Kesäkuulumisia


Hei pitkästä aikaa!

Toukokuu on vaihtunut kesäkuuksi, suvituuli puhaltaa ja tälle viikolle onkin sitten luvassa ihan oikeita helteitä! 
Vuonossakin kimaltaa taas, sillä aurinko tanssii nyt lähes turkoosin meren pinnalla (Emiliania Huxley -levän kukinta on alkanut) ja blogini, Vuonon kimallus, sekin on hengissä, vaikka joku jo ehti kyselemäänkin, että olenko sen kokonaan historian kirjoihin taputellut. 

Blogimaailma on todellakin kutistunut aikas pieneksi ja itse huomaan kaipaavani useampaakin hyllytettyä blogia. 
Se, mikä blogimaailmaa kutistaa pelkiksi kuviksi on instagram! Siellä ne kaikki kaipaamani, kuviksi kutistuneet blogit ovat, mutta onneksi edes siellä.
Toivon kyllä hartaasti, että saan tulevaisuudessakin lukea blogeja, ihailla taitavien kuvaajien kuvia ja inspiroitua tälläkin areenalla. 


Corona-tilanne on täällä meillä päin nyt aika mallillaan, eli uusia tartuntoja ei ole vähään aikaan ollut ja palailemmekin pikkuhiljaa vähän normaalimpaan elämään. 
Tämän kesän lomat lomaillaan kuitenkin täällä kotona Norjassa ja mielestäni on hienoa nähdä, miten ihmiset ovat kotimaan matkailusta suorastaan innoissaan. Asuntoautoja, -vaunuja ja telttoja on myyty ennätysmäärät. Mökkikauppa käy kuumana ja "oma maa mansikka" on saanut ihan uuden merkityksen.

Niin Norjassa kuin Suomessakin on paljon nähtävää, kaunis luonto ja mitä upeimmat edellytykset hienolle lomalle, joten onnekkaitahan me täällä olemme. 
Myönnän, että Kreikka-kaipuuni tulee iskemään viimeistään elokuussa, mutta eiköhän siitäkin selvitä :) 
Suomi-ikäväni onkin sitten vähän vakavampi asia, sillä se on ikävä perhettä, ystäviä ja kaikkea sitä "omaa".  Se on myös huoli ikääntyvistä vanhemmistani.
Suurin toiveeni tälle kesälle onkin päästä Suomeen viimeistään elo-syyskuussa. 



Me aloitimme kotimaan matkailun Kragerøstä, Arendalista ja Skotfossista Norjan etelärannikolla.
Kauniit maisemat, kesäkaupunkien jo talvihorroksesta herännyt syke, Skotfossissa Gamle Union Bruk:in antiikkiliike (valtavan suuri) ja siellä tehdyt löydöt olivat hieno aloitus Norja-kesälle.


Kragerø



Arendal



Skotfoss



Ihania löytöjä kotiin ja maalle.




Hieman kesäshoppailua Ruotsista, eli Emma Sjødinin kerrassaan suloisia tyynyjä! 
Kauniita niin kotona mustalla penkillä kuin torpalla sinisellä penkillä tai vaikkapa puutarhassa.





Torpan sisustuksessa ovat inspiroineet myös naapurini :)



....ja pihapiirimme....


....joka alkaa olla taas aika vehreä....



























Pari kuvaa kansallispäivän lounaalta.
Hyvin erilainen 17.mai vietettiin maalla ja kansallislaulu laulettiin virtuaalisesti kuningasperheen johdolla. 
Tuo kastikekannu on kirppislöytö ja niin täydellinen kukille.





Kaupunkipihan kuulumisia











Moikat myös lenkkipolulta.

Naurusuu auringossa.






Tuo alimmaisen kuvan peura pelästytti minut ihan kunnolla, sillä kuvasin kukkia täysin omissa maailmoissani, kun jokin yht'äkkiä ampaisi vierestäni :) 
Olin tyytyväinen saatuani siitä kuvan, mutta seuraava ajatus olikin sitten "punkkitarkastus" :D


Kesä on kyllä niin ihanaa aikaa kulkea ja kuvata, nauttia luonnon ilmaiskonsertista ja lämmöstä.
Merikin kutsuu taas ja uimassa olen käynyt jo kuusi kertaa! Viileää ja hyvää tekevää!



Aiotteko te matkailla kotimaassa? 
Kiusaako kaukokaipuu?


En varmasti ehdi tänne ennen juhannusta (ellen sitten innostu), joten ihanaa keskikesän juhlaa teille kaikille! 

Voikaa hyvin,

Marianna



Kommentit

  1. Voi ihanuus taas näitä sinun postauksia! Niin kaunista, tätä on kyllä kaivattu!! Näitä sinun upeita kuvia jotka hivelevät silmää♥ Kyllä tämä Korona tilanne on ollut ikävä koko maailmassa. Vaan jos mitään hyvää niin onhan se kiva että ihmiset ovat löytäneet kotimaan matkailun ja mökkeilyn:) Oikein kauniita kesäpäiviä sinne! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Päde <3

      Corona teki kyllä tästä vuodesta aika matalapaineisen ja pettymyksien täytteisen, mutta hienosti ihmiset ovat siihen kuitenkin kaikkialla mukautuneet ja löytäneet uusia tapoja niin työn kuin lomailunkin osalta. Hatun noston paikka!

      Ihanaa kesää sinulle!

      Poista
  2. Ihana kuvasarja taas Marianna:) Totta, monet blogit ovat kutistuneina Instagramissa, mutta onneksi sinäkin olet vielä täällä blogistaniassa.
    Korona on niin kurjaa, joskus tuntuu että herää painajaisuneen. Tääällä' oli jo tosi alhaiset luvut, eikä kuolleita ym. mutta kun ravintolat, puistot ja rannat avattiin , niin luvut pomppasivat ylöspäin, ja etenkin kouluissa, joten nyt taas peruutettiin lisää vapauksia, eikä junaliikenne, joka on ollut pysähdyksissä jo 3 kk, alakaan huomenna kuten piti, tosi kurjaa, vaikka kuolleita ja vaikeasti sairastuneita ei ole enemmän kuin aikaisemmin ,vaan vain nuo sairastumisluvut. Norjakin on tosi kaunis kuvissasi, ja oikein hyvää kesäkuuta sinulle Marianna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael!

      Täällä uusia tartuntoja on lähinnä Oslon alueella, mutta uuteen aaltoon on toki varauduttu koko maassa. Viikonlopun mielenosoitukset, Black lives matter, olivat huolestuttavia, koska ne keräsivät paljon väkeä ja yksikin supertartuttaja riittää räjäyttämään koronan uuteen nousuun.

      Stavangerissa on nyt 40 terveydenhuollon ihmistä karanteenissa, koska olivat mukana mielenosoituksessa.

      Outoa aikaa elämme, monella tapaa ja kun viime viikon uutisiin liitettiin vielä maanvyörymiä yms., on uutiskuva kaikkea muuta kuin positiivinen.

      Onneksi on sentään kesä ja tänne saapuu torstaina helle :)

      Voi hyvin <3

      Poista
  3. Voi kun ihana kesä ja puutarha sinulla, jo noista kukista mielikin pysyy virkeänä ja iloisena niitä katsellessa,upeita kukkia, ihana katsella. puutarhaasi, itselläni ei ole puutarhaa, vain pihamaa jossa sireeni, omenapuu ja juhannusruusu puska ja lipputangon ympärillä jotain kukkia + auringonkukka penkki.
    Tarkoitus on käydä Pohjois-karjalassa synnyin maisemissa, minun vanhempani ovat kuolleet, mutta ne synnyinseudut vetää aina sinne, täällä Turussa olen asunut 46 vuotta, niin olen vain muukalainen täällä.
    Muuten hienot kirkot siellä ja onpa tiheään rakennettu talot, Norja olisi se maa jonne minäkin muuttaisin, mutta ei pääse käymäänkään siellä koskaan.
    Oikein hyvää kesää sinulle, juhannusta ja pysyhän terveenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pirjo <3

      Juhannusruusu on yksi kauneimmista kukista ja yhdistän sen ajatuksissani Suomen kesään.

      Ymmärrän sinua niin hyvin, sillä minäkin olen muukalainen täällä Norjassa, asuin täällä sitten miten pitkään vaan. Koti on toki täällä, mutta sen sydämen koti, se oikea koti, se on Suomessa <3

      Toivottavasti matkastasi kotiseuduille tulee hieno ja saat nauttia kaikesta kaipaamastasi.

      Hyvää juhannusta!

      Poista
  4. Kyllä siellä on kaunista. Niin moni tuttu ja turvallinen blogi on sulkenut sivunsa. Tuntuu, että kohta on jäljellä vain kaupalliset blogit. Insta ei ole sama asia minustakaan. Kesä menee täällä, mutta pientä toivoa elättelen Espanjasta syyskuussa. Katsotaan miten käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, insta ei ole ollenkaan sama asia. Olen aina verrannut instaa kirjojen kansiin, mutta blogeja itse kirjoihin.

      Harmittaa oikein, että moni hyvä blogi on sulkenut sivunsa, sillä kaupalliset blogit eivät anna juuri mitään. Ne ovat sellaista sieluntonta mainostamista, joka sekin tehdään puoliväkisin, kuin hihnalta ikään (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta).
      Kaipaan luovien ihmisten ei-kaupallisa blogeja, eli ruokaohjeita, matkavinkkejä, sisustusjuttuja (omaperäisiä ja yksilöllisiä sellaisia), DIY-juttuja, arjen pohdintoja.....no kyllä tiedät.

      Älä siis vain lopeta omaa blogiasi Saara!

      Poista
  5. Tuosta Arendalista tuli mieleeni jotenkin Frozen leffa.
    Ihania kukkia ja kuvia jälleen. Kiva kun olet taas täällä.
    Ihanaa juhannusta ja kesää koko perheelle. Pysytään terveinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja juu, Arendelle on Arendal, sitä Disney on käyttänyt tarinan pohjana :D

      Ihanaa juhannusta sinne myös <3

      Poista
  6. Kiitos näistä ihanista kuvista. Kiva katsella, kun ei kumminkaan pääse reissaamaan tänä kesänä. Mukava matkustella kuvien kera.
    Ihania ja kauniita kukkia, suloinen päkäpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuija ja kiva, että viihdyit kuvamatkalla.

      Oikein hyvää kesäkuun jatkoa sinulle.

      Poista
  7. Ihania kuvia ja tunnelmia täällä! Vaikka insta onkin oiva kuvien jakokanava, niin kyllä blogi kuvien ympärille kudottuine tarinoineen kiehtoo minua enemmän. Itsekin olen tullut laiskaksi blogini postausten suhteen. Kirjoitan postauksia enää joskus ja jouluna. Mutta ehkä tämä kesä saa taas innostuksen heräämään. Nauvossa piipahdettiin hiljattain, siitä alkakoon kesäpostausten sarja.
    Nuo luontoaiheiset tyynynpäälliset on iiiiiihania! Sopivat teidän torppaan ihan täydellisesti. Aurikoisia kesäpäiviä, ajatella ensi viikolla on jo juhannus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3
      Insta on insta, nopeasti jaettu ja nopeasti katsottu. Tiktokit ja youtube-jaarittelut eivät nekään oikein ole minun juttujani, joten kyllä ne blogit ovat kivointa seurattavaa. Kuvienkin osalta tykkään katsoa valokuvausharrastajien kuvia nimenomaan blogien kautta ja mieluiten suuremmalta näytöltä kuin puhelin.


      Kävinkin jo katsomassa postuaksesi ja voi miten koti-ikävä taas nostikaan päätään. Toivon kipinä mahdollisesta Suomen matkasta on kyllä nyt herännyt, sillä rajoja availlaan ja ilmeisesti lentojakin alkaa kohta tulla lisää.

      Ihanaa juhannusta!

      Poista
  8. Kiitos sinulle näistä ihanista kuvista. Tyynynpääliset on aivan ihania saakohan niitä mistään ostaa täällä päin? Matkustetaan kenties Pohjois -Karjalaan miehen äidin luokse elokuussa? Kaukokaipuuta ei ole. Hyvää juhannusta sinne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila <3
      Tyynyjä voit ostaa Emman nettiputiikista. Designemmasjodin.se lähettää kyllä Suomeenkin.

      Hyvää juhannusta teille!

      Poista
  9. Aivan mielettömiä kuvia kaikki. Rakastan tuota teidän vanhaa sinistä kaappia ja voi että nuo tyynyt on ihania. Sulla on täydellinen maku Marianna. Ihanaa juhannusta sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3

      Kaapissa on vuosiluku 1801 ja mieheni isoisoisovanhemmat saivat sen aikanaan häälahjaksi.
      Tyynyt ovat todelliset kesäkotityynyt ja nyt tekisi mieli tilata muutama lisää.

      Ihanaa juhannusta teille Tiia <3

      Poista
  10. Ihana kesäfiilis välittyy kuvistasi! Niin tekee mieli matkustaa nyt. Italia-kaipuu on aivan mahdoton. Eikä sitä helpota se, että tytär näyttää aina vain lisää toinen toistaan hienompia paikkoja Italiasta. Asuntoautomatkaa siirretään myöhemmälle. Seurataan tilannetta ja sitten katsotaan, minne nokka näyttää.
    Ihanaa kesäkuun loppua Sinulle ❤️

    VastaaPoista
  11. Kaunista♥
    Kehtaanko tunnustaa, mutta en ole käynyt Norjassa, kuin pohjoisessa. Olisi kyllä hauska, joskus poiketa vaikka Oslossa...tai jossakin kauniissa vuonon rannalla.

    VastaaPoista
  12. Todella kaunista, tää pyörtyy kaikesta tuosta kauneudesta. 😄

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset