Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulu ja myrskyJoulu tuli, joulu meni! Myrsky tuli, myrsky meni!

Täällä rannikolla joulua vietettiin varsin ilmavissa tunnelmissa, sillä Urd-niminen joulumyrsky puhalsi joulunviettoomme sadetta, tuulta, salamoita, rakeita ja korkeita aaltoja! 
Sää on vanginnut meidät sisätiloihin ja huomasin aamulla (kauhukseni), etten ollut aattoaamun kirkkoreissumme jälkeen ulkona juuri käynytkään! Olen joko laittanut tai syönyt ruokaa, kattanut pöytää tai katsellut leffoja - apua! 
Tänään oli onneksi niin kaunis aamu, että tein pitkän ja hyvää tekevän lenkin raikkaasta ilmasta, auringosta ja maisemista nauttien. 

Meillä syötiin tällä kertaa suomalaista jouluruokaa ja täällähän se tarkoittaa, että kaikki tehdään itse....luumuhillosta lähtien. 
Laatikot tein jo jouluviikolla, aaton vastaisena yönä paistettiin kinkku ja aattoaamuun jäivät siten vain rosolli, joulutortut ja jälkiruoka (tällä kertaa norjalaisten suosima lakkakerma).
Hyvää oli jouluruoka ja kiitos loistavasta kinkusta kuuluu päivystävälle kinkkuneuvojalle, eli isälleni - hänen ohjeillaan ei voi epäonnistua.

Aattona katettiin näin:

Ensimmäisenä joulupäivänä tehtiin pieniä muutoksia......
Samalla, kun ulkona alkoi tapahtua. Myrskyä edelsi upea taivasilmiö. Kaikki oli hetken kuin tulessa - taivaskuvissa ei ole käytetty filtteriä.Illan pimeydessä on herkuteltiin ja kuunneltiin nousevaa myrskyä. Hieno juomamalja on joululahja nuorimmaiseltani. 

Toisena joulupäivänä, Tapanina, koristeltiin uudella tavalla ja nautittiin norjalaista jouluruokaa, eli pinnekjøttiä (lampaanluita) lanttumuhennoksella ja perunoilla. 
Ulkona myrskysi nyt rajusti! 
Lampaanluiden höyryttäminen kestää sellaiset reilut kolme tuntia, joten pelkäsin mahdollista sähkökatkosta. Sitä ei onneksi täällä meillä koettu, mutta moni muu norjalainen istui iltaa pimeässä - näin myös meidän mökkipitäjässämme.

Joulukuusi koristaa vielä tämän viikon.

Urd-myrsky teki tuhojaan ympäri rannikkoa ja yöllä tuntui yhä siltä, että talo hajoaa liitoksissaan. Aamun aikaisina tunteina tuuli sitten rauhoittui ja kaikki muuttui ihan hetkessä. 
Hiljaista, rauhallista, raikasta ja hei...aurinkokin ilmestyi paikalle! 

Aamukuvani:

Luonto on kyllä uskomaton! Se näyttelee voimiaan, mutta muuttuu taas hetkessä lempeäksi. Aamulenkillä saattoi jo aistia lupauksen keväästäkin.

Aamulenkkikuvat on otettu joulupukilta saamallani uudella kamerallani, Canon EOS 700D:llä! 
Koetan nyt totutella siihen ja opetella sen hienouksia, vaikka se perustoiminnoiltaan vanhan Canon:ini kaltainen onkin. 
Kauanhan minä tätä uutta kameraa pohdiskelinkin, enkä ollut ollenkaan varma mitä haluaisin. Päädyin kuitenkin Canonin järjestelmäkameraan, koska en kaipaa filttereitä yms. kameraani - en henk.koht. pidä kovin käsitellyistä kuvista ja mikäli sellaisen joskus haluan, voin käsitellä sen ohjelmalla.
Sigman objektiivini, johon olen supertyytyväinen, sopii tähänkin kameraan, mikä oli tärkeä pointti sekin. 
Lahjatoivelistalle päätyi siis uusi Canon ja kiltti olen ilmeisesti ollut, kun sen kerran lahjaksi sain :)

Iloitsen nyt tulevasta keväästä ja kuvausretkistä uuden ikuistajan kanssa. 

Katsoin eilen dokumentin kuningatar Maud:in valokuvausharrastuksesta - harrastuksesta, joka lohdutti häntä myös silloin, kun hän kaipasi kotiinsa Appletoniin Englannissa. 
Hän aloitti valokuvaamisen jo nuorena ja kuvasi niin arkista elämää, luontoa, sään vaihteluita, matkoja kuin kotejaankin Englannissa, Tanskassa ja Norjassa.
Kuningatar Maud oli taitava valokuvaaja ja hänen kuvansa kertovat paljon hänen ajastaan. Valokuvat ovat kuin aikamatka ja juuri se tekee valokuvaamisesta niin mukavan harrastuksen. 
Minä rakastan vanhojen kuvien tutkimista yhtä paljon, kuin kuvaamistakin ja jouluviikolla tutkimisen alla olivat mm. isoäitini vanhat kuvat Karjalasta. 
No, katsotaanpa mitä tulevana kesänä tulee itse kuvattua! Olen uudesta kamerastani niin innoissani :)Miten teidän joulunne meni?
Instassa olenkin jo ehtinyt ihastelemaan myös lumisia maisemia, kauniita koteja ja valaistuja talvikaupunkeja, mutta blogien pariin en ole vielä ennättänyt.

Toivottavasti teillä kaikilla oli oikein tunnelmallinen ja hyvä joulu!


Vuosi 2016 lähenee loppuaan ja toivon hartaasti, että taistelu maailmanherruudesta ei vuonna 2017 tee pallostamme entistä surullisempaa paikkaa asua. Liian monta vallanhimoista miestä yhdellä pallolla ei ole hyvä lähtökohta, mutta toivokaamme, että hyvän voima on pahuutta suurempi ja uudesta vuodesta tulee rauhan vuosi. 

Oikein hyvää vuoden viimeistä viikkoa teille kaikille.

Marianna19 kommenttia:

 1. Kauniita tunnelmakuvia! Mietinkin jo tuon myrskyuutisten aikana, että mitenkähän teillä siellä menee. Onneksi myrsky ei tehnyt (ilmeisesti) pahoja tuhoja.
  Mukavaa loppuvuotta sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Me säästyimme todellakin suuremmalta vahingolta ja hyvä näin! Näistä Pohjanmereltä nousevista myrskyistä ei aina tiedä ja joskus ne ovat tehneet todella pahaakin jälkeä.

   Hyvää alkanutta vuotta sinulle <3

   Poista
 2. Kauniita kattauksia olet taikonut. Onneksi selvisitte myrskystä vaurioitta. Upeita kuvia! Mukavaa viikonjatkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Oikein onnellista alkanutta vuotta sinulle AnniK <3

   Poista
 3. Niin kauniita kuvia teidän joulusta!
  Joulu meni nopsaa, kun minulla oli vaan kaksi vapaata.
  Hyvää loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Niinhän se meni nopsakasti, kun pyhäpäivät osuivat viikonloppuun!

   Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 4. Niin upeita tunnelmia ja kaunis kattaus. <3 Sydämellistä loppuvuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein hyvää alkanutta vuotta sinne teille <3

   Poista
 5. Kaunista ja rauhallista, joulun haltijan siivet havisevat tuossa jouluisen pöydän yllä, eikö? Meillekin Urd heitteli uhmaavia terveisiä pitkin iltaa aina aamuyöhön asti, mitä lie tahtonut. Hyvää vuoden loppua ja uuden alkua toivottaa täältä Göteborgin liepeiltä Hanna Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urd taisi olla sellainen joulun kummitus, kiukkuinen kuin mikä!

   Oikein hyvää alkanutta vuotta sinne Göteborgiin täältä vuonosta <3

   Poista
 6. Todella kaunis joulukattaus. Myrskyä joulun aikaan täälläkin aina jännitetään. Muistossa vielä tapanin myrsky viiden vuoden takaa, joka vei sähköt kohdaksi ja puoleksi vuorokaudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Oikein hyvää alkanutta vuotta muonamiehen mökkiin :)

   Poista
 7. Upeat kuvat! Hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 8. Dramaattinen väreiltään on tuo myrskyä enteilevä taivas. Onneksi ei tullut suurta katastrofia.
  Upeita kuvia, tyylikkäitä kattauksia.
  Onnentäyteistä uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Simpukka!
   Myrsky on kyllä upea luontoilmiö, vaikkakin pelottava sellainen!

   Oikein hyvää vuotta 2017 sinulle!

   Poista
 9. Kuinka kauniiksi olit taas laittanut kodin! Meillä oli ihana joulu lasten kera paljon nuoria ja meno sen mukaista. Nopeastihan päivät menivät. Oikein mukavaa alakanutta vuotta sinulle ja mielenkiinnolla kuljetaan kevättä kohden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!
   Kyllä on ihanaa, kun valon määrä lisääntyy ja kuljemme kohti kevättä!

   Onnellista alkanutta vuotta sinne teille!

   Poista
 10. Aikamoista myrskytunnelmaa teillä on siellä ollut. Mietinkin, millaista teillä mahtavaa olla, kun säätiedotusta kuuntelin.
  Kyllä noihin joulupöytiin on kelvannut istua. Niin ihanan taidokkaat kattaukset ovat.

  VastaaPoista