsetehdyistä valinnoista, eivätkä kaikki niistä ole tehneet elämäämme helpommaksi - päinvastoin.
Yöllisen linjurimatkan aikana ehtii miettiä kaikenlaista ja minäpä mietin (jälleen kerran) omia valintojani ja elämäni kuvioita.  Kaipuu ja ikävä ovat kuin rinnassani mukana kulkevat painot ja viime vuosien aikana ne ovat tulleet entistäkin painavimmiksi. Olen treenannut itseäni kestämään niiden painon, mutta toisinaan sitä tuntuu tuupertuvansa ikävänsä alle ja tämä bussimatkan aikana tunsin taas tuupertuvani - oli niin ikävä.
Koen tehneeni oikeita valintoja, sillä minulla on Norjassa hyvä elämä, rakkaani ja ystäväni...., mutta olisin mielelläni pitänyt lähelläni jokaisen rakkaani...tai ainakin omistanut yksityiskoneen, jolla lennellä heidän luokseen milloin vain!Siiville pääseminen helpottaa onneksi aina ja pilvien yllähän on aina aurinkoista :)  Aurinkoista oli myös Stavangerissa, joka otti matkalaisen vastaan varsin kiltisti ja lämpimästi - kotiin oli hyvä tulla!
Vanhin tyttäreni oli tehnyt varsinaisen urakan ja siivonnut kaikki kylpyhuoneiden kaapit ja laatikot :D, nuorin taas VIHDOINKIN huoneensa! 

Illalla juttelin myös siskonpoikani kanssa ja ikävästä huolimatta me kyllä naurettiinkin jo!  Nyt iloitsemme Halloweeniksi suunnittelemistamme kummitustaloesittelyistä, eli rakennamme siis kumpikin karmivan talon ja Halloweenina ne esitellään skypen kautta kaikkine hirvityksineen. Kävimme yhdessä ostelemassa rekvisiittaa ja varsinkin nukketalokauppa osoittautui hyväksi paikaksi tehdä löytöjä.Helsinki ja Turku eivät kumpikaan nähneet lomani aikana aurinkoa, mutta kovasti kauniita ne olivat lokakuun harmaudessakin.


Aloitetaan Helsingistä, jossa kannattaa muistaa katsella myös ylöspäin! 
Helsingin kaupunginmuseo löytyy osoitteesta Aleksanterinkatu 16 ja siellä on parhaillaan menossa HAJU-näyttely.
Miltä Helsinki haisee? Mitä luulette? 
Täältä löytyy myös lasten kaupunki, jossa voi tutustua entisaikojen lapsuuteen.


Lönnrotin puistossa oli värikästä.


Runebergin patsas Esplanadin puistossa.

Kalevala-patsas / Lönnrotin patsas Lönnrotin kadulla.

Ja sitten kohden Turkua.
Turun taidemuseossa on meneillään Helene Schjerfbeckin taidenäyttely.
Se oli kerrassaan upea ja ehdottomasti näkemisen arvoinen, jos Turussa käyt.
Ostin työhuoneeseeni mukaan kortit Toipilas ja Kotona -teoksista sekä kauppakassin Helenen omakuvalla. 
Näyttelyn jälkeen käytiin vielä Puolalan puistossa leikkimässä.
Jokirantaa lokakuussa.
Hirvensalossa rannalla.
...ja metsässä
Huomaatteko jättiläishiiren?
Äidin puutarhassa. Koivukuja on vielä väreissään ja pikkulinnut viihtyvät täällä.

Lomaviikko meni hurjan nopeasti, mutta muutaman ystävistänikin ehdin sentään vauhdissa tapaamaan. Se on aina mukavaa!

Shoppailut tein harkitusti, mutta ihan tyhjin käsin en tietenkään onnistunut kotiin palaamaan.....osuivathan Stockmannin Hullut päivät juuri vierailuni yhteyteen :)

Löydöistä enemmän vaikkapa ensi kerralla.


Ikävää hoidellaan juuri nyt ruisleivällä ja Aura-juustolla, joten eiköhän se taas tästä helpota.

Toivottavasti piditte Suomi-kuvistani ja hei, arvontapäivä on sitten huomenna 19.10.!

Onnea vielä kaikille osallistujille :)Huomisiin,

Marianna
13 kommenttia:

 1. Hienoja ovat sun kuvat❣Näitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Turku on minulle melko vieras kaupunki, Helsinki sitten tutumpi. Kyllähän se ikävä koittaa lähdön hetkellä. Onneksi rakkaiden luona taas helpottaa.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Turku on minulle melko vieras kaupunki, Helsinki sitten tutumpi. Kyllähän se ikävä koittaa lähdön hetkellä. Onneksi rakkaiden luona taas helpottaa.

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita kuvia.
  Minullekin juuri nuo kaupungit merkitsevät paljon ja näyttävät kuvissasi kovin tutuilta. Taidan ymmärtää ikävääsi.
  Onneksi sentään tyttäresi odottivat ja olivat vielä halunneet ilahduttaakin kotiinpalaajaa siivous-yllätyksillään.

  Meillä lapset jäävät aina sinne kauas kun palailemme tänne Amsterdamiin :(

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat. Kyllä Helsinki on kaunis kaupunki. Hienoa, että sinulla oli onnistunut loma täällä Suomessa. Ikävän kyllä ymmärrän.

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat ja toivottavasti ruisleipä auttaa suruun <3

  VastaaPoista
 7. Sääli ettei meillä Turussa paistanut aurinko. Itse olin matkoilla loppuviikosta ja viikonlopun sairastin. :( Minulla on vielä katsomatta tuo hieno Schjerfbeckin näyttely. En viikonloppunakaan en ehdi, kun on töitä ja sunnuntaina menen Silakkamarkkinoille. Ehditkö niihin Helsingissä?

  VastaaPoista
 8. Voi ihana, Mali-täti <3 Uskon, että tuo lähteminen ja välimatka ovat rankkoja, vaikka noin totaalisesti en itse ole sitä kokenutkaan. Muumipappa se taisi olla viisas, kun sanoi joskus, että jos ei välillä lähde pois, ei voi palata takaisin. Vai oliko se kuitenkin Nuuskamuikkunen? :D
  Kauniita kuvia kaupungeista ja kivoista kuvakulmista!
  Kaunista lokakuun viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 9. Sinulla on ollut onnistunut matka kuvista päätellen. Tuo lähteminen on aina se ikävä juttu. Tulivat niin mieleen ne ajat, kun aamuyöstä lähdin viemään tytärtäni lentokentälle hänen asuessaan Italiassa ja palatessaan sinne. Sitä ikävää ei unohda. Kirjoituksistasi olen päätellyt, että Sinulla on todellakin hyvä elämä siellä Norjassa ja olet sinne hyvin kotiutunut, mutta eihän sitä koti-ikävää silti mikään pois pyyhi.
  Mukavaa keskiviikkopäivää! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Semmoista se kotiin paluu välillä on. Nykyisin en enää kaipaa Suomeen asumaan, mutta äitiä on kyllä välillä kova ikävä. Yritän käydä siellä niin usein kun voin ja siihen ne lomapäivät sitten menevätkin. Ei paljoa muualla voi matkailla.

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus ja kauniit kuvat!
  Ikävä tuo välimatka, mutta hienoa kun välillä pääset täällä Suomessa käymään.
  Olet selvästi rakas Mali-täti!😊
  Ihanaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 12. Sinulla oli varmaan ihan hieno loma, vaikka ikävä jäikin. Hienoja nuo kotikaupunkini kuvat. Olet käynyt ihan kotiovenikin luona joen rannalla.

  VastaaPoista