Elokuun taikaa


Elokuu on tummia iltoja, pehmeitä auringonsäteitä, sadonkorjuuta ja lähestyvien jäähyväisten aistimista. Se on kesän viimeinen näytös.

Minulle elokuu oli pitkään valtavan eroahdistuksen aikaa, sillä syksy ei kuulunut suosikkeihini ja talven lähestyminen tuntui suorastaan ahdistavalta. Tämä kaikki muuttui, kun löysin valokuvausharrastuksen ja aloin katsella vuodenaikoja kamerani kautta.
Nykyään iloitsen syksystä! 

Loppukesän ja syksyn valokuvauksissa parasta on muuttunut valo  Se on pehmeää, lämmintä ja mielestäni jotenkin raukean oloista. 


Nämä kuvat ovat elokuun päivistä ja illoista maalla.Tummuvat illat, kynttilät ja tulet - nekin tekevät loppukesästä mukavan.

Sateella vietämme taas aikaa venevajassa. 
Tein verkonmerkkipallo-valaisimen ujuttamalla sen sisään ja ympärille valoketjun (lankamaisen), joka toimii paristoilla. 
Venevajan pöydälle ostin alennusmyynnistä (puoleen hintaan) mustan pellavaliinan.
Tuolit ovat vanhat, mustaksi maalatut mäntytuolit ja pöytä (mäntyä sekin) ostettiin käytettynä muutama vuosi sitten.
Lauantaina pöytä katetaan kesän viimeisille vieraille! 

  
Elokuu kaupunkipuutarhassani.

Pihamme muratissa on ollut mustarastaan pesä, josta ilmestyi torstaina tämän näköisiä palleroita. Tämä oli mustarastaspariskunnan toinen poikue tälle kesälle, mikä tarkoittaa, ettemme ole saaneet murattiamme leikattua koko kesänä :)


Lenkillä kuvattua. Täällä valmistaudutaan nyt maanantaina alkavaan kouluun, eli nuorimmaiseni aloittaa lukion viimeisen luokan ja vanhempi tyttäreni lähtee täydentämään lukio-opintojaan yksityiseen lukioon. 
Mobbauksen aiheuttamat tyhjiöt elämässä ja opinnoissa on koetettava paikata nyt, kun itsetunto ja elämänilo ovat pikkuhiljaa palautuneet. Helppoa se ei ole aina vieläkään ja epäonnistumisen tunteita herättää mm. ikätovereiden menestyksen (heidän joukossaan kiusaajat) seuraaminen, mutta eiköhän se tästä sutvaannu. 
Kiusaajat eivät muuten tervehdi vieläkään, vaikka aikuisia naisia (ja moni hoitoalalla) ovatkin ja siinäpäs onkin ajatuksen aihetta. Mobbaus kun ei koske vain lapsia ja nuoria, vaan kiusaaja on valitettavan usein kiusaaja aikuisenakin.Toivonkin sydämestäni kaikille pienille koululaisille onnellista kouluelämää ja -arkea. 
Sydäntä koskee, kun miettii heitä, jotka pelkäävät joka aamu kuollakseen tai/ja kulkevat yksinäisinä ja ulkopuolisina. 
Kiusaaminen on raadollista ja tappaa ihmisestä elämänilon, voiman ja valon. Niitä on vaikea saada takaisin.
Jos kykenisin, järjestäisin jokaiselle pikkuiselle sellaisen Arnold Schwarzenegger:mäisen suojelusenkelin, joka jo pelkällä läsnäolollaan saisi kakkiaiset käpälämäkeen.
Sellaiselle olisi varmasti monella aikuisellakin käyttöä. 
Tämä tällä kertaa ja nyt sadekuurojen välissä lenkille, 


Voikaa hyvin! 


Marianna


Kommentit

 1. Onnea opiskeluihin ja jaksamista.
  Terveisin Raija Kataisto

  VastaaPoista
 2. Olen ollut työpaikalla, jossa lähin esimies....sellainen pikkupomo, oli kyllä ihan mahdoton kiusaaja. Minä onneksi säästyin paljolta, kun annoin sanojen ja tekojen jäädä omaan arvoonsa. TIedän kyllä, että yritti saada muista mukaansa minuakin vastaan, mutta eipä onnistunut..:) Kun huomasi, että minuun ei moinen vaikuta ensikään, lopetti lopulta. Tiedän, että hänellä oli kotona ongelmia....mies kova juomaan ja kiusaajan oma itsetuntu oli nollassa muutenkin.

  ...ja rakasta syksyä ja elokuuta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele!

   Näitä kiusaajia on todellakin myös työpaikoilla ja tärkeintä heille lienevät juuri "peräkärryt", eli he, jotka lähtevät mukaan (tai eivät ainakaan uskalla kiusatun puolelle lähteä).
   Itse koin kiusaamista lukiossa, mutta onneksi minulla oli hyviä ystäviä luokan ja koulun ulkopuolella. Tuskin olisin ilman heitä lukiossa jaksanut jatkaa.

   Oikein ihanaa syksyä myös sinulle <3

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Voin kuvitella että tuntuu haikealta kun kesä muuttuu syksyksi, itsekin koin niin kun asuin Suomessa (täällä taas kun kesä tulee ja talvi loppuu...)
  Onnea koulutielle. Kiusaaminen on niin kurjaa ja jättää jälkiä, poikanikin kärsi paljon sellaisesta mutta lukiossa onneksi sitä ei enään tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kesää on jo nyt ikävä.

   Hienoa, ettei poikasi tarvinnut enää lukiossa kärsiä. Minusta on niin järkyttävää ajatella kaikkia niitä nuoria, joiden elämän kiusaaminen on pilannut ja heidän joukossaan on siis oma tyttäreni.

   Ihanaa elokuun loppua <3

   Poista
 4. Kauniita kuvia elokuisesta tunnelmasta!
  Koulu on taas meilläkin ajankohtainen, kun isompi lapsenlapsemme aloitti tänään koulutaipaleensa. Sydän sykkyrällä pelkään kiusaamista, sillä hän on ihonväriltään kauniin kahvin värinen eli isä ei ole suomalainen. Olen kyllä käymässä taisteluun kuin leijonamummi, jos jotain ilkeää ilmenee. Poika on innoissaan koulusta ja kaiken oppimisesta. Toivottavasti hänen innostustaan ei kukaan häiritse.
  Kauniita loppukesän päiviä Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta ja vain hyviä kokemuksia, mukavia ystäviä ja onnellista koulutietä.
   Aina on lupa antaa takaisin samalla mitalla, eikä kannata pysyä vaiti, jos joku kohtelee kaltoin - se on tärkeä neuvo koulutielle.

   Ihanaa elokuuta <3

   Poista
 5. Voi kun on ihania kuvia kaikki, iloinen Amsterdam, kukat ja eläimet ja kaikki upeita kuvia, Lämpimiä elokuun päiviä sinne päin, ja ihanaa viikon vaihdetta nyt jo toivottelen, meillä täällä on taiteiden yö nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pike <3

   Taiteiden yö on ollut aina hieno tapahtuma ja vanhempani (korkeasta iästään huolimatta) osallistuivat siihen tänäkin vuonna.

   Ihanaa elokuuta <3

   Poista
 6. Voi, mikä tunnelma! Lämpimän heinäkuun jälkeen oikein itsekin odottaa viileneviä elokuun kuutamoiltoja. Toivottavasti tuokin mustarastaan poikanen ehtii kasvaa aikuiseksi ennen kylmien tuloa. Tekevät kesän aikana näemmä useamman poikueen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekevät ja tämä veijari oli ensimmäinen lähtijä tästä poikueesta. Toivon, että se on selvinnyt.

   Ihanaa elokuuta sinulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Corona-ahdistuksen selättämistä

Syyskuvien joukosta poimittua

Blog blog blogiblokki. Vieläkö Lyyti kirjoittaa?