Heinäkuisia muistoja



Tervehdys taas täältä vuonon rannalta ja oikein hyvää elokuuta teille kaikille!

Minusta tämä elokuun toivottaminen tuntuu kyllä nyt lähes epärealistiselta, sillä heinäkuulla näytti olleen tuli hännän alla sen pyyhältäessä ohitsemme ja hups keikkaa, elokuuhan se siinä jo iltojamme maalailee ja kalenterissa komeilee?!

Minä en ehtinyt heinäkuun mukaan oikeastaan ollenkaan? 

Lomailinhan minä mökillämme ja kymmenen suloista päivää Suomessakin, mutta yhtä kaikki, en ehtinyt mukaan. 
Syynä saattoivat toki olla päivittäiset selkäkipuni, jotka ovat varjostaneet lomaani ja varastaneet ihan jokaisesta hetkestä osansa.
Suomessa ne huipentuivat kotiinlähtöpäivän aamuna ja jonkin aikaa luulinkin jo jääväni lennolta pois, niin kurjassa jamassa selkäni oli.
Kipulääkkeille kiitos, pääsin kuin pääsinkin kotiin, enkä onneksi ollut tällä kertaa yksin matkassa, vaan saatoin antaa ruisleivällä, Elovenalla ja muulla tuikitärkeällä täytetyt kapsäkkini viikingin kannettaviksi. 



Lomapäivämme mökillä (ennen Suomeen lähtöä) olivat varsin sateisia, mutta vierasmökkiprojektimme eteni mukavasti ja uusi sänkykin saatiin pitkän odotuksen jälkeen paikoilleen! 
Olen nyt testannut sängyn (Hästens) ja nukun siinä suorastaan Ruususen unta -  niin hyvä se on! 
Kivuttomuus on minulle tätä nykyä niin harvinainen olotila, että hyvin nukuttu yö ja kivuton aamu ovat ihan oikeasti kuin lottovoitto! 



Teimme yöpöydät vanhoista jakkaroista ja venevajan alkuperäislaudoituksesta, jota meillä on vielä tallella. Samasta laudoituksesta olemme tehneet myös hyllyjä. 
Koska puu on lähes noin 200 vuotta vanhaa, käytämme sen aina ensin pakastimessa. Emme halua salamatkustajia sisätiloihin :)
Meren ja ajan patinoiman pinnan alta löytyy kyllä aina terve ja hyvältä tuoksuva puu - se on kiehtovaa! 

Pussilakanat ovat pellavaa ja sängyn päälle löysin ihan passelit koristetyynyt Raumalla shoppaillessani (Lexington).
Laiva-aiheiset taulut ovat paikallisen hotellin vanhaa sisustusta (50 nok kappale) ja koska viikingin isosetä oli aikoinaan töissä kuvassa olevalla laivalla, Fjordbuen, sopii taulu tänne ihan mainiosti.









Ihan vaan kesäkuvia heinäkuun viimeiseltä viikonlopulta. 
Perjantai ja lauantai olivat hellepäiviä, joten elämää elettiin ulkona.





Mitä seuraavaksi? Enää puuttuu vain huussikuva ;) 
No nyt tulee sekin.....hihhii.....
Polttohuussi Cinderella, Kreikasta ostettu vessapaperisäilytysratkaisu, kuningas ja kuningatar seinällä (norjalainen perinne: huussissa on kuninkaallisten kuvia) ja tunnelmavalaistus kirpparilta.
Laitoin tämän nyt ihan siksi, että sisustuskuvia kysellään aika usein (ihan kuulkaa vessaa myöden), enkä niitä enää niin usein blogiini laita.
Pieni hellepäivän "huinailu" torpallani mahdollisti nyt tämänkin :)





Paluu tuttuun maisemaan Suomen loman jälkeen.
Onneksi välillä on poutaakin, vaikka heinäkuu oli kyllä täällä supersurkea kuukausi. Vettä on tullut 240,5 mm ja lämpötilat ovat kohonneet yli 20 asteen vain muutaman hassun kerran. 
Sääpakolaisena Suomessa oli siis sikses hyvä olla.











Luontoa läheltä.






Samaa puuhaa Suomessa.
Tämä suloinen korento viihtyi vanhempieni puutarhassa ja kameran eteen ilmestyi sitten muitakin suomalaisia.









Yllä olevat peurakuvat ovat Taivassalosta, jossa vierailimme siskoni vuokraamalla mökillä. Kävelin metsässä kuvailemassa ja kappas vaan.....en ollutkaan siellä yksin.
Suomalainen metsä on minulle sellainen pyhä paikka ja mieluiten kuljeskelen siellä itsekseni. Metsä rauhoittaa ja kun kulkee hiljaa, saa tavata sen asukkaitakin. 



Ruissalo









Halisten koski. 
Täältä löytyy myös hurmaava kahvila Pato, joka myy ihania leivonnaisia ja raparperitonicia. 
Suosittelen. Ihana puutarhakahvila kauniissa maisemissa.







Kakskerta ( eli ihan vain 2x), Hirvensalo. 
Brinkhallin kartanon kahvila. 
Vieressä on myös järvi, jossa kävimme uimassa ja kyllä oli ihanaa sekin.





Suloinen Rauma. 




Lentäminen Suomeen meni (hermoilusta huolimatta) hyvin, eli kasvosuojat kasvoilla ja  käsidesiä ahkerasti käyttäen. Lensimme Oslosta Helsinkiin. 
Lentokentillä oli varsin hiljaista, joten etäisyydet oli helppo pitää. 
Uutta reissua en kuitenkaan tule syksyn mittaan tekemään, sillä nyt tuntuu siltä. että riskit ovat taas kasvamassa....kaikkialla.

Tartuntojen määrä täällä Norjassa nousi tällä viikolla nopeasti Hurtigruten-tartuntojen myötä ja nyt pieniä aaltoja tuntuu olevan muuallakin, kuten Haugesundissa ja Mossissa.
Syksy vietetään siis kotosalla ja toivon todellakin, että kasvosuojat otetaan ihan päivittäiseen käyttöön täällä pohjolassakin. 
Olen kuitenkin todella kiitollinen siitä, että pääsin käymään kotona vanhempieni luona. Se kevensi sydäntä ja auttaa jaksamaan syksyn yli, tuli mitä tuli.



Viikinki lepäsi viimeisen lomaviikonloppunsa kannettuaan kotiin "puolet Suomea" sisältäneet laukkuni.






Mukavaa elokuuta siis kaikille ja pysykäähän turvassa ja terveinä! 


Vi snakkes,

Marianna

Kommentit

  1. Selkäkivut ovat kyllä kamalia. Itse olen moisilta säästynyt, mutta ystävän kipuilua on tullut läheltä seurattua ja tosi ikävä sairaus on.
    Vanhempani asuivat ihan HAlisten kosken tuntumassa, eli on tullut tuolla muutaman kerran poikettua..:)
    ikävää on jos koronan uusi aalto iskee voimalla...todella ikävää ja siltä tuo vähän nyt näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkä- ja niskakivut ovat aika lamaannuttavia ja reumasairauteni ehkä pahin oire. Mikään lääke ei ihan 100% auta.
      Täällä Norjassa covid on päässyt taas vauhtiin Hurtigrutenin laivoilla, jossa tartuntoja on ollut filippiiniläisillä työntekijöillä, jotka ovat sitten levittäneet virusta eteenpäin. Todella harmillista ja varsinkin, kun laivayhtiö on toiminut tilanteessa väärin ja päästänyt matkustajat maihin.
      Täällä Stavangerissakin on nyt yksi uusi tartunta, ulkomailta tuotu.

      Täytyy vain toivoa, että pahimmalta vältytään ja hartaasti odotan, että kasvosuojapakko tulee tännekin.

      Ihanaa elokuuta sinulle.

      Poista
  2. Voi miten kauniita muistoja heinäkuulta, joka minustakin tuntui hujahtaneen ohitse ihan liian nopeasti. En siis ehtinyt minäkään mukaan oikeastaan ollenkaan, töissä kun olin, ja kun kelitkin olivat melkoisen koleat, tuuliset ja sateiset, niin jäi vapaapäivinä veneilytkin lähes olemattomiin.
    Kipu on kamalaa, varsinkin kun se rajoittaa liikkumista ja elämästä nauttimista. Voi miten kovasti toivonkaan, että löytyisi lääke, joka lievittäisi kipujasi ❤︎
    Koronan uusi aalto ahdistaa ihan jo ajatuksen tasolla. Yritän elää yhden päivän kerrallaan ja olla murehtimatta etukäteen yhtään mitään asioita. Niin paljon on ollut kevään ja kesän aikana kuormitusta, niin henkistä kuin fyysistäkin, etten tiedä miten muuten jaksaa valoisin mielin eteenpäin, kuin keskittymällä juuri tähän päivään ja jokaiseen pieneenkin hyvään hetkeen.

    Palaan vielä hetkeksi kauniiden kuviesi pariin ja lähetän sinulle lämpimät terveiset täältä sateiselta kaakonkulmalta ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ansku ja kyllä, on parempi olla murehtimatta liikaa, sillä siinä menee vain yöunet (ne ovat muutenkin jo kortilla) ja mielenrauha. Toivon, että syksy olisi säiden suhteen mukava, lämmin ja värikäs.

      Tänne on nyt luvattu kaunista säätä koko ensi viikoksi ja mikäli tuo ennuste toteutuu, aion asua koko viikon maalla.

      Nautitaan elokuun illoista, sadosta ja loppukesän tunnelmasta.
      Voi hyvin <3

      Poista
  3. Tuo teidän vierasmökki näyttää niiiiin ihanalta! Kyllä siellä kelpaa vieraiden nauttia makoisat yöunet Hästensin suloisessa sylissä :)
    Kurja kuulla, että selkäkipu on ollut riesanasi. Toivotaan, että kipu hellittää mahdollisimman pian. Hauskaa oli katsella noita kuvia kotikonnuiltasi. Niin tuttuja paikkoja kaikki tyynni. Auringonsäteitä ja leppeän lämpöisiä elokuun päiviä sinne vuonon rannalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti oli tuttuja paikkoja :)
      Turussa on aina niin hyvä käydä, kulkea tuttuja polkuja, nähdä rakkaita ja haaveilla päivästä, jona asun siellä taas.
      Olen ajatellut itseni vaikkapa telakkarantaan :D

      Oikein ihanaa elokuuta teille ja voikaa hyvin <3

      Poista
  4. Tsemppiä selkäkipuihin, ne ovat niin kamalia, välillä itsekin kärsin niistä ja muutama kuukausi sitten oli iskias-kipuja-
    Vierasmökkinne kuulostaa ihanalta, ja Hästensin sängythän ovat tosi mukavia:) Tosi kauniita kuvia otit heinäkuussa. Täällä edelleenkin paljon rajoituksia kiitos koronan, tätä toista aaltoa ei ole erityisen hyvin hoidettu täällä kun olimme ensin vihreitä korona-luokituksessa ja nyt punaisia. Kaikki tämä kestää niin paljon kauemmin kuin sitä ajatteli vielä keväällä. Ihanaa että pääsit Suomeenkin piipahtamaan. Oikein hyvää elokuuta sinulle Marianna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norja on nyt helisemässä tuon Hurtigruten-mokan kanssa ja tartuntojen määrä on lähtenyt uuteen nousuun. Moni maa näyttää taas muuttuvan punaiseksi ja uskon, että covidin kanssa taistellaan vielä pitkään.
      Olen täällä nyt tilaillut varastoon kasvosuojia, jotta olemme valmiina syksyyn, sillä olen 100% varma maskipakosta täälläkin tässä syksyn mittaan.

      Hästens on todellakin ollut hyvä selälleni, joka on nyt hieman parempi ja mahdollistaa normaalimman liikkumisen.

      Mukavaa elokuun jatkoa Jael ja pysyhän turvassa <3

      Poista
  5. Ihania kuvia. Hyvää elokuuta sinne!!

    VastaaPoista
  6. Huh huh, niin se heinäkuu hupsahti mennä! Jotenkin en ole koko kesän kyytiin vielä ehtinyt. Emme ole pitäneet ollenkaan lomaa, johtuneeko siitä. Mietittiin syksyksi asuntoautoreissua ehkä Pohjois-Norjaan ja Islannin matkaa, mutta ainakin lentomatka varmaan jää. No töissä maski ja pleksi kasvoilla, hanskat kädessä koneiden ja kolmen ihmisen lämmittäessä on ollut mukavampi olla viileämmällä ja sateisemmalla ilmalla. Jotain hyvää siis tuostakin säästä.
    Tuo selkäkipusi on kyllä niin kurjaa. Toivottavasti se on jo hiukan parempi, kun on paremmat ilmatkin. Tai siis meillä on ollut, ehkä sielläkin. Minulla ei onnekseni paljon selkäkipuja ole ollut, mutta semmoinen pikkuinen kankeus aamuisin heti ylösnoustuakin hävisi, kun aloin töissä käyttää satulatuolia. Kaikkia ihmeitä semmoinen tuolin vaihto voikin saada aikaan.
    Halistenkoski - sen rantamilla olemme opiskeluaikoina asuneet monta vuotta.
    Hih tuo vessa onkin jännä Tuhkimo 🤭Kuninkaallisten kuva pisti heti silmään ja hiukan ihmetytti, mutta onkin paikallista tapakulttuuria. Kaunis kaikkinensa.
    Kauniit ja makoisat unet saa taatusti myös uudessa vierasmajassanne.
    Metsä on kyllä sellainen hiljentymisen ja rauhoittumisen paikka. Marjastaessa sen taas oikein huomaa, kuinka hyvä siellä on olla. Mietin mikä onni on poimia vadelmia puskien suojassa syvällä ojassa ihan hiljaa, eikä kukaan edes tiedä, että on siellä. No, nyt oli kahden karhun nähty uivan Utöstä kohti Kökaria. Mikä lie navigaattori heillä mukana 🤭Mutta hetken kai taas miettii, että kai niitä sitten meidänkin metsissä on. Ja olla saakin, mutta en halua kohdata.
    Nyt tulikin pitkä sepustus.
    Mutta kaikkea hyvää Sinulle Marianna ja pysykää terveinä ❤️

    VastaaPoista
  7. Hienoa että pääsit käymään täällä kauniissa turussa, tuttuja paikkoja minulle, niin kiva oli katsella niitä.
    palailin kotiseuduiltani pohjois-karjalasta maanantaina, haikea olilähteä pois, sinne muuttaisin mutta tyttäret pidättelee täällä turussa, mutta olen myös turku fani silti.
    Hienot kuvat, ja toivottavasti voit paremmin selkäsi suhteen?
    Hyvää elokuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, voin jo paremmin ja kyllä, oli hyvä käydä kotona.

      Ainahan se lähtö aika haikeaa on ja varsinkin näinä covid-aikoina.

      Voi hyvin ja kaunista syksyä sinulle <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset