Uutta voimaa ja valoa


Tervetuloa maaliskuu! Tervetuloa valo! 
Tervetuloa kevät! 

Kylläpä tuntuikin hyvältä kääntää kalenterin lehti ja huikata jäähyväiset ennätyksellisen sateiselle helmikuulle, niin ja ylipäätään koko talvelle.
Yhtään ei tule ikävä.

Viikkoja, tai oikeammin kuukausia kestäneet kaatosateet ja helmikuiset myrskyt ovat olleet varsinaisia koettelemuksia, sillä ne ovat rajoittaneet ulkona liikkumista ja sen myötä myös luontokuvaamista. 
Ulkoilu ja kuvaaminen ovat minulle niin tärkeitä asioita, että saan vieroitusoireita, jos en pääse niitä harrastamaan. Minusta tulee äkäinen, værsyk, kuten täällä Norjassa sanotaan (google kääntääkin kyseisen sanan hienosti "vuodenaikojen mielialahäiriöksi" :) 


Ulos olen kiiruhtanut joka ikisenä poutaisena hetkenä ja alla olevat kuvat ovatkin saldoa näistä ulkoiluhetkistä. Kuvat ovat antaneet minulle myös toivoa, sillä ne ovat paljastaneet neiti kevään olevan jo paikalla. 


Keksin tammi-helmikuisen sadekidutuksen aikana myös erinomaisen tavan pitää ajatukseni tulevassa kesässä ja aloitin mökillämme olevan vierasmökin (vanhan kanalan) uudistamisen. 
Vierasmökissämme on vuoden ympäri sellainen kesäinen fiilis, joten siellä on kiva oleskella, istua iltaa, kahvitella ja nukkuakin.
Luontokuvia helmikuun poutaisista hetkistä.

Kuten kuvista näkyy, on keväällä todellakin jo vauhti päällä.Laitanpa vielä pari puhelinkuvaa vierasmökistä, jonka kesäiseen tunnelmaan olen siis sateita paennut. 
Vierasmökkiin saatiin keittiöpiste maalaamalla käytettynä ostettu lipasto mustaksi ja vaihtamalla sen kaappeihin ja laatikoihin vetimet.
Laatikoista löytyvät nyt ottimet ja servetit, kaapeista kahvikupit, lautaset, leivänpaahdin, vedenkeitin, kynttilät, kahvit ja teet.
Toin tänne myös Dolce Gusto pingviini kahvinkeittimen. 
Teimme seinälle kaksi hyllyä alkuperäisen venevajan laudoituksesta ja tilasimme niihin Maze Pythagoras-hyllynkannattimet. Toimii!

Mökin alkuperäinen puuhella on nykyään vain koriste-elementti, mutta toimittaa myös hyllyn/laskutason virkaa ja on ihan kivan näköinen, kun laitoin sen tulipesään halkoja ja valoketjun. 

Istuintyynyt ja Mille Moi -tyynyliina ovat kanalan terassin penkille ostettuja...en malttanut odottaa :)

Seuraava operaatio on rahdata tänne parisänky ja rakentaa yöpöydät/-hyllyt. 


Tämä projekti on todellakin ollut suurena apuna tässä säähän liittyvässä mielialahäiriössä, sen voitte uskoa.
On hyvin paljon mahdollista, että kesän lomailut vietetään tänä vuonna täällä, sillä niin epävakaa on maailman tilanne ... jälleen kerran. 
Korona-virus muuttaa suunnitelmia, Kreikka kamppailee tällä hetkellä pakolaismassojen kanssa ja kaikki näyttää juuri nyt aika synkältä. 

Toivon todellakin, että Kreikka saa nopeasti apua EU:lta sillä tilanne on kohtuuton Kreikalle hoitaa. 
Miten voikin olla, että näillä muutamalla vallan- ja riidanhaluisella ukkelilla on tässä maailmassamme valta ja mahti kyntää niin paljon tuhoa. Heidät voisi niputtaa ja lähettää kuuhun. Tappelisivat kyllä varmasti sielläkin.... mikä kivi on kenenkin, kellä suurin monttu jne.


Koronan osalta totean vain


Mukavaa maaliskuuta!
Pysykää terveinä!

Marianna

Kommentit

 1. On toi upea toi joutsen, sehän on puhtauden esikuva, niin kunpa ihmiset olisi samanlaisia kuin joutsen, mutta joutsenkin on turmeluksen alla, niinkuin muutkin eläimet ja linnut, sama vallan käyttö, riita, kärsimys, kylmä ja nälkä,tappelu ja suru on myös heidänkin lyhyessä elämässä,
  usein kun katson tv.stä luonto ohjelmaa, niin tulee surulliseksi siitä miten elämä heillä on jokapäiväistä taistelua reviiristä ja ruuasta.
  Ei sitä ihmisten kärsimystä osaa ymmärtää millaista se on, kun sotaa pakoon pitää lähteä, ja kun kukaan ei huoli vielä heitä toiseen maahan,
  minun äitini näki 2 sotaa, 2 kertaa hän joutui lapsena lähtemaan sotaa pakoon karjalasta, koti piti jättää toisen kerran lopullisesti. ok. mulla ois paljonkin kirjoittamista, tulisi liian pitkä.
  Korona viruksestakin voisi kertoa jotain, mitä olen kuullut, media aika paljon luo pelkoa ihmisiin,sit on niitä jotka ei välitä, vaan altistuvat virukselle matkustamalla sellaisiin maihin.Ehkä on viisasta pysyä vain kotona,omassa pihapiirissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että elämä on kovaa, oli kyseessä sitten joutsen tai ihminen. Minäkin katson paljon luonto-ohjelmia ja esim. viime pari viikkoa sitten aivan upean, dramatisoidun ohjelman jääkarhuemosta poikasineen. Kovaa oli kamppailu ruuasta, eikä emokarhu juurikaan saanut lepohetkiä.

   Pakolaistilanne on kovin moninainen ja täysin kontroilloimaton rynnäkkö Eurooppaan todella vaarallinen. Joukossa on Syyrian sotaa pakenevia lapsiperheitä, jotka eivät rynnäköissä esim. afganistalaisille ja irakilaisille nuorille miehille pärjää (heitä onkin sitten paljon), vaan jäävät lähinnä jalkoihin. Lapset ovat vaarassa monellakin tapaa.
   Kreikkalaiset puolestaan eivät enää kykene ottamaan vastaan lisää ihmisiä, se on mahdoton oletus. Moinen rynnäkkö aiheuttaa kreikkalaisissa pelkoa ja esim. Lesvoksen asukkaat ovat olleet jo kauan paineen alla, mitä pakolaisiin tulee.

   Minunkin sukujuureni ovat Karjalassa ja äidilläni sama kohtalo, kuin sinunkin äidilläsi. Paljon olen kuullut mummoltani sodasta, ajasta sitä ennen, evakkona olosta jne.

   Toivotaan nyt, että asiat järjestyvät taas jollakin tavalla ja nuo sotaa lietsovat ukkelit katoaisivat jossakin vaiheessa.
   Se, että lapset kärsivät vallanhaluisten miesten silkan hulluuden vuoksi on niin julmaa katsottavaa.

   Koetetaan nyt kuitenkin iloita keväästä ja valosta.
   Voi hyvin.

   Poista
 2. Siellä on todellakin kevät! Täällä alkoi vasta nyt talveksi, pikkupakkasta ja luntakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kevät on tullut sateista ja tuulista huolimatta!

   Mukavaa viikkoa sinulle.

   Poista
 3. Piti laittaa kommentiin että teillä siellä on kevät aika pitkällä, onhan se erik. täälläkin aurajoen rannalla, yksi kirsikkapuu kukkii,mut ei ihan kokonaan.
  saako kysyä mistä päin karjalaa äitisi asui? mun äidin koti oli suojärvellä, meni 60 vuotta, kun kävi sisarustensa kanssa katsomassa kotinsa paikkaa, siellä oli vain kivijalka sammaleen peitossa,äitini perheestä on vielä yksi jäljellä siskonsa 88v.
  Tänne turkuun on viime aikoina tullut aika paljon ulkomaalaisia nuoria miehiä, kaupunki kustantaa asunnon ja olon, mutta he käyvät töissä jossain 3kk. kysyin mistä päin te olette,kun asuvat tässä lähellä, niin he vastasivat että Nepalista, mm.miehiä on aika paljon monesta eri maasta, pitserioita on heillä vaikka kuinka, sanoisin että Turku on aika rauhallinen kaupunki.sori meinaa tulla pitkiä kommentteja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä näinkin kuvan siitä kirsikkapuusta ja kaunis oli, mutta voi niin aikaisin, ihan liian aikaisin.
   Äitini tulee Kivennavan Ikolasta (mummoni suku sieltä) ja isoisä oli Muolaan poikia. Äitini syntyi välirauhan aikana. Vanhin tädeistäni on käynyt kotiseudullaan katsomassa ja aika tunteikas reissuhan se oli. Hän muistaa kaiken niin hyvin.

   Täällä meillä päin eletään varsin kansainvälisessä yhteisössä ja lastenikin ystäväpiirissä monen monta kansallisuutta. Se on monella tapaa rikkaus, mutta tällaisissa pakolaisrynnäköissä ei kyllä ole mitään hyvää, sillä sekasortoahan niistä vain seuraa.

   Mukavaa keskiviikkoa <3

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia sinulla ja kevät on siellä jo pitkällä. Täällä on edelleen sateista ja ikävän harmaata. Uskon että olet saanut virkeyttä tämän vierasmökin tuunauksen kanssa. Meilläkin alkaa kohta taas mökillä sisähommien rakentelua uudella puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkihommat ovat kivoja, paljon hauskempia kuin kaupunkikodissa odottavat hommat :)

   Kevät tulee todellakin nyt kohisten ja se on iloinen asia!

   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 5. Kiva kun sää on sellainen että voi ulkoilla, talven ja sateiden jälkeen.Täällä ihan päinvastoin, rakastan talvea Välimeren talvea, ja nyt kun se on ohi niin niin harmitta,. Kauniita kuvia olet taas laittanut,ihanan keväisiä. Corona tosiaankin vaikuttaa niin moneen asiaan, toivottavasti tilanne pian rauhoittuu ja laantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan todellakin, että Korona kuivuu ja kuolee pois.
   Norjassa se on levinnyt hurjasti Ullevålin sairaalassa, jossa Italian lomalta palannut lääkäri tartutti useita työkavereitaan.

   Nautihan vielä keväästä, ennen helteiden saapumista!

   Poista
 6. Aivan huikeita kuvia ja teidän vierasmökki on iiihana. <3 Mukavaa maaliskuun jatkoa Marianna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Tiia ja mukavaa maaliskuuta sinne myös <3

   Poista
 7. Vuodenaikojen mielialahäiriö, værsyk. Onpa hieno sana ja kuvaa täysin tätä "ankeaa, säänmukaista olotilaa" jonka tiedän johtuvan tästä talvikaudesta, joka on ollut pääasiassa pelkkää pimeyttä, harmautta, vesisadetta ja kovaa tuulta. Eihän tällaisesta kukaan selviä täysjärkisenä, ellei ole jotain mielekästä puuhaa :)
  Tuo teidän vierasmökki on todella viehättävä ja viihtyisä. Onnekkaita ovat he, jotka saavat siellä yöpyä ja aikaansa viettää ❤
  Itse en malttaisi enää millään odottaa että pääsen hiomaan ja lakkaamaan vanhan paattimme puupintoja. Haluaisin myös alkaa jo purkamaan puuvarastoa, terassia ja lähes pystyyn lahonneen osan piha-aidastamme, ja alkaa rakentamaan tilalle uusia. Vielä eivät kelit kuitenkaan anna myöten, joten voit uskoa että odottavan aika tuntuu tällä hetkellä toooodella pitkältä :D

  Teillä on siellä huikean kaunista ja keväistä. Ihan kateudesta vihreänä täällä ihania kuviasi katselen. Mikään muu ei täällä vielä viherräkään ;)

  Mukavaa maaliskuun jatkoa myös sinulle ja voi hyvin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä kannata kadehtia. Eilen tuli taas vettä ihan kaatmalla ja mökkipihalla lainehti suorastaan. Ei kiva. Ulkona ei saatu tehtyä mitään.
   Minäkin koen jo sellaista pakottavaa tarvetta päästä pihahommiin, mutta eipä sinne näillä keleillä oikein viitsi mennä.

   No, kevät on kuitenkin jo ihan kynnyksellä ja se on hyvä asia. Mehiläisetkin ovat taas hereillä, se huomasin perjantain auringossa :)

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Teillä on kevät huomattavasti edelle verrattuna meidän. Mulla on kaikki sipulikukat vielä lumen alla, vaikka lunta ei kovin paljon ollutkaan.
  Meidän puuhella on joka päivä käytössä, aamulla ja illalla, nautin !

  VastaaPoista
 9. No sieltä ne yht'äkkiä kurkistavat teidänkin kukat!

  Meillä on tuvan puolella puuhella ahkerassa käytössä ja olen miettinyt tämän vanhankin kunnostamista käyttöön. Olisihan se vierasmökissäkin kiva puilla lämmittää.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuonon rannalta moi

Tammikuisia valonpilkahduksia

Pimeyden keskeltä