Ihan kuin etelässä ikään

 Istun parhaillani täällä torpan terassilla ja nautin aurinkoa tehokkaasti verhoavista sumupilvistä, jotka tekevät vuonosta edes hieman vilpoisemman. Helleaalto kun nimittäin löysi tiensä tännekin ja on nyt lämmitellyt maita, mantuja ja vesiä jo muutaman viikon. Lämpötilat vaihtelevat 24 ja 29 välillä, tuuli ei puhalla ja merikin on sellaiset 22-24 astetta. 

Vuono on helteellä kuin kattila.

Olen tästä elokuisesta helteestä tietenkin varsin kiitollinen, sillä lämpö, aurinko ja merivesi ovat terveyteni kannalta suoranainen taivaanlahja ja olenkin nyt uinut joka ikinen päivä, ottanut aurinkoa ja nauttinut maalaiselämästä torppani uneliaassa tunnelmassa.

Aamuni alkavat pihakivetysten ja terassien lakaisulla, kukkien kastelulla ja venevajan avaamisella. Kannan rantatuolit ulos, asettelen pyyhkeet tuoleille, laitan kahvin tulemaan ja seurailen vuonon rauhaisaa aamuelämää. Luonani vierailee aamuisin kuikkaperhe, jonka lapset ovat nyt kasvaneet lähes vanhempiensa kokoisiksi. Ne ovat kovia höpöttelemään ja sukeltamaan. Joutsenetkin pistäytyvät rannassa aina silloin tällöin ja venevajamme katolla päivystävä yksijalkainen lokki huikkaa usein huomenet sekin.

Rannalla moikkaillaan päivän mittaan myös ihmisnaapureita, uidaan ja uidaan ja uidaan, syödään lounasta ja käännellään aurinkotuoleja auringon kulun mukaan.

Illat ovat raukeita, verkkaisia ja kynttilöiden valaisemia. Ruuat valmistuvat grillillä ja pöytä katetaan tietenkin ulos. Elokuun illat ovat ihania siitäkin, että tähtitaivastakin voi taas ihailla. 

Ja yöt minä nukun kuin tukki! 

Maalla on ollut todella hyvä asua, mutta syksyn lähestyminen tietää myös osittaista kaupunkilaistumista, arkiohjelmaa ja sen sellaista. Mieluiten olen kuitenkin maalla, aina, ja iloitsen jo nyt tulevista syyspuuhista torpallani.


Iloitsetko sinä lähestyvästä syksystä? 


Kuvia helleviikoilta:
Viikinki teki minulle vanhasta saranasta kauniin koukun lyhdylle.

Elämää rannalla

Syksy saa halajamaan kuvaretkille, metsään ja vuorille, joten toivon syys- ja lokakuulta kauniita päiviä ja ruskaa. Lempeää syksyä toivon myös siksi, että aion jatkaa uimakauttani vielä pitkään 
 ja hei, Stavangeriin on nyt avattu saunalauttakin! Talviuimista luvassa siis! 


Tässäpä nämä kuvaterveiset tällä kertaa. Oikein hyvää elokuun loppua teille kaikille ja pysykäähän turvassa. 
Suomi sulki tänään rajansa Norjaan :( 
Vi snakkes, 
Marianna
Kommentit

 1. Niin kaunista siellä kaikki, kirjoitinkin johonkin kommenttiin että kiva kun pääsit käymään turussa,
  tunnistin monet paikat kuvistasi täällä.Ilmasto siellä varmaan on helppo hengittää, kun kostea tuuli tulee mereltä.
  Ei tätä kesää millään vaihtaisi talveen, kun ei kuitenkaan pääse hiihtämään, lunta ei ollut viime talvenakaan.
  On ollut kaunis ja sopivasti lämmin kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihtämiset on tosiaan saanut unohtaa siellä Turun seudulla jo monena talvena. Ilmasto lämpenee.
   Täällä viileni ilma eilen, mutta tänään oli aivan täydellinen lenkkeilysää, viileää ja aurinkoista!

   Hyvää elokuun loppua sinulle <3

   Poista
 2. Ihanaa kun saitte kunnon lämpöä, kun sitä on vain vähän niin siitä voi nauttiakin:) Mukavaa elokuun jatketta Marianna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tänä vuonna en matkusta syyskuussa Kreikkaan, joten lämpö tuli kuin lahjana ja niin tarpeeseen.
   Olin uimassa vielä eilenkin, mutta tänään tuntuu jo viileämmältä....mikä sekin on nyt ihan mukavaa.

   Voi hyvin <3

   Poista
 3. Upeita kuvia! <3
  Aluksi alkoi ahdistaa, kun kesä meni taas ihan huomaamatta ohi. Jotenkin oli sellainen fiilis, että en ehtinyt tehdä yhtään mitään, kun tämä yleinen tilanne aiheutti hirveän työruuhkan, joka vaikutti myös vapaa-aikaan. Mutta onneksi pysähdyin miettimään, että mitä minun oikein olisi pitänyt tehdä. Miksi kesän pitäisi aina olla yhtä suorittamista. Nyt nautitaan elokuun pimenevistä ja vielä lämpimistä illoista. Oikein mukavaa elokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, miksi aina pitäisi tehdä jotakin?
   Kesään liittyy niin paljon odotuksia ja sen odotetaan olevan niin onnistunut ja hieno, että koko homma saattaa ahdistaa.
   Minusta tuntui nyt helleaallon jälkeen ihan kivalta olla rauhassa sohvalla ja nautin, kun kesämeno hiljeni. Ei vesisuksiporukkaa, ei uimahyppääjiä, ei musiikkia joka terassilta, vaan hiljaisuus ja rauha. Loppukesän ilo.

   Voi hyvin Nanne <3

   Poista
 4. Mukavaa kun saitte nauttia lämmöstä. Me emme pidä kovasta lämmöstä ja aurinkoa en ota oikeastaan enää koskaan. Mutta kaksikymmentä ja kaksikymmentä kaksi riittää meille niin voi jotain vaikka tehdäkin. Se taitaa olla verissä tuo tekeminen. Onko sinulla pitkäkin loma? Kauniita kuvia olet taas ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Minustakin sellaiset 20-23 ovat sopivat asteet kesäpäivälle, enkä enää kaipaa kovia helteitä sillä samalla innolla, jolla niitä nuorena kaipasin.
   Minun "lomani" on vähän sellainen ikuinen, eli sairaseläke. Nykyinen työni on liikuntakykyisenä pysyminen, eikä siitä ole lomia. Lomaa eivät anna kivutkaan, mutta lämpö ja merivesi ovat onneksi avuksi ja siksikin niin mieluisa yhtälö.

   Kaunista syksyä Nila <3

   Poista
 5. Hurmaavaa elokuun tunnelmaa ja lämpöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ja hei, ihanaa....apua....alkavaa syyskuuta! Vauhdilla mennään!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022