Nyt saa kimaltaa!


Reilut sata kilometriä harmaata tietä, tuulilasia piiskaava räntäsade ja ohi vilisevät harmaat maisemat - ne oli koettava päästäkseen joulukoristelijan unelmapaikkaan säihkyviä löytöjä tekemään! 


Minä ja ystävättäreni (molemmat blingblingiä rakastavia ja auttamattoman jouluhulluja) matkasimme siis sunnuntaina iki-ihanan nettipuodin, Landstilin, showroomiin Moi:ssa ja tämän matkan jälkeen ei voinut enää joulukoristelua pidätellä! Vanhat aarteet oli aivan pakko hakea vintiltä ja uudet löydöt saatava niiden rinnalle, eikä kokonaisuudesta puutu enää kuin kuusi ja tontut :) 




Minä rakastan joulusatuja ja koristelen siksi kotimme sadunomaiseen talvitunnelmaan, pieniin tarinoihin täynnä yksityiskohtia.

Peikonpähkinän oksat ovat paljon käyttämäni koriste myös jouluna, sillä näille kimuranteille oksille on helppo luoda kaunista. 
Minulla on puutarhassani varsin reipasta vauhtia kasvava peikonpähkinäpuu, joten uusi oksasato on valmiina joka syksy ja oksia riittää vielä muillekin halukkaille.

Kukkakaupasta ostamani Eucalyptusoksat eivät lentäneet nekään kuivumisen jälkeen roskikseen, vaan päätyivät koristeiksi. Eucalyptuksen varsi on pehmeä ja helposti taivutettava, eli sen saa helposti kranssiksikin.  Varovasti taivuttelemalla välttyy myös lehtien putoamiselta (putoavat lehdet käytän nekin koristeina - ne tuoksuvat hyvältä), joten oksista on iloa pitkään. Eucalyptuksen hieman hopeanharmaa vihreys sopii kivasti joulu- ja talvikoristukseen, niin etelän puu kuin se onkin.

Joulukoristeiden suhteen olen ihan hirveän kranttu! Olen kerännyt koristeita jo monta vuotta ja ostan joka vuosi muutaman uuden "aarteen". 
Sunnuntain reissultamme löysin esim. kuvissa näkyvän hopeanvärisen kruunulyhdyn.
Metsäkauriit, Eiffel-torni ja pieni kimaltava rasia ovat nekin uusia, tarkkaan harkittuja ja valittuja ostoksia.
Hohtavat tammenterhot löysin muutamia vuosia sitten ja ne ovat yksi rakkaimmista koristeistani ;) 

Joulukoristeiden lisäksi löysin itselleni sunnuntaina myös joululahjatuolin! 
Tätä olen nettikaupassa haikaillut jo kauan, lähes päivittäin ja nyt sen ostin....ihanaa mustaa, "timanttisomistuksilla" ja kromisilla jaloilla....:)

Nuorimmaiseni arvosteli tämän dekadentin tuolini mauttomaksi ja uusrikkaan   tyylittömäksi, joten virnistelin hankkivani siihen lisäksi vielä suuret tupsut.
Tuoli kun on tavallaan vastamyrkky sairauteni aiheuttamalle latistumiselle - kipujeni pauloissakin istun timanttien sylissä - periksi en anna!


Vuonossa kimaltaa





















Sää vaihtelee edelleen aurinkoisen ja sateisen välillä, lämpötilat ovat suhteellisen korkeat ja eilenkin parhaimmillaan 11-12 astetta. 
Eilinen aamupäivä oli mitä upein, ihan keväisen oloinen ja napsin koiran kanssa kulkiessani taas muutaman kuvan.


















Kuukin siellä möllötti keskellä päivää.
Leikin vähän kontrastilla ja sain kuun tummanakin versiona.








Ihania tällaiset aurinkoaamut. 
Lenkin jälkeen lähdin maalta tuntemani ihmisen hautajaisiin ja jo kävellessäni mietin, että päivä oli niin hänen näköisensä. Hän oli luontoihminen, rakasti merta, eläimiä ja maaseutua, viihtyi paljon yksin veneessään, mutta kertoi seurassa leppoisia tarinoita, nauroi lämpimästi ja jakoi aina kalasaalistaan kaikille, meille mökkinaapureille 
joka kesä.
Muistan hänet valkohiuksisena, kesän ruskettamana veneessään vilkuttamassa - se on hyvä muisto.
Hän oli täältä lähtiessään iäkäs ja valmis, hautajaiset olivat kauniit ja hänen näköisensä ja suruni eilen oli appeni ikävä ystävää ja mennyttä yhteistä aikaa. 






Kappelissa lopuksi soinut Maa on niin kaunis jätti hartaalle mielelle ja kyllähän sitä taas ilalla tuli pohdittua tätä ihmiselämää, joka on lyhyt (jopa silloinkin, kun se jatkuu 
vanhuuteen asti).
Miten ja millä mielellä me aikamme täällä käytämme, se on jokaisen itsensä valittavissa.

Tänään käytin aikaani tähän - kuviin ja kirjoittamiseen - ja toivon, että joku saa tästäkin iloa ja hyvää mieltä.

Oikein hyvää loppuviikkoa teille kaikille!

Vi snakkes, 
Marianna











Kommentit

  1. Kaikkea kivaa bling bling tavaraa sulla on. Mäkin rakastan kimallusta, myös vaatteissa.
    Ihania luontokuvia.
    Meillä on pimeetä ja märkää, ei yhtään lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimallus on ihan ok näin vuoden pimeimpänä aikana! Valo saa nyt heijastua mahdollisimman paljon kaikkialta ja kimallus auttaa tässä huomattavasti!
      Meillä kimallus rajoittuu lähinnä olohuoneeseen, sillä muuten en taloa niin koristele ja jos koriselenkin, niin hyvin hillitysti.

      Maalla tunnelma on taas aivan toinen, vaatimaton ja paljolti luonnosta löytyvien sekä vanhojen koristeiden varaan rakentuva.

      Hyvää viikonloppua sinulle Tuija.

      Poista
  2. Voih, miten ihanaa blingiä! Kyllä se kuuluu jouluun nykyään. Ennen se taas ei olisi tullut kuuloonkaan, mutta niin ovat vain ajat muuttuneet ja tyyli. Minä pidän joulusta, mutta yritän minimalisti-miestäni ymmärtää, etten kimalluta kaikkea aivan yli. Jotenkin sitä on tuulut krantummaksi vuosien myötä ja kaikki koristelut eivät enää natsaa.
    Joulun odotusta sinne, myös kipujen ja surujen kanssa voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blingbling!
      Kuten tuossa Tuijalle jo totesin, rajoittuu bling meilläkin olohuoneeseen ja muu talo pysyy hillitymmässä asussa. Mieheni on ymmärtäväinen, kunhan vähän nauresekelee minun intoani koristaa.

      Meillä ei koskaan vaihdella mitään jouluverhoja tai -liinoja yms. Tonttuja on mukana vain pari valittua (ja me itse), joten tunnelma pysyy suht rauhallisena blinginkin keskellä.

      Mukavaa joulun odotusta ja viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Joulun hurmaa ja kimalletta!!!
    Ihastuttavaa!!
    Peikonpähkinät ja eukalyptuksen oksat ovat hyvin sieviä koristeiden joukossa.

    Lempeää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna1

      Eucalyptus tuoksuu kuivanakin, joten siitä on iloa niinkin...ja samalla se tuo mieleeni Rodoksen <3

      Kaunista joulun odotusta sinne lämpimään!

      Poista
  4. Upeaa kimallusta ja tyylikäs tuoli! Voi kuinka kaipaan aurinkoa. Tällä viikolla on ollut niin pimeää ja harmaata, ei tee mieli edes valokuvia räpsiä. Mukavaa loppuviikkoa sinne vuonoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnniK.
      Aurinkoihminen olen minäkin ja kärsin ihan valtavasti, jos aurinkoa ei näy moneen päivään.
      Kuvaaminen ei ole yhtä kivaa ilman valoa sekään, oikeassa olet.

      Toivottavasti saatte aurinkoisen viikonlopun!

      Poista
  5. Ihania luontokuvia . Peikonpähkinästä saa hienoja koristeoksia kukka-asetelmia ja muuhunkin. Saimme puun alun viime kesänä, mutta minusta tuntuu, että siitä ei ensi keväänä tule mitään, saa nähdä? Jouluhullu on täälläkin ja paljon jo suunniteltu ja tehtykin joulua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea peikonpähkinän suhteen! Kyllä se saattaa sieltä yllättää, vaikka nyt vähän surkealta näyttäisikin.
      Mukavaa adventtiaikaa sinulle.

      Poista
  6. Mitä sitä ei ihminen tekisi päästäkseen joulunoristetaivaaseen pyörimään! Ihania koristeita ja nuo tammenterhot ovat niin suloiset. Itselläni on yksi vastaavanlainen jättiterho ja tykkään siitä kovin. Ja ihanan kuningatartuolin olet myös löytänyt. Kiva!
    Olen monta vuotta suunnitellut eukalyptuskranssin tekoa, josko jo saisin aikaiseksi, kun taas inspiroiduin postauksestasi.
    Valoisaa mieltä ja hyvää ensimmäistä adventtia vuonolle! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - mukavaa adventtiaikaa sinulle Maija <3

      Poista
  7. Wov mikä kimallus. Nyt kyllä minäkin herään vähitellen ja oikeasti alkaa tuntua siltä, että jouluvalmistelut pitäisi aloittaa. Varsinkin kun tuo ensi sunnuntai on jo todellakin ensimmäisen adventtikynttilän sytyttämisen päivä. Aika ihanaa.
    Kaikenlaista kimallusta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - kimallusta sinne myös, toivottavasti myös auringon!

      Poista
  8. ... Piti vielä sanomani, että tuo kuu on kuvissasi mahdottoman kiehtova, olkoonkin kontrastien kanssa leikitelty. Nimimerkillä Kuuhullu ;)

    VastaaPoista
  9. Oijoi mitä glitteriä ja kyllä sitä tähän pimeyteen pientä blingiä kaivataankin. <3 Ihania talvipäiviä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt saa kimaltaa, niin näkeekin paremmin :)

      Mukavaa adventtia sinulle myös <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset