Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulukuun luontokuvapläjäys!

Talvihorros vai lopun alku? 
Bloggausmotivaationi tuntuu kadonneen lähes kokonaan, enkä oikein tiedä onko kyseessä pelkkä talviuni vai blogini hiljainen kuolema. 
Materiaalia työpöydälleni kertyy toki vanhaan tapaan, mutta suurin osa esim. kuvista päätyy vain ja ainoastaan Instaan, eikä kirjoittamiseen tunnu löytyvän halua tai aikaa. 
Osasyy löytyy tietysti käsistäni, jotka näin talvella ovat erittäin kivuliaat ja tänäänkin kolmen sormenpään osalta ihottomat! 
Viime päivinä olen sitäpaitsi prioriteerannut joulupuuhia ja leipomisia, jotka nekin verottavat käsiä ihan hurjasti (apulaisista ja lukuisista apuvälineistä huolimatta), eikä kirjoittaminen sen jälkeen tunnu enää mukavalta ollenkaan.

Kevättalvi näyttäkööt mistä on kysymys, mutta toivon innostukseni heräävän taas - blogi kun on ollut minulle ihan huipputärkeä "henkireikä" varsinkin sairauteni aikana. 
Bloggaaminen on ollut erittäin mielekästä puuhaa ja tavallaan työnkin korvike, sillä lähes päivittäinen "toimistoaikani", kuvausretkeni ja muu blogiin liittyvä ovat pitäneet pään virkeänä ja mielen iloisena! 

Näitä hiipumiskausia tulee varmasti kaikille ja toisinaan bloggaaminen joutuu väistymään muun elämän tieltä - joko väliaikaisesti tai sitten ihan pysyvästikin. 
Moni tuntuu viime aikoina siirtyneen kokonaan Instan puolelle ja vaikka kuvia on kiva katsella sielläkin, on myönnettävä, että kaipaan heidän kirjoituksiaan ihan valtavasti. Kuvakasa täällä omassa työpisteessäni on nyt niin suuri, että laitan teille tänään varsinaisen talvikuvapläjäyksen! 

Talvinen kauneus täällä meillä ei ole lunta - se on huurretta, valoa, pisaroita ja varjoja.

Aloitetaan kotinurkilta...
(ja nyt kannattaa taas klikata suuremmaksi)'

Sitten Solan rannalle iltapäivän aurinkoon... 

Rannalla on paljon kaunista...Viime viikon omituisin lenkkiseura. Tämä varis seurasi minua ja Linusta koko aamulenkkimme ajan, eli noin puoli tuntia. 
Sateen jälkeen kotinurkilla... Linus kävi menneellä viikolla oikein koiraparturilla ja sai tyylikkään schnauzer-lookin. Hän ei ollut kovinkaan innostunut lookistaan, mutta totutteli siihen ja uuteen takkiinsa rannalla. Juoksu ja venyttely onnistuivat, kukaan ei nauranut ja kaikki on nyt ok. Värejä kotipihalla.
Pieni kollaasi Itsenäisyyspäivältä. 
Leivoin karjalanpiirakoita, joita nautittiin Linnan juhlia katsoessa - mummo oli tietysti ajatuksissa, kuten muutkin isovanhempani ja heidän kertomansa. Suuri on kiitollisuus ja kyyneleet herkässä, kun Suomea juhlitaan. Aurinko on ollut upea joulukuun kaunistaja ja sen ahkera näyttäytyminen on tehnyt sadepäivät siedettävimmiksi. 

Joulupuuhat jatkuvat täällä meillä ja joulukuun ohjelma näyttää jatkossakin kiireiseltä, mutta päivitän Instatiliäni lähes joka päivä - sieltä voi siis kurkata koristeita, herkkuja ja maisemia silloin, kun blogissa on hiljaista. Ensimmäinen tonttuherra saapui tällä viikolla vintiltä taloa vartioimaan, hänkin on nähtävissä instassa :)

Oikein hyvää joulukuun jatkoa teille kaikille!
Nauttikaa tunnelmasta ja ottakaa rauhallisesti.

Vi snakkes, Mari

18 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia jälleen, Marianna!
  Toivottavasti kuvausinnostus herää taas henkiin kun valon määrä kasvaa!
  Blogisi on aina niin ihana paikka vierailla!

  Lempeää joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna.
   Eiköhän se tästä taas virkoa, kunhan ollaan tammikuussa. Kuvaan kyllä paljon, mutta en vain saa kirjoitettua blogia, joten kannattaa kurkkia sinne instaan :)

   Hyvää joulun odotusta sinulle myös - kuvasi lämmittävät aina niin ihanasti <3

   Poista
 2. Toivon hartaasti, että käsiesi sairauteen löytyy parantava hoito.
  Sen lisäksi, että kuvasi ovat suurenmoisia, osaat myös taitavasti ja koskettavasti kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Simpukka!

   Oikein hyvää joulun odotusta sinulle <3

   Poista
 3. Wau, ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja oikein hyvää joulun odotusta sinne teille!

   Poista
 4. Olipa kiva päästä luontoretkelle kanssasi :) Teillä on niin ihanat
  lenkkeilymaisemat, kyllä sinun ja Linuksen kelpaa siellä käyskennellä.
  Hauska miten koiran ilme muuttuu parturoinnin jälkeen, Linus näyttää
  nyt ihan näyttelykoiralta, niin komea hän on <3

  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihmiset luulevat nyt aidoksi näyttelyschnauzeriksi ja kehuja satelee :)

   Ihanaa joulun odotusta sinne myös!

   Poista
 5. Täällä on samansuuntaiset tunnelmat blogin suhteen. Siskoni monesti ihmettelee kun blogi päivityksiä tulee niin harvakseltaan näin talvella..... Noh, siihen on ihan hyvä selitys. Elämä on joskus niin tylsän arkista ettei sitä viitsi toisille jakaa. Kevät ja kesä syksykin kuluu mökillä ja sieltä sitä ammentaa elämän kirjoa ihanuutta. Blogiasi on mukava lukea ja ihastella kauniita kuvia, älä vain lopeta! Kirjoitellaan harvakseltaan mutta jatketaan sinnikkäästi kyllä se kevätaurinko saa meihin eloa saatpa nähdä. Mukavaa viikonalkua sinulle ja jaksamisia sormien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään! Talvi on sellaista horroksen aikaa, ainakin meillä auringon ystävillä!
   Onneksi on tuo insta, jonne voi helposti laittaa päiväkuulumisia :)

   Hyvää joulun odotusta sinulle Tuija!

   Poista
 6. Kuvasi ovat toki vertaansa vailla, mutta luen todella mielelläni myös ajatuksiasi. Kuvatulva maailmassa on melkoinen ja siksi onkin niin mukava syventyä lukemaan ajatuksia herättäviä kirjoituksia. Toki kirjoittamisen edellytyksenä on kunnossa olevat kädet.
  Tunnistan myös tuon välillä vaivaavan väsymyksen ja tiedän, että silloin on kuunneltava itseään eikä täytettävä muiden toiveita.
  Sitä paitsi minullakin taitaa blogissa kuvat varastaa enimmän osan tilasta. Sääli.
  Joka tapauksessa voimia sinne ja tunnelmallista joulukuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista pidän minäkin, mutta koen (kuten sinäkin), että kirjoitukset tekevät blogista huomattavasti mielenkiintoisemman.
   Koetan merkitä muistiin aiheita, joista haluan kirjoittaa heti, kun kädet ovat paremmassa kunnossa, joten luovuttanut en vielä ole!

   Hyvää viikkoa teille :)

   Poista