Loma


Helteistä heinäkuuta teille, joilla helle on - meillä sataa jo kolmatta päivää ja vaikka huomisesta helteitä odotetaankin, en usko mitään, ennenkuin hiki kihartaa niskavillani ja hakeudun varjoon :)

(tämän kuin sain sanottua, alkoi mittari kiivetä hellelukemiin ja nyt on jo hiki :)



Taukoni blogimaailmasta on ollut nyt niin pitkä, että kirjoittaminen tuntuu ihan vieraalta ja jännityksellä odotan, että vieläkö joku lukijoista ylipäätään löytää tänne. Toivottavasti. 
Se, mitä tulin tänne tällä kertaa kirjoittamaan ja kuvittamaan, on lomamme suloisessa Suomessamme ja piipahdus viehättävässä Tallinnassa - hauskaa oli, vaikka vauhti koville ottikin.


Lomamme alkoi Porvoosta, jossa vietimme muutaman päivän Booking.com:in kautta löytämässämme asunnossa. Hauskasti sisustettu yksiö sijaitsi noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Porvoon vanhasta kaupungista ja sopi siten mainiosti meille turisteille. 
Vanha Porvoo hurmasi minut tietysti täysin ja sen ihanat sisustus- ja antiikkipuodit olivat tällaiselle keräilijälle kuin aarrearkkuja. Putiikeissa tapasimme myös ystävällisiä, avuliaita, puheliaita porvoolaisia ja viikinki oli mielissään siitä, että kaikki puhuivat hänelle ruotsia :) 
Palvelu oli niin ystävällistä, että voisin sanoa porvoolaisten tekevän kaupungistaan vielä kaunistakin kauniimman.

Täydet pisteet saa myös vanhassa Porvoossa sijaitseva Meat District -ravintola, jossa oli mentävä ihan keittiöön asti kiittämään .....ruoka oli niin tavattoman hyvää! 
Jos siis käyt Porvoossa, älä kävele Meat Districtin ohi!




















Meat District - osaava palvelu, suussa sulavat liharuuat, taivaalliset juustot, ehkä paras koskaan saamani risotto.....makuelämys parhaasta päästä! 






Porvoosta jatkoimme Siuntion kautta Naantaliin, jossa meitä odotti Airbnb:n kautta löytynyt lomakotimme.
Viikko Naantalissa ja Turussa menikin sitten sellaisella vauhdilla, että sairauteni alkoi jo muistutella itsestään ja siitä, ettei se anna lomaa. Olin loppuviikosta niin väsynyt, että nukuin istualtaan ja kärvistelin yöt kipujeni kanssa. 
Viikkon mahtui isän 80-vuotispäivän juhlintaa, ystävien ja suvun tapaamista, Turun näyttämistä "vävypojalle", joka hänkin oli mukana isäni syntymäpäivillä ja vieläpä sitä ehdittiin siskonpoikani kanssa Muumimaailmaankin.

Vävypoika vietiin tietenkin myös Turun linnaan, jossa olivatkin meneillään myös keskiaikaiset turnajaiset ja markkinat! Se miellytti minua, sillä pääsin sekä ostoksille että hevosia nuuhkimaan (ja kuvaamaan). 
























Naantalia auringossa ja pilvien alla. 
Suomi ei meille tällä kertaa mitään supersäätä tarjoillut, eli uimassakaan en sitten käynyt. 
Naantali on tosin viehättävä ihan pilviselläkin säällä ja tapasinpa minä täällä ihan yllättäen blogituttavanikin (Taivaallista arkea.....terkkuja sinulle). 











Sään vaihtelu tekee lomapukeutumisesta arpapeliä ja muutamana päivänä jouduttiinkin vaihtamaan asua useampaan kertaan.
Pellava kuuluu oman kesäni suosikkeihin, pitkähihaisenakin :) 





Kauniissa lomakodissa oli kiva kattaa niin grilli-iltaan kuin isän synttärikakkukahveillekin.
Kukat hain Naantalin torilta, jossa myytiin kesäisen ihania ruiskukkakimppuja :)





Ja lomakodin terassin musiikista huolehti tämä viulisti :)





Pellavamekko on By Pia's -mallistoa ja taisi olla lomani lempimekko. 
Viileällä säällä heitin sen päälle pitkän mustan pellavatakin (Monki) ja vaihdoin jalkaan tennarit.



Naantalista jatkoimme matkaamme Helsingin kautta Tallinnaan, joka hellikin meitä sitten auringolla ja lämmöllä aina lähtöhetkeen asti. 
Olen käynyt Tallinnassa viimeeksi vuonna 1996, joten voitte kuvitella, että kaupunki näytti silmissäni nyt erilaiselta.
Me asuimme Radisson Blu Sky hotellissa, 18. kerroksessa ja wow mitkä näkymät meillä olikaan! 
Hotelli oli supersiisti, henkilökunta osaavaa ja ystävällistä, aamiainen erinomainen ja vanha kaupunki ihan vieressä. Olimme todella tyytyväisiä.

Vanhassa Tallinnassa voisinkin sitten kulkea tunti tolkulla, niin kaunis ja mielenkiintoinen se on. 
Me testasimme myös eestiläistä ruokaa tarjoilevan FARM -ravintolan ja kylläpä olikin hyvää! 
Ihastuin Farmissa myös paikalliseen marjaviiniin, joka sopi minullekin, joka en rypälepohjaisia punaviinejä enää oiken saisi juoda. 
Farm on ehdottomasti suosituksen arvoinen ja mikäli haluat sen kokea, muista tehdä pöytävaraus! 










Aleksander Nevsky sinistä taivasta vasten.




Farm
(Müürivahe 27, Tallinna) 




Tallinnasta jatkoimme takasin Helsinkiin, jossa vietimme lomamme viimeiset päivät. 
Asuimme uudessa hotelli Clarionissa Jätkärannassa, 10. kerroksessa. 
Näkymät olivat hienot, mutta muuten hotelli jätti vähän kylmäksi...ja huoneetkin olivat kylmät. 
Yövyimme ennen Tallinnaan lähtöä "kadun toisella puolella" Radisson Blu Seaside hotellissa, jonka koin Clarionia paljon miellyttävämmäksi. Huoneet olivat suuremmat, kauniimmin sisustetut ja pölyttömämmät. Palvelu oli "lämpimämpää" ja mm. parkkipaikka lähempänä. 
Suuren miinuksen Clarion sai myös siitä, että baarista (jossa lounasvaihtoehtoja)  ostamamme lounasbaguetit olivat todella huonot ja jäivät syömättä. Kuivaa leipää pakasteesta ja vetiset täytteet. 

Helsingissä käytiin myös Löylyssä ja torikahveilla. 

















Herkuttelua Radisson Blu Seasiden yhteydessä olevass Gimis bistrossa.




Suomi-lomat ovat aina täynnä suuria tunteita, mutta myös tärkeää oppia omasta itsestään. Kotona ja oman väen keskellä huomaa asioita, tapoja ja ajatuksia (niin hyvässä kuin pahassakin), jotka auttavat minua ymmärtämään itseäni. 
Olen aina ollut oman elämäni uudisraivaaja ja puolet elämästäni vierailla mailla...ja kuitenkin.....olen liiankin suomalainen. 



Kotiin palasin lopen uupuneena ja kaikkea muuta kuin loman virvoittamana. Minulla oli ennen matkaa aivan järkyttävä kesäflunssa, joka kiusasi minua vielä Suomessakin ja tuntuu nyt poskionteloissa. 
On surullista huomata, etten ole enää entiseni, edes lomalla, vaan lomamatka vei todellakin kaikki voimat, sai ihon huonoksi ja nivelet särkemään. Kotiin oli siksi hyvä tulla ja mökillä pääsin heti uimaankin - se teki hyvää. 

Mökillä on ihan tavattoman hyvä olla tuollaisen reissaamisen jälkeen ja hei, minähän kävin Amsterdamissakin ennen Suomi-lomaa. Siitä bloggaan kyllä jossakin vaiheessa.



 Tällainen matkapostaus siis täältä ja juu, nyt se helle nappaa otteeseensa meidätkin :) 


Voikaahan kaikki hyvin! 


Marianna


Kommentit

  1. Voi miten monessa kauniissa paikassa oletkaan ennättänyt Suomi-loman aikana piipahtaa! Näistä Tallinna on yksi suosikini. Rakastan vaellella Tallinnan keskustan kujilla nauttimassa vanhan hansakaupungin tunnelmasta. Tuon ravintolavinkin painan kyllä mieleeni seuraavaa visiittiä varten. Me ollaan köllötelty viimeiset viisi viikkoa mökillä. Mitä nyt Gdanskissa käytiin pikaisesti. Olen nauttinut kiireettömyydestä ja perheen kanssa leppoisasta yhdessäolosta. Ollaan veneilty jonkin verran ja vierailtu uusilla saarilla, joista Korppoo nousi tämän kesän ykköskohteeksi. Oikein ihanaa kesän jatkoa sinulle, Marianna❤️ Lepää ja leputtele itsesi kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija ja ihanalta kuulostaa teidänkin lomailunne!
      Kotiin oli hyvä palata ja mökillä olen nauttinut rauhasta, kiireettömyydestä ja ohjelamttomuudesta :) Hellekin saapui sopivasti meitä hellimään, joten meri on ollut loman jälkeen se paras ystäväni.

      Voihan hyvin ja oikein ihanaa loppukesää <3

      Poista
  2. Ihania lomapaikkoja , ja kuvia niistä. Porvoo on niin ihana, niin tuttu lapsuudesta kun isovanhempien ja myöhemmmin tädin ja sedän, sekä serkun kesäpaikat oli ihan lähellä, ja Porvoossa käytiin ostoksilla. Naantalissa olen käynyt kerran, ja se on kesällä todella viehättävä pikku kaupunki. Ja Tallinna aina niin upea:)
    Oikein hyvää kesän jatkoa Marianna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on todellakin kauniita kaupunkeja ja paikkoja, joissa voisi viipyä pidempäänin!
      Naantaliin en kyllästy koskaan <3

      Ihanaa loppukesää myös sinulle :)

      Poista
  3. Kiva lomakertomus kuvineen. Matkat aina väsyttää kun tulee käveltyä ja kaikkea muuta mitä tavallisessa arjessa ei ole. Mutta on se kuitenkin aivan ihanaa kokea jotain muuta kuin sitä arkea ja sitten siihen on hyvä taas palata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on! Matkoilla saa niin paljon virikkeitä ja ideoita, löytää uutta ja tapaa mukavia ihmisiä, etten voisi matkailusta kokonaan luopua milloinkaan. Tämän reissun ohjelma oli kyllä liian kova, sillä näin ulkosuomalaisena pitäisi ehtiä muun ohjelman ohella vielä sukua ja ystäviäkin tapaamaan - lepoon ja rentoon lomailuun ei jää aikaa.

      No, ensi kerralla vähän iisimmin :)

      Ihanaa loppukesää Nila!

      Poista
  4. No on kyllä ollut vauhtia teidän lomalla! Kiva, että jälleen palasit tänne siitä kertomaan! Paljon kaunista olette kokeneet ja nähneet. Porvoo on kaunis historiallinen helmi. Meille tuttu kaupunki siksikin, että kaksi nuorempaa lastamme ovat syntyneet siellä. Tallinna on aina yhtä ihana. Hinnat vaan ovat nousseet vanhassa kaupungissa kovin korkeiksi. Meillä sitä hellettä on nyt ollut riittävästi. Täällä kaukana merellä mökillä on ilma paljonkin vilvoittavampaa kuin kotona mantereella. Toivottavasti Sinäkin saat mökillä itsesi nopeasti taas parempaan kuntoon. Hyvää viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meri on todellakin näin helteillä "se paras ystävä" ja ihmeitä se tekee voinnilleni muutenkin. Olen uinut 4-5 kertaa päivässä :)

      Totta, Tallinnassa oli aika kovat hinnat ja valtavasti turisteja, joten hyvää kauppaa siellä tehdään. Sen sijaan koin, että ihmiset olivat todella kivoja ja palvelu hyvää, vaikka olin lukenut, ettei näin välttämättä olisi.

      Suloista loppukesää Maija <3

      Poista
  5. Aivan mahtava lomareissu!
    Minäkin piipahdin koti-Suomessa, mutta loppuloman vietän täällä etelän helteessä. Suomeen minulle sattuikin viileä viikko.

    Ihanaa heinäkuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme mekään mitään superhelteitä Suomessa kokeneet, mutta eipä meillä tällä kertaa olisi rantaelämään aikaakaan ollut, joten ihan hyvä niin.

      Suomessa on kyllä aina kiva piipahtaa ja matkata sitten kotiin ruisleipäkassi tuoksuen :)

      Hyvää loppukesää Susanna <3

      Poista
  6. Aivan ihania lomakuvia ja sun asut. <3 Niin kiva, kun viihdyitte täällä Porvoossa ja kai se on mentävä nyt itsekin tuo Meat District testaamaan.

    Ihanaa heinäkuun viimeistä viikkoa Marianna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mene nyt ihmeessä sinne syömään! Ihana on Porvoo ja sinä onnekas, kun olet siellä!

      Hyvää loppukesää Tiia <3

      Poista
  7. Porvoo on minustakin ihana kaupunki, juuri toi vanha osa.
    Monessa paikassa ehditte lomailla.
    Kiitos mielenkiintoisista kuvista, kiva katsella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset