Kyl mää sit niimpal kevät jo orotan



Edesmenneet tätini (isäni siskot) puhuivat kaikki Turun murretta, eli he kuukkaisvat kaffet, oliva hövelei, nauroiva niimpal kauhiast ja ihmettelivät, ett "kui sää nyt simmottis"?
Kun kuulen Turun murretta, alan aina ikävöidä tätejäni.
He olivat myös kaikki kesä- ja kevätihmisiä ja rakastivat veneilyä, uimista, mökkeilyä ja kahvittelua ulkona. 
Pullat ja kakut he ostivat turkulaisittain Nurmi&Suloselta (vaihtoehtoisesti Aschanilta) lihat Reino Jokiselta ja arvatkaapa minne kipitän joka kerta Turussa käydessäni?  No näihin puoteihin tietenkin :)

Toisinaan minulla on valtavan ikävä tätejäni.
Tätini rakastivat luontoa ja eläimiä, aivan kuten minäkin ja uskon, että he olisivat pitäneet blogistani ja kuvistani sanomalla jotakin sen suuntaista kuin "kauhia hianoi kuvei, mutt onks sul lämpimäst pääl ku sää kuvei otat? Ettet vaa tul kipiäks"


Lämpimästihän minä pukeudun, mutta nämä kirotut niveleni ovat näin tammikuussa huonossa jamassa ja siksipä .....
KYL MÄÄ SIT NIIMPAL KEVÄT JO OROTAN!!!


Sää on täällä meillä vaihdellut ihan valtavasti, eli keväisistä tunnelmista talvisiin pakkasasteisiin ja välillä sadekuuroihinkin. Lumi, jonka saimme viikonlopuksi, on taas sulanut ja kotipihan nurmikko on yllätävänkin vihreä. 
Ensi viikolle on luvattu pakkasasteita (kaksi, jopa kolmekin) ja vaikka tuo ihan kivalta kuulostaakin, tiedän, että niveleni tulevat olemaan taas kovilla. 


Kivun kanssa eläminen kiristää pinnaa ja toisinaan, kun pinnani on pingoitettu oikein kireälle, huomaan reagoivani esim. epämiellyttäviin uutisiin lähes barrikaadeille hyppäämällä. Se taas nostaa verenpainetta ja stressitasoa, joka pahentaa oireitani! 
Olen kuluneella viikolla kilahtanut mm. susivainojen, Dubai-kuvan kiillottamisen (influencereita maksettu sinne ig-kuvia ja blogijuttuja tekemään) ja Norjan hallituksen aborttilakiin tekemien muutosten vuoksi.
Kaikki nämä vallanhaluun perustuvat asiat haavoittavat heikossa asemassa olevien tilannetta (uhanalainen susi, oikeudeton vierastyöläinen Dubaissa ja vaikeassa elämäntilanteessa oleva nainen), joten minun kehossani kihisee moista kuullessani nivelpsorin lisäksi kiukku! 

Terveyteni kannalta onkin siis tärkeää osata sulkea uutiskanavat ja painua aina välillä luonnon rauhaan hyvää mieltä hakemaan. 
Torpallamme ollessani en juurikaan uutisia seuraa, vaan keskityn omiin projekteihini ja nimenomaan luontoon.
Täällä on hyvä maadoittaa itsensä (tästä olen kirjoittanut aiemminkin), eli antaa äiti maan poistaa kaikki huono energia ja korvata se hyvällä, innostavalla ja toiveikkaalla energialla. 
Kun mieli on levollinen ja onnellinen, eivät kivut pyöri ylimpänä ajatuksissa ja vaikka en varsinaisesti meditoikaan, löydän luonnosta niin uskomattoman määrän iloa ja kauneutta, että annan sen viedä minut hetkiin ihan kokonaan - ilman ajantajua tai muita ajatuksia.

Maalla annan itselleni luvan olla "hörhö", eli juttelen hedelmäpuilleni, istun kuin tonttu kasvihuoneessani teetä juomassa, tutkin sammalmattoja, somistan mummonmökkiäni ja nautin vanhan talon rauhasta. 


JA OROTAN NIIMPAL KAUHIAST KEVÄT



Kevättä ilmassa.....









 Ja hups....sitten olikin taas talvi.



Magnolian nuput lumipeiton alla.















Vesisade lumen päälle ja jäisiä pisaroita.





Kuvasin sunnuntaina mökkirannassamme viihtyvää, seurankipeää joutsenta, joka on meille tuttu jo muutaman vuoden takaa. 
Tunnistan sen aina kaulasta, joka näyttää yläosastaan vähän erikoiselta ja siitä, että se liikkuu yksin ja tuntuu olevan muiden joutsenten hylkimä. 
Ruoka sille maistuu ainakin ja muutenkin se näyttää hyväkuntoiselta.










Kasvihuoneessa tammikuussa. 
Täällä minä istua möllötän ja suunnittelen kevättä :) 







Sammaltutkimuksia.






Jokos te muut odotatte kevättä yhtä innokkaasti kuin minä, vai nautitteko talven riemuista kevättä kaipaamatta? 
Onko teillä terveyteen liittyviä ongelmia, joita talvi ja kylmyys pahentavat, vai saatteko nauttia pakkaspäivistä ilman huolta? 



Oikein hyvää loppuviikkoa teille kaikille, älkää paleltuko :)




Vi snakkes, 

Marianna





Kommentit

  1. No terveiset täältä turusta, täällä meillä on nyt paljon lunta, tai ei sitä turun keskustassa ole paljon, maaseudulla kun asuu, niin pääsee hiihtämään ja ihailemaan luontoa. Kauppahallissa tulee aina käytyä, mies olikin siellä 15 vuotta töissä, viimeksi ostin jokiselta luun ransu koiralle, salosen leipää ostan välillä, kun käyn keskustassa.Turku on ollut mun kaupunki 45 vuotta, 19 vuotiaana tänne muutin työn perässä, kyllä tämä on hieno kaupunki, ja täältä on kiva mennä sit aina kotiseudulle P-karjalaan lomalle.Kevättä tässä itsekkin odotan, mutta pitkästä aikaa nautin nyt talvesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Turku on kiva kaupunki ja aivan upea kesäkaupunkikin. Koti-ikävä on jatkuva ja toisinaan haaveilen paluumuuttavani - no ehkä sitten eläkkeellä.
      Teillä on ollut upea talvi, vaikka pakkasta kyllä välillä vähän liikaakin.

      Voi hyvin ja oikein hyvää viikkoa sinulle :)

      Poista
  2. Turun murre on ihanaa;D Nuorempana tuli vietettyä siellä pidempiäkin aikoja, ja aina ihastelin sitä murretta.
    Kauniita kuvia taas, hieman talvisen ja sitten keväisen näköistä. TÄällä alkoi tällä viikolla selvästi kevät, kuukauden viileämmän kauden jälkeen. Se viileys oli ihanaa sillä 5 vuoteen ei ollut sellaista pidempää viileyttä,joten harmikseni se nyt loppui, ja tänään oltiin jo hellerajalla.
    Uutisista voi tulla huono olo; ennen olin uutisfriikki, piti koko ajan tietää mitä tapahtuu mutta onneksi ei enään,,,,
    Mukavaa loppuviikkoa Marianna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin koetan ottaa vähän etäisyyttä uutisiin nyt, kun huomaan, että kaikella ikävällä on vaikutus terveyteeni.

      Joko te siis olitte hellerajalla tammikuussa? Hui sentään! Toivotaan, että pari viileämpää jaksoa on vielä edessä.

      Turun murteesta sen verran, että joskus olen kuullut sitä Suomen rumimmaksi murteeksi kutsuttavan :) Kai se on korvakohtaista sekin.

      Voi hyvin <3

      Poista
  3. Voi näitä sinun kuvia, ovat aina niin upeita❤ Silmä tosiaan lepää:) Tulisipa se kevät jo pian, täälläkin sitä odotetaan! Toivottavasti säryt helpottaisi❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3

      Kevät uinuu teillä vielä lumen alla, siltä näyttää, kun kinoskuvia Suomesta katselen. No, kylmä on tuuli meilläkin, kun se oikein puhaltaa, joten lämpöä saadaan vielä odotella.

      Voi hyvin <3

      Poista
  4. Nuorimmaisemme opiskeli ja on nyt asunut Turussa yhteensä kohta kymmenisen vuotta, joten hänen puheeseensa murre on tarttunut mukavasti. Puhetapaa on kiva kuunnella ja joitakin sanontoja on kuin varkain siirtynyt myös minulle.

    Minäkin tunnen säänvaihtelut kropassani. Kolea ja kostea ilma tuntuu varsinkin nivelissä. Ja mielialassa. Voin vain kuvitella, miten suuria vaikutuksia tuollaisella säällä voi olla sellaiseen perussairauteen kuin sinulla.

    Odotan jo kevättä, vaikka samalla yritän nauttia myös tästä oikeasta talvesta. Näin kunnollista talvea en olekaan kokenut moneen vuoteen.

    Voimia sinulle ja muistathan tosiaan pukeutua kunnolla kuvausreissuillesi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle talvi onkin nyt lähes eksoottinen vieras :)
      Varmasti hienoa kokea lumi ja pakkanenkin.

      Kyllähän se harmittaa, kun kroppa pilaa talvesta nauttimisen ja kipu kulkee kylkiäisenä kaikkialla, mutta pysäyttää se ei saa - niin olen päättänyt.

      Nauti talvesta ja hei, kiva kuulla, että Turun murre on livahtanut teillekin mukaan <3

      Voi hyvin! p.s. pukeudun lämpimästi ;)

      Poista
  5. No nii kauhian hianoi kuvii sul onkii!! <3
    Äitini suku on Karjalohjalta kotoisin ja sielläkin rippeet Turun murteesta kuuluivat. =)
    Ihanat tunnelmat sydäntalven keskeltä ja upeat joutsenet.

    Täälläkin kosteus tekee kylmät aamut vieläkin koleammiksi. Hyytävä pohjoistuuli viilentää talot, mutta onneksi päivällä paistaa lämmittävä aurinko!

    Kaunista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaa kauhiast!

      Muistan Kreikasta tuon talot kylmentävän tuulen ... hrrr.... ja kosteuden, joka vilahti vaatekaappiinkin :( Onneksi kevät on siellä jo just sillään!

      Mukavia tammikuun viimeisiä päiviä sinulle <3

      Poista
  6. Me kun asumme täällä Lohjalla niin murteemme on paljon samanlaista kuin Turun murre. Jos liikun jossain muualla niin kysyvät olenko Turusta. Minulla on paha nivelrikko sormissa ,varpaissa ,rateissa ja lonkissa, mutta kyllä minä talvesta pidän ja nyt kun on oikein kunnon talvi . En vielä ole paljon kevättä ajatellut, mutta aina joskus käy mielessä kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se taitaa ollakin murteenne aika Turun murteen kaltaista :)

      Hyvä, että nautit talvesta nivelongelmista huolimatta - niin koetan tehdä minäkin - ja teillähän on nyt mitä upein talvi! Tulevat mieleeni ihan lapsuuteni talvet, kun kuvia Suomesta katselen.

      Voi hyvin ja mukavaa viikkoa <3

      Poista
  7. Kyllähän se kevät saisi jo tulla. Kylmää ja tuulista on ollut täällä etelässäkin. Eilen leijaili jo lumihiutaleitakin.
    Onneksi löysin Yle Areenasta päivieni viihdykkeeksi palkitun norjalaissarjan Lykkeland/Unelmien maa. Sarjan tapahtumat ovat siellä Stavangerissa, aiheena Norjan muuttuminen kalastusmaasta öljyvaltioksi. Aika koukuttava sarja, odotan jo toista kautta ja mitä tapahtuukaan sarjan henkilöille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muistan tuon kylmyyden Kreikan talvista (ja kosteuden). Ei niin kivaa sekään!

      Lykkeland katsottiin täällä suurella innostuksella ja hyvin se kertoi ajasta, joka muutti Norjan, mutta varsinkin Stavangerin. Tykkäsin kovasti sarjasta minäkin ja odotan jatkoa.

      Voi hyvin <3

      Poista
  8. Kyl mar sitä kevätki varrota, mut tääl o ny parhalas niimpal kauhan kaunis talvi, et siit on kans mukava nautti, eikä sit funtera sitä kevät niin kauhjast. Täytty vaa muista pistä ylläs kaik mahrollise fölly, ettei palen😀
    Teillä näyttää maasta nousseen jo vaikka mitä. Mangolian nuputko lumen alla? Voi, voi! Istutin viime vuonna mangolian ja siinä on myös jo tuollaisia nuppuja ollut koko talven. Onkohan se normaalia vai onko tulevan vuoden kukinta menetetty, jos ne 30 asteen pakkasessa törröttävät?
    Kevään odotusta Sinulle sinne täältä talven keskeltä 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No föllyt on oltava pääl :9

      Magnoliassa on nuppuja ihan koko talven, joten en usko, että ihan helpolla luovuttavat, vaikka kylmä olisikin. Nukkuvat takeissaan.
      Toivotaan siis, että kukkivat hienosti kevään tullessa.

      Pysykää lämpimänä <3

      Poista
  9. Upeita kuvia kerrassaan. <3 Voi miten nuo joutsen poloiset pärjääkään pakkasilla. Ihan mieletön tuo kuva, jossa taloja ja vuoria, nuo teidän maisemat, oi sielu halajaa sinne. <3

    Kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3

      Nämä mökkirannan joutsenet käyvät päivittäin kylän leipurin rannassa :) Se lienee oiva apu talven tuiskuissa.

      Mukavaa talven jatkoa sinne teille <3

      Poista
  10. Ihania kuvia. Kevättä täälläkin odotetaan vaikka on ollut ihana kun on niin paljon lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kauniita ovat lumikuvatkin, joita päivittäin ig:ssä ihailen!

      Hyvää viikkoa!

      Poista
  11. Meidän tiluksilla nautitaan talvesta; lumesta ja pakkasesta täysin siemauksin :) Minusta on ihana tehdä lumitöitä! Pihan puolen ajotielle lumityöt teen leveästi jotta autoilla pääsee kulkemaan, mutta muuten meillä menee söpöisiä polkuja pihan eri paikkoihin.
    Vihdoinkin kun täälläpäin on lunta, laitoimme tilaukseen kunnon mettäsukset :) Odotamme innolla niitä saapuvaksi.
    Lentsu meinaa kutitella nenässä, joten luonnontropit on käytössä (sitruuna, inkivääri ja valkosipuli).
    Voi hyvin ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mettäsukset :) Jään odottelemaan kuvia :)

      Oikein hyvää viikkoa sinulle Nina <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset