Onneksi on kevät



Mökkihöperyyttä, ajantajun heikkenemistä, turhautumista, ahdistusta, unettomuutta, huolia, kiukkua ja kaipuuta.
Miten onkaan vaikeaa pitää mielialaa korkealla. 

Onneksi on kevät, vaikka toisaalta olen kyllä miettinyt sitäkin, että syksyllä olisi ollut helpompi jäädä kotinsa vangiksi, juoda teetä ja katsella Netflixiä.
Ja kuitenkin....kevät on lupaus. Se kertoo uusista aluista, heräämisestä uuteen elämään. Se ilahduttaa väreillään, äänillään ja lämmöllään. 

Kevät kutsuu ulos ja raikas ilma onkin nyt niin mahdottoman tärkeää. 
Me pohjoismaalaiset olemmekin todella onnekkaita, sillä meillä on kaikilla luonto lähellä ja jokamiehen oikeudet nauttia siitä. 
Luonto saa ajatukset pois uutistulvasta ja Corona-luvuista, se rauhoittaa mielen ja antaa toivoa. Kroppakin kiittää, kun saa taivaltaa metsäpolkuja tai rantakallioita.

Norjassa on luonnossa liikkuminen yhä sallittua, kunhan sitä ei kovin pitkille ja vaativille patikkareissuille lähde. Siitä olemmekin kiitollisia.

Toinen hyvä keino saada ajatukset pois Coronasta on puutarhailu ja sitähän voi harjoittaa myös parvekkeella tai vaikkapa ikkunalaudalla. 
Multaan voi maaduttaa sekä ahdistukset että huolet.



Olen pitänyt kameran mukanani niin puutarhassa kuin lenkilläkin, joten tässäpä taas vähän kuvia. 


Mustarastaspariskunta rakentaa taas pesäänsä murattiimme. Tämä on nyt kolmas vuosi, kun he pesivät pihassamme. 
Rouva Blackbird poseerasi näin kauniisti myös kameralleni.  










Onnenpensas ja kirsikka.
Laventelikin on jo kasvussa.








 Aavistus kevättä ja pääsiäistä. 





Viime vuoden laventelisatoa.



Luontokuvia ja lammasystävien lauantaiposeeraus. 










Toivottavasti te kaikki voitte ja jaksatte hyvin!

Tämä ei todellakaan ole helppoa aikaa ja meitä koetellaan nyt kovemman kautta. 
Olen käynyt pitkiä keskusteluja tyttärieni kanssa mm. siitä, onko lupa kokea kiukkua, pettymystä ja surua omista Corona-menetyksistään ja rajoituksistaan, vaikka tietää asioiden olevan joissakin maissa paljon meidän tilannettamme huonommassa jamassa.
Mielestäni on, on ehdottomasti! 
Se ei ole pois siitä empatiasta, jota koemme esimerkiksi Italiaa ja Espanjaa kohtaan.
Se ei myöskään tarkoita, ettemmekö ymmärtäisi rajoituksia ja kieltoja, tilanteen vakavuutta tai omaa osaamme tilanteen kontrollimisessa, mutta tunteille on oltava tilaa ja niitä on hyvä purkaa. 
On lupa olla pettynyt, on lupa olla kiukkuinen. 
Nyt jos koska saa kiroilla! 


Voikaa hyvin!





Marianna

Kommentit

  1. Onpa mustarastaasta kauniit kuvat, ja siellä kevät tosiaan on jo.


    Mä ja mieheni ollaan eläkeläisiä ja vapaaehtoisesti "karanteenissa" kun kumpikin ollaan riski ryhmässä, mutta viihdymme muutenkin kotona, emme koskaan käy oikeastaan missään, ei ravintoloissa,ei elokuvissa, ei tanssipaikoissa, ei laivareissuissa, paitsi minä olen joskus käynyt laivalla ja elokuvissa, itsellä kun kaikki on hyvin, niin jotenkin surettaa toisten ihmisten kohtalo nyt, just uutisissa näytettiin miten paljon ihmisiä asuu kaduilla biranniassa, he nukkuvat siellä makuupusseissa ja kyhätyissä teltoissaan, joku jakoi heille ruokaa.Suomen tilanne alkaa olla kaaottinen, ihmiset menettää työpaikkansa,rajat suljetaan ettei pääse edes töihin, jos vielä ravintolat suljetaan koko maassa lauantaina, koululaiset kaikki ei saa lämmintä ateriaa joka päivä, minkä koulussa saivat, opiskelu kärsii,jos tehtävät jää tekemättä, voi sosiaalityöntekijät tulla ovelle.Oikeesti mua itkettää ihmisten puolesta, miten heidän käy lähitulevaisuudessa.
    Myös lasten työpaikkojen suhteen olen huolestunut, mutta elän päivän kerrallaan, ja ajattelen että huomenna varmaan on jo paremmin.
    Terveyttä ja aurinkoisia päiviä kohti kesää sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeita aikoja todellakin eletään ja kyllähän se öisinkin valvottaa.
      Toivokaamme nyt, että hyvä kehitys jatkuu ja tästä selvitään vielä ihan ok.

      Nuorten tilanne opiskelujen ja työn suhteen huolestuttaa täälläkin erityisesti, sillä lähes kaikki ovet ovat nyt kiinni.

      Toivon teille aurinkoisia päiviä ja pysykää terveenä <3

      Poista
  2. Kevät <3 Uusia alkuja ja toivoa täynnä <3 Meidänkin lukiolaisen on ollut vaikea sopeutua tähän poikkeukselliseen tilanteeseen. Ei millään meinaa ymmärtää, että nämä liikkumis-/ kokoontumisrajoitukset koskevat meitä kaikkia. Iltaisin lähtee aina mautoilemaan, kun kotona meinaa kaatua seinät päälle. En ole tohtinut tuota kieltää, eikä syytäkään, kun mautoon mahtuu tyttäreni lisäksi vain poikakaveri :)
    Oma elämä on kutistunut akselille koti - työpaikka - ruokakauppa - koti. Eilen tein poikkeuksen, kun kävin ensi kertaa kuukauteen kaupungissa kampaajalla.
    Aurinkoisia ajatuksia viikonloppuun <3 Mietitään kaikkea mukavaa, vaikka vähän väkisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sentään saatte mennä kampaajalle! Me emme ja se alkaa näkyä :) Blondit ovat esimerkiksi kadonneet :D

      Kyllä tämä aika koettelemusta on ja varsinkin nuorille. Hattuani nostan heille, sillä aika hienosti kestävät eristyksen.

      Voikaa hyvin, pysykää terveinä <3 Halaus täältä <3

      Poista
  3. Onneksi meillä on valoisa ja ihana kevät!
    Ja omalle parvekkeelle ja pikkupihalle pääsee ulkoilemaan ja vähän kukkiaan ihailemaan.
    Kattoterassilla harrastan 'kani-joogaa' Bunnyn kanssa hyvällä ilmalla.
    Se se vasta hauskaa onkin ja muuttuu useasti naurujoogaksi kun Bunny loikkii yli, ali ja välillä mahan päällekin tai supisee viiksillään korvaani kesken hengitysharjoitusten! =D
    Eli hyvää terapiaa sekin!
    Koti on turvasatama ja täällä mieli lepää.
    Vaikka joskus voi niitä ärräpäitä mieleen vilahtaa kun teinipojan kanssa kahden ollaan. ;)
    Haarapääskyt saapuivat Afrikasta toissapäivänä, se ilahdutti kovasti.

    Toivotan sydämestäni kevään valoa ja kauneutta sinnekin!
    Pidetään sydän tyynenä ja mieli valoisana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne pienet ilot ovat nyt suuria <3

      Kattoterassi on varmasti kiva ja näen ihan teidät siellä joogaamassa :)

      Kaikkea hyvää, voimia ja kauneutta sinulle myös <3 Kyllä me tästä selviämme <3

      Poista
  4. Samoja mietteitä on pyörinyt itselläkin mielessä.
    Meillä jäi perinteinen kahden viikon kalastusmatka Ruotsiin nyt väliin ja kyllähän se kiukutti. Olen painanut ylitöitä marraskuusta lähtien ja kaiken sen jaksoi, kun tiesi että kohta pääsee pariksi viikoksi rentoutumaan lomalle. Se oli kuin matto olisi vedetty jalkojen alta kun loma peruuntui. Mutta pettymyksestä on mentävä yli. Tänä vuonna kannetaan kaikki lomaeurot kotimaahan, mikä on varmasti kotimaallemme tärkeä juttu. Kunhan siis päästään taas reissailemaan normaalisti.
    Samalla sydämen päällä on kova huoli läheisistä ja ystävistä. Niin terveyshuolet kuin taloudelliset huolet. Itse olen siitä onnellisessa asemassa että töitä riittää. Iha niinkin paljon, että meidän pitäisi kohta selviytyä parin vuoden työmäärästä parissa kuukaudessa. Näillä mennään ja yritetään pysyä niin terveenä kuin positiivisenakin. Olen tarkoituksella eristänyt itseni uutisvirrasta ja sosiaalisesta mediasta. En halua altistaa itseäni negatiivisuudelle ja huonoille uutisille. Blogeissa onneksi porukka positiivisella mielellä, pidetään tästä kiinni! <3 Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti oli kurjaa, kun odotettu matka peruuntui!

      Huoli läheisistä, tulevaisuudesta ja taloudellisista vaikeuksista pitää kyllä hereillä yölläkin, joten onkin tärkeää rajoittaa uutisten seuraamista. Onneksi nyt on ollut vähän hyviäkin uutisia, eli rajoitukset tuottavat tulosta ja tartuntaluvut ovat laskemassa.

      Kaikkea hyvää sinulle <3

      Poista
  5. Kaunis keväinen luonto takuulla saa ajatukset pois koronasta. Täällähän talvi on sitä kauneinta aikaa kuten varmaan muistat Kreikan ajoista, ja harmittaa että korona pilasi sen ajan kun ei päässyt näkemään kaunista luontoa.Nyt on alkanut jo kuivuminen ja kohta on luonnon kauneus kuivahtanutta, mutta kyllä sitä tässä kodin edessä olevassa puistossakin löytää jotain kaunista joka kerta:) Hyvää pääsiäisen aikaa Marianna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan toki!
      Toivottavasti ovat ainakin oikeassa sen suhteen, ettei Corona pidä lämmöstä! Jospa se kärähtäisi pois!

      Voi hyvin <3

      Poista
  6. Täällä Hangossa on tilanne kohtalaisen hyvä,ei vielä yhtään tartuntaa mutta kyllä se tulee tännekkin ennemmin tai myöhemmin. Kevät on näyttänyt kauneuttaan meille ja tuulikin on kääntynyt etelään, se merkitsee valtavia muuttolintu parvia. Pääsiäinen kuluu varmaan linturetkeillen.Lauantaina ilma oli täynnä Kurkien töräytyksiä kun vanhat linnut johtivat auroja,toinen aura kun hävisi näkyvistä niin etelästä oli jo uusi tulossa ja tätä jatkui koko päivän. tänään oli lämpö-ennätys +10c.jälleen kerran kivoja kuvia blogissasi!Lehtiä lukiessa huomasin yhden asian, Suomi ja Norja kulkevat ikään kuin samaa tietä tässä tauti asiassa. Suomi on vain vähän perässä. molempien rajoitukset on purreet ainakin vielä tehokkaasti! Kyllä tästä selvitään! Oikein hyvää kevättä ja hyvää Pääsiäistä teille kaikille T:Jarmo instasta.

    VastaaPoista
  7. P.S. selailin tänään vanhoja valokuviani ja huomasin erässä kuvassa oravan pesevän käpäliään, oli pakko julkaista tekstilllä muistakaa pestä kädet. Sopi niin hyvin mielestäni tähän aikaan. T:Jarmo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin kiva kuva oravasta :)

      Toivottavasti sait linturetkeillä pääsiäisenä, kuulostaa mukavalta.

      Toivotaan hyvien uutisten jatkuvan ja viimeistään kesän tappavan koko Coronan.

      Voi hyvin!

      Poista
  8. Kevät virkistää mieltä, pesee sielua, lääkitsee sydäntä - tässäkin tilanteessa. Onneksi on kevät.
    Ihanasti poseeravat niin mustarastaat kuin pässiystäväsikin.
    Lempeää kevättä ja aurinkoa sydämeesi ❤️🌞 ja hyvää pääsiäisviikkoa 🐣

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset