Hyvää juhannusta

Hyvää juhannusta!

Suvi on suloisimmillaan ja torppari onnellisimmillaan..... ainakin silloin, kun kaupunkiin ei tarvitse lähteä!

Istuin viime lauantaina kasvihuoneessani pitkälle yöhön ja haaveilin itseni tänne maalle asumaan (ihan pysyvästi siis). Minulla oli kanoja pihamaata nokkimassa, ryytimaa ja vuohikin vissiin :)  Se oli ihanaa!
Sade ropisi kasvihuoneen laseihin, vuonossa oli usvaista ja yö oli lämmin, eikä minulla ollut epäilystäkään siitä, missä minun onneni on!

Olen onnistunut luomaan torpastamme oman pienen paratiisin maan päällä ja nyt täältä lähteminen tuntuu kerta kerralta vaikemmalta. 
Tämä pieni torppa, vanha ja mukavuuksiltaan puuttellinen, kanivino ja rötiskäksikin kutsuttu.....ja kuitenkin paljon suurempaa luksusta, kuin kolmella vesiklosetilla ja muilla mukavuuksilla varusteltu kaupunkikotimme ;)

Talovanhus on antanut minulle mahdollisuuden luoda tänne tunnelmaa, jossa sekoittuvat sekä norjalaiset perinteet että sydäntäni lähellä oleva Kreikan saariston henki. 
Torpan sinivalkoiset raamit kertovat norjalaisen merenkulun tuliaisista (kuten niin yleistä täällä on) ja sallivat siten tuulahduksen helleenien saarilta. 
Perinteiset norjalaiset punostuolit, puupenkit, pitsiverhot ja brooderatut liinat ovat  puolestaan nekin aivan samanlaisia kuin Kreikassa, joten mikä on mitäkin - eipä tuota osaa sanoa! 
Niin paljon, kun täällä yksityiskohtia onkin, olen harkinnut jokaisen tarkkaan. Olen löytänyt tänne paljon mukavaa matkoiltani, mutta myös kirpputoreilta ja ihan Ikeastakin (kuten nuo uudet pussilakanat).



Minusta tuntuu, että viikingin isoisovanhemmat, Eliane ja Lars, hymyilevät meille tuvan seinältä ja ovat tyytyväisiä näkemäänsä. 







Tämä vanha kruunuvalaisin on löytö Pelastusarmeijan kirppikseltä ja luo nyt Villa Villekulla -tunnelmaa päärynäpuussa. 
Huvikumpuiluun on täällä vanhassa puutarhassa lupa :)









Helleaallon väistyttyä uskaltauduin tuomaan tomaattinikin kasvihuoneeseen (olivat ensin kotona kaupungissa) ja hyvin tuntuvat nekin täällä viihtyvän. Lisäksi täällä on nyt mansikkaa, oliivipuu ja rosmariinia.....ja minä, haaveiluhattu päässä!  






Tukholmasta ostetut kruunukoukut ovat nyt kasvihuoneessa.



Vanhat purkit ovat nekin kivoja täällä.







Ihan eka mustikka.





Ruusut jatkavat kukintaansa torpan puutarhassa, jossa elämästä nauttivat Linuksen lisäksi myös monet muut vipeltäjät.
Hiiri on söpö ulkona, mutta nyt on pakko myöntää, että kellariin laitettiin uudet myrkyt, heti, kun tämä veijari eteemme hipsi.













Create a life You don't need a vacation from!


Tuossapa ajatus ja ohje, jota on hyvä maistella. 
Itse en tule varmasti koskaan matkoista kokonaan luopumaan, sillä ne ovat ihan valtava inspiraation lähde, mutta elämä, josta ei tarvitse lomaa, on ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen! 



Kaunis on tämä kotisaaremmekin javaikka kaupunkikotimme tiheään asutulla omakotitaloalueella onkin, on saarella tilaa olla myös yksinkin (vaan kun se torppani ei ole täällä)!


Tuulisena kesäkuun päivänä kuvattua.









Onko täällä muita, jotka haaveilevat kanoista ja vuohista?
Onko teistä joku toteuttanut haaveensa maalla asumisesta? Ja jos on, kertokaa miten se on onnistunut.


No, minä palaan kohta maalle unelmoimaan ja toivon, että juhannuksen taika antaa haaveille siivet! 


Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille! 

P.S. Kirjoitin juttuni torstaina ja kuinkas sitten kävikään....vietin koko perjantain sairaalassa nuorimmaiseni sairastuttua torstai-iltana niin, että hän päätyi osastolle ja tiputukseen. 
Juhannussunnitelmat kaatuivat siihen ja ainoa juhlava hetki oli illalla juotu kahvikupponen kakkupalasen kera.
No, tytär saa nyt hyvää hoitoa ja paranee toivon mukaan nopeasti. 






Vi snakkes, 

Marianna

Kommentit

  1. Pikaista paranemista tyttärellesi ja Sinulle voimia <3
    Postauksessa oli ihana tunnelma ja oijoij, miten upeita kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis <3
      Tyttärellä oli jo kivuttomampi yö, joten eiköhän tämä tästä!
      Ihanaa juhannuspäivää sinne teille.

      Poista
  2. Ihana postaus ja sinulla on kyllä aina niin upeat kuvat♥ Näitä on ihana katsella! Tuo sinun haaveilu hetkesi kuulosti mukavalta, minua on aina viehättänyt ajatus omassa rauhassa asuminen..Vaikka olenkin suurimman osan elämästäni maalla asunut, niin olemme aina asuneet kaava-alueella joten sellainen täysin oma rauha on kuitenkin jäänyt vielä haaveeksi:) Työ on usein niin hektistä ja menoa sekä meteliä riittää..että sitä huomaa usein sitten vapailla kaipaavansa ihan vaan hiljaisuutta♥ Ikävä oli kuulla tyttäresi sairastuneen:( Paranemisia kovasti hänelle♥ Rauhaisaa juhannuspäivää sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3
      Me asumme omakotitaloalueella, joka on norjalaiseen tapaan varsin tiheään rakennettu. Omaa rauhaa ei juurikaan ole. Toki täällä esim. yhdellä naapureistani on kanoja takapihalla, eikä maisema ympärillämme mikään kaupunkimainen ole, mutta kuitenkin....emme ole maalla.
      Mökillä parasta ovat aikaiset aamut, jolloin tienoo on vielä aivan hiljainen! Voi mikä nautinto se onkaan kuunnella hiljaisuutta.

      Tyttäreni voi jo paremmin, joten hätä on ohi.

      Hyvää heinäkuuta <3

      Poista
  3. Voi kurjuutta, sairaalareissu tuli sitten tyttärellesi. Toivon sydämestäni, että tyttäresi on toipumassa. Elämä yllättää meitä hyvässä ja pahassa, näin se vain on.

    Tekstistäsi kuvastuu, millainen onni tuo teidän hurmaava torppanne miljöineen sinulle onkaan. Ja onhan se tyystin minunkin sydämeni hurmannut:) Mitkä kuvat jälleen! Sinulla on myös taito loihtia niin kaunista ympärillesi.

    Huolten hälvenemistä, lempeyttä ja ilonpisaroita juhannukseenne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hannah <3

      Meillä voidaan nyt paremmin ja tytölläni näyttää olevan taas väriä kasvoissa ja elämää silmissä. Kipu on poissa ja katse on nyt lomaa kohden.

      Voi hyvin ja oikein ihanaa heinäkuuta sinne teille <3

      Poista
  4. Niin suloista juhannustunnelmaa on teidän torpalla, etten yhtään ihmettele, vaikka siellä haluaisit asustella ihan pysyvästikin. Varmasti ovat isoisovanhemmat tyytyväisiä näkemäänsä, kun sitä aitiopaikalta saavat seurata. Kiitos, kun saimme taas käydä mekin kyläilemässä.
    Voi miten surullista on tyttäresi sairastuminen. Onneksi hän pääsi hyvään hoitoon. Oikein pikaista paranemista hänelle 💕
    Kaikesta huolimatta hyvää juhannuksenjatkoa teille sinne vuonoille 🌿🌼
    T. Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija <3
      Mietimme tässä lauantaina, josko isoisoisä olisi pahastunut proseccon juomisesta ja kutsunut juomaa pakanoiden juomaksi, harras uskovainen kun oli.
      Muuten kyllä varmasti ovat tyytyväisiä talon elävänä pitämisestä.

      Tytär toipuu, kesä jatkuu suloisena ja kaikki on taas hyvin.

      Oikein hyvää heinäkuuta sinne luodolle Maija <3

      Poista
  5. Pikaista paranemista tyttärelle ja hyvää juhannusta. Minä olen toteuttanut haaveen maalle muuttamisesta tyttäreni kanssa vuosia sitten. Eron myötä joutui laittaa suunnitelmat uusiksi ja haave muuttaa synnyinseudulle onnistui kun työpaikkakin löytyi. Etelä-suomi jäi taakse eikä ole kaduttanut. Omaa maalaisrauhaa ja niitä kanoja myös:) vaikka tykkään maalla asua niin kyllä seki omat haasteensa heittää. Hyviä ja huonoja puolia löytyy kummastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten hienoa ja kanojakin - ihanaa!

      Tottahan sitä maalla asumisessa huonotkin puolensa ovat, kuten kaikessa, mutta uskon, että hyvät puolet voittavat ne huonot.

      Voihan hyvin ja mukavaa heinäkuuta sinne maalle <3

      Poista
  6. Näiden kauniiden kuvien myötä toivotaan sinne parempia päiviä <3
    - Mukavaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru <3

      Kaikki on jo paremmin ja kesä jatkuu kauniina!

      Hyvää heinäkuuta!

      Poista
  7. Juhannus täällä Hollannissa meni ohi vähän huomaamatta tai ainakin juhlimatta. Viikonloppuna kiertelimme lähinnä huonekalukaupoissa ja testailimme sänkyjä ja patjoja ja vähän sohviakin. Sohva on kyllä paljon vaikeampi hankinta kuin patjat ;-).

    Mutta mutta! Mitkä tomaatit! Kauniin punaiset ja näyttävät niin herkullisilta. Vaan raatsiikohan niitä edes syödä!? Itse en osaisi tomaatteja varmastikaan kasvattaa. Joskus mökillä anopin kanssa yhdessä niitä istuteltiin, kun sain muutamia taimia kiitokseksi yhden työjutun kautta. Mutta anoppi taisi ne taimet muistaakseni lopulta huoltaa.

    Uskon ja toivon, että tyttäresi voi jo paremmin. Lapsen sairaus kyllä säikäyttää pahemman kerran. Voimia teille kaikille. Laittaisin taas tähän loppuun monta sydäntä, mutta tämä hollantilainen näppis..

    Voikaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena ja hyvää alkanutta heinäkuuta!

      Meillä voidaan jo paremmin ja nyt tähystetään kohden lomaa ja muuta mukavaa kesämenoa!

      Tomaatit ovat menestyneet (ainakin toistaiseksi) ja maistuvat makeilta, mutta uusi helleaalto uhkaa nyt kaikkea.

      Sohvan ostaminen ei ole helppoa! Se on niin näkyvä huonekalu huoneessa, ettei värin, mallin tai kuosin suhteen halua oikein pummata. Onnea oikean sohvan löytämiseen!

      Voikaa hyvin <3

      Poista
  8. suloiset kuvat! Toivottavasti tyttäresi voi jo paremmin

    VastaaPoista
  9. Marianna, herttainen postaus ja kauniit kuvat <3 Toivottavasti tyttäresi voi jo paremmin.
    Me haaveillaan kanoista ja kilipukista tänne Tuiskulaan. Täällä on ihan oma maailmansa, eikä meitä kaupunkiin enään saisi :) Kaukaisissa haaveissa on oma saari, jonne muutettaisiin. Niitä ollaan jo katseltu, mutta se oikea löytyy sitten oikeaan aikaan :)
    Ihanaa heinäkuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Teillä on kyllä niin ihana paikka siellä ja mahtava luonto ympärillä, ettei varmastikaan tee kaupunkiin mieli ollenkaan!
      Oma saari kuulostaa hienolta! Vapauden määrä saarella on mittaamaton, joten onhan se upea unelma ja toivon, että sellaisen vielä löydätte.

      Hyvää heinäkuuta <3

      Poista
  10. Que lindas imagens. Tudo muito lindo. Cumprimentos.

    VastaaPoista
  11. Oi ihanat tunnelmat ja ihana haave! Kyllä, niin näen sut siellä kuopsuttamassa ryytimaata ja keräämässä tuoreita munia essun taskuun aamuvarhaisella <3 kuulostaa ihan siltä, että voisi olla mahdollistakin...
    Toivottavasti teillä voidaan jo hyvin, lämpimiä ja lempeitä tuulia ja terveisiä sinne vuonon rannalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellis ja pahoittelut, että vastaukset viipyvät.
      Olen niin kesähurmiossa.....;)

      Saapa nähdä millaiseksi se meidän tulevaisuus muovautuu ja kenties ne kanat ja minä löydymme vielä sieltä helleenien mailta :)

      Poista
  12. Kanoista haavelilin, mutta nyt kohta vuoden nautittuamme huolettomampaa elämää olen toisissa aatoksissa. Tyttäretkin ihailevat meidän ex tempore -retkiä ja sitä, että olemme kuulemma nuortuneet jäätyämme kahdestaan arkeamme jakamaan. Näin on hyvä!
    Ihailen kuviasi ja mukavaa kerrontaasi. Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija.
      Kommenttisi oli siivilöitynyt tarkastettavien joukkoon, mutta onneksi huomasin sen sieltä.
      Ilman eläimiä on todellakin vapaus lähteä minne vaan, koska vaan, eikä huoli hoitajista jne. häiritse menoa.
      Saapa nähdä mihin lopulta päädymme....se talo Kreikassakin houkuttelee....:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset