Mielipidekysely ja arvonta kesäisissä tunnelmissa

Rantaelämää, jäätelöä, kahvihetkiä puutarhassa, t-paitoja, veneilijöitä ja auringonpalvojia.....kesä tuli yllätysvierailulle ja nosti elohopean 20 asteeseen - kaikki ovat riemuissaan! 

Tällainen yllätyskesä syyskuussa tuottaa toki ongelmiakin, mökkikassin sisältö kun oli laitettava uusiksi, eikä grillihiiliä tai -nestettäkään varastossa enää ollut. 
Luksusongelmia, eli hikipisaroita ja marmatusta aina siihen hetkeen asti, kunnes kaapin periltä kaivettu kesäkolttu oli taas yllä, aurinkotuoli paikallaan, Piz Buin:in tuoksu ilmassa ja aurinkolasit taivasta kohden suunnattuna. 
Grillattuakin saatiin!Maisemia kauniin syyskuun helliessä.Olen jo jonkin aikaa tehnyt alustavaa työtä  (kirjoittanut ja kerännyt materiaalia) kirjaan, joka alkaa nyt pikkuhiljaa saada muotoaan. 
Se taas tarkoittaa aivan uudenlaiseen työvaiheeseen siirtymistä, suurta työmäärää ja uuden oppimista...
...ja vaikka kirjoittaminen nyt tuntuukin lähes kutsumukselta, liittyy siihen myös valtava määrä empimistä, lukkoja ja pelkoja. 

Perisuomalaiseen tapaan epäilen tietysti kykyjäni jatkuvasti, ilman taukoja, sillä eihän kutsumus yksinään mihinkään riitä.  
Mikäli kirjoittaisin vanhanaikaisesti arkille, olisi minulla jo lavallinen paperijätettä ja toinen mokoma valokuvia, sillä en todellakaan ole itselleni armollinen.
Huonoa kieltä, keskinkertaisia kuvia, hölmö aihe - siinä huolieni aiheita. Tarve kirjoittaa on kuitenkin niin suuri, mistä se sitten tulikin, että se voittaa ja vie mukanaan. 

Kirjaa minulta on toivottu jo kauan ja toivon niin hartaasti, että kykenisin luomaan siitä odotuksia vastaavan (vähän pyörryttää juuri nyt) ja kiinnostavan kokonaisuuden.

Laskettu aika?  Se on sairauteni vuoksi vielä avoin, mutta tässäpä pikkuruinen maistiainen kirjani johdantosivulta:
Haluatko lähteä mukaani Norjaan ja pikkuruiseen torppaamme vehreässä vuononrannassa?

Torppari vuononrannassa on tarkoitettu sinulle, joka rakastat vanhoja taloja, puutarhapolkuja, isoäidin Eucalyptukselta tuoksuvia kaappeja,  kirpputorilöydöillä koristeltuja kahvipöytiä ja kertomuksia heistä, jotka asuivat täällä ennen meitä.


Toivon, että tämä kirja, jota olen pyöritellyt mielessäni jo kauan, tulee antamaan lukijalleen yhtä paljon hyvää mieltä, inspiraatiota ja ideoita, kuin mitä vanha torppamme on antanut minulle - ja mikä tärkeintä, pikkurahalla ja mielellään romukaupan kautta kurvaten.

Avaan myös torpparisukumme vanhoja keittokirjoja ja valokuvakansiota ja vien lukijani norjalaiseen kulttuurimaisemaan, maahisten ja tonttujen kotikonnuille, sadunhohtoisille kukkuloille ja suuren meren äärelle.

Tervetuloa torppaan vuononrannalla.

Kirjan muotoon liittyen olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteenne myös siitä, olisiko kirjassa hyvä olla tyhjiä sivuja omia muistiinpanoja varten? Entäpä kalenteri? Tai molemmat? 

Kirja seurailee vuodenaikoja, joten kalenteri saattaisi hyvinkin sopia mukaan. 

Kerrothan mielipiteesi kommenteissa:

a) Sivut omille muistiinpanoille (esim. ruokaohjeille)
b) Kalenteri - tyyliin kuukaudet ilman päiviä (monivuotinen)
c) Molemmat
d) Ei kumpaakaan

Kerrothan minulle, jos sinulla on toiveita ja ideoita. Otan niitä oikein mielelläni vastaan. 


Kaikkien kommentoineiden kesken arvon 3.11. By Nord tyynyn, hymyilevä hylje -printillä, koko 30 x 30 cm. 
Pienet By Nord tyynyt ovat ihania lastenhuoneissa, mutta myös suurempien tyynyjen joukossa esim. terassilla/parvekkeella tai vaikkapa saunan oleskeluhuoneessa tai kylpyhuoneessa. Söpö myös mökillä. 
Pohjolan eläimiä tanskalaisella designilla, arvo noin 35 euroa.
(omasta kukkarosta, ei yhteistyö)Ja sitten sinne torpalle!

Viikonloppu oli täydellisen rentouttava ja vaikka töitäkin tehtiin - kasvihuoneen pohjatyöt ovat nyt mallillaan - olimme lähes lomatunnelmissa. 
Aurinkotuolista oli välillä toki noustava kuvaamaankin, niin kaunista oli ymärillämme.
Lampaiden hakeminen vuorilta on ollut tänä vuonna vaativaa puuhaa, kertoi naapuritilan isäntä. 
Lampaat olivat liikkuneet laajalle alueelle, joten niitä on haettu useampaan otteeseen. Tilojen värimerkinnät olivat sataneet pois, kuten ravinteet yrteistä ja ruohostakin, joten merkittömien karitsojen erottelu oli aikaa vievää ja lampaat siis ylipäätään ravintoköyhällä ruokavaliolla eläneitä, mikä vaikuttaa tietysti lihan laatuun.

Olen lammaskaalin, lampaankyljysten ja pinnekjøttin suuri ystävä, mutta näitä söpöliinejä katsellessani en todellakaan halua ajatella lähipäivinä saapuvaa teurastamon kuljetusautoa. 
Lohduttaudun kuitenkin tietämällä, että norjalainen lammas elää mitä parhaimman elämän maailman ehkä kauneimmilla laitumilla. Se on onnellinen lammas.Ombo -luumulajike kypsyy vielä ja on korjattavissa lokakuussa. Se on täkälainen lajike ja mainio hilloluumu.


Rakkahin torppa syyskuun tunnelmissa.
Kesähatut eivät ole lähteneet talvisäilöön vieläkään.Vanha laivan piippu -kippo on mieheni isoäidin peruja. Mieheni muistaa sen olleen mumminsa ikkunalla aina. Sääjumalat ovat yhä vain suopealla tuulella ja viikko jatkuu kesäisenä. 
Eilinen aamulenkki täällä kaupunkikodin maisemissa tuotti värikkäitä kuvia ja kevyen päivetyksen! 

Polttomaneetit ovat upean värisiä, mutta kurjia uimakavereita. Eilen niitä oli rantavedessä paljon.Lenkin jälkeen oli ihanaa kahvitella terassilla ja minullehan D-vitamiinin kerääminen on ihan valtavan tärkeää. Huomasin siinä samalla, että oliivipuuni ovat sateisesta kesästä huolimatta tekemässä noin 10 oliivin satoa! Siis wow....tässähän tarvitaan kohta poimijoita! 


Luonnon upea väriloisto on kuin kesän viimeinen kumarrus ennen sen poistumista kulisseihin. 
Nauttikaamme siis jokaisesta hetkestä ja yksityiskohdasta, kukittakaamme kesä kiitellen (vaikka näytelmä vähän laimea keskikesällä olikin) ja toivottakaamme se tervetulleeksi uuteen päärooliin taas toukokuussa. Kiva, jos vastaatte kyselyyni kirjan suhteen ja onnea arvontaan! 
Voikaahan hyvin, 

Marianna


Kommentit

 1. Oih mitä kuvia taasen <3 Kysymykseen, nyt kun heitit tuohon, että molemmat, niin molemmat a ja b. :) Koska sellainenhan olisi tosi kiva.

  Ihanaa viikkoa Marianna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Mielipiteesi on noteerattu!

   Oikein ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 2. Hienoa Marianne!! Tätä vähän uumoilinkin ;)
  On vaikea pukea sanoiksi kaikkea sitä mitä haluaisin, mutta olen kyllä todella todella todella iloinen, että päätit tarttua tilaisuuteen. Osaat sekä kuvata että kirjoittaa. Sinulla on tarinan kertomisen lahja ja olisi sääli olla käyttämättä sellaista taitoa. Ja tuon sanon ihan itsekkäistä syistä, sillä lukisin ja katselisin kirjaasi mielelläni.

  Kysymykseesi vastaisin näin ensi-istumalta, että minä henkilökohtaisesti en kaipaisi kirjaasi noista ehdottamistasi kumpaakaan. Voit ihan hyvin luottaa siihen, mitä sinulla jo on: Upeisiin kuviin ja tarinaan torpasta vuonossa.

  Mutta toki kannattaa kuunnella, mitä muut tykkäävät. Tämä minun mielipiteeni oli sellainen vähän yksipuolinen, kauniita kuvia rakastavan lukijan ajatus. Käytännöllisemmät henkilöt voivat olla eri mieltä.

  Teilläkin siis oli kesä viikonloppuna. Niin täälläkin. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena!

   Olen niin kiitollinen kannustuksestasi, sillä kuten kirjoitin, epäusko on välillä viedä mukanaan.

   Nautitaan nyt lämmöstä, vaikka meillä kyllä veikkaillaan sadetta jo lauantaiksi. Juuri nyt tuulee lämpimästi.

   Oikein hyvää viikonloppua ja kiitos vielä kerran <3

   Poista
 3. Ihana idea! Minäkään en kaipaa kirjaasi kumpaakaan vaihtoehdoista. Ihanat kuvat ja tarinat riittävät kyllä kirjan sisällykseksi mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anni <3

   Kannustus on tervetullutta ja olen siitä sangen kiitollinen.

   Poista
 4. Hieno idea, varmaan käy hyvin kaupaksi. Tai ainakin toivon sitä. Sinun valokuvasi ovat niin ihania.
  Noista kahdesti kaipaisin vain joitakin tyhjiä sivuja, en kalenteria, sillä niitä ainakin meidän mökillä on, siis niitä ikuisia kalentereita.
  Toivottavasti voitan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sekä kannustuksesta että mielipiteestä ja onnea arvontaan <3

   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 5. Hieno idea, kuulostaa tosi hyvältä:) Minä sanoisin että vaihtoehto D.

  VastaaPoista
 6. Voi miten hienoa, kun teet omaa kirjaa.
  Niin kauniita kuvia taas!
  Minä vastaan D.
  Kuvia ja tarinoita minäkin mieluusti katselen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari!

   Hyvää viikonloppua sinulle <3

   Poista
 7. Ehdottomasti C. Molemmat :) :)
  Upeita kuvia jälleen <3

  VastaaPoista
 8. Heittäydyin jo ihan kirjasi tunnelmaan mukaan...jäi vain maistiaiseksi!
  Kyllä tuo vaihtoehto C on paras mielestäni!
  Ainakin ehdottomasti muistiinpanoille puolikas tai koko sivu!!
  Kirjasi kuulostaa jo nyt niin houkuttelevalta! :)

  Onnea ja voimia sen tekemiseen!
  Ihanassa arvonnassasi mukana, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Susanna <3

   Minulla on toki itselleni dead-line, mutta sairauteni vuoksi joudun varautumaan viiveisiin.

   Tuntuu hyvältä olla nyt kunnolla vauhdissa ja olen kannustuksestanne niin suunnattoman kiitollinen ja iloinen <3

   Poista
 9. Oi miten mahtavaa että sinulla on tuollainen projekti alkamassa♥ Kuulosti kyllä niin upealta, äläkä huoli siitä kirjasta tulee varmasti hieno!! Sinulla on niin kauniita kuvia ja ihana tapa kirjoittaa.. joten minäkin kallistun sen vaihtoehto D-kohdalle:) Oikein leppoisaa ja luovaa alkanutta syksyä!:))♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihana <3

   Kuten kommenteissa olen sanonut, tämä kannustaa minua niin valtavasti!

   Ihanaa loppuviikkoa sinulle :)

   Poista
 10. Oi että mikä ihana projekti! Voin mielessäni kuvitella, miten tekstit pyörivät päässäsi ja sommittelet mielessäsi kuvia. Alkuteksti on niin lupaava, että toivottavasti sormesi ahkeroivat näppäimistöllä, jotta päästään äkkiä lukemaan ja katselemaan noita iki-ihania kuviasi.
  Minusta ehkä paras vaihtoehto on c.
  Aurinkoisia päiviä sinne vielä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Maija <3

   Kyllä, materiaalia on, joten suunnittelu, sommittelu ja puhtaaksi kirjoittaminen ovat nyt työn alla.....vaikka lisää materiaaliakin vielä hankin ja päässä suorastaan kuplii ;)

   Aurinkoa sinne myös :)

   Poista
 11. Vaihtoehto D on minun mieleeni.
  Odotan vain innolla kirjaasi, lukemista sekä kuvia.
  Nytkin niin mahtavia kuvia, silmäni lepäävät niissä.
  Oli kiva ylläri tämä kesäinen syys, kaunista aurinkoa sekä lämmintä.
  Tosin tänään kesk. on taas sumuinen ja suhdu ilma. No syksyä tämä tietenkin on !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuija!

   Kiva kuulla, että kirjan odottajia on jo monia - olen teille niin kiitollinen mielipiteistänne ja kauniista sanoistanne.

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 12. Hei apua! Väärä kirjainvaihtoehto oli putkahtanut tekstiin. Tarkoitin d-vaihtoehtoa. Terveisin Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
 13. d -vaihtoehtoon kallistun. Mutta, koska kirjan sivumäärän tulee painosyistä olla neljällä jaollinen, voi muistipanosivut olla hyvä vaihtoehto, jos muuten jäisi tyhjiä sivuja. Onnea ja menestystä projektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi tärkeästä pointista huomioitavaksi!
   Mukavaa lokakuun alkua.

   Poista
 14. Juhuu! Ihan mahtavaa, että sinulla on kirjan kirjoitus työn alla. Aion tilata sen ensimmäisten joukossa, ehdottomasti! En kaipaa kirjaan muuta kuin ihania tarinoitasi ja kauniita kuviasi, kirjasta tulee ihan täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Teija <3

   Oikein hyvää lokakuuta täältä myrskyisästä Stavangerista!

   Poista
 15. Oi ihania koskettavia kuvia taas kerran! Olet loistava ottamaan kuvia, loihtimaan tunnelmaa, sisustamaan! Tunnelman voi aistia! Mielestäni kirja kirjana! Birgitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Birgitta <3

   Hyvää alkanutta lokakuuta!

   Poista
 16. Minä kaipaisin tyhjiä sivuja havainnoille;jos olen kokeillut esim. jotakin ohjetta, voisin kirjoittaa omia ajatuksiani ylös. Siten kirja olisi henkilökohtaisempi, käytetympi, ehkä jopa päiväkirjamainen.
  tanja.dahlstrom@kokumbus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja,
   juuri tämä oli minunkin ajatukseni tyhjiä sivuja koskien.

   Oikein hyvää lokakuuta.

   Poista
 17. Oi Marianna, saitte vielä kesän visiitille luoksenne! Upeita kuvatunnelmia!

  Ja kirjauutinen, aivan mahtavaa! Jotenkin tuollaista saatoin uumoillakin sinulta. Uskon, että kirjasta tulee upea oli siinä sitten mukana tyhjiä sivuja omille merkinnöille tahi ei. Jään innolla odottamaan kirjaprojektisi edistymistä!

  Lähetin meiliä, että saat kuulla, millaisessa myrskyssä olenkaan ollut.
  Lämpöisin halaus luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hannah,

   Olet mielessäni ja laitan mailia heti, kun ehdin <3 Voimia <3

   Poista
 18. Oi ihana minkä blogin täältä löysin ja onneksi ehdin vielä osallistua arvontaakin...:)
  Mielestäni olisi kiva, jos olisi tyhjiä sivuja mukana...ja miksikaäs ei kalenterikin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele ja kiva, että löysit tänne :)

   Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 19. Tulin vielä uudestaan kommentoimaan.. tässä yhtenä iltana rustasin pitkän kommentin tähän, mutta se häipyi johonkin avaruuteen. Yritetäänpä uudestaan!

  Hihkun täällä kirjauutisesi vuoksi, ihan mahtavaa!! Olen niin odottanut tätä uutista - en kaipaa muuta kuin lumoavia kuviasi ja kertomuksiasi, mutta minulle kelpaa kirjasi ihan minkälaisena versiona sen haluat kirjoittaa. <3
  Heti, kun otat vastaan ennakkotilauksia, I'm in!

  Mulla on käden ulottuvilla aina muutamia kirjoja, joista en luovu. Tästä tulee niiden joukkoon yksi lisää. Nautin ihan vain selata ja fiilistellä, tarinoihin voi myös palata aina uudestaan.

  Myötäisiä tuulia tälle projektille, pidäthän meitä ajan tasalla sen edistymisestä.
  Halaukset täältä <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022