Kevätfiilistelystä lumimyräkkään



Kevät pyörähti täällä viikko sitten ja voi miten herttainen se olikaan. 
Se innosti auringon lämmittämään, harakat tanssimaan, ensimmäisen tulppaanin kurkistamaan maasta ja minut terassille teetä juomaan. 
Nenä kohden aurinkoa, koiruus sylissä kuorsaamassa......ai että sitä oli hyvä istuskella aurinkopaikalla ja haaveilla tulevasta keväästä.

Oliivitkin tuntuivat nauttivan lämmöstä ja suuremmat niistä (ei kuvassa) ovatkin tehneet talven aikana valtavasti uusia silmuja, jotka nyt suorastaan venyivät kohden valoa.

Maistuisiko yksi, unohtunut oliivi?










Uusi peikonlehtikin nautti auringosta! Sen ostin joulukuusen lähdettyä, sillä jäin kaipaamaan vihreää, joka mielestäni on niin kaunista kotini tummia sävyjä vasten. 
Puutarhasta tuomani laakerinlehdet puhkeavat sisällä kukkaan, joten niitäkin kannan ilokseni vehreyttä luomaan. Muinaiset kreikkalaisethan uskoivat muuten laakeripuun poistavan kaikenlaista huonoa energiaa ja riitoja, joten sitä kannataa pitää ympärillään. 









Olen sisustamisen suhteen hurahtanut (jo jokin aika sitten) lähes täydellisesti tummiin sävyihin ja huonekaluihin, mutta huomaan, että tummat sävyt kiehotvat minua nykyään myös valokuvatessani.
Tummissa sävyissä on jotakin niin rauhoittavaa ja ylvästä. 
Tämä siluettimainen kuva pässistä metsässä on yksi suosikkikuvistani ja olen nyt aikeissa tehdä siitä taulun. 
Mikä siinä minua sitten kiehtoo? 
Valo, pässin ilmestyminen metsästä lähes äänettömästi, puu oksineen ja taivaan sävyt.





Sama pässi, eri kuvakulma.







Sään vaihtelut ovat olleet taas valtavia ja eilen satoi meillekin sitten ENSILUMI! 
Heräsimme valkeaan maailmaan ja saimme nauttia lumesta lähes vuorokauden :), kunnes vesisade tuli ja vei koko ihanuuden mennessään! 
Olin varautunut tähän yhden päivän talveen lataamalla kameran ja nousemalla varhain aamulenkkeilemään, sillä olihan tämä ihme ikuistettava! 

Stavangerin talvi 14.1.2019 - olkaa hyvät :)













Hetken ilo!




Viikonlopusta on tulossa osittain aurinkoinen ja muutama miinusastekin on luvassa, joten ulkoilemaan pääsemme ainakin - se on hyvä. 
Täällä rannikolla ei lunta kannata niin kauheasti odotella, sillä lämpimät virtaukset pitävät huolen leudosta säätyypistä ja lumettomuudesta. 



Uusi vuosi on edennyt jo tammikuun puoleen väliin ja omalla kohdallani se on alkanut ihan loistavasti  - siitäkin huolimatta, että se alkoi myös suruviestillä Suomesta. 
Ihminen, jota kerran niin kovasti nuoruudessani rakastin, nukkui pois vuoden vaihtuessa, mutta toi poislähtönsä kautta takaisin elämääni toisen ihmisen, ihmisen, jota olen vuosien saatossa usein miettinyt ja lämmöllä muistellut. 

Vuoden alku on ollut tämän iloisen jälleenlöytämisen lisäksi muutenkin täynnä hienoja sattumia ja saavutuksia, joten tästä on hyvä jatkaa.



Toivottavasti teidänkin uusi vuotenne on pyörähtänyt käyntiin hyvin! 


Voikaa hyvin ja pukeutukaa lämpimästi,


Marianna






Kommentit

  1. Lämpimät halaukset Marianna kauniiseen postaukseen <3

    VastaaPoista
  2. Osanottoni ystäväsi poismenon johdosta,mutta hyvä että surullisesta tapahtumasta seurasi jotain hyvääkin. Teilläpä kevät tulee aikaisin;en ole koskaan tajunnut että Norjassa on paikkoja jossa ei olekaan kunnon kylmää talvea. Ihanat kuvat , ja nuo pässit,niin komeita:) Oikein hyvää viikkoa Marianna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Niinhän se taitaa olla, että Norjasta puhuttaessa ajatellaan heti talvimaisemia, hiihtämistä ja sen sellaista.
      Tämä lounaisrannikko poikkeaa kuitenkin kovasti muusta Norjasta ja muistuttaa sään suhteen enemmänkin esim. Skotlantia.

      Pässit ovat ihania kuvattavia, kun tuntuvat tiedostavansa komeutensa :)

      Mukavaa viikon jatkoa Jael :)

      Poista
  3. Sanonpa taas kerran, että tykkään aina kovasti noista pässi- ja lammaskuvistasi. Nyt niissä on erityisen hienot siniharmaat värisävyt. Ja luulen myös ymmärtäväni, miksi sinua kiehtovat luonnonläheisten värien lisäksi myös joidenkin kuvien tummat sävyt. Minulla on hieman samanlainen vaihe ollut jo jonkin aikaa. Esimerkiksi tummat paljaat lehtipuiden oksat taivasta vasten ovat usein tosi kauniita. Ja tuo pässisi on kyllä taianomainen.

    Onneksi olet suru-uutisten lisäksi löytänyt myös iloa ja valoa heti vuoden alkuun. Siten säilyy herkkä tasapaino ja elämä tuntuu elämisen arvoiselta.

    Kaikkea hyvää sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Vuosi alkoi todellakin aika elämänmakuisesti, mutta onneksi se suurin maku on ollut ilo ja sitähän minä olen viime vuoden aikana rukoillut :)

      Tummissa sävyissä on jotakin niin rauhoittavaa ja hienostunutta, että silmä lepää niissä ja kuten sanoit, esim. oksat taivasta vastaan ovat tavattoman kauniita.
      Luulenpa, että se on juuri tuo rauhallisuuden tunne, joka niissä viehättää.

      Mukavaa viikon jatkoa teille <3


      Poista
  4. Oi kauneutta kotianne ja luontoanne! Eipä pitkäksi talvenne ehtinyt, vain päivän vanhaksi! Kuulostaa hurjan suloiselta, että siellä jo tulppaanitkin tulossa. Meillä taitaa taasen paukkupakkaset vasta tekevän tuloaan, sillä viime vuodethan talvi tuntuu siirtyneen aina vain myöhempään täällä Suomessa.

    Todella vaikuttavia nuo pässit. Ja upea tumma pässikuvasi! Siitä tulee mielettömän hieno taulu.

    Elämä kulkee niin monivaiheisesti, suru ja ilo usein käsikkäin. On hyvä kuulla, että ilo nyt vahvimpana luonasi.

    Kaikkea hyvää tammikuuhusi ihanainen Marianna, voi hyvin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannah ja iloa sinunkin vuoteesi <3

      Suomessa taitaa tulla parhaillaan valtavasti lunta, joten talvi on siellä herrana ja kevät vielä piilossa. No, suunta on oikea ja päivä pitenee koko ajan.

      Voi oikein hyvin ja mukavaa tammikuuta sinulle ja perheellesi <3

      Poista
  5. Odotan kevättä jo malttamattomana, mutta meille tänne luvataan huomiseksi reilusti lisää lunta. Ihanat kuvat latasit taas tänne blogimaailmaan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni <3

      Juu, teille tulee lunta, eikä mitään pieniä määriä. Näyttää niin kivalta, vaikka kyllähän minä ne siihen liittyvät ongelmatkin muistan.

      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  6. Voi kun teillä on niin keväisen näköistä ja aurinko paistaa.
    On meilläkin kuin kevät ilman aurinkoa, vähän lunta, kylmä tuuli.
    Mäkin ostin peikonlehden, kasvaa kuulemma isoksi, niin mulla ei varmastikaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäädänpä nyt jännittämään peikonlehtiemme menestymistä ja kasvua. En ole ollenkaan varma minäkään, että miten lähtee viihtymään.

      Mukavaa loppuviikkoa :)

      Poista
  7. Kauniit kuvat!
    Se teidän lumisade taisi olla sama, mikä meillä viime yönä tuiskutti hyvän kerroksen uutta lunta. Kevät ei siis ole juuri nyt näköpiirissä muuta kuin tulppaaneina maljakossa, mutta hyvä näin, kun kerran on talven aika.
    Lempeää loppuviikkoa sinne ❤️T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset