Puolen hehtaarin metsän luontokuvaaja :)



Seuraan instagramissa monia, varsin taitavia ja kansainvälisestikin ansioituneita luontovalokuvaajia, joiden kuvissa komeilevat erämetsien uljaat pedot, majesteettiset linnut ja meriä kyntävät valaat. 
Heidän kuvansa ovat huippulaadukkaita tilannekuvia kesyttämättömästä luonnosta ja ne saavat katsojansa huokailemaan ihastuksesta. 

Minäkin kuvaan juuri tuollaisia kuvia....unissani nimittäin. 
Unissani seikkailen erämetsissä (ja taustalla kuuluu Metsämiehen laulu). Maastotelttani luukusta kurkistaa pitkääkin pidempi huippulaatuinen objektiivini ja kamera napsahtelee, kun kuvaan joko susilauman ruokahetkeä tai mäntyä ravistelevaa mesikämmentä. 

Aamun koettaessa herään kuitenkin omaan luontokuvaustodellisuuteeni, eli valjastan villakoira-schnauzer-sekoitukseni, pakkaan töpö-pituisen linssini kameralaukkuun ja suunnistan puolen hehtaarin metsääni, ihan kotinurkille.
Minun metsässäni voi kuvata kissoja, lampaita, harakoita, sammakoita ja joskus jotakin aavistuksen jännittävämpääkin, kuten esimerkiksi haikaroita ja peuroja....mikäli ne eivät lähde karkuun retkellä olevia, kovaäänisiä päiväkotilapsia tai minua, missä tapauksissa töpölinssini ei veny niiden ikuistamiseen.

No, joskus käy sentään tuurikin ja eläimet päättävät ikäänkuin poseerata intoa uhkuvalle kuvaajalle - näin kävi viime viikolla. 



Puolen hehtaarin metsän villi luonto.


Haikara sammakkojahdissa







Huomasin siinä kuvatessani, että minua tarkkailtiin vastarannalta :)





Töpölinssillä ikuistettua.









Sade. 







Norjan tv:ssä on pyörinyt Finn.no:n (Suomessa Tori) mainos, jossa itselleen valtavan hienot kameralaitteet ostanut mies haaveilee kuvaavansa Afrikassa ajatuksella
"kuvaa ei voi ottaa, se pitää luoda, varastaa luonnolta",
mutta päätyykin todellisuuteensa, eli puistonpenkille pulujen ja yrmeän näköisen kissansa seuraan. Pulukuvakaan ei ota onnistuakseen, joten 
nolona hän päättää luopua kamerastaan. 
Youtubessa on joku kommentoinut mainosfilmiin: "instagramkuvaajat pähkinänkuoressa".


Niin kaukana kuin minäkin haaveestani olen, en onneksi koe valokuvaus- tai instagramharrastukseni suhteen minkäänlaista noloutta. 
Minusta pulujen kuvaaminen on kaikin puolin mukavaa ja kilpailen taitojeni kehittymisen suhteen vain ja ainoastaan itseni kanssa.
Se, että joku pitää kuvistani, ilahduttaa (ja nolostuttaakin vähän, jos kyseessä on joku ihailemistani valokuvaajista), mutta omalla kohdallani kysymys on silkasta ilosta kuvata ja halusta kehittyä harrastuksessani aina vain paremmaksi.

Ja siksihän me ihmiset harrastamme erilaisia juttuja - silkasta ilosta ja halusta oppia. 
Sitäpaitsi, pulu on kaunis lintu, aivan kuten lokkikin :D







Sunnuntaina oli niin upea päivä, että me päätimme läheä retkikahveille rantakallioille.
Porontalja peffan alla, kahvia kupissa, aurinko taivaalla, kimalteleva meri silmien alla ja mukavaa seuraa - enempää ei voi sunnntailta toivoa. 



 











Unelmia pitää olla ja niitä odotellessa / niihin tähdätessä voi harjoitella taitojaan.

Erämetsiin en oikein näe pääseväni, mutta haaveissani ovat mm. Lofootit...ja se pitkä putki :)



Mistä te unelmoitte? 



Ihanaa uutta viikkoa ja 
vi snakkes, 

Marianna

Kommentit

  1. Niin samaa mieltä Marianna. Jos se tuottaa itselle iloa, silloin sille on jo positiivinen tarkoitus, jos muille vielä, niin sehän tuo itsellekin extrailoa. Se on sellainen hyvän kierre. <3

    Kiitos tänään kommentistasi blogiin, olen ihan samoilla linjoilla kanssasi. <3

    Kuvaaminen on kivaa ja mielestäni kuvankäsittelykin on kivaa ja vähän sellaista luomista. Luomisen iloa ainakin minä tunnen ja uskon, että sinä tunnet vahvaa yhteyttä luontoon ja myös samaa kuvaamisen riemua, kuin täällä.

    Ihania kuvia olet ottanut. <3

    Oikein sydämellistä uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, tunnen vahvaa yhteyttä luontoon ja haluan tuoda sen kiehtovaa hienoutta kuvieni kautta näkyville....parhaiden kykyjeni mukaan. Kuvaaminen antaa minulle ihan äärettömän määrän iloa ja vaikka niitä suurpetoja en kuviini saakaan, koen, että ihan tavallisen varpusenkin esille tuominen on tärkeää.

      Luomisestahan tässä tosiaan kyse on, aivan niinkuin kuvataiteissa ylipäätään ja silloin, kun kuvaa esim. sisustuksia, mukaan tulee myös asettelu ja sen sellainen hauska.

      Kiva harrastus!

      Oikein hyvää loppuviikkoa Tiia <3

      Poista
  2. Olipa komeat kuvat haikarasta.
    Osuit asian ytimeen.
    Siitä pitemmästä putkesta.
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? Pidempi putki olisi kyllä hienoa saada!

      Kiitos ja hyvää loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Olet kyllä hieno ja taitava luontokuvaaja, ja kuviasi on aina ilo katsella. Minä nykyään kuvaan vain puhelimella, koska kamera ei enään niin hyvässä kunnossa, mutta harvoin sillä saa mitään hyvää luontokuvaa ,ellei valo ole täydellinen. Oikein mukavaa viikkoa sinulle Marianna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael!

      Minullakaan ei ole aina kameraa matkassa mukana, mutta puhelimeni kamera ei ole parhaasta päästä, joten sillä kuvaan lähinnä vain instagramiin.

      Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Hienot kuvat -ja ajatus. Noin minäkin funtsin. Muiden kuvia ihailen, mutta en ota paineita ja vain itseni haastan kuvaillessani.

    Hassua, mutta nyt kolahti erityisen kovasti tuo termarikuvasi. Tahtoo retkelle kans!! Kevättä taitaa pukata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mikäli aina vertailee itseään mestareihin, katoaa puuhasta ilo.

      Harrastuksissa tärkeintä on niiden antama hyvä mieli, joten niillä linjoilla jatketaan.

      Voi hyvin <3

      Poista
  5. Kullakin on motiivinsa kuvata ja nekin voivat vaihdella. Itse kuvaan yhä useammin pelkästään pokkarilla, mutta järsylläkin (järjestelmäkamera) aina kun jaksan sitä raahata mukana. Kuvia otan silloin ihan eri asenteella ja "silmällä". Molemmissa on puolensa.

    Sinun kuvasi ovat ihanan raikkaita, rakastan luontoa ja luontokuvia! Näistä erityisesti haikarakuvat koskettavat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3

      Samaa teen minäkin, eli toisinaan napsin kuvia ilman sen suurempia ajatuksia, mutta valokuvaus tapahtuu kameralla ja aivan toisella asenteella. Kun valokuvaan, koetan muistaa kaiken oppimani ja keskityn kuvaamiseen ihan kunnolla.

      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  6. Upeita kuvia ja unelmia! Näin juuri telkkarista ohjelman luontokuvaajasta, joka oli tehnyt myös kirjan. Viisikin tuntia voi joutua makaamaan hiljaa kuusen alla, että saa niin ihania kuvia ketunpennuista kuin hän oli saanut!
    Retkelle tekee nyt minunkin mieli.
    Ihania keväisiä päiviä sinne ❤️T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on juuri sitä unieni maailmaa, mutta todellisuudessa en kyllä tällä kropalla kykenisi enää viittä tuntia missään makaamaan :)
      Retket ovat kivoja ja varsinkin näin keväällä, kun linnut ovat jo äänessä ja aurinko lämmittää poskia! Hyvällä tuurilla saa sitten pari eläinkuvaakin napattua :)

      Mukavaa loppuviikkoa Maija <3

      Poista
  7. Kauniita ovat luonnosta napsimasi kuvat, olet taitava!

    VastaaPoista
  8. Hih... kuulostaa niin tutulta, mutta onneksi meitäkin onnistaa aina silloin tällöin :D

    Metsät, eläimet, merenrannat... rantakalliot ja kaffekupponen - Täydellistä kera kameran <3

    Ihania kuvaushetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kuulostaa :) Samat haaveet meillä!

      Ihania kuvaushetkiä myös sinne <3

      Poista
  9. Voi Marianna, tämä postauksesi sai hymyn huulille ja nyökyttelemään! Niin samat aatokset!! Ihania ovat kuvasi ja ilolla aina poimin postauksesi! Meikäläinen kun on tyystin noviisi instan kanssa, niin onpahan ollut ihmettelemistä, mihin maailmaan olen singahtanut ja mitä kaikkea sieltä löytyykään ja tarjoillaan! Vaan jokainen kulkee omia polkujaan tässäkin suhteessa, niin ajattelen.

    Teillä on ollut ihanat kaffihetket, tuota keväistä fiilistä toivoisin jo kovasti tännekin lumimaisemiin! Voi hyvin siskonen ja kuvaile jatkossakin ilon kautta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Instassa on todellakin vaikka mitä ja aika kovalla kädellä karsin minäkin viikottain pois seuraajistani sellaisia "suspekteja" tilejä. Niitä kertyy.

      Instassa minua inspiroivat eniten puutarha- ja luontotilit, mutta myös sellaiset maalaiselämään liittyvät tilit, joista suosikkini on ruotsalaisen Marian Allthingsgreen (samalla nimellä myös blogi ja youtube).


      Oikein hyvää maaliskuun jatkoa sinulle <3

      Poista
  10. Aww, sinä otat niin upeita kuvia. Osaat vangita niihin hetken. Wau <3

    VastaaPoista
  11. Wau, miten hienosti saat vangittua nuo eläimet kuviisi. Olet taitava! Onko kevät siellä jo noin pitkällä? Täällä kun painitaan vielä loskan ja lumen keskellä:) Ps. tilasin juuri uuden objektiivin kameraani ja en malta odottaa sen tulemista, vaikka nyt en mikään taitaja kuvaamisessa olekaan. Kristallikimaran Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea uuden objektiivin kanssa kuvaamiseen! Edessä on upea valokuvauskausi!

      Kevät on täällä pitkällä ja sää vaihtelee laidasta laitaan. Sunnuntain vastaisena yönä myrskysi, tänään on lämmin, aurinkoinen päivä.

      Mukavaa maaliskuun jatkoa <3

      Poista
  12. Minusta sinun kuvasi ovat maailmanluokan tasoa! Tuntuu kuin olisit osa luontoa, niin hienosti sulaudut osaksi sitä ja vangitset parhaat hetket kamerallasi meille kaikille jaettavaksi. Nuo haikarakuvatkin ovat huikeita! Miltei kuulen linnun siipien havinan, kun näitä kuvia katselen. Kiitos nojatuolimatkasta luonnon ihmeiden äärelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Teija <3 Maailmanluokka on vielä kaukana, mutta harjoittelen ainakin ahkerasti ja toivon yhä kehittyväni (josko se vanha koirakin oppisi uutta -ajatuksella).

      Voihan hyvin ja oikein hyvää maaliskuun jatkoa teidän koko perheelle <3

      Poista
  13. Sullahan on aivan ihania kuvia! Päädyin tänne etsiessäni Egersund-astioista jotain tiedonmurusia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Vasta huomasin kommenttisi kontrollitavien boksista (miten se sinne päätyi, en tiedä).

      Ihanaa huhtikuuta <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset